A tér megújulásának lépései. Tervek, elképzelések, és azok megvalósulása. Ha marad a nemzeti kormány, akkor jó esély mutatkozik, hogy a tervek nemcsak tervek maradnak, hanem lesz is belőle valami.
Köszönöm, a fényképeken és az élő képen nem nagyon látszanak. Lehet, hogy takarásban vannak? Láttam egy képet, amin a pad lécekből áll, és alatta ott a beton. Nem tudom, hogy eső után, illetve később szemetelés után mennyire fogják takarítani, lesz tiszta. Nem az esőcseppekkel van bajom. Most nézem az élő képet, nem tudom, hogy a bent levő autókat mennyire tolerálja a térkő:)
Ami a Combino megállójában van tető az akkor is rövidnek tűnik. Hiányolom a mozgólépcső fölül a védőtetőt. A gyalogos szempontjából. Ahogy elnézem a bicikliút/ BUBI állomás/gyalogút, ott lesz konfliktus, ha ott lesznek a bringák. Meglátjuk, hogy a nyári tűző napon milyen lesz.:)
Majd egyszer elmegyek arra, akkor lesz igazán képem a valóságról. Pláne, ha igazán megtörténik a használatba vétel, és "üzemel" már egy ideje. Remélem, nem fog széthullani, elhanyagolódni, mert egy dolog megépíteni és egy másik fenntartani:)
A régi Kalefnek is a fenntartás volt az egyik legnagyobb hibája:)
Te hoztad példaként Türkmenisztánt Tádzsikisztánt, amikor a haverod a párizsi utcai csigazabálás nagyszerűségét ecsetelte, és nem állt neki mindenki bólogatni, hogy ez milyen modern, milyen fejlett, ide is kellene ilyen.
Mindenesetre nagyon mulatságos látványt nyújtasz, ahogy idehozod nekünk követendő, hamburgermentes példaként a türkménbasi kertjét. Így van, az ott a dekadens nyugati világ szemetétől mentes, ősi értékeire büszke diktatúra, ott ilyesmi sosem történhet meg. És ha igen, talán fel is kötik az illetőt az első szökőkútra.
Miért csak egy szaros vidéki stadion árát költötték el rá, miért nem csináltak háromszintes villamos-pályaudvart, alá 5 szintes teremgarázst, roma kulturális házat, civil szervezeteknek központot, plázát, irodaházat, lakóparkot? Miért nem újították fel egész Budapestet, persze európaiul?
Este körbenéztem és rengeteg pad van középen,a dőlt virágágyások szélén is ülőkék vannak és nem csak a 4-6 os hanem a többi villamos megállójában is végig fémpadok.Sőt a buszmegállók fedett részei közé is újabb ülőkék kerültek.
A rómaiak tudják, hogy ocsmányul néz ki, veszélyes, proli, koszos-mocskos szokás az utcán zabálni amellett, hogy az igényes vendéglátás üzletét is rontják a lángossütők.
Szarógalambokat sem akarnak odacsalogatni.
Teljesen jogos.
Itt is így kellene, 100 ezer forintos bírság az utcán zabálóknak, gumibot az utcán ételt osztogatóknak, szarógalambot, csavargót etetőknek.