Keresés

Részletes keresés

sashimi Creative Commons License 2007.06.02 0 0 525
Ja, hogy a május havi kerete miatt leállitották a kiirt műtétek végrehajtsát, csak éppen nem értesitették le a betegeket is. Ez tényleg az ő saruk, de gondolom nem az opreráló sebész dolga lett volna!

Sokkal eletszerubb, hogy a beteget szandekosan nem ertesitettek. Hisz hogyan uthetett volna egy nagyot a koaliciora a doktor ur, ha a beteg egyszeruen csak azt tapasztalta volna, hogy ket hettel kesobb vegeznek el rajta egy nem surgos muttetet! Hol lett volna a botrany es felhaborodas?

Szvsz az igazan "fidesz-kozeli" orvosok minden leheto helyen probaljak lejaratni a reformokat a vezenylo tabornok iranyelveinek megfeleloen. Esetnunkben a szemesz tullott a celon. Legkozelebb majd ugyesebb lesz es finomabb eszkozokkel dolgozik.
Előzmény: Törölt nick (4)
Venyerin Creative Commons License 2007.06.02 0 0 524
Miért lenn köz?
Nálam pl. határozottan személyes a meccs, és nem ma indult... :)
Előzmény: HAL9000 (518)
itymeg Creative Commons License 2007.06.02 0 0 523
kénytelen vagyok elkeseríteni; én még anno végeztem az egyetemen, ahol minden szak pedagógusképzés volt; nem mentem tanítani, mert a gyerekeket imádom, de, egy tanári kart, meg a szülői értekezletet nem tudotam elviselni; viszont, kénytelen voltam a pedagógosok által bukásra ítélteket korrepetálni; kedvenc esetem, amikor 2 hét állt rendelkezésemre, a gyerek mindent tudott, csak a nyelvszemléletet nem értette; 2 óra volt, amíg megértette, mire való a ragozási táblázat; pótvizsgán jelest ért el, utána az őt elvágó tanár a következő tanévben megkérdezte, nem akar-e ebből a tárgyból érettségizni; nélküle is akart, és, abba az országba ment egyetemre, amelyikből ez a kiváló tanerő megbuktatta; az én fejem re is nőtt, mert én még mindig nem jutottam el abba az országba; de, más nyelvből, és más tárgyból is, a tanar megdöbbent, és nem értett, miért is buktatta meg; na ennyit a pedagógosokról, csak kevés olyan hülye van, aki, ha pénzes, nem baráti körből kikerülő gyereket pénzért csak eljuttatottoda, ahová szeretett volna, és, ezektől valóban ko,oly óradíjat kért, viszont a többség baráti, munkatársi gyerekek voltak, szívességből; ma már szerencsér nincsenek ilyen baráti elkötelezettségeim, pénzért is csak a gyerek miatt vállaltam, de, a pedagógusok 30 %-a, aki a gyereket látja, 30 % a szülő alapjaán mér, a fideszes xarok a legnagyobb gyerekgyilkosok
Előzmény: HAL9000 (518)
HAL9000 Creative Commons License 2007.06.02 0 0 522

Természetesen nem kell elhinned semmit.

Csak eszembe jutott egy klasszikus:

Életének első nyolc-tíz hónapjában Olivér egy kialakult szélhámosság és csalási rendszer áldozata volt. Anyatej nélkül nevelték fel. A dologház vezetősége szabályosan jelentette az egyházközség illetékes hatóságának az árva csecsemő éhező és elhagyatott állapotát. Az egyházközség illetékes hatósága ünnepélyesen megkérdezte a dologház vezetőségét, hogy nincs-e az "intézetben" ez idő szerint egy olyan bentlakó nőszemély, aki képes lenne ellátni Twist Olivért azzal a gyámolítással és táplálékkal, amelyre szüksége van. A dologház vezetősége tisztelettel jelentette, hogy nincs. Ezek után az egyházközség illetékes hatósága úgy döntött, nagylelkűen és irgalmasan, hogy Olivért "kihelyezik", azaz más szóval a dologház egyik fiókintézetébe viszik ki, vagy három mérföldnyire innét, ahol húsz-harminc más fiatalkorú bűnöző, a szegénytörvény megszegője, hentereg a földön reggeltől estig, a túlságosan bő táplálkozás vagy a túlzott ruházkodás fölösleges kényelmetlenségeitől megkímélve, egy idősebb asszonyság anyai felügyelete alatt, aki a kis bűnösök ellátására heti hét és fél pennyket kap fejenként, minden apró koponya után.

Időnként, amikor a szokásosnál buzgóbb vizsgálat indult meg egy-egy árva gyerek ügyében, akit nem vettek észre a vaságy összehajtogatásánál, vagy akit véletlenül mosáskor vigyázatlanul halálra forráztak - ámbár ez az utóbbi baleset nagyon ritkán fordult elő, mert a mosáshoz hasonló jelenségek nem voltak túlságosan gyakoriak a telepen -, az esküdtszék tagjai a fejükbe vették, hogy kellemetlen kérdéseket feszegessenek, vagy a hívek kezdtek aláírogatni forradalmi hangú tiltakozásokat. Az ilyen felháborító beavatkozásoknak azonban mindig gyorsan véget vetett az orvos tanúskodása és az egyházfi vallomása; az előbbi mindig felboncolta a holttestet, és sosem talált benne semmit (ami igazán nagyon valószínű volt), az utóbbi pedig kivétel nélkül mindig azt vallotta eskü alatt, amit az egyházközség kívánt; ami valóban önzetlenség volt tőle. Ezenfelül a bizottság időnként kivonult ellenőrizni a telepet, s ilyenkor mindig kiküldték az egyházfit egy nappal előbb, hogy jelezze a jövetelüket. A gyerekek aztán a szemle napján mindig szép tisztáknak és rendeseknek találtattak; kinek lehet még valami kifogása ezek után?

Előzmény: Venyerin (520)
Venyerin Creative Commons License 2007.06.02 0 0 520
Természetesen mindezt név, szakterület, intézmény, stb. nélkül el kell hinni a doktorúrnak. Ahha. :)

Előzmény: luis3 (519)
luis3 Creative Commons License 2007.06.02 0 0 519

"Azért, mert elvégzett egy szükséges beavatkozást, még egyetlen orvos se kényszerült magyarázkodni se, nemhogy büntit kapott volna"

Na ez az amit első kézből cáfolok. Kollégám elvégzett egy abszolut indokolt beavatkozást, még aznap lebaltázta a főorvos, majd a kórház igazgató is TVK miatt. És persze ilyenkor nem Horváth Ágica üvöltözik veled, hanem az aki foglalkoztat és megmondja mindennap merre hány óra. A minisztérium nem véd meg senki!!! És a helyi igazságoddal kitörölheted. Ki állított elő ezt a helyzetet????

Előzmény: Venyerin (411)
HAL9000 Creative Commons License 2007.06.02 0 0 518

Hurrá, van közellenséged.::))))

Csakhát, minap éppen a másik közellenség tüntetett némi zs-ért, tudod, a mocsok tolvaj kefélős rendőrharamiák.

Ja, meg a hülye semmirekellő pedagógusok is.

:)

Előzmény: itymeg (517)
itymeg Creative Commons License 2007.06.02 0 0 517
tudod, én csak a munkahelyem által elrendelt kötelező szűrésekre járok, csak fizetem a tb-t, de, gyógyszart nem szedhetek, igaz, 2000-ben volt egy vakbélműtétem, de, kifizettem a sokéves, nem kevés tb járulákommal; szóval, nekem az orvosok csak jelenthetnek, csak akkor férnek hozzám, amikor, ne adj ég, eszméleteme vesztem; de, amikor a kötelező szűrésen tavaly azzal vot elffoglalva a szemét állat, hogy GYF egy állat, hát, szembeköptem volna, szívem szerint
Előzmény: luis3 (515)
Venyerin Creative Commons License 2007.06.02 0 0 516
De jó is lenne az a 10M... :)

(Én a teljes költségemet írtam, nem a tiszta járulékot.)
Előzmény: kalashnikitty (506)
luis3 Creative Commons License 2007.06.02 0 0 515

"a betegekre tekintettel hajlandók módosítani, hogy ne gyilkolásszák és alázzák őket tovább"

ezért a mondtodért érdemelnél egy jó nagy seggberugást, eü ellátás megvonásával, nehogy legyilkoljanak.

Előzmény: itymeg (336)
Venyerin Creative Commons License 2007.06.02 0 0 514
Értelek. Tehát rgyszerre mindenkinek, még ma. :)))
Előzmény: Törölt nick (508)
Venyerin Creative Commons License 2007.06.02 0 0 513
"99%-ban egyszerűen hiúsági kérdés, pont"

Kb. mint a saját vs. műláb. Az se tübb hiúságnál, ugye.
Meg hályoggal is élhet simán, aki nem hiú.
Előzmény: kalashnikitty (509)
HAL9000 Creative Commons License 2007.06.02 0 0 512

Azért ne feledkezzünk meg arról sem, hogy ez az egész hogyan és miért alakult ki annó.

Előzmény: kutykuruty brekege (490)
HAL9000 Creative Commons License 2007.06.02 0 0 511
Ez viszont pontosan fordítva igaz, Pixy.
Előzmény: Törölt nick (335)
itymeg Creative Commons License 2007.06.02 0 0 510
ebben tévedsz; sógornőm is szemüveges volt, NO-ban éltek már akkor, itthon megcsináltatta, és, el volt ájulva, hogy milyen más a világ; ui. szemüvel nemannyit látsz át a térből; más életminőség
Előzmény: kalashnikitty (495)
kalashnikitty Creative Commons License 2007.06.02 0 0 509
- igen, szemüveggel szinte minden jól végezhető. vadászpilóta mondjuk nem lehecc - de az lyukas és/vagy tömött foggal sem.
- igen lencse + sztk keret jár, miután kifizetted a szakrendelésen a vizitdíjat.
- mondjuk ha chippendale táncos vagy, bár mamár ezsem akadály. ha megfigyelted a jelen miniszterelnők szemüveges - tehát megállapíthatjuk hogy a társadalmi előmenetelben a szemüveg nem oszt/szoroz.

a lézeres szemműtét az esetek 99%-ban egyszerűen hiúsági kérdés, pont.

van néhány olyan elfajult állapot, amikormár valakinek annyira rossz a szeme, hogy az elérakott szemüveggel nem korrigálható, de ekkor a szaruhártyán való lézeres vagdalkozás sem segít, ekkor általában szemlencsét ültetnek be - de sok esetben ezsem garantál megoldást.
Előzmény: Venyerin (505)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.02 0 0 508
Nem vagylagos, hanem is/is. Egyik nem zárja ki a másikat...
Előzmény: Venyerin (507)
Venyerin Creative Commons License 2007.06.02 0 0 507
"mig az allam megszegyenitoen alacsony fizetesekkel honoralja tevekenyseguket"

Mesélek kicsit. Édesanyám gimnáziumi magyartanár volt, amíg nyögdíjba nem ment (1998-ban). Becsülettel végighúzott 36 évet, felnevelt 2 gyerkőcöt, stb. Ma kb. pont a rezsire elég a nyugdíja.
Miért pont az orvosokat akarnám felemelni? Szerintem előbb a sokkal kiszolgáltatottabb tanárok, utána esetleg tárgyalhatunk...
Előzmény: szekely62b (503)
kalashnikitty Creative Commons License 2007.06.02 0 0 506
évi 10 milliós bruttó egy nagyon szép jövedelem, csaktod az ebből vont magyar EÜ járulék kb a fele a legfapadosabb $300/havi díjú usákiai családi biztosításnak. ezzel usákiában neked valamelyik szegénybiztosítónál lennél részlegesen biztosított. de mint írtam szvsz nem vág földhöz az alkalom adtán a borítékba tett Deák, ugye? Hidd el, üzleti biztis alapon lesz ez neked havi 2 Deák is, dehát te tudod :D Én a helyedben nem lennék a saját pénzem ellensége :D
Előzmény: Venyerin (496)
Venyerin Creative Commons License 2007.06.02 0 0 505
"a lézeres korrekció azmeg ugye arról szól hogy esztétikailag nem teccik, hogy szemüveges vagyok - kozmetikai műtét"

Beleböfike a nemérteszhozzába, ugyebár.
Amiről te beszélsz, az a szemüveg vs. kontaktlencse választás, ez kevés kivételtől eltekintve tényleg esztétikai döntés.

Állítod-e a következőket:
- szemüveggel olyan értékű a látás, és minden tevékenység éppúgy végezhető, mint jó szemmel
- a szemüveg (legalább a lencse) költségét a TB téríti vagy van olyan olcsó, hogy a beteg életére ez ne hasson lényegesen
- nincs olyan eset, amikor a korrekció orvosilag előnyösebb a szemüvegezésnél
Előzmény: kalashnikitty (495)
szekely62b Creative Commons License 2007.06.02 0 0 504
Jo ejszakat az olvtarsaknak!
szekely62b Creative Commons License 2007.06.02 0 0 503
Mondjuk hogy,sajnos,van ilyen is.Es megintcsak sajnos,lesz is ,mig az allam megszegyenitoen alacsony fizetesekkel honoralja tevekenyseguket.
Előzmény: Törölt nick (500)
kutykuruty brekege Creative Commons License 2007.06.02 0 0 502

akkor mis is jól állunk:-))

küzdelmünk, nekünk is sok van.

Sőt még kemény küzdelmeink is vannak:-))

Jó éjt mindenkinek

Előzmény: Venyerin (498)
kalashnikitty Creative Commons License 2007.06.02 0 0 501
Ha üzleti biztositók -vagy csak egy, minden megoldás mellett érvet és ellenérvet hozni - üzemeltetik a kórházakat, akkor olyan műtétre nem kell fél évet várni, ami miatt nem tudsz dolgozni. Ezt honnan tudjuk? Tudom átmész másik biztosítóhoz jön a generikus válasz. csakhogy a biztosítási díj ugye hatósági áras. másfelől a súlyponti kórházakkal területi monopólium alakult ki. vagyis aki szolgáltata az monopolista, a pénzbeszedés hatósági - ebből csak egy rohadtnagy kartellezés lesz, meg gazdagodó semmirekellő irodisták hada... Az ellátás minősége ezért gyenge, mert az OEP csak a befizetések 1.5%-át költi el magára. Ha szépen felállítana ellenőrző szerveket, revizorokat fizetne és a beszedett lé 15%-át költené magára, mindjárt lenne rend a rendszerben, te meg fizethetnéd a jelen járulékod dupláját, kb.
Előzmény: kutykuruty brekege (494)
kutykuruty brekege Creative Commons License 2007.06.02 0 0 499

A politikusokkal kapcsolatban soha nem voltak rózsaszinű reményeim:-))

És nekem nincsenek "politikusaim".

Előzmény: szekely62b (497)
Venyerin Creative Commons License 2007.06.02 0 0 498
"a világ fejlettebb részeiben mint pl anglia kemény küzdelem vanik a várólisták eliminálására"

Sőt, nekik már atomtengeralattjárójuk is van. :)
Előzmény: kalashnikitty (471)
szekely62b Creative Commons License 2007.06.02 0 0 497
"Nahát! Ezt én még egy orvosról sem feltételeztem soha."
Nezd,az orvos is csak ember.Egyebkent,ha mar itt tartunk :a politikusaidrol feltetelezted volna-e,hogy 4 even at folyamatosan hazudtak neked,csak azert,hogy a hatalmukat megtarthassak?Ok sem erre szoktak feleskudtni,legalabbis tudtommal.Sajnos ilyen a tarsadalom,baratom,miert az orvosok lennenek kivetelek?
Előzmény: kutykuruty brekege (481)
Venyerin Creative Commons License 2007.06.02 0 0 496
"annak a 4%-ka"

Mondjuk ugye 4% + 5%, de így is elszámoltam, kavartam a nyugdíjjal, sorry... :(
Így is évi 0,8-1M, ha érdekel.
Előzmény: kalashnikitty (461)
kalashnikitty Creative Commons License 2007.06.02 0 0 495
sport már nincs - meg ugye annak a sportolók voltak a profilja. a lézeres korrekció azmeg ugye arról szól hogy esztétikailag nem teccik, hogy szemüveges vagyok - kozmetikai műtét...
Előzmény: Venyerin (486)
kutykuruty brekege Creative Commons License 2007.06.02 0 0 494

Én hol beszéltem veled lekezelően?

Ha üzleti biztositók -vagy csak egy, minden megoldás mellett érvet és ellenérvet hozni - üzemeltetik a kórházakat, akkor olyan műtétre nem kell fél évet várni, ami miatt nem tudsz dolgozni.

Ehhez persze idő kell, hogy kialakuljon.

Amugy olyanról beszélünk, ami jelenleg még nincs.

És csak ugy mellesleg köze nincs a topikhoz.

Előzmény: kalashnikitty (493)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!