Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.06.12 0 0 5084
Mester!
Mindkét által jónak tartott nick foglalt, illetve le is van tiltva.

Másrészt szerinted mi a helyes írásmódja a te nickednek? Egyébiránt szimplán személyeskedsz, mindazon alkalmakkal amikor érvek helyett az olvtársat minősítgeted.

Személyeskedés: Érvelési hiba; a szónok nem ellenfele gondolataival, állításával vitázik, hanem személyét minősíti, bírálja.

Besenyő Pista bácsi... (A netikett szerint a verzál írásmód az ordítás megfelelője: Az kiabál akinek a háza ég!)
Előzmény: Törölt nick (5083)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.12 0 0 5083

Tanulj meg akkor először írni,azután gyere vissza!

QUADPROFESSOR angolul, KVADPROFESSZOR (SZERINTED) magyarul.okoska

kutya. Creative Commons License 2007.06.12 0 0 5082
Én nem értek (túlzottan) a fényképezéshez. Nem is írok semmilyen fórumba, sem szaklapba ilyen témában, csak ha kérdésem van. Mert ugyan nem tudok, de szeretek fényképezni.
Újságíróként sem vagyok túl jó - az eddigi pár tucat megjelent írásom szerintem fizetett hirdetés lehetett - biztos a hátam mögött a szüleim nyomták be a lapokba, hogy a fiuk ne hogy elkeseredjen (bár (x)-et nem láttam soha a leközölt cikkeim végén hogy fizetett lenne.) És a csekkeket sem értem hogy akkor miért küldik, biztosan téves postázás.

Na csakazért tértem ki hogy megértessem Veled: mindenki, amihez ért. Amit nem tud, arról meg max. kérdez, és olvasgat - ahogy írtad is.
ÉS NEM CSAK A NEKI TETSZŐT, MINDENT ! Bár ezt megint hiába mondom szerintem...

Előzmény: Törölt nick (5081)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.12 0 0 5081
aha, kár pedig ha olvasnátok tudnátok hogy nem az írástól, hanem az olvasottságtól lesz okosabb (képzettebb) az ember...
Előzmény: kutya. (5079)
Kvadászatitilalomfa Creative Commons License 2007.06.12 0 0 5080
közkívánatra, ahonnan indultunk:

quadmindenkinek Vissza a topikba 2007-06-11 15:19:29 (#5059)

...... Ezt hivják faszságnak!
De erre is rákontráztak azzal amikor a korlátozott forgalmit adták ki!!!

Nem mehetsz vele csak nem szilárd burkolatú úton!

Aha!

A benzinkutak ugye a földuton vannak?

Na aki ezt kitalálta azt simán falhoz kéne állitani!

Agyatlan banda!

ezt írta quadmindenkinek kollega.

Innen erőlködtél el a mozgásképtelen fűnyíróig...

Pedig csak annyit kellett volna megértened, hogy ha nem mehet a kvad a kúthoz, akkor biza vinni köll nekije benzinyt...
Előzmény: kutya. (5078)
kutya. Creative Commons License 2007.06.12 0 0 5079
Nem, mi írni szoktuk. Ha nem megint csak a számodra teccőt mazsoláznád, meglenne ennek a párja is.
Tudod, amiben azonosítjuk, utcai közlekedésre még alkalmasabbá tesszük gépeinket. Hja, neked hiába is...
Előzmény: Törölt nick (5077)
kutya. Creative Commons License 2007.06.12 0 0 5078
Ha valami képes valamire, azt nem kell segíteni benne.
Ha nem önjáró az a szájbarakott fűnyíród, és te nem vagy Jedi lovag (értetlenkedsz már megin' ) akkor tankolhatod te kannából napestig, nem mozdul meg, hacsak nem lejt a csöpp kis kerted.
Az hogy Neked nincs különbség fűnyíró/quad között a saját műszaki érdeklődésed hiányát jelzi csak.

Rendszám pedig továbbra sincs (most importáltunk kint rendszámos quadként közelekedő gépeket, elárulja mitthon kaptek -e forgalmit?) aszfalton meg akar a halál közlekedni, egyszerűen nem a földúttól 10 méterre lakunk, tehát oda kell jutni.
Ami meg egyébként is közútnak minősül, így oda is kell.

Mi lehet hogy nem tudjuk pontosan mit akarunk (mondjuk hogy mindenki a saját nevén írjon, vagy ha eltiltják akkó ne írjon?!) még jó hogy van aki segít!
Előzmény: Kvadászatitilalomfa (5076)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.12 0 0 5077
Előzmény: Törölt nick (5075)
Kvadászatitilalomfa Creative Commons License 2007.06.12 0 0 5076
inkább maradjunk a tényeknél.

A fűnyíróknak (függtelenül az önjáróságtól) jellemző sajátosságuk a helyváltoztatásra való alkalmasság és képesség. A tradicionális verzióknál ezt kerekek felhazsnálásával könnyítik.
Az eredeti példa arra szolgált hogy megérthesd, hogy ha a quad nem mehet a benzinkútra (burkolt út) attól még a benzin mehet a quadhoz. Ennek ellentmondhatsz megint, de ennek ellenkezőjéről nehezen fogsz meggyőzni, hiszen soha nem járt az önjáró fűnyíróm a benzinkúton, és mint négyütemű mégis tudom rendeltetésszerűen használni, még akkor is ha a kapcsolható hátsókerékhajtás mellőzöm.

Nos mester, mindig kérdezitek azt hogy hol ír a KRESZ a quadról?

Akkor mutass olyat ahol a drgster szerepel benne? Engem nem kell megygyőznöd, de lám a saját ottrombaságotok nem szúrt szemet. Persze véletlenül sincs kettős mércétek. Ezt szeretem bennetek, hogy fogalmatok sincs arról mit akartok de azt azonnal és nagyon akarjátok!

Ugye emlékszel még hogy mi a topik eredeti célja?

"Lassan nekünk, a természetet tisztelő és védő túrázóknak (akik nem mellesleg quad-dal járnak) kell szégyenkeznünk : a saját fajtánk miatt.

sírtatok a rendszám miatt, van, sírtatok a használhatóság miatt, lehet használni, most meg nem mehettek aszfaltra. Márpedig a quad nem arra való, állítólag. De most már elbizonytalanodtam.
Van nektek egyáltalán quadotok?
Előzmény: kutya. (5071)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.12 0 0 5073
az EU-harmonizáció jegyében nem lehetetlen quadra rendszámot szerezni. Ha az adott típus rendelkezik a VTA (Vehicle Type Approval, 2002/24 EU-irányelv) nevű EU-s típusjóváhagyással, a magyar hatóságtól minden további nélkül kap egy magyar okmányt, az úgynevezett Általános Forgalomba Helyezési Engedélyt, amellyel már mehet is vizsgázni a quad, mint motorkerékpár.

Az EU-hoz képest egy szigorítás van nálunk, a GKM hozott egy rendeletet, miszerint differenciálmű nélküli quad esetén a forgalmiba bekerül: "szilárd burkolatú közúton nem közlekedhet".

továbbra sem értem, hogy mi a problémátok?
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.12 0 0 5072
na? Mire emlékszel belőle?
Előzmény: Törölt nick (5070)
kutya. Creative Commons License 2007.06.12 0 0 5071
Ismét értetlenkedsz, újabb önigazoló, de hibás érv.

- a mozgásképtelenség nem ugyanaz mint a nem célja/képessége a helyváltoztatás. Csak hogy hozott példánál maradjunk: ha bekötöznek egy lerögzített talicskába, akkor mozgásképtelen vagy. De egy Kraz bármikor eltolna.
- Dragsterrel nem hajthatsz se kék túrán, se máshol. És újabb hiba, Kresz írja, újabb hibás érv.
- Ligier ?! Tudod hogy miről beszélsz? Jó látni hogy bátran belefogsz, és határozottan írsz olyanról, amiről gőzöd sincs...
- Bár most már nyugodtabb vagyok, hogy a 'saját fajtád' is a mi véleményünket kezdi osztani - talán mégsem bennünk vana hiba.

- "..kicsit vidámabb lenne itt a légkör, nem hinném azt, hogy acsarkodni jársz ide.."
Egy pár tucat ember van itt, akinek VALAKI MÁSRÓL az a véleménye, hogy eltűnhetne. (többek közt a modiknak, mint látom a tiltásokból..khm.) fura hogy fordítva pont TE írod ezt rólam kedves hárombetűs processzorom.
Előzmény: Kvadászatitilalomfa (5065)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.12 0 0 5069
Bár nem nekem szóltál, de jelzem, hogy hiába írod a hallgat igét konzekvensen egy l-el az attól még hiba.

Miért kéne egy ilyen verdát szilád burkolaton nyösztetni? Mintah eddig mindig is a terepezés földutazás lett volna a mondás, most meg hirtelen aszfaltbetyárkodni akartok.... Hm elég változatosak az igényeitek.
Kérdezhetném azt amit a Stockholmi bakter, de nem teszem, bár már tudom, hogy nem vagytok angolkisasszonyok...
Előzmény: Törölt nick (5068)
Kvadászatitilalomfa Creative Commons License 2007.06.12 0 0 5067
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.12 0 0 5066
Tökigazad van haver!

Ha már vettem egy dragstert akkor miért is ne járhassak vele az autópályán?
Erre gondolsz? Tényleg miért nem mehetnék oda? Mi tiltja?
A Kresznek egy szava sincs rá, sőt szerintem semmi nem tiltja hogy végig hajtsak vele a kék túrán! Igazatok van, mégis csak jó itt kitanulni a csíziót!

Előzmény: Törölt nick (5062)
Kvadászatitilalomfa Creative Commons License 2007.06.12 0 0 5065
Köszönöm figyelmes hsz-edet, de egy kicsit elhamarkodott. A Vikingem hátsókerékhajtású, de ettől nem gondolom se többnek sem kevesebbnek, és hasonlóan a rendszámnélküli quadokhoz lehet bele kannából benzint tölteni.

Szerintem egy quad sem alábbvaló technikai megvalósításban. Vagy azt, csak kútoszlopról lehet tölteni?

Szerinted?

"egyébként csodálkoznék ha neked olyan lenne a fűnyíród aminek "nem célja/képessége a helyváltoztatás." lehet hogy csúnyán átvertek a boltban és egy kávédarálót sóztak rád? De mutathatnál egy statikus fűnyírót ami mozgásképtelen, legalább kicsit vidámabb lenne itt a légkör, nem hinném azt, hogy acsarkodni jársz ide.

Előzmény: kutya. (5061)
kutya. Creative Commons License 2007.06.12 0 0 5061
Ha nem önjáró, akkor nem jármű. Így nem célja/képessége a helyváltoztatás.
Hibás példa. Ismételten.
Előzmény: Kvadászatitilalomfa (5060)
Kvadászatitilalomfa Creative Commons License 2007.06.11 0 0 5060
nem értelek, akkor szerinted a fűnyírókat is csak úgy lehet tankolni ha eltoljuk a kúthoz?
mert eddig ezt nem tudtam.
Előzmény: Törölt nick (5059)
BX_thomas Creative Commons License 2007.06.11 0 0 5058
E jelű gumi is kell műszakira, nem elég a tipusbizonyitvány
Előzmény: Törölt nick (5055)
BX_thomas Creative Commons License 2007.06.11 0 0 5057
kinai
Előzmény: BX_thomas (5056)
BX_thomas Creative Commons License 2007.06.11 0 0 5056

1. a kymco nem kani hanem koreai

írjam tovább???

Előzmény: Törölt nick (5055)
BX_thomas Creative Commons License 2007.06.11 0 0 5054
Üdv néktek!

Minisztérium:

Tájékoztatom, hogy pl. Kymco L6 MXU 250 típusú, kínai gyártmányú, négykerekű motorkerékpár (Quad) rendelkezik un. európai (közösségi) típusbizonyítvánnyal (száma: e4*2002/24*0316). Magyarország 2004. május 1-je óta az EU teljes jogú tagja, ez időponttól kezdve az EU előírásai értelmében négykerekű motorkerékpárt csak úgynevezett EU-s típusbizonyítvánnyal lehet forgalomba helyezni. A többoldalas dokumentum az adott Quad típus összes számszerűsíthető tulajdonságát tartalmazza.

Na most Ebben az egy bekezdésben van annyi baromság, hpogy az már fájdalmas :((((((((

Miről beszélünk???????????????

u.hu Creative Commons License 2007.06.10 0 0 5052
Részemről nem érzek semmi feszültséget, de ha összejön egy találkozó, és ha az időm engedi, ott leszek.

:)))
Előzmény: Törölt nick (5051)
u.hu Creative Commons License 2007.06.10 0 0 5049
Na megállj, 1x lefotózlak!

:)))
Előzmény: Törölt nick (5048)
hsoma Creative Commons License 2007.06.10 0 0 5046
ezért is hibáztad el :)
Előzmény: u.hu (5045)
u.hu Creative Commons License 2007.06.10 0 0 5045
Fél órája itt Szigetváron láttam egy kék quadot rendszámtáblával. Annyira meglepődtem, hogy az na!
Előzmény: kutya. (5044)
kutya. Creative Commons License 2007.06.10 0 0 5044
...Ha a quadokat le kellene vizsgáztatni – mint ahogy jelenleg nem kell -, akkor már biztos volna egy bizonyos zajhatár, ami fölé nem mehetne a gép. A KRESZ szerint a földút is, ha nincs táblával szegélyezve, bárki számára járható. Ilyen és ehhez hasonló joghézagok teszik nehézzé a motorosok ellenőrzését...

Jééé, valaki rajtam kívül is végigolvassa a paragrafusokat, és nem csak a SZÁMÁRA KEDVEZŐ részeket ollózza ?!
tükörvarrógépkezel Creative Commons License 2007.06.10 0 0 5041
én csak azt teszem szóvá amit írsz.
Előzmény: Törölt nick (5040)
tükörvarrógépkezel Creative Commons License 2007.06.10 0 0 5039
ja magasan nem érdekel hogy mit látsz bennem és mit gondolsz rólam...komolyan.
Előzmény: Törölt nick (5036)
tükörvarrógépkezel Creative Commons License 2007.06.10 0 0 5038
...arra vagyok kíváncsi hogy neked mi fontos belőle.
Idézd be akárcsak a saját szavaiddal.
Előzmény: Törölt nick (5036)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!