És nem félsz,hogy a szél elfújja? Tavasszal majd számolj be a tapasztalatokról. Én is nagyon kacérkodom a hortenzia szaporítás gondolatával,csak még a takarást nem tudom,hogy kéne megoldani.(meg a szaporítást se,de gondolom dugvánnyal,nyáron)
De olyan szépek június óta ,hogy mindenképpen több kell belőlük. Még elnyílás után is szépek,ami más növénynél nem így van.
Köszi! Egy nap vízben, már föld és perlit keverékében ülnek, nem viselte meg őket az utazás. Remélem, megerednek.
Más... ma az Ald...-ban vettem egy 5 méteres növénytakarót. Lehet vágni hosszában, körszövött, szóval egy "végtelen" (feneketlen-haha) zsák. Ez is megoldódott, remélem, a legnagyobb bokrom is belefér.
Lányok, az én férjem horgászott régen. Van a haltartó iszák, ami több karikából áll kinyitható. Igaz, hogy a háló kicsit lanyha, de nem lenne jó szerintetek?
ha van helyed, ahová el tudod őket "dugni", ne legyenek szem előtt, akkor a legjobb szerintem. úgy raktam el őket, ahogy a növény körül voltak, "karikákban". ősszel csak megint oda kell rakni és feltölteni lombbal
Tuti kényelmesebb lenne a kész csirkeháló, ha tényleg csak beállítani kéne a sarokba nyárra, mint a fátyolszövetet összekötözni rajtuk... kicsit utánanézek ennek a dolognak, köszi!
Erosen egyaltalan nem metszenem meg, hacsak nem betegseg miatt. Tudod a nagysagat korlatozni a bokornak metszessel - de ha van helyed, miert metszened meg nagyon?
A metszesnel figyelni kell arra, hogy az "alvo szemek" maradjanak, mert abbol lesz a virag a kovetkezo evben. Ahogy olvasgatom, nezegetem a javaslatokat, 6-8 alvo szemet ajanlanak. De sokan azt mondjak, hogy csak a beteg agakat vagjul le. En is ezt teszem.
Tavasszal korbemegyek es a szaraz viragokat levagom... csak a viragot, es a teljesen kiszaradt agakat.
jaja, nálam is nagyon szép formája van, a három bugás közül a legszebb. szerintem jövőre megpróbálom majd megszaporítani is, bár lehet, még most se lenne késő, úgyis cserépben maradna télire....
eredetileg nem akartam metszeni, de aztán kvagi (?) mondta, hogy minden évben erősen megmetszi... de leht, hogy nem ő volt? úgyhogy ez elbizonytalanított.... de akkor marad az eredeti terv szerint, nőjön, ahogy akar.
viszont a vanille-lal nem tudom, mit kéne csinálnom... amilyen szép virágai vannak, a bokor habitusa annyira nem tetszik, el van terülve teljesen, a metszésnél derékszögben nő, úgyhogy végképp nem tudom, mit csináljak vele. most fel vannak kötözve az ágai, hogy a virágok ne a földön feküdjenek és így meg nagyon hülyén néz ki... "kicsit" csalódás nekem a vanille emiatt...
Igy szoktam - levagom az elviragzottat, es a nagyon gyenge kis agakat. Amugy... van helye, nojon ahogy akar - elobb utobb tokeletes formaju lesz ha nem is csinalunk vele semmit sem.
ezt hogy érted, szerinted nem kéne visszametszeni?
tényleg, te szoktad metszeni a limelightot? merthogy én tavaly megmetszettem, muszáj volt, hogy szétverte a jég... de amúgy meg azt olvastam több helyen, hogy a bugásokat az esetleges alakító metszésen kívül nem igazán kell....
teresznek azért mondtam, hogy bokrosodjon, alig van pár szál belőle a cserépben... de nekünk "nagykönyvileg" kellene ugyan?
Nem tudom miért csinálja ezt a vanille. Eddig azt hittem én rontottam el valamit, nálam ráadásul idén nem sokra ment, három kis vacak bugát hozott, és alig hajtott. Lehet, hogy meg kellett volna trágyáznom tavasszal, de ez elmaradt.
azzal én is bajban vagyok, nem olyan, amilyennek szeretném... tavaly visszavágtam a jégverés után, és úgy nő, ahogy mondod, derékszögben, ráadásul főként a talaj felé, elterül az egész, a sok virág a földön fekszik, nem győztem felkötözgetni őket.
a limelight-ot szintén vissza kellett vágnom a jég miatt, ő nagyon gyönyörűen, felfelé és dúsan nő metszés után... ne sajnáld, jó lesz!