Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Sziasztok!Gyula vagyok,véletlenül bukkantam erre a topikra.Én 71-73 ig voltam Börgönd lakója.A komendáns századnál.GK ás voltam.Ketten voltunk autószerelők,javitottuk a csepeleket.Emlékszik valaki Kaiser őrnagyra?Ő volt a főnök /öcsinek/szólitott mindenkit. Aszázadnál volt egy "kedves"kék szemü fötörzs akinek a kedvenc szórakozása az volt,hogy miután megkaptuk az eltáv papirokat kimenta saját kocsijával az M7 re,és a stoppos katonákat összeszedte és vitte a fogdára.És az Ács főhadnagy a század pk.Emlékszik valaki,hogy hogy hivták a Törzsfőnököt?Emlékszem még Béndek /papi/alesre az elhás tiszt volt Harcos Feri volt a sofőrje.Emlékszem egy halálesetre is,két tiszt kiment mulatni éjszaka Fehér várra és reggel az egyik vissza akart jönni ébresztőt ellenőrizni,de többet nem ért be mert Fehérvár és Börgond Között egy enyhe kahyerban egy jegenye fa megállitotta.Emlékszik erre valaki?Most ennyi jutott eszembe.Várom a hozzászólásokat.
Magam vonattal tudok lemenni, remélem van ilyen korai vonat, ami megáll Börgöndön. Surranót és csőre töltött fényképezőgépeket hozzon mindenki, esőt ne.
Igazából jó lenne átmenni a TÁS-ba is, kb. 2 km. séta a laktanyától, bár egyszer Volt Tüzér erről lebeszélt, de azért én elmennék körülnézni. Feltéve, ha nem lesz éppen paintball, mert tudomásom szerint arra használják az őrizetlen volt tüzelőállást.
Mára ígértek Fehérvárról választ, azt mondták minden rendben lesz. Azt kellene eldönteni, hánykor találkozzunk a laktanya előtt. Szerintem 9-10 körül, hogy legyen idő mindenre. Döntsön a többség, írjatok, szerintetek, hogy lenne jobb. Mindenki hozzon surranót mert nehéz a terep. Mindenkit üdvözlök, remélem sokan összejövünk: Szentgyörgyi.....
Mikor üzemelt ez az óvoda? És hol vólt. A képen az látszik, hogy a sportpálya helyén van. Nem emlékszem rá. Az összeröffenés összehozása már nem az én kezembe van, de dolgoznak az ügyön. Üdv: Szentgyörgyi.. Még egy, volt egy urh-s adóház hátul a vasút állomás felé, ennek a nyomait se találtam meg.
Gál főtörzs eredeti figura volt. Miután valamelyik vadnyugati filmet megnézte égésznap eljátszott a pisztolyával, milyen gyorsan tudja előkapni azt gyakorolta. Mi csak röhögtünk, de mögötte mert egészen meg tudott vadulni és igen csak kiszámíthatatlan volt. Voltak követői is a Ht. állományból. Más. Veres Lajos főtörzs seregélyesről. Pirospozsgás parasztember gk.raktár vezető. Kijárt a t. klubba italozni. Elég sok időnk elment mire a bicikliét felcibáltuk egy szép szál fa tetejére. Vártunk türelemmel, hogy mikor jön. Jött, kereste a bicikliét, nem találta. Az egyik falubelije Micheller nevezetű szállítós volt a főkolompos. Kérdezi a Mi Lajosunktól: Főnök van ott valami a fa tetején, nem azt keresi? Kitört a röhögés, hát nagyon berágott elő kapta a pisztolyát és szidott minket mint a bokrot. Sürgősen lekellet szedni a bringát, de aztán szent volt a béke. Mára ennyi. Az ügyön pedig dolgoznak. Üdv Mindenkinek: Szentgyörgyi...
Én Varga Péter vagyok 1979-1981 az első időszak akinél csökkentették a szolgálati időt.
A Makai Tomi már ott volt mikor mi mentünk.
Arra emlékeztek miért huzta a vállát az Illikman Rezső?? Mindig kiment az örséget rémisztgetni és valaki vállon löte.!!
Emlékszem volt egy örmester aki az adó háznál meglőt egy katonát aki meg is halt,ott voltam temetésén.Biztos van aki emlékszik!!??
Én a hir mühelyben voltam a Gál fötörzs volt goré.
Én voltam az akit majdnem lecsuktak mivel én voltam a regeli torna vezető és ömlött az eső és mivel a hirszázad az emeleten volt a lentiek nem akartak kimenni tornázni.
Van aki emlékszik..
Itt lakik mellettem Szabó Jani a fényszorosoknál volt söför.
Ő és Homály olyan részegen hozták visssza a Cs344 tipusu gépet,fel akadtak a körlet mögötti rámpán...
Még egyet szeretnék hozzáfűzni Bőrgöndhöz, Gyurihoz és katonatársaihoz. Mi fiatalok voltunk ti idősebbek voltatok 3-4 évvel. A Ht. állomány olyan volt amilyen, rátok határozottan emlékszem. Azt hiszem mindannyiunk nevében elmondhatom, hogy intelligenciában, szaktudásban, emberségben felettük álltatok. Ezt így utólag szeretném megköszönni, még ha nem is mindig sikerült a viselkedésünkkel kifejezni. Üdvözlettel: Szentgyörgyi...
Szia Gyuri!!!!!!!!! Azért nem is olyan rossz az a korlát???? Örülök, hogy megint összefutottunk, remélem minden rendben körülötted. Üdvözlettel: Szentgyörgyi B...........
Különös "szerencse" ért, mert 1971-72- ben és 76-77 - ben is élvezhettem burgundia vendégszeretetét. Utóbb már mint sortiszthelyettes, kint a nőtlenben lakva.
Így betekinthettem előbb a rakétások (kanibálok), majd a híradósok (prüttyösök) változatosnak nem mondható életébe is, kísérhettem a Szondy SE focistáit a vidéki meccsekre, ill. "edzőtáborba".
Msanyival és Stewe-vel 71-ben az általunk tisztelt Makai Feri bácsi századában, Bercivel (aki azóta az erkélyünk kovácsolt vasát "alkotta") 76-ban szolgáltam együtt "kilós", alias Szerencsés szds. alatt, de ismertem Arany főhadnagyot és Kiss -akkor még- hadnagyot is, volt egy Géza és egy Lajos is. Elég sok 24 órás szolgálatot nyomtam le velük, ők a rendesebb tisztek közé tartoztak. A "bunyikat" - volt belőlük elég - pedig minek soroljam, talán már többen nem is élnek.
Két éve részt vettem a Stewe ( Pálos Minyó ) szervezte laktanya bejáráson, szép élmény volt, azóta nem sok minden változhatott, idén kihagynám, de még meggondolom.
Sikerült találnom egy volt Börgöndi obsitost és megígérte, hogy segít az ügyben. Utólagos engedelmetekkel a augusztus 29-ét adtam meg, kb. 30 fő. Ha valami biztosat tudok jelentkezem. Elérhetőségeim: albert.szentgyorgyi@t-online.hu 06 20 9823 296 409 5099 Kérlek benneteket ha valakinek van valami ötlete hozzászólása az jelentkezzen. Üdvözlettel: Szentgyörgyi...........
Szomorú a hír, de egyszerűen mindenki merev az üggyel kapcsolatban. Az őrző védő azt mondja, mondja, hogy honvédségi engedély kell a másik azt, hogy önkormányzati, elég patt helyzet. Mi lenne ha repülőnap összejönnénk itt a laktanya előtt és meg próbálnánk bemenni a repülőnapra. A többi jön magától. Ha más nem akkor is kőrbe tudjuk járni, Seregélyes felől be lehet jutni a reptérre és onnan már csak egy ugrás. Ha esetleg valaki tud az ügyben segíteni az lenne az igazi. Az őrző védő telefonszáma: 212 5536. Mindenkit üdvözlök: Szentgyörgyi 75-77.