Tarlós István főpolgármester Dörner György színművészt nevezte ki az Új Színház új igazgatójának a teátrumot eddig vezető Márta István helyett. A szinhaz.hu értesülései szerint a szakmai bizottság többsége Márta újbóli kinevezését javasolta, és két minisztériumi delegált voksolt Dörner Györgyre. A színész pályázatában intendánsának Csurka Istvánt nevezte meg.
Érdekes, hogy ma Magyarországon kötelező kellék a komcsizás/liberálisozás/bolsevikozás ahhoz, hogy valakit befogadjon magába a jobbant pesti értelmiségi bagázs.
Nos, én értelmiségi (diplomás) vagyok, de nem tartozom ahhoz a bizonyos köménymaghoz, sőt naggyon útálom őket. DE aki nyilas, az nyilas, még ha trükközik is.
Igazad lehet, csak akkor arra adj tanácsot, minek nevezzék az emberek a nácikat, nyilasokat, fasisztákat! És hogy ne legyenek félműveltek, a libsik, komcsik helyett is tégy javaslatot!
Érdekes, hogy ma Magyarországon kötelező kellék a nácizás/nyilasozás/fasisztázás ahhoz, hogy valakit befogadjon magába a ballibsi pesti értelmiségi bagázs.
speciel a politikai kinevezés vádja nehezen merülhetett fel, mert Márta már akkor is jobboldalinak vallotta már magát.
Már egy párszor leírtam ebben a topikban (is), hogy Márta szdsz termék, onnan meg nehéz az átfedés jobbra, bár amilyen tehetséges, neki ez is sikerülhetett.
Nem tudom, mi az amit nem írt meg, mert nem lehetett, vagy amit megírt, kukában végezte-e.
hát ez egy igen érdekes dolog, és nem csa a zsírführer esetében, mert 90 után valahogy az istennek sem akartak előkerülni azok a művek, sem tőle, sem mástól amik állítólag meg lettek írva, de hát a rendszer miatt (itt cinkos összekacsintás van!) nem lehetett megjelentetni
amik mégis megíródtak, azok valahogy megjelentke szamizdatban is, aztán legfeljebb kiadták őket rendes könyv formájában is
de nemigen emlékszem olyan műre a 90-es évek elejéről, ami állítólag több éve, évtizede fiókban porosodott
Nem fordulhat elő, hogy mindössze azért nem lehet tudni, mert nem így volt? :-)) Székely és Márta pályázata volt akkor, a főváros akkor maga döntött, és bár voltak egyet nem értő hangok (Székely is jó rendező volt), speciel a politikai kinevezés vádja nehezen merülhetett fel, mert Márta már akkor is jobboldalinak vallotta már magát. És azóta, és érdekes mód ennek ellenére újra és újra elfogadták a pályázatát. Talán meg voltak vele elégedve? Színházat mindenesetre egész jót csinált, nekem például tetszett... :-)
Szerintem Dörner sem. Pontosan ez az egyetlen megjegyzés, amiért neheztelek Cserhalmira, mert egyébként lett volna értelme annak, amit mond, de ezzel a nyilas vircsaftozással agyonvágta.
Apropó, arról mit lehet tudni, hogy anno Mártát a szakmai bizottság javaslata ellenére nevezték ki dirinek? Valószínűleg csak azért kerülte el a figyelmemet, mert a német színi bizbasz elfelejtett tiltakozni 98-ban.
Nos, szétverte az MDF-et és döglődő bolsi csatlóssá züllesztette az SZSZ-t. 12 év bolsi rombolás a rendszerváltás után. Azon gondolkodom írásban, nem állítva semmit, hogy vajh az írói ihlet azállta meg, vagy más oka volt?:):(
Nem volt rossz író. Házmestersírató, Deficit, 7 tonna dollár, Ki lesz a bálanya?, stb. Ki ártott legtöbbet a rendszerváltásnak? A Pető-Bauer-Kuncze gang is nyakig, de végüli is minden út Csurekhez vezet. Van 1-2 gíyanús körülmény, de nem állítok semmit, hanem írásban gondolkodom.