Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Jó hosszú lesz most a téli szünet, hétfőtől egészen január végéig fog tartani, legalábbis a DKV szerint. Jön a tanszünetes menetrend minimális extrával megspékelve.
Az furcsa, hogy a 25-ös miért jár reggel 30 percenként, ha délután megmarad 20 percesnek. Múltkor is így volt, már akkor se értettem. Reggel jobban koncentrálódnak az utasok, és akkor lesz ritkább???
A DKV új facebook oldala is "szuper", hozzászólások korlátozva, véleményt se lehet írni, vicc az egész. Aztán csodálkozunk, hogy nő a gépkocsi forgalom.
Mostanában volt alkamam látni több 11-es járatot is, több napszakban is. Feltűnően sok a csuklós busz a járaton, fájóan gyenge kihasználtsággal. Legdurvább esetben is kb. 20-25 ember volt rajtuk, csúcsidőben is. Míg Doberdós volt már akkor sem értettem, hogy minek van rajta ennyi csuklós. Ezek szerint a Segner téren ennyi csuklós van? Mert a Doberdón a 15/15Y-on kívül már akkor sem volt csuklóst igénylő járat. A Segner téren viszont akad bőven. Egy-egy józsai, ondódi vagy nagymacsi buszon meg egymást tapossák az emberek csúcsban.
Miért van olyan sok csuklós a 11-esen? Egy-két alkalommal még érthető, pont csuklós volt éppen szabadon, de szinte mindig?
Tűpontos. Mellesleg érdekelne, hogyan akarnak sínpárt vezetni a Víztorony utcán. Illetve hogyan hat ez az útvonal a meglévő trolibusz-viszonylatokra? Mert nem túl bizalomgerjesztő.
Egyetértek. Ez a beruházás csak egy teljesen értelmetlen pénzszórás lesz. A 2-es villamosnak még volt is értelme, mert ott az Újkert-Vénkertet egy vonallal összetudták kötni a Belváros (Hunyadi és Kossuth utca felőli része is)-Nagyállomással egy vonallal. Míg a Tócival ez lehetetlen. Ezzel a villamossal csak rontani fognak a Tóci ellátásán. Bár tudjuk, hogy az elsődleges szempont a pénzköltés meg hogy minél látványosabb beruházás legyen.
Ez a 2 viszonylat a lehető legrosszabb útvonalon lett kitalálva.
Nincs rajta hasznos utasforgalom, elkerüli azokat a területeket, melyeket tehermentesíteni kellene és utasokat is hozna, valamint városnéző járatként a végpontok felől nem lesz megfelelő kínálat.
Tócóskerti:
A Hatvan-Tisza István utcákon kéne a Széchenyi utcát elérnie, még nem is a Nyugati utcán. Így a Belvárost nem tárja fel és jelentős időveszteséggel éri el a belvárosi területet is, tehát a Tócóskert felől nem alternatíva. A helyközi buszállomást nem kell megcélozni, hiszen elköltözik onnan reménység szerint és azért a villamost 50 évre tervezzük.
A Dobozi lktp-i tekergés a lakókat fogja zavarni illetve a Falóger P+R felől érkezőknek hosszas időveszteség.
Déli viszonylat:
A semmi közepén elvezetni pénzkidobás. A tengely a Mikepércsi út (erre lehet később tram traint is felfűzni). A reptér elérése nem indokolt Debrecenben, mint ahogy a járat sem éri el.
Cserébe tekereg a Nagyállomás felé haladva jelentős időveszteséggel.
Egyik sem megtérülő járat, utasforgalmat sem generál. Cserébe lassú.
Nem az az első, már hetekkel ezelőtt hoztak egy szólót és egy csuklóst is, a dolog érdekessége, hogy üres utastérrel, így növelve a "hazai hozzáadott értéket", de úgy tűnik, hogy mégse lesz erre kapacitás, így a többi valószínűleg készen érkezik majd, csak a szokásos sallangokat rakják itt bele.
A Facebook egyik csoportjában láttam képet hogy az első csuklós conecto már az országban van ammi váltja majd a 7700A.kat.bár ha ecitarora van pénz akkor lehetne CITARO C2.re is amely picivel jobb a conecto.nál.Amugy szerintem első selejtezési hullámban a alfa cívis 12.ket venném ki mert azért az igazi Volvo buszok (7700A)még pár évig elmenne a városban nem úgy mint a alfa buszok melyek már új korukban hullódtak szét.A MAN LION'S CITY GL járműveket meg a trolibusz divízióba raknám iskolai időszakban a IKARUS 280T.ket pótolná az 5.ös 4.es járatban,meg néha 3.asban.tudom hogy nincs egésznapos csuklós igény a troli vonalakon.a csúcsidőn kívül beforogna a Józsai járatba.de azért 1,2 db Man maradhatna 5,4.es járatba csúcsidőn kívül.
A 4-es hosszabb lenne, megkerülné azt a területet, ahol most a 49-es csoport közlekedik. Értelme nem sok lenne. Sőt, Szepesre is betérhetne, ha már nagyot akarunk ígérni, a távolság nem nagy :D
A villamossal sem lenne baj, ha nem csak egy irányban közlekedne, egy vágányon. Az elmegy a Nagyerdőn, a Doberdó körül, meg elmenne talán a Dobozinál, de a Tóciban nem.
Összeraktam egy könnyebben értelmezhető térképre őket. A reptéri vonalnál gondban voltam, mert főképp ahol jelenleg beépítettlen területek vannak, azokon a részeken halad át a tervek szerint a vonal.
Ami korábbi tervekhez képest jelentősen változott:
- A 3-as vonal a Kishegyesi út - Segner tér - Kürtős utcán át érné el a Széchenyi utcát (ami szerintem pozitív váltotás)
- A vonal keleti vége végre valahová vezet: Dobozi lakótelepen át kis kanyargás után Faraktár utca, Zsuzsi vasút állomásához. Tervek szerint itt valami nagyobb csomópont lenne P+R parkolókkal (idáig járnának a kelet felől jövő távolsági buszjáratok?)
Mivel ez egy az egyben a KeKo-s flottaszín, bennem két lehetőség merült fel:
1. vagy lecserélik debrecen flottaszínét szürkére, leegyszerűsítve egy későbbi csere-berét Kecskeméttel
vagy
2. ami szerintem valószínűbb, hogy ezek a mercik nem fognak bekerülni az "új" debreceni flottába, hanem kecskeméten fogják folytatni a pályafutásukat a közeljövőben.
A másik megállónál problémás lenne, és a Nagymacs / Kismacs felé / felől érkezők sem örülnének akkora kitérőnek. Hiba, hogy eddig nem használták azt a megállót. Amikor még a Volán üzemeltette az Auchan járatokat, érthető volt, mert nem akartak tejelni az önkormányzatnak. De mióta átvette a DKV, maradhatott volna a régi helyen, illetve megállhatott volna mindkét helyen. Szerintem a 43-as is nyugodtan közlekedhetne odáig.
Sziasztok, érdeklődni szeretnék, hogy a most szombaton megrendezendő Autómentes Napon milyen nosztalgia troli fog indulni a 4-es vonalán? ZIU vagy Ikarus? Illetve a pontos indulási időpont(ok) mikortól lesznek elérhetőek? Köszönöm a választ előre is!