805-ös volt már tavaly is. Legalább is novemberben biztosan. Én is azt néztem ki magamnak de a 800-as pont akcióban volt (adták hozzá az infra jeladót, a két szemüveget meg a PS3-at a GranTurismo 5-el) és még így is 500 euroval olcsóbb volt mint a 805-ös magában! Tovább engem nem is érdekelt mi a különbség köztük. :))
DVB-T tuner a földfelszini digitális TV adások vételére jó.
A CI (Common interface) szerepe a digitális sugárzásban elérhető kódolt csatornák vételében van. A CI helyre egy modult kell belehelyezni, amely fogadja aztán a kódolt csatornák vételéhez szükséges kártyát. Mivel különféle kódolások vannak, ezért használják a CI-t, így bármilyen kártyát tud fogadni a televíziód. Magyarországon pl. a földi digitális sugárzásnál Conax Cas7 kódrendszert használnak, tehát ha a te televíziód rendelkezik DVB-T MPEG4-es tunerrel, akkor nem csak a földfelszíni szabad sugárzású digitális műsorokat (ez jelenleg az m1 HD, m2 HD, Duna TV, Duna II Autonómia, RTL Klub, TV2 és Euronews), hanem a kódolt földfelszíni csatornákat (Hír TV, ATV, Cool, National Geographic, FEM3, Disney Channel, Private Spice, AXN, Film+ és Sportklub) is tudod nézni, amennyiben veszel egy Conax modult, valamint előfizetsz a MindigTVExtra szolgáltatásra, ezáltal megkapod a kártyát, amit a modulba tudsz bedugni. A modult pedig a tv-d CI fogadójába.
Bármelyik HDMI bemenet esetében ugyanúgy viselkedik ? Állitólag a számitógépet csak egy bizonyos HDMI bemenetre szabad csatlakoztatni,mert csak úgy működik optimálisan. Egy próbát megér...
A napokban vásárolt egy barátom egy Sony Bravia KDL-40HX800-ast, és a következő a gondunk vele:
HDMI-n a számítógépből jövő jelet gyönyörűen veszi, de visszaváltva TV-üzemmódra az adás hangja mögött közepes zúgás jelentkezik. Ezt szeretném megszüntetni. A hangbeállításokat végigturkáltam, mint laikus, de ez nem hozott változást.
Nagyon jó ismerősömék vettek Sony bravia 3d tv-t (nem tudom mi a típus száma) és a kapott eredeti blu-ray film nagyszerűen működik 3d-ben. Szerettek volna másik filmet is megnézni, valami látványosabbat, így szereztünk egyet (nem eredetit :) ), de nem működik. A film avi formátumabn van és side by side képes, aminek elvileg működnie kéne pendriveról. Nem tudjátok mi lehet a gond?
Ha viszont az van benne, DTV-S az fogja a műholdas adásokat - nem kell beltéri, egy kütyüvel kevesebb... (ha jól tudom) akkor megéri...ne félj tőle, nagyon pepec készülék:-))
Nem roszsabb csak 30 ezerrel drágábban adják, valami kis különbség van, de pont most a Pólus MM ..ben van olyan Tv tuner ami tudja a DTV.C..is nem csak a T..t..pont ennyiért:-))
Nem fogunk senki hülyének nézni. Azért vagyunk itt hogy segítsünk,megosszuk a tapasztalatainkat.
Én lehet akkor hozzátennék még egy picit és vennek egy 46-os EX710-et ami ugye eleve nagyobb, Edge LED megvilágítású nagyobb kontraszt arányú. MotionFlow 200Hz helyett ugyan csak MotionFlow 100Hz van benne. Tény hogy a HX sorozat nagyon szép viszont gondolj arra hogy a filmek gyakran szélesvásznúak szóval a 40-es lehet kicsinek fog hatni ha filmet nézel. Nem tudom hogy mekkora szobába lesz de érdemes figyelni erre.
Én is éppen TV vásárlás előtt állok (kb 12-13 év után), talán a BRAVIAK tetszenek a legjobban, de elképedtem, hogy abban az árkategóriában, amit rászánaok milyen hatalmas a választék.
Teljesen tanácstalan vagyok. Aki esetleg vágja a témát van kedve néhány gondolom hülye kérdésemre válaszolni, azt kérném írjon a privát email címemre (nem akarom, hogy itt mindenki hülyének nézzen :-)).
Elképzelésem: 40 (46)", HX (EX, NX(?)), 700
kb. 260 ezerért kinéztem a 40HX700-at, érdekelnének előnyei, hátrányai, vélemények (meg bármi, ami a választásomat segítené)
Köszönöm a tanácsokat, ebben nincs internetes megoldás sajnos, illetve nem jászik mkv-t sem ha jól látom. Megnéztem a te típusodat is, és az egy picit drágább mert maradnék a 117cm-nél..
Én ahogy a rajta lévő bemutatót néztem a hipermarketban nagyon szép volt a képe,a feketét tényleg feketének láttam, és miután a felszíne mattabb, ezért nem is csakmagamat nézegettem benne :-)
Én írtam a másik topikban is , nekem is sonym van igaz EX500, és 42..es, de nagyon megvagyok vele elégedve, internet is nagyon jó benne, nem tudom ebben amit kinéztél van e? és még egy a 100Hz..ami fontos, az LCD..nél, az EX 500..ast már 200 alatt melehet venni....nézz körül, ne kapkod el!!!
A segítségeteket szeretném kérni. Vásárlás előtt állok tele kétségekkel és kérdőjelekkel.
Kinéztem a sony kdl46ex402 típusu 117 cm-es lcd tv-t, az egyik hipermarket 219ezerért árulja, ami számomra még megfizethető. Most a kérdésem az, hogy milyen tapasztalatok vannak a termékről, illetve hogy érdemesebb e inkább ugyanezen áron plazmát, vagy led tv-t vásárolnom. Otthoni mozizásra illetve tv nézésére használnám leginkább. Nekem az ott látott termékek közül ez a sony tetszett a legjobban, ennek volt talán a legszebb képe, illetve ez nem tükröződik mint a többi.
Kutatkodtam a neten és találtam egy olyan hogy be kell kapcsolni a Full Pixel Mode-ot. Nem tudom h ez melyik menüpontban van de majd megkeresem. Most nem vok TV közelben :) Laka ha megtaláltad esetleg és működik írj!
Egy Sony Bravia KDL 40W4500 tv-m van. Ha rá akarom kötni a laptopot HDMi-n keresztűl, nem látom a teljes képet a képernyőn. A laptop felismeri, felajánlja az optimális beállítást, de a desktop alja és teteje lemarad. Ha átállítom a beállításokat, akor meg oldalt és felül van fekete sáv. Ugyanezt kipróbáltam egy Samsung (2 évvel újabb) tv-vel és amint rádugom, tökéletesen úgy látom, mintha a laptop monitorját nézném.
Tudna nekem ebben valaki segíteni, hogy mi lehet a gond?
Én úgy tudom hogy USB-n keresztül csak az MPEG-1 támogatott. DLNA-n keresztül támogatott formátumokra meg rá tudsz keresni a http://www.dlna.org/products/ oldalon. Itt csak a hivatalos DLNA certified termékek között lehet keresni.