Lassan nekünk, a természetet tisztelő és védő túrázóknak (akik nem mellesleg quad-dal járnak) kell szégyenkeznünk : a saját fajtánk miatt.
http://index.hu/politika/bulvar/motbukk1119/
Önszabályozást is végrehajtunk - ha kell, és ha lesz partner benne. Na ehhez várom itten a segítségeket...
Mester! Mindkét által jónak tartott nick foglalt, illetve le is van tiltva.
Másrészt szerinted mi a helyes írásmódja a te nickednek? Egyébiránt szimplán személyeskedsz, mindazon alkalmakkal amikor érvek helyett az olvtársat minősítgeted.
Személyeskedés:Érvelési hiba; a szónok nem ellenfele gondolataival, állításával vitázik, hanem személyét minősíti, bírálja.
Besenyő Pista bácsi... (A netikett szerint a verzál írásmód az ordítás megfelelője: Az kiabál akinek a háza ég!)
Én nem értek (túlzottan) a fényképezéshez. Nem is írok semmilyen fórumba, sem szaklapba ilyen témában, csak ha kérdésem van. Mert ugyan nem tudok, de szeretek fényképezni. Újságíróként sem vagyok túl jó - az eddigi pár tucat megjelent írásom szerintem fizetett hirdetés lehetett - biztos a hátam mögött a szüleim nyomták be a lapokba, hogy a fiuk ne hogy elkeseredjen (bár (x)-et nem láttam soha a leközölt cikkeim végén hogy fizetett lenne.) És a csekkeket sem értem hogy akkor miért küldik, biztosan téves postázás.
Na csakazért tértem ki hogy megértessem Veled: mindenki, amihez ért. Amit nem tud, arról meg max. kérdez, és olvasgat - ahogy írtad is. ÉS NEM CSAK A NEKI TETSZŐT, MINDENT ! Bár ezt megint hiába mondom szerintem...
Nem, mi írni szoktuk. Ha nem megint csak a számodra teccőt mazsoláznád, meglenne ennek a párja is. Tudod, amiben azonosítjuk, utcai közlekedésre még alkalmasabbá tesszük gépeinket. Hja, neked hiába is...
Ha valami képes valamire, azt nem kell segíteni benne. Ha nem önjáró az a szájbarakott fűnyíród, és te nem vagy Jedi lovag (értetlenkedsz már megin' ) akkor tankolhatod te kannából napestig, nem mozdul meg, hacsak nem lejt a csöpp kis kerted. Az hogy Neked nincs különbség fűnyíró/quad között a saját műszaki érdeklődésed hiányát jelzi csak.
Rendszám pedig továbbra sincs (most importáltunk kint rendszámos quadként közelekedő gépeket, elárulja mitthon kaptek -e forgalmit?) aszfalton meg akar a halál közlekedni, egyszerűen nem a földúttól 10 méterre lakunk, tehát oda kell jutni. Ami meg egyébként is közútnak minősül, így oda is kell.
Mi lehet hogy nem tudjuk pontosan mit akarunk (mondjuk hogy mindenki a saját nevén írjon, vagy ha eltiltják akkó ne írjon?!) még jó hogy van aki segít!
A fűnyíróknak (függtelenül az önjáróságtól) jellemző sajátosságuk a helyváltoztatásra való alkalmasság és képesség. A tradicionális verzióknál ezt kerekek felhazsnálásával könnyítik. Az eredeti példa arra szolgált hogy megérthesd, hogy ha a quad nem mehet a benzinkútra (burkolt út) attól még a benzin mehet a quadhoz. Ennek ellentmondhatsz megint, de ennek ellenkezőjéről nehezen fogsz meggyőzni, hiszen soha nem járt az önjáró fűnyíróm a benzinkúton, és mint négyütemű mégis tudom rendeltetésszerűen használni, még akkor is ha a kapcsolható hátsókerékhajtás mellőzöm.
Nos mester, mindig kérdezitek azt hogy hol ír a KRESZ a quadról?
Akkor mutass olyat ahol a drgster szerepel benne? Engem nem kell megygyőznöd, de lám a saját ottrombaságotok nem szúrt szemet. Persze véletlenül sincs kettős mércétek. Ezt szeretem bennetek, hogy fogalmatok sincs arról mit akartok de azt azonnal és nagyon akarjátok!
Ugye emlékszel még hogy mi a topik eredeti célja?
"Lassan nekünk, a természetet tisztelő és védő túrázóknak (akik nem mellesleg quad-dal járnak) kell szégyenkeznünk : a saját fajtánk miatt.
sírtatok a rendszám miatt, van, sírtatok a használhatóság miatt, lehet használni, most meg nem mehettek aszfaltra. Márpedig a quad nem arra való, állítólag. De most már elbizonytalanodtam. Van nektek egyáltalán quadotok?
az EU-harmonizáció jegyében nem lehetetlen quadra rendszámot szerezni. Ha az adott típus rendelkezik a VTA (Vehicle Type Approval, 2002/24 EU-irányelv) nevű EU-s típusjóváhagyással, a magyar hatóságtól minden további nélkül kap egy magyar okmányt, az úgynevezett Általános Forgalomba Helyezési Engedélyt, amellyel már mehet is vizsgázni a quad, mint motorkerékpár.
Az EU-hoz képest egy szigorítás van nálunk, a GKM hozott egy rendeletet, miszerint differenciálmű nélküli quad esetén a forgalmiba bekerül: "szilárd burkolatú közúton nem közlekedhet".
Ismét értetlenkedsz, újabb önigazoló, de hibás érv.
- a mozgásképtelenség nem ugyanaz mint a nem célja/képessége a helyváltoztatás. Csak hogy hozott példánál maradjunk: ha bekötöznek egy lerögzített talicskába, akkor mozgásképtelen vagy. De egy Kraz bármikor eltolna. - Dragsterrel nem hajthatsz se kék túrán, se máshol. És újabb hiba, Kresz írja, újabb hibás érv. - Ligier ?! Tudod hogy miről beszélsz? Jó látni hogy bátran belefogsz, és határozottan írsz olyanról, amiről gőzöd sincs... - Bár most már nyugodtabb vagyok, hogy a 'saját fajtád' is a mi véleményünket kezdi osztani - talán mégsem bennünk vana hiba.
- "..kicsit vidámabb lenne itt a légkör, nem hinném azt, hogy acsarkodni jársz ide.." Egy pár tucat ember van itt, akinek VALAKI MÁSRÓL az a véleménye, hogy eltűnhetne. (többek közt a modiknak, mint látom a tiltásokból..khm.) fura hogy fordítva pont TE írod ezt rólam kedves hárombetűs processzorom.
Bár nem nekem szóltál, de jelzem, hogy hiába írod a hallgat igét konzekvensen egy l-el az attól még hiba.
Miért kéne egy ilyen verdát szilád burkolaton nyösztetni? Mintah eddig mindig is a terepezés földutazás lett volna a mondás, most meg hirtelen aszfaltbetyárkodni akartok.... Hm elég változatosak az igényeitek. Kérdezhetném azt amit a Stockholmi bakter, de nem teszem, bár már tudom, hogy nem vagytok angolkisasszonyok...
Ha már vettem egy dragstert akkor miért is ne járhassak vele az autópályán? Erre gondolsz? Tényleg miért nem mehetnék oda? Mi tiltja? A Kresznek egy szava sincs rá, sőt szerintem semmi nem tiltja hogy végig hajtsak vele a kék túrán! Igazatok van, mégis csak jó itt kitanulni a csíziót!
Köszönöm figyelmes hsz-edet, de egy kicsit elhamarkodott. A Vikingem hátsókerékhajtású, de ettől nem gondolom se többnek sem kevesebbnek, és hasonlóan a rendszámnélküli quadokhoz lehet bele kannából benzint tölteni.
Szerintem egy quad sem alábbvaló technikai megvalósításban. Vagy azt, csak kútoszlopról lehet tölteni?
Szerinted?
"egyébként csodálkoznék ha neked olyan lenne a fűnyíród aminek "nem célja/képessége a helyváltoztatás." lehet hogy csúnyán átvertek a boltban és egy kávédarálót sóztak rád? De mutathatnál egy statikus fűnyírót ami mozgásképtelen, legalább kicsit vidámabb lenne itt a légkör, nem hinném azt, hogy acsarkodni jársz ide.
Üdv néktek!
Minisztérium:
Tájékoztatom, hogy pl. Kymco L6 MXU 250 típusú, kínai gyártmányú, négykerekű motorkerékpár (Quad) rendelkezik un. európai (közösségi) típusbizonyítvánnyal (száma: e4*2002/24*0316). Magyarország 2004. május 1-je óta az EU teljes jogú tagja, ez időponttól kezdve az EU előírásai értelmében négykerekű motorkerékpárt csak úgynevezett EU-s típusbizonyítvánnyal lehet forgalomba helyezni. A többoldalas dokumentum az adott Quad típus összes számszerűsíthető tulajdonságát tartalmazza.
Na most Ebben az egy bekezdésben van annyi baromság, hpogy az már fájdalmas :((((((((Miről beszélünk???????????????
...Ha a quadokat le kellene vizsgáztatni – mint ahogy jelenleg nem kell -, akkor már biztos volna egy bizonyos zajhatár, ami fölé nem mehetne a gép. A KRESZ szerint a földút is, ha nincs táblával szegélyezve, bárki számára járható. Ilyen és ehhez hasonló joghézagok teszik nehézzé a motorosok ellenőrzését...
Jééé, valaki rajtam kívül is végigolvassa a paragrafusokat, és nem csak a SZÁMÁRA KEDVEZŐ részeket ollózza ?!