Keresés

Részletes keresés

szijozsi Creative Commons License 2012.12.23 0 0 469

A lakosságtól? Felesleges, a lakosságot semmi sem érdekli, a diákok nagyobb hepajt kreáltak a tandíjból, mint a rokkantak, rendvédelmisek, kilakoltatottak együttvéve.

Előzmény: bando53 (468)
bando53 Creative Commons License 2012.12.23 0 0 468

Azoktól, akik őszintén akarták!

Előzmény: szijozsi (464)
barugon Creative Commons License 2012.12.23 0 0 467

Csak a humor kedvéért, de tény!

1977-ben voltam sorállományú (2 év) katona. Nem én akartam, kellett. HVP politikai felmérés a sorállományról!

Kérdés, mi az a DEMOKRÁCIA???

Válaszoltam a tömegből: olasz kisváros az Ural másik oldalán! Egyrészről röhögés, más részről torz arcmimika.

Ezért a beszóllásért a jutalmam 3 hét foxi volt!  De megérte!

Előzmény: python 357 (465)
Gósztrájder Creative Commons License 2012.12.22 0 0 466

De az is ott volt a hírekben mikor a lőtérvezetőt agyonlőtték Sopronban.

Vagy nemrég - talán Nyíregyháza környékén - egy fegyverboltost lőttek le.

Ezek az emberek (pláne mikor fegyvert és lőszert szállítanak) hogyan védik meg majd magukat?

Sőt, (ma kinn voltam a lőtéren, ott hallottam, hogy) a rendőrök saját, önvédelmi fegyvereit is elveszik, illetve nem fogják meghosszabbítani az engedélyüket ha az lejár.

Előzmény: szijozsi (458)
python 357 Creative Commons License 2012.12.22 0 0 465
Demokrácia??? Hol,-itt??????Ugyanmááá!!!:-))
Előzmény: szijozsi (464)
szijozsi Creative Commons License 2012.12.22 0 0 464

Az odáig "rendben van" hogy a munkás-paraszt diktatúra tartott az emberektől, de mitől fél a demokrácia!?

:)

Előzmény: bando53 (460)
python 357 Creative Commons License 2012.12.22 0 0 463
Szia Pisti!:))Engem már lőttek hátba paintball puskával úgy,hogy csak egy poló volt rajtam,....hát majdnem besz@rtam!! Negyedórán keresztűl ökölbe volt szorítva a talpam!!!:))))))
Előzmény: F. István (462)
F. István Creative Commons License 2012.12.22 0 0 462

A TEK azért nem ment a painbal,- airsoft játékosokra, mert az mán tényleg nevetséges lett volna.

Ezeket a „fegyvereket” DIREKT emberre való lövöldözésre találták és fejlesztették ki.

Erejük ritkán éri el a 3 J-t, Általában 2 J körüliek.

Komoly nagyon megbízható szabályrendszerrel rendelkeznek. Egy-egy találat alkalmával inkább az egó sérül jobban, mint a bőrke :)

Airsoft szabályok

Előzmény: szijozsi (454)
barugon Creative Commons License 2012.12.22 0 0 461

Köszönöm válaszod!

Tisztában vagyok a második kérdésre adott válaszoddal is, de én úgy próbálnám értelmezni, mint a 253/2004 Kormányrendelet 39§ (4) pontjaba, az iméntiekben általad leírt

megfogalmazásokat! Lefordítvám magyarra, ugyanaz vonatkozik rájuk, mint a 7.5 Joule

alatti légfegyverekre. Így mindenki megérti!

Előzmény: exhighand (453)
bando53 Creative Commons License 2012.12.22 0 0 460

Minden hatalom retteg az őt piedesztára emelő szavazóktól mert attól  retteg, hogy egyszer a választási ígéreteit számon kérik! Ennek a legjobb eszköze a politikai és a rendőr terror. Csak nézd vissza a történelmünket 1945-től napjainkig.

Előzmény: szijozsi (458)
szijozsi Creative Commons License 2012.12.22 0 0 459

...vélhetően  ügyészek, bírák, polgármesterek, országgyűlési képviselőkre ez nem vonatkozik.

Előzmény: Gósztrájder (457)
szijozsi Creative Commons License 2012.12.22 0 0 458

Ezt a törekvést már egy ideje tapasztalni lehetett érezni lehetett,  a fegyver elleni zéró toleranciát.

A médában is kiemelt esetként adnak hírt minden légpuskás vagy riasztópisztolyos sztoriról, és a következmény a legszigorúbb.
Nem régen egy hetvenéves illetőről adtak hírt aaki a portáján többször az ég  és az utca felé lövöldözött riasztópisztolyával, megkérdezték a szomszédokat, akik a kérdésre azt választolták hogy az utca felé tartotta a csövet, valahogyan arról is nyilatkoztak hogy ez bennük félelmet és findulást okozott, ez már elég is volt a rendőrségnek ahhoz hogy az eszközt elkobozzák és az öregemben errlen garázdaságért eljárást indítsanak.

Nem kevésbé volt elrettentő az a sztori amikor egy kollégiumi ablakoból valaki kilőtt  egy air-soft légpisztolyból, valaki épp észrevette, és ráküldték a bevetési alakulatot, a dolog természetesen keményen jogi konzekvenciákat vont maga után, annak ellenére hogy egy air-soft eszközzel nem lehet senkit sem veszélyeztetni.
Elegendő lett volna az illetőt figyelmeztetni oszt' jóvan, de mint látható a rendőrség alapból, a törvény teljes súlyával elrettentő erővel sújt le minden ilyesmire.
Minek a jele ez?
Annak hogy félnek.
Vélhetően nem spontán kezelik így az ilyen eseteket hanem kiadták ukázba hogy minden ilyen dolgot meg kell torolni, ezzel elvenni a jónép kedvét a legkisebb szabálytalanságtól is.
Nem régen a TEK vezetője nyilatkozott a médiában-a gyerekvérengzés kapcsán, és deklarálta: Magyarországon az internetes felületeket figelik, hogy nehogy ilyesmi előforduljon.
Úgyhogy szerintem itt már mindenkiről akta van vezetve, édes gyermekeim az Úrban.

Előzmény: Gósztrájder (457)
Gósztrájder Creative Commons License 2012.12.21 0 0 457

A Kaliber magazin decemberi számában, a Dr. Bokros Gábor (jogász) a következőket írta:

"A rendőrség drasztikusan csökkentette az önvédelmi célú lőfegyverek számát. Az ORFK gyakorlata szerint jelenleg már sem önálló bírósági végrehajtók, sem lőfegyver- és lőszerkereskedők, sem lőtérvezetők nem jogosultak önvédelmi célú lőfegyver viselésére. Ilyen indoklású kérelmeket elutasítják, a korábban ilyen indokkal kiadott engedélyek érvényességét nem hosszabbítják meg."

Ha ez valóban így van, akkor ezek nem normálisak.

szijozsi Creative Commons License 2012.12.21 0 0 456

Jó. De nem azt kérdőjeleztem meg hogy vannak-e paintball és air-soft szövetségek.
Ott van a törvényben hogy  csak bekerített területen lehet használni-ezek szerint a világ végén a szántómon, vagy ami még rosszabb: az erdőmben sem lehet.

Másik: élő állatra, emberre még célozni is tilos:)

Előzmény: exhighand (455)
exhighand Creative Commons License 2012.12.21 0 0 455

Tévedsz, van több magyarországi  paint-ball sportszövetség. Tudomáson szerint air soft szövetség is van, de mintha ők nem sportszövetségi formában működnének.

Ugyanakkor ezen rendezvényeket a legtöbb esetben magánterületen rendezik, és ott az alant idézet jogszabály szerint használhatóak, mivel a jogszabály nem határozza meg a céllövészet fogalmát, illetve nem tiltja az emberi cél használatát, amennyiben a cél, nem a sérülés okozása.

Előzmény: szijozsi (454)
szijozsi Creative Commons License 2012.12.21 0 0 454

"A kizárólag 7,5 joule vagy annál kisebb csőtorkolati energiájú tűzfegyver, festéklövő fegyver, légfegyver lőtéren (pincelőtéren, szobai lőtéren), céllövöldében, bekerített magánterületen, a fegyver használatára vonatkozó biztonsági előírások betartása mellett, kizárólag sportlövészetre vagy céllövészetre használható."

Ezek szerint a be nem kerített szántómon vagy legelőmön nem.
Más: a soft-air és a paintball nem sportlövészet, se nem céllövészet, hanem emberre lőnek vele. Hogy a fenébe nem ment még rájuk a TEK?

Előzmény: exhighand (453)
exhighand Creative Commons License 2012.12.21 0 0 453

- hol és milyen körülmények között lehet használni az engedélymentesen vásárolható

7.5 Joule alatti légfegyvereket?

253/2004 Kormányrendelet

39.§ (4)

A kizárólag 7,5 joule vagy annál kisebb csőtorkolati energiájú tűzfegyver, festéklövő fegyver, légfegyver lőtéren (pincelőtéren, szobai lőtéren), céllövöldében, bekerített magánterületen, a fegyver használatára vonatkozó biztonsági előírások betartása mellett, kizárólag sportlövészetre vagy céllövészetre használható.

- hol és milyen körülmények megléte esetén használható a Sniper, Trainer, Largó,

K-56, Sten, ...stb. stb...?

Erre már nem ennyire könnyű a válasz. Kérdésedet a muzeális jellegű fegyvrekre vonatkoztattam, így erre fogok válaszplni.

Álláspontom szerint a magyar jogrendszer megengedő típusú, azaz mindent szabad cselekedni, amit jogszabály kifejezetten nem tilt, vagy nem szankcionál, vagy megengedő keretbe nem foglal ( lásd fent).

Ezek a muzeális fegyverek kizárólag sportcélra, vagy céllövészetre használhatóak jelenleg.

Szét kell választani a fekete lőporos és a nem fekete lőporos fegyvereket. A fekete lőporosokat sehol máshol nem használhatod, mint lőtéren, mert kizárólag ott juthatsz lőporhoz, amit onnan felhasználatlanul el nem vihetsz. Ezzel akkor megvolnánk.

Nem fekete lőporos fegyverek. Ezek a fegyverek nem lőfegyverek és a töltényük sem engedély köteles, így ezen az alapon megengedő kerete nincsen a szabályozásnak. Ugyanakkor a használatukhoz kötődő tiltó szabályozás sincsen, ezért véleményem szerint bárhol használhatóak, ami nem közterület és ahová a bevitelüket más jogszabály nem tiltja ( pl. bíróság, hatósági épületek)

Álláspontom szerint úgy lehet kikényszeríteni erre vonatkozólag a törvényi szabályozást, ha ezen nem fekete lőporos  ( robbanóképes eleggyel működtetett), azaz REM fegyverek használatát előre mindenki bejelenti a rendőrségnek. Az igazgatásrendészet jogszabályi tiltás hiányában nem tudja majd a bejelentett használatokat sem tiltani, sem engedélyezni, de ugyanakkor bűnmegelőzési kényszerítettsége miatt kénytelen lesz minden egyes esthez egy rendőrt kiküldeni felügyelni.

Ez súlyosabb esetben annyira ellehetleníti a rendeltetés szerinti igazgatás rendészeti munkát, hogy feltétlenül ki fogja váltani a jogszabály alkotói választ.

És most te jössz a váalsszal az M20-ról.

Előzmény: barugon (450)
exhighand Creative Commons License 2012.12.21 0 0 452

Nagy valószínűséggel, igazad van és tényleg lesz@rják, hogy én mit és hová írkáltam. viszont a kéknek is sikerült így felnyitni a szemét és ezen keresztül a sajtónak. Ez volt a lényeg.

De ez nem változtat azon, hogy én mindent megtettem, ami lehetőségeimből kitelt. Még idejében ( szeptemberben ) elkezdtem orrba - szájba leírni, hogy a muzeálisokra vonatkozó törvényi szabályozás már kihirdetett változása milyen elkeserítő helyzetet fog teremteni.

Mivel nem lehetett előre tudni azt, hogy vissza fogják szívni, ezért fontos volt leírni, terjeszteni azt, hogy tökártatlan emberekből miért lesz "bűnöző", ha nem tudják értelmezni ezt a változást.

Így aztán, te is megértetted végül, hogy a visszaszívott jogszabály változás igenis lőfegyvert fabrikált volna több 10.000 darab, eddig engedélymentes fegyverből.

Az meg végül is nem számít, hogy te megpróbálod, sokadszor úgy beállítani, mintha én kívántam volna, ennek a változásnak a következményeit.

Felnőtt ember vagy, arra vagy irigy akire akarsz és azt gyűlölheted, akit akarsz.

Szíved joga.

Előzmény: STEVE_5 (451)
STEVE_5 Creative Commons License 2012.12.21 0 0 451

"...én tettem valamit azért.."

Ja persze, hozzászólásaid lényeg a Sniper@Drulov@Sten és egyéb muzeális elöltöltős lőfegyver besorolásának  elvitathatalan minősítése volt.

Kösz, a magam ésa többiek nevében is.

...a  törvényhozásnak meg annyit, hogy lesz@... a véleményedet.

Előzmény: exhighand (445)
barugon Creative Commons License 2012.12.21 0 0 450

Megpróbálnék első nekifutásra emberi mértékben gondolkodni!

Itt a lehetőség részedre, hogy személyes példák és saját érvelések nélkül állást foglaljál,

az annakidejéni, kérdéseim megválaszolására!

- hol és milyen körülmények között lehet használni az engedélymentesen vásárolható

7.5 Joule alatti légfegyvereket?

- hol és milyen körülmények megléte esetén használható a Sniper, Trainer, Largó,

K-56, Sten, ...stb. stb...?

Végtére is, itt kezdődött valami!

Nem csak Én, más is várja szakszerű, legitim válaszod!

Előzmény: exhighand (449)
exhighand Creative Commons License 2012.12.21 0 0 449

Sohasem, tényleg?

Akkor itt a lehetőség, hogy személyes jó példával elöljárj, hogy érveléssel alátámasztva foglalj állást az M20 ügyében.

akkor az most: 

- muzeális, vagy

- lőfegyver, vagy

- flóbert

Lássuk....

Előzmény: barugon (448)
barugon Creative Commons License 2012.12.21 0 0 448

Szerintem senki! Kérdésre Te még értelemszerűen sohasem válaszoltál!

Előzmény: exhighand (447)
exhighand Creative Commons License 2012.12.21 0 0 447

Írtam ilyet?

Te, ha 9x újraszületsz, se fogsz tudni fogást találni rajtam.

Előzmény: barugon (446)
barugon Creative Commons License 2012.12.21 0 0 446

Csak nem azt mondod, hogy Neked tulajdonítható a parlamenti döntés? :-DDDDDDDD

Előzmény: exhighand (445)
exhighand Creative Commons License 2012.12.21 0 0 445

Mivel be volt ágyazva egy sokkal jelentősebb, más témájú  törvénybe, ezért csak akkor bukhatott volna el, ha azt meg tudja valaki buktatni.

A reaglásról meg annyit, hogy én tettem valamit azért, hogy egyáltalán foglalkozzanak a dologgal, hát elodázták a döntést.

Örülni akkor fogok, ha végre egy normális szabályozással jönnek ki, mert a mostani tele van képtelenségekkel.

Pl:

Az M20-as az muzeálisnak számít jelenleg a lövedéke alapján, aztán mégis lőfegyverként vizsgázik.

Hogy miért? Mert pár évvel ezelőtt egy c. polikust ki akartak iktatni, akinek a kocsijában találtak egyet betárazva. El akarták ítélni, el is ítélték. A Szakértői Intézet kiadott egy véleményt, hogy az lőfegyver és most már kötve vannak hozzá.  

Előzmény: STEVE_5 (444)
STEVE_5 Creative Commons License 2012.12.19 0 0 444

NAgyon helytelen, hogy a pozítív hírekre nem tudsz elég gyorsan reagálni...

http://www.kaliberinfo.hu/hirek/elfogadtak-a-torvenymodositast

Előzmény: exhighand (441)
dzogcsen Creative Commons License 2012.12.19 0 0 443

Teljes mértékben egyetértek veled. Sokszor emiatt a jóember miatt már kedvem sem volt a topikba benézni. De a troll örök.

Előzmény: barugon (442)
barugon Creative Commons License 2012.12.18 0 0 442

Csak barátilag! Lenne véleményed magadról, a negatív hozzáállásról, az emberek félrevezetéséről, stb.! Gondolom olvastad a tételt, amiben nincsenek kék színű szemelvények, mert minek, ráadásul kitől! Nézd, köztársasági elnökünk nem írta alá az

új ún. választási törvényt! Ott van a poszton! Tudja a dolgát! Köszönöm Neki!

Szerinted egy "baromságos" új szigorítást aláírna a fegyvertörvény keretein belül?

Ugyan már! Egyszerűen , jól teszi dolgát! Van egy Köztársasági Elnökünk!

Ennyi!

Előzmény: exhighand (441)
exhighand Creative Commons License 2012.12.06 0 0 441

Megtaláltam akit érdekelne, de tegnap ez még az iromány lapján volt, :

http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_irom.irom_adat?p_ckl=39&p_izon=9241

exhighand Creative Commons License 2012.12.06 0 0 440

Tegnap este még meg lehetett nézni több önálló képviselői irományt a törvénymódosításhoz, többet között Dr. Orosz Dávid okos irományait.

Ma már nem elérhető egyik sem ehhez a módosításhoz.

No komment.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!