Nem tudom, nekem a "nem válaszolunk a levélre napok után sem" minden, csak nem kiváló support...
És amúgy meg pont a prémium márkák szoktak igazán odafigyelni a vásárlóikra - lásd a Fuji hozzáállását a korábbi ügyfelekhez a folyamatos FW frissítésekkel. A Sony ilyen tekintetben egy nagy kalap sz@r (már' bocsánat).
Erről a Fotodiox adapterről sok rosszat olvastam, így nem vállalom be - pláne, hogy majdnem annyiba kerül, mint a gyári A7S bajonett. Ez utóbbit a Sony szerviz 25 000 körül tudja beszerezni, de őszintén megvallva, nincs kedvem egy konstrukciós hibát a saját pénzemen orvosolni...
Mondjuk a Sonynak hiába írtam (egyelőre a Facebookon, mert a hivatalos weboldalukon az email címük nem elérhető), válaszra sem méltattak. Nagyon-nagyon kiábrándító dolog, és külföldi fórumokon is ezt olvasom, hogy tojnak az A7 / 7R tulajokra, akik ezzel a problémával keresik meg őket.
Tipikus Sony hozzáállás: ha orvosolni akarod a problémát, vedd meg az újabb modellt.
"Sima" A7 tulajokat kérdeznék, hogy nektek is "lötyög" minimálisan az obi a vázon, ha "mocorgatjátok"?
Most tűnt fel, hogy rendeltem egy új adaptert, miszerint fókuszálás közben az adapter minimálisan, de ide-oda forog. Kipróbáltam a 28-70-nel is a dolgot, és az is forog egy nagyon picit - ez csak azért nem feltűnő, mert itt a fókuszgyűrű finoman jár. Viszont a bajonett résznél megfogva ez is "klattyog" ide-oda. Na vajon ez normális dolog, a tűréshatárok miatt ennyi bele kell férjen? Vagy szerviz? "Bajonettgate"?
Ilyen csavaros bajonettnél mint az M42 eléggé meglepő lenne ha minden optika úgy állna be. :) ezt úgy szokták az igényesek hogy vesznek minden optikához egy adaptert és beállítják. :D
A fényerő talán fontosabb, meg volt 20-35-öm Canonon, az tetszett, szinte csak 20mm-en használtam.
Melyik a legolcsóbb EF adapter, ami kezeli a blendét? AF nélküliséget túl tudom élni, mert ahol ráér keresgélni, aott ráérek kézzel is tűélesre fókuszálni.