Keresés

Részletes keresés

iszapsámán Creative Commons License 2009.01.26 0 0 3348

A fiatalság radikalizálódása ténykérdés. Egyre népszerűbb és elfogadottabb a nemzeti gondolkodásmód. A felnövekvő generációknak már nem kötelességük lenyelni a sok internacionalista maszlagot.

Előzmény: Törölt nick (3345)
Dua Creative Commons License 2009.01.26 0 0 3347
Rosszul hallottad. Számos országnak van atomerőműve, de urándúsításra csak kevesek képesek. A bombához pedig U235-ben dúsabb uránra van szükség, mint amit az erőművekben használnak. Megoldás lehet még a kiégett fűtőelemek feldolgozása és plutónium kinyerése. De erre szerencsére a NAEÜ vigyáz.

Mi készen kapjuk az oroszoktól a fűtőelemeket, a kiégett fűtőelemeket megfelelő pihentetés után visszaszállítjuk (ha éppen az ukránok hagyják) Oroszországba feldolgozásra.
Előzmény: Törölt nick (3333)
iszapsámán Creative Commons License 2009.01.26 0 0 3344
Álomvilágban élsz. Igen számos és gyarapodó a nemzeti radikalizmus tábora.:)
Előzmény: Törölt nick (3340)
iszapsámán Creative Commons License 2009.01.26 0 0 3341

Nyilván széleskörű autonómiát kapnának.

Ilyenről még nem hallottál?

Előzmény: vizinikk (3322)
iszapsámán Creative Commons License 2009.01.26 0 0 3338

"Én megelégednék az etnikai alapú revízióval is, amit az 1941-es határok fednének le, de nem vagyok semmi jónak elrontója. :-)"

Átmeneti megoldásnak jó lehet, de hosszú távon a Kárpát-medence hagyományos gazdasági és politikai egységének helyreállítására kell törekedni.

Előzmény: Törölt nick (3333)
manaszu Creative Commons License 2009.01.26 0 0 3330
Miért nem Gyurcsány emléknapot követeltek? hisz ö többet ártott a magyarságnak mint Trianon,
Előzmény: Törölt nick (3329)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.25 0 0 3327

Minek köszönhető, hogy a számok vitatásán  túl  a zsidók pozitív szereplését elismered?

A zsidóság legkíválóbbjai együtt harcoltak velünk a gyűlöletes Habsbourg-uralom ellen.

Magyarérzelmű_zsidók, nem kozmopolita férgek.

(Biztos benne volt az is, hogy megmutassák méltóak az emancipációra. Talán benne volt az is, hogy ha győz a szabadságharc, akkor az ország új alapokon történő felépítésében komoly szerep jut nekik is. De a lényeg: együtt harcoltak velünk.Egy-két dolog árnyékot vet, de az megvolt sajnos magyar oldalon is. Mindenképp pozitív a szerepük, hiszen pl. a románokat, szerbeket, horvátokat ránkúszították a Habsbourgok. A szabadságharc alatt létrejött egyfajta egység, de ez 1849 után elromlott - a zsidóság gazdasági, majd politikai vezető szerepre tört.)

Álmodjunk

Képzeld el, mi lehetne ebből az orzágból, ha a zsidó vezetőréteg nem azon ügyködne, hogy kiárusítsa az ország vagyonát olcsón, felvéve a kenőpénzt? Ha nem liberálbolsevista államban gondolkodna ahol ő az új arisztokrácia és a cigányság a terrorsereg? Ha nem uralkodni szeretne Magyarország felett?

Ha - mondjuk - átvéve a reformkori nemesség országfejlesztő felfogását - felhasználva kapcsolati tőkéjét, anyagi lehetőségeit, az általa birtokolt újságokat: hitelszövetkezetet, árutermelő- és értékesítő szövetkezeteket szervezne, a sajtó harcosan kiállna a magyar érdekek mellett akárkivel szemben (usa, izrael, eu, ruszkik, kisantant), külföldi hitsorsosain keresztül piacokat nyitna a magyar áruknak, terményeknek, feldolgozott élelmiszereknek; úgymond szövetséget kötne a magyar néppel - mi lehetne ebből az országból, ha a zsidó üzleti rafkó és kapcsolatrendszer együttműködne a magyar műszaki talentummal, megbízhatósággal, becsülettel, szorgalommal és vendéglátással?

Ehelyett harcolunk egymás ellen, egyelőre még csak virtuálisan.

Előzmény: Kitty Bennett (3326)
Kitty Bennett Creative Commons License 2009.01.25 0 0 3326

Kossuth közismerten hajlott a túlzásokra szónoklás közben. Magam nem ismerem a szöveget, csak feltételezem, hogy a  magas részvételi arányt akarta kihangsúlyozni, ehhez mondott egy nagy számot. 

Független forrásban kellene utánanézni a tényeknek, de ilyet a neten nem találtam. "A magyarok krónikája" c. köny szerint 1846-ban  a zsidók a népesség 2%-át, tették ki,  244000 főt számláltak.

Minek köszönhető, hogy a számok vitatásán  túl  a zsidók pozitív szereplését elismered?  

Előzmény: Törölt nick (3319)
vizinikk Creative Commons License 2009.01.24 0 0 3322
de arról már egyik sem akart nyilatkozni, mit tenne a nagyobbrészt más nemzetiségű népességgel, ha újra visszaállítanák az ezeréves határokat.
Előzmény: Hierro Nyh. (3313)
vizinikk Creative Commons License 2009.01.24 0 0 3321

te ne vedd a szádra Radnóti nevét.

Az imádott vezetőd meg az átkozott elvei ölték meg, és nemcsak őt.

Előzmény: Törölt nick (3306)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.24 0 0 3320
Annál is inkább, mert a 2. Vháborúban kötelezően behívták az embereket, míg tudtommal a szabadságharcba önkéntes alapon mentek hőseink. Önkéntes alapon az ország egy kisebb része mindenképp otthon marad, ilyen-olyan okból a magas harcértékű korosztályokból is.
Előzmény: Törölt nick (3319)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.24 0 0 3319

Erre muszáj vagyok válaszolni, pedig most kerültem ezt a topikot mert épp utánanézek valaminek :) ; de látom túlteng benned a nemzettudat...

Naszóval ez a zsido.com-on is megjelent, mikor én olvastam még csak ott volt meg.

Népszámlálási adatok: 1835 - 165.776 zsidó; 1850 - 190.000 zsidó. (Zsidó Lexikon)

Tudjuk, hogy az átlagéletkor valahol 40-50 év között ingadozott. Feltételezzük, hogy a zsidóság fele nő volt (nem házasodhattak talán 1840-ig kereszténnyel) és a nők nem vettek részt a szabadságharcban. A férfiak száma tehát kb 95.000 fő. Egy évfolyamra eső férfiak száma: 2.375-1.900 fő. Ebből következik, hogy nyolc - tíz teljes évfolyamnak kellett résztvennie a szabadságharcban. Ha még hozzávesszük, hogy a fiatalok (14 év alattiak) aránya akár 50% is lehetett, akkor még durvább arány jön ki: mintha a felnőtt lakosság 40%-a katonáskodna!!!

Ez olyan, mintha ma csonkaMagyarországon 1.050.000 - 2.100.000 férfi állna fegyverben (népességarány, kor szerinti korrigált arány) . Ilyen még a II. Vháborúban alatt összesen sem volt, a 173.000 km2-es visszaszerzett országterületen, nemhogy a csonkán!

Tehát véleményem szerint ez egy eltúlzott hazugság.

Előzmény: Kitty Bennett (3318)
Kitty Bennett Creative Commons License 2009.01.24 0 0 3318

Az egyik  Morvai-s topicban találtam ezt az infót. Mit szólsz hozá?

Az 1848. március 15-i magyar forradalomban és az azt követő szabadságharcban a zsidók számarányukat messze meghaladó módon, nagy anyagi és véráldozattal vettek részt. Az 1849-i harcokban részt vett mintegy 180 ezres honvédségből – Kossuth jászberényi nyilatkozata szerint – húszezren voltak zsidók, közülük 76-an hadnagyi, 29-en főhadnagyi, harmincan századosi és nyolcan őrnagyi rangra emelkedtek. A zsidó katonaorvosok száma 56 volt, és a már említett Löw Lipót mellett Schwab Arszlán (1794–1857) pesti főrabbi és a reformmozgalom egyik vezére, Eichorn Ignác (1825–1875) is tábori rabbiként szolgált. (Előbbiek a szabadságharc leverése után börtönbe jutottak, míg Eichorn Kossuthtal együtt ment az emigrációba, majd a kiegyezés után, Horn Ede névvel államtitkár lett. Hadd említsük meg Reményi Ede nevét is, aki Görgey Artúr segédtisztje, majd New Yorkban világhírű hegedűművész és zeneszerző lett. (Később Reményi állította fel a kor két legkiválóbb magyarjának, Széchenyi Istvánnak és Petőfi Sándornak a szoboralapját.) Az 1849-i szegedi országgyűlés ezért joggal mondta ki a zsidók egyenjogúsítását, noha a határozat – a szabadságharc bukása miatt – törvényerőre már nem emelkedett.

Nem véletlen, hogy Haynau, a kegyetlen „bresciai hóhér” ezt jegyezte le: „a zsidók, érzelmeik és gonosz cselekvésük által olyannyira előmozdították a magyar forradalmat, hogy az az ő közreműködésük nélkül sohasem nyerhetett volna ilyen jelentőséget”. Ezért a magyar zsidóságot a fegyverletétel után hatalmas hadisarc megfizetésére kötelezték.

Hierro Nyh. Creative Commons License 2009.01.23 0 0 3314
Igen, a melldöngető nemzetieskedés, hazafiaskodás hamis prófétáit ellenszenvesnek, hiteltelennek tartom, s nem követem a példájukat.

Magyar vagyok, szeretem a hazámat, a kultúránkat, ez egy természetes állapot nekem is, a honfitársaimnak is.

Akik a magyarságukat állandóan látványos külsőségekkel kívánják demonstrálni, olyanok, mintha a férfiasságukat azzal akarnák bizonyítani, hogy állandóan kirakják a ...-t. ;)
Előzmény: Kitty Bennett (3312)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2009.01.23 0 0 3313
Pedig ebben a topikban is olvasni olyan hozzászólást, amely szerint Magyarországnak atomfegyvereket kellene birtokolnia a visszaszerzés érdekében...

Meg olyanokat is olvastam már ezen a fórumon, hogy nem elég az etnikai alapú revízió, egy négyzetcentimétert sem szabad engedni az "ezeréves" határokból...
Előzmény: István, aki jár (3311)
Kitty Bennett Creative Commons License 2009.01.23 0 0 3312

"...kielemzem azon hozzászólásaid, ahol egyértelmű a kettős mérce a magyarság hátrányára más népekkel szemben; a magyarság tetteinek lekicsinylése, nevetségessé, naivvá minősítése; lehetőségeink, fejlődési potenciálunk teljes tagadása - mindezek együtt magyarellenes megnyilvánulások.

Olyat állítasz, ami nem igaz. Kritizálom a délibábos nyelvészkedést, elutasítom a háborús vereségek idealizálását,  a "nemzet" szóval való visszaélést, stb., de büszke vagyok történelmünkre, kultúránkra.

"A nemzeti érzés/kormány, stb. emlegetése/hiányolása tőlem idegen.

Igen, a  melldöngető nemzetieskedés, hazafiaskodás hamis prófétáit ellenszenvesnek, hiteltelennek  tartom, s nem követem a példájukat. 

Magyar vagyok, szeretem a hazámat, a kultúránkat, ez egy természetes állapot nekem is, a honfitársaimnak is.

"... jó magyarként alapvető kötelességed minden körülmények között megvédeni ennek...a  népnek az értékeit, érdekeit, történelmi, kulturális és egyéb érdemeit mindenkivel szemben, minden körülmények közt legjobb tudásod és merészséged szerint..."

Kivel szemben mulasztottam? Hol? Mikor? Mivel?

"Amíg neked nagyobb tragédia a zsidóság szenvedése,   mint trianon, a Habsbourg elnyomás, ..." 

Nem érzed, hogy ilyen a dolgokban nem lehet méricskélni, rangsorolni?. 

"...behelyettesítették egy homályos "minden (elnyomott szegény)ember testvérem ezen a földön" jelmondattal."

Ez mintha a kereszténység alapelve lenne! Ez sem jó?

Radnótiban az a különleges, hogy a háborús szenvedései közepette is a hazaszeretetét sugárzó verseket írt. Ebben a témakörben hozzá hasonlót nem ismerek, de elfogadom, ha másnak más a véleménye.

István, aki jár Creative Commons License 2009.01.23 0 0 3311
...minden áron?
Ilyen törekvéssel ma nemigen találkozol, legfeljebb belemagyarázás, prekoncepciók szintjén.
Előzmény: Hierro Nyh. (3309)
István, aki jár Creative Commons License 2009.01.23 0 0 3310
Miért kell rangsorolni?
Hát ez az...

Egyes tragédiákat kitüntetünk a figyelmünkkel, a másikat meg le se szarjuk.
Az egyikről méltón megemlékezünk, a másikról meg ha beszélünk, akkor egyből megkapjuk, hogy a múlton nyavajgunk...

Ki érti ezt...

Ezt a kérdést egyébként Pixinek és Utulkának is felteheted nyugodtan.
Előzmény: Hierro Nyh. (3308)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2009.01.23 0 0 3309
Ki a nagyobb hazafi: aki azt akarja, hogy Magyarországon tegyék rendbe a gazdaságot, az államháztartást, a közbiztonságot, legyen színvonalas oktatás, egészségügy, jól működő közigazgatás, csökkenjen a szegénység, legyen rendezett a viszonyunk a környező országokkal, ahol megvannak az ottani magyaroknak a kellő nemzetiségi jogai, vagy aki azt akarja, álljanak vissza Magyarországnak az 1918 előtti határai, maradéktalanul, minden áron?
Hierro Nyh. Creative Commons License 2009.01.23 0 0 3308
Miért kell a tragédiákat rangsorolni, egymáshoz hasonlítani? Nem lehetne egyszerűen önmagukban nézni őket?

És nem lehet úgy tekinteni, hogy a magyarországi zsidóság elhurcolása éppúgy tragédia a magyarság számára, mint Mohács vagy Trianon?
István, aki jár Creative Commons License 2009.01.23 0 0 3307
"Amíg neked nagyobb tragédia a zsidóság szenvedése mint trianon, a Habsbourg elnyomás, a szabadságharcok vérbefojtása, a mohácsi csatavesztés; amíg nem tekintesz szomorúsággal és egyben reménnyel egy Nagy-Magyarország térképre addig értelmetlen veled magyarellenességről beszélni.

Hazaszeretetet nem lehet könyvből megtanulni, vagy hideg fejjel, logikus érveléssel meghatározni. Sajnos a generációd zöméből ezt az érzést sikeresen kinevelték, behelyettesítették egy homályos "minden (elnyomott szegény)ember testvérem ezen a földön" jelmondattal. Szóval ez generációs probléma is, nem csupán világnézeti. Nem a Te hibád, a környezet tett ilyenné, engem sem hazafias szellemben neveltek - néhány éve mégis rátaláltam: jó érzés, hidd el."

Maximális egyetértésem.
Én hülye, annak idején még magyaráztam is erről Pixinek, de tényleg felesleges.
Ő is mindig a definíciókat követelte.
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.23 0 0 3306

Először úgy gondoltam kielemzem azon hozzászólásaid, ahol egyértelmű a kettős mérce a magyarság hátrányára más népekkel szemben; a magyarság tetteinek lekicsinylése, nevetségessé, naivvá minősítése; lehetőségeink, fejlődési potenciálunk teljes tagadása - mindezek együtt magyarellenes megnyilvánulások. De felesleges:

"A nemzeti érzés/kormány, stb. emlegetése/hiányolása tőlem idegen. Magyar vagyok, szeretem a hazámat, a kultúránkat, ez egy természetes állapot nekem is, a honfitársaimnak is. Nincs okom, jogom másokat nemzetietlennek tartani. Nem érdekel, hogy kinek mi volt az őse. Radnótinál szebb verseket nem írt senki e "lángoktól szabdalt kis országról", pedig ugye, ő sem volt "mélymagyar"?"

Az aláhúzott rész a lényeg: amíg nem vagy képes felfogni, hogy jó magyarként alapvető kötelességed minden körülmények között megvédeni ennek a kis vihartépte, aljas módon átvert népnek az értékeit, érdekeit, történelmi, kulturális és egyéb érdemeit mindenkivel szemben, minden körülmények közt legjobb tudásod és merészséged szerint, addig felesleges minden szó.

Az aláhúzás után is, ki a legszebb költő? Radnóti. Pedig voltak itt rajta kívül többtucatnyian hasonló vagy akár magasabb színvonalon, ám te mégis őt emeled ki - ez nyilván akár ízlés dolga is lehet, - de felvezető mondatod és az utána következő magyarázat után világos, hogy Radnóti példa akar lenni "az idegen szép" elvre - s ezen elv igazolása érdekében eltúlzod költői nagyságát.

Amíg neked nagyobb tragédia a zsidóság szenvedése mint trianon, a Habsbourg elnyomás, a szabadságharcok vérbefojtása, a mohácsi csatavesztés; amíg nem tekintesz szomorúsággal és egyben reménnyel egy Nagy-Magyarország térképre addig értelmetlen veled magyarellenességről beszélni.

Hazaszeretetet nem lehet könyvből megtanulni, vagy hideg fejjel, logikus érveléssel meghatározni. Sajnos a generációd zöméből ezt az érzést sikeresen kinevelték, behelyettesítették egy homályos "minden (elnyomott szegény)ember testvérem ezen a földön" jelmondattal. Szóval ez generációs probléma is, nem csupán világnézeti. Nem a Te hibád, a környezet tett ilyenné, engem sem hazafias szellemben neveltek - néhány éve mégis rátaláltam: jó érzés, hidd el.

Előzmény: Kitty Bennett (3305)
Kitty Bennett Creative Commons License 2009.01.23 0 0 3305

Változatlanul kérdezem, mik  azok a sokat emlegetett  magyarellenes megnyilvánulások? Konkrétumokat kérek!

Előzmény: István, aki jár (3304)
István, aki jár Creative Commons License 2009.01.23 0 0 3304
Jaj Kittike, nem látsz magyarellenes megnyilvánulásokat?
Pedig nem kell ám messze kutakodni utánuk...

Ajánlom figyelmedbe nehány igencsak megbecsült fórumtársunk "munkásságát".
Előzmény: Kitty Bennett (3301)
István, aki jár Creative Commons License 2009.01.23 0 0 3303
Bezzeg maga az állandóságot képviseli, ugye mama?
A maga sajátos libbant kulturgenyázásával, jó kapcsolatokkal a modernátorok önkéntesrendőr csapatával.
Ha az az ára a százezres hsz-számnak, amit maga művel, akkor nem is bánom, hogy időnként újra kell regelnem.

...unditörpi...
Előzmény: Törölt nick (3302)
Kitty Bennett Creative Commons License 2009.01.22 0 0 3301

"...ne csak a magyarellenes szólamok jussanak el az emberekhez, ..."

Mi az a magyarellenesség,  amit állandóan kárhoztatsz? Kik, hol, mit mondanak/tesznek? Konkrétan válaszolj!

Előzmény: Törölt nick (3299)
István, aki jár Creative Commons License 2009.01.22 0 0 3300
Kedves viziprókátor, ki mit érdemel.
Előzmény: vizinikk (3296)
vizinikk Creative Commons License 2009.01.22 0 0 3296
primitív csúfolkodás, a homokozó szintjén
Előzmény: István, aki jár (3295)
István, aki jár Creative Commons License 2009.01.21 0 0 3295

Huhúúú...

Micsoda sziporka...

A nyanya bevacsorált, most meg elméskedik.

Előzmény: Törölt nick (3290)
István, aki jár Creative Commons License 2009.01.21 0 0 3294

Maximum egy képen láthatod.

Nincs neked annyi fantáziád, hogy elképzeld.

Előzmény: Törölt nick (3289)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!