Keresés

Részletes keresés

kriseva Creative Commons License 2007.01.14 0 0 535
Nem személyeskedünk:))
Előzmény: Munkanélküli seregély (520)
kriseva Creative Commons License 2007.01.14 0 0 534
Én már csak arra lennék kíváncsi,hogy hol olvastál erről a témáról,mert az világosan látszik,hogy sokat nem értesz hozzá.Ez az egy mondat ragadt meg benned,hogy a kóbor kutyák,akik az erdőbe tévednek,irtandók,mert veszélyeztetik az egyedülálló magyar vadállományt.Pont.Itt valahol leragadtál,és nem,és nem vagy képes továbblépni.
Hozzátenném,hogy az egyedülálló magyar vadállományt,valamint az ökologiai egyensúlyt,mi,emberek tettük tönkre,és borítottuk fel.És még a mai napig is azt tesszük,nem eléggé elitélhető módon.
Előzmény: Munkanélküli seregély (513)
kriseva Creative Commons License 2007.01.14 0 0 533
Te is rosszul tudod.Egy vizslát például hiába vizsgáztatsz le vadászatból,mivel benne él az ösztön,lévén vadászkutya,ha elengeded az erdőben,szépen megy a szag után,és rendesen kihajtja a vadat eléd.Ez viszont nem jelenti azt,hogy bántja.
Minden állatban él a zsákmány ösztöne,mozgó tárgyra logikusan hajt.De nem kapja el,és eszi meg.Tehát nem tesz kárt a vadállományban.

A labdára is ugrik,ha eldobod neki.
Előzmény: Munkanélküli seregély (519)
kriseva Creative Commons License 2007.01.14 0 0 532
Nem az a baj,hogy nem megfelelő a tárgyi tudásod,hanem hogy gyakorlatilag nincs is.
Spillo érvelt,bizonyított,csak nem ért el Hozzád...nem ő tehet róla,mi mindannyian megértettük.
Előzmény: Munkanélküli seregély (512)
kriseva Creative Commons License 2007.01.14 0 0 531
Nem fogytak el az érveid?Szerintem már hónapokkal ezelött elfogytak,mert azóta folyvást ugyanazt az egy érvet szajkózod.
Előzmény: Munkanélküli seregély (511)
caterina3 Creative Commons License 2007.01.14 0 0 530

Munkanélküli seregély, "elfelejtettél" válaszolni egy kérdésemre:

Szerinted a szomszédod kertedben kalandozó macskája kártevő-e? Kiirtható-e? Lelőheted/megmérgezheted-e?

Szeretnék erre egyértelmű választ kapni tőled...

Válaszadáskor ne feledd, vagyunk itt páran, akik olvastuk még a töröld hozzászólásaid is a másik topicban... :-)

caterina3 Creative Commons License 2007.01.14 0 0 529

Nekem eddig három collie-m (skót juhászom) volt. Alapból egyik sem volt vadászós. Nem arra tenyésztették ki a fajtát. Viszont ha birkát látott, igencsak izgalomba jött, de nem akarta megölni őket, csak terelni...

Amúgy nálunk is volt akkoriban otthon kisállat (tengerimalac) is, soha nem bántotta egyik sem.

A mostani kutyánk is tiszteletben tartja a teknőst, pedig ő tacskókopó.

Előzmény: Jerzsa (524)
caterina3 Creative Commons License 2007.01.14 0 0 528
Az biztos, hogy van... Tudjuk... :-))))
Előzmény: Munkanélküli seregély (520)
caterina3 Creative Commons License 2007.01.14 0 0 527

Olyan édes, hogy olyan valaki osztja itt azt észt a kutyákat ismerő embereknek, aki közelről kutyát nagy eséllyel még nemigen látott! :-)) Hacsak esetleg azért nem, hogy bántsa... :-(

Kapaszkodj erősen: egy csomó kutya van, aki nem hajtja a vadat! Ez fajta- és egyedfüggő is... És részben tanításé is, de mondjuk például egy kifejezetten vadászkutyafajta egyedét nagy eséllyel nem lehet erről véleményem szerint lenevelni. Erről viszont nem az adott kutya, hanem megint csak az ember tehet, aki évszázadokon át céltudatosan erre tenyésztette ki az adott fajtát. Érdekes dolog, hogy ha egy ilyen eb véletlenül elkóborol, a te szemedben abban a pillanatban átalakul kiirtandó ellenséggé... (Az állítólagos "objektivitásod" mögött már-már ijesztő mérvű indulat van...)

Egyébként meg igencsak nevetséges és visszatetsző is, hogy olyanokat oktatsz ki kutyatémában, akiknek már a sokadik kutyájuk van/állatmentők/kutyakiképzők/állatorvosok stb. Az jut róla eszembe, mikor olyanok magyaráznak kisgyerekes szülőknek gyereknevelésről, akik gyerek közelében még nem voltak... semmiféle gyakorlati ismeretük nincs a témában.

No de hát Karthágót (a kóbor állatokat, de szerinted ugye valójában lehetőleg minden társállatot) el kell pusztítani, ugye? Még jó, hogy nem te döntesz ebben...

caterina3 Creative Commons License 2007.01.14 0 0 526

Nem megyek pszichiáternek, mivel semmi kedvem nem lenne lelki beteg emberekkel foglalkozni nap mint nap... Nem érzek erre elhivatottságot. Másrészt meg -- nem mellesleg -- szeretem azt, amit csinálok... Ettől azonban még nem olyan bonyolult dolog ez, pláne ha az ember tanult is ezt-azt... :-)

Előzmény: Munkanélküli seregély (518)
Jerzsa Creative Commons License 2007.01.14 0 0 525
Én részemről nem foglalkozom többet az érveivel.Nem győzött meg. Nekem reálisabb az amit a többiek mondanak.És jobban is passzol az én felfogásomhoz.
Jerzsa Creative Commons License 2007.01.14 0 0 524
Nekem is tacskóm van.Vigyázott a malackákra a babagörikre is mikor kicsik voltak.Én takarítottam a ketrecet ö meg nyalogatta és terlgette őket ne másszanak szét.A patkányom egyszer harapta orron azóta ül előtte és sír.A macskát megkergeti az utcán amíg a macska meg nem fordul.Ilyen is volt.
Előzmény: Julcsesz (522)
caterina3 Creative Commons License 2007.01.14 0 0 523
Csalna az emlékezetem, hogy az Ámokfutó... topicban is te szaladtál először moderációért, mikor picinykét beégtél? Sőt, ahogy különböző topicokat olvasgatok, másutt is ez a helyzet...
Julcsesz Creative Commons License 2007.01.14 0 0 522

azért mert te úgy gondolod hogy ez megcáfolhatatlan, még nem az.egy dolog hogy te most szépen kigondoltad hogy neked van igazad és nem fogadod el mások véleményét, de azért hülyének ne nézz minket. egy kutya igenis nem támad  vadra azonnal. BÉNA VADÁSZNI!!!! ahogy mások is irták egy komoly kiképzés eredménye, még egy németjuhász se képes átváltani konyhakosztról őzre. kell minimum pár hét. az meg hogy hajtja a vadat..hát érted..hajtja,de nem kapja el. most emiatt kilőni. hihetetlen hogy ennyire makacs vagy. ez itt vitafórum tudtommal. és te nem vagy képes elismerni ha nincs igazad, mert most már tényleg erről van szó. hoztunk csomó érvet, csak egész egyszerűen nem hiszed el. és azért ha egy macska megöl egy fészekből kiesett fiókát azt ne nevezzük vadászatnak.. és tudod mikor kapna el egy tacskó egy nyulat? csomó ismerősömnek van tacsija együtt nyúllal meg tengerimalaccal. és odamegy és hozzájuk bújik. nem hajtja semmi hogy megtámadja, még a dédszülei se vadásztak.

taormina1 Creative Commons License 2007.01.14 0 0 521

Ha problémád van, oldd meg magad! Én is ezt teszem.

Munkanélküli seregély Creative Commons License 2007.01.14 0 0 520
Lesztek szívesek nem x-ezni, van nickem.
Előzmény: kriseva (508)
Munkanélküli seregély Creative Commons License 2007.01.14 0 0 519
Rosszul tudod. Minden egészséges és méretileg "megfelelő" kutya hajtani kezdi a vadat, ha meglátja. Kivéve, ha be van tanítva rá, hogy ne tegye. Ergo a kutyáknak éppen azt kell tanítani, hogy ne menjenek a vadra.
Előzmény: Julcsesz (473)
Munkanélküli seregély Creative Commons License 2007.01.14 0 0 518
Ne menj pszichiáternak, semmi érzéked a diagnózisok felállításához.
Előzmény: caterina3 (470)
Munkanélküli seregély Creative Commons License 2007.01.14 0 0 517
Írtam én is, hogy százezres nagyságrend.
Előzmény: Julcsesz (469)
Munkanélküli seregély Creative Commons License 2007.01.14 0 0 516
Egy béna vadász példája csak kivétel, nem minősíti a vadászatot és a kóbor kutyák kilövését általánosságban.
Előzmény: Törölt nick (452)
Munkanélküli seregély Creative Commons License 2007.01.14 0 0 515
Nem dobok sutba semmit. Nem az összes kutyát tartom irtandónak, csak a természetbe tévedteket, melyekből kártevő válik.
Előzmény: caterina3 (432)
Munkanélküli seregély Creative Commons License 2007.01.14 0 0 514
Hol?
Előzmény: caterina3 (380)
Munkanélküli seregély Creative Commons License 2007.01.14 0 0 513
"És annak, aki szereti, bármilyen kutya pótolhatatlan érték."

Ez szubjektív, és ennek oltárán nem lehet olyan objektív értékeket feláldozni, mint az egyedülálló magyar vadállomány.
Előzmény: caterina3 (459)
Munkanélküli seregély Creative Commons License 2007.01.14 0 0 512
Akkor a lehetőség nyitva áll: ha szerinted nem megfelelő a tárgyi tudásom, cáfold az érveimet (az ellenkezés még messze nem cáfolat), bizonyítsd, hogy tájékozottabb vagy. Ez eddig nem történt meg.

Előzmény: Törölt nick (466)
Munkanélküli seregély Creative Commons License 2007.01.14 0 0 511
OFF:

Én nem azért fordulok a moderátorokhoz, mert elfogytak az érveim, hanem azért, hogy felhívjam rájuk azok figyelmét, akiknek velem szemben fogytak el az érveik, és ezért személyeskedésbe kezdenek.

A minap kitiltottak engem egy napra ebből a topikból (pedig csak válaszoltam egy személyeskedésre), így elvárom, hogy mindenkit kitiltsanak, aki minimálisan átlépi a személyeskedés határát.

OFF vége.
Előzmény: taormina1 (483)
caterina3 Creative Commons License 2007.01.14 0 0 510
Köszi! :-)
Előzmény: Ladybee (509)
Ladybee Creative Commons License 2007.01.14 0 0 509
Ha részletesebben érdekel a téma, itt ránézhetsz:  http://www.digiscoped.com/Nikon300mmVR.html
Előzmény: caterina3 (501)
kriseva Creative Commons License 2007.01.14 0 0 508
Már hogy pont nekünk írta,akik bőszen támadtuk x-et ezért:)))
Előzmény: kriseva (507)
kriseva Creative Commons License 2007.01.14 0 0 507
Oké..mert meglepődtem..egy kicsit:)))
Előzmény: caterina3 (505)
caterina3 Creative Commons License 2007.01.13 0 0 506
Vagyis hogy valami gyilkolószerszám...
Előzmény: caterina3 (505)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!