Keresés

Részletes keresés

fekun Creative Commons License 2009.11.19 0 0 422
Mi vittünk listát és azon pipálgattuk az ellenőrzött dolgokat. Nem tudtuk mire számítsunk, hátha az örömtől (netán az idegességtől) ne tudjunk koncentrálni

Hiba volt pl, hogy

-az erkély ajtó, fürdő ajtó keretének a szilózása (vagyis annak hiánya)
-laminált padló szegélye nem volt egyenes, vagy nem volt rendesen feltéve
-laminált padló 1-2 centit berogyott a sarkokban vagy a falhoz közel, ha ráléptem
-fűtőtest mögött nincs festés
-karcos kilincs
-vágott csempe ferdén volt elvágva
-festés alól kilátszott az élvédő
- karcos fal

Mi felvetettük pl. azt is a listára, hogy a hideg/melegvíz; fűtést, wc-t, stb nem tudtuk ellenőrizni, mivel nem állt rendelkezésre.

Nem kellett sietni, kicsivel több mint 1 óra alatt végeztünk is.

Előzmény: sweileh (421)
sweileh Creative Commons License 2009.11.19 0 0 421
Köszi az infót. Tudnál írni arról részletesebben, hogy milyen jellegű hibákat vett észre az építőiparban jártas szakember? Én még nem voltam átvételen, de úgy tűnik elég kevés idő jut mindent alaposan végignézni.
Előzmény: fekun (419)
pszab2 Creative Commons License 2009.11.19 0 0 420

Koszi a beszamolot. barmilyen szomoru is.. :((

A megerositesek foleg szomoruak. Es a 60 lakas is, mivel mar egy honapja is 40 at volt adva....

Remelem jol es mielobb alakul, mert ez igy nagyon durva.

Előzmény: fekun (419)
fekun Creative Commons License 2009.11.19 0 0 419
Kedves Sorstársak,

Csak nemrég találtam rá a forumra, de a hozzászólásokat végigolvasva rájöttem, hogy sokakkal járok egy cipőben.
Én szintén a fontana lakás ügyében vagyok érintett és abban a kegyben van/volt részem, hogy már túl vagyok a lakás műszaki átadás/átvételén. Az átadás esetünkben is érdekes volt, hiszen a csapokat, a wc-t, mosdókagylót, tükröt nem tudtuk megnézni/kipróbálni, mivel azok valahogy kimaradtak a nagy készrejelentés közepette. Volt velünk az építőiparban jártas szakember, aki jócskán fedezett fel olyan hibákat, melyeket én nem biztos, hogy megláttam volna. Az átadáson jelenlévő
meghatalmazott végig segítőkész volt, minden (fellelt) hiányosság/hiba feljegyzésre került. Az aláírt lapok között (melyen a hibákat összegeztük) valóban volt egy beszúrt rész, melyben elfogadja az aláíró a lakás készrejelentését. El nem fogadásra vonatkozó részt/opciót egyáltalán nem találtam rajta!

A közös kapcsolattartónktól tudom, hogy a hiányosságokat/hibákat (több mint egy hónap alatt) azóta sem sikerült nekik pótolni, javítani. De ez most a generálváltást követően biztosan gyorsabban megy majd...

Szintén a kapcsolattartatótól származik az infó, hogy a múlt hétig kb 60 lakást adták már át műszakilag.

pszab2 Creative Commons License 2009.11.19 0 0 418
fafa82 Creative Commons License 2009.11.18 0 0 417

Sziasztok!

Én a City Gardenben vásároltam lakást, az a projekt azt hiszem, még nem tart ott, ahol az igazi problémák kezdődhetnek - leszámítva, hogy az előzetes tervekhez képest természetesen egy kissé késésben vannak.

Az itteni hozzászólásokat átfutva jó lenne a mi házunkkal kapcsolatos esetleges problémákra előre felkészülni, a Fontanas tapasztalatokkal felvértezve. Természetesen itt is meg tudjuk beszélni őket, de szerintem hasznos lenne egy levelezőlista is, amit persze később is használhatunk (boldog City Garden-lakó korunkban). Szóval ha bárki olvassa ezt, aki City Gardenes, írjon nekem egy e-mailt a publikus címemre, és felveszem a listára (én két eddigi City Gardenes hozzászólást találtam (#9, #123), az ottani e-mail címekre már írtam).

Amint lesz egy kicsit több időm, végigolvasom az egész fórumot, és majd valószínűleg kérdezek leendő Fontanás szembeszomszédainktól :). Mindenesetre köszi mindenkinek, aki eddig is leírta a tapasztalatokat, tanácsokat, nekem mindenképpen hasznosak lesznek.

Üdv

dodala Creative Commons License 2009.11.17 0 0 416
Tisztelt Ügyfelünk!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önt a Cordia Fontana Ház befejezési munkálataival kapcsolatos változásról.

A Cordia Fontana Ház beruházója, a Corvin 116/A Projekt Kft. az épület befejezési munkálatainak gyorsítása érdekében, új generálkivitelező céggel kötött szerződést a következő indokok miatt:

Az utóbbi hónapokban nehézkessé vált az együttműködés a korábbi generálkivitelező céggel, a VIV Zrt és Magyar Stabil Építő Kft. konzorciumával.

A generálkivitelező a Cordia többszörös kérésének majd felszólításának ellenére sem tette meg a munkavégzés gyorsítása érdekében szükséges lépéseket, sem a létszám, sem a munkák ütemezése tekintetében.

Annak érdekében, hogy a Cordia Fontana Ház mielőbb befejezésre kerüljön, a vevők érdekeit szem előtt tartva a Corvin 116/A Projekt Kft. úgy döntött, hogy új generálkivitelezővel, a Pedrano CRD Kft-vel köt vállalkozási szerződést.

A Pedrano CRD Kft korábbi együttműködéseink során megbízható, biztos háttérrel és felkészült szakemberekkel rendelkező cégnek bizonyult, ezért választottuk őket ez alkalommal is partnerünknek. 

Az új generálkivitelező a szerződéskötést követően azonnal nagy erőkkel felvonult a területre, így biztosítva a folyamatos munkavégzést.

A változtatástól várt eredmények

E lépés eredményeként a már folyamatban lévő műszaki átadások felgyorsulnak, a Pedrano CRD Kft. a jelenlegi, kiemelt alvállalkozókkal szerződik és saját szakembereivel kiegészítve, nagy erőkkel végzi a Cordia Fontana Ház befejezési munkálatait. Az eddig jelzett javítási igényeket a birtokbaadásig az új generál kivitelező elvégzi. A lakásokra vonatkozó teljeskörű jótállást, szavatossági és garanciális kötelezettségeket az új generálkivitelező vállalja. December elejétől folytatódik a lakások birtokbaadása, hogy a karácsonyi ünnepeket a legtöbben már új otthonukban tölthessék.  

Munkatársaink hamarosan megkeresik Önt telefonon, hogy a műszaki átadással kapcsolatban időpontot egyeztessenek a lakás megtekintésére.

Amennyiben addig is bármilyen kérdése lenne, forduljon bizalommal munkatársainkhoz!

Szíves megértését ezúton köszönjük!

Tisztelettel és üdvözlettel:

Nemesdaróczi Rita

Értékesítési igazgató

Előzmény: mollis2 (415)
mollis2 Creative Commons License 2009.11.17 0 0 415

Sziasztok!Mit írtak? Nekem nem jött semmi.

pszab2 Creative Commons License 2009.11.17 0 0 414
És megjött. De ebben semmi olyan nincs ami érdekelne..
Előzmény: Liquidz (412)
zero 4 hero Creative Commons License 2009.11.17 0 0 413
postafiok csekk, iden.
Liquidz Creative Commons License 2009.11.17 0 0 412
Már másfél héttel ezelőttre is ígérték...
Előzmény: ZRobi (411)
ZRobi Creative Commons License 2009.11.16 0 0 411
Levél?Miről, kinek?Én nem kaptam semmit...Ti?
Előzmény: zero 4 hero (408)
pszab2 Creative Commons License 2009.11.14 0 0 410
Köszi!!
Amúgy megjegyzem mindig igen jól tájékozott vagyí Szerencsénkre :D
pszab2 Creative Commons License 2009.11.14 0 0 409
Köszi!!
Amúgy megjegyzem mindig igen jól tájékozott vagyí Szerencsémnkre :D
zero 4 hero Creative Commons License 2009.11.14 0 0 408
Hetfon hivatalos email varhato.
dodala Creative Commons License 2009.11.13 0 0 407
Ok, most már látom, hogy kell mennem a müszaki átadásra, viszek egy müszaki ellenört, egy ügyvédet és egy mentőst.....:)
Liquidz Creative Commons License 2009.11.12 0 0 406
Ha megküldték a levelet, hogy legyünk szívesek fizetni 10 napon belül.
Előzmény: loziolind (405)
loziolind Creative Commons License 2009.11.12 0 0 405
És most akkor elviekben amugy tudja valaki mikor kell kifizetnünk a fennmaradó vételárrészletet?
Liquidz Creative Commons License 2009.11.12 0 0 404
Hú, tényleg felgyorsultak az események :-)

Hivatalosan át kell venned a jogerős hbv-vel, tökmindegy hogy milyen hibája van. Gyakorlatilag megengedik hogy megtagadd, csak akkor jól meg is szivathatnak. A szerződés elég jól meg van írva ahhoz, hogy bármire rákényszerítsenek, a hbv óta a műszaki átadásra (tehát a fizetésre) is.

Namármost azt látom megoldásnak, hogy a kölcsönös bizalom és kedvesség jegyében ha átveszi az ember a lakást, akár nagyobb kötbérre is hajlamosak. Ezt evidenciában tarthatjuk. Nyilván kényelmetlenebb és nem jó érzés, főleg, hogy utólagos hibajavítások is lesznek... de megoldás.

Ha azonban ez (pl. nov1-dec.1-ig tartó kötbér ha decemberben átadják a kulcsot - kinek mikortól jár) számukra nem nyilvánvaló, akkor szerintem az alábbiakat lehet tenni együtt, összefogva:
- a július 31-i közlésüket cáfolni az itt megjelent infók és képek, bejáráson lévő tulajdonosok és tanuk nyilatkozata alapján is. Ez elég bizonyíték lehet nem csak ahhoz, hogy minket kifizessenek rendesen, hanem büntetéshez is (hűha)
- erőfölénnyel való visszaélés címén a műszaki átadás aláírását visszavonni
- erőfölény miatt a szerződés egyes pontjainak korrektségét (főleg az ipari standardokhoz képest, pl. mindenhol napi elszámolású kötbér van, nem havi) megkérdőjelezni

Egyelőre ennyit látok. Mi a véleményetek? Az "átvetetés" lehetősége sajnos tény (ha kiküldték az értesítést hogy holnap műszaki átadás, akkor már nem tagadhatod le, hogy átvetted, hiszen bármilyen esetben át kellett venned). A birtokbaadást is csak úgy hiúsíthatod meg, hogy nem utalod át a pénzüket a felszólítás után (enneka részleteit nem tudom).

Így inkább ne ezen gondolkozzunk, hanem hogy mit lehetne lépni ezek után, ha nem járnak el korrektül.
pszab2 Creative Commons License 2009.11.12 0 0 403

Nem egyszerű az ügy....

Előzmény: ZRobi (401)
pszab2 Creative Commons License 2009.11.12 0 0 402

Ez igy okés is, értem, de

"Az Ingatlan rendeltetésszerû használatra alkalmasnak kell akkor is tekinteni, amennyiben Eladó az Ingatlan jogerõs használatbavételi engedélyének birtokában van."

Előzmény: ZRobi (398)
ZRobi Creative Commons License 2009.11.12 0 0 401

A rendeltetésszerű használathoz hozzátartozik, hogy meg tudjam nyitni a csapot(de nincs), meleg vizet tudjak engedni belőle(de nincs) és egyáltalán, be tudjak jutni a lakásomba egy úton(de nincs út).

Szóval ez a lakás nem alkalmas rsz használatra!

Ja, egy dolog: a használatbavételin kihangsúlyozza, hogy az engedély az elkészült építési munkákra vonatkozik!!

Előzmény: Jackopower (399)
pascas Creative Commons License 2009.11.12 0 0 400
"Ha az esetleges hiba olyan mértékû, hogy emiatt az ingatlan rendeltetésszerû használatra nem alkalmas, Eladó új határnapot tûz ki az Ingatlan Készre Jelentésére, és köteles eljárni a hiba kijavítása iránt."
De mivel
"Az Ingatlan rendeltetésszerû használatra alkalmasnak kell akkor is tekinteni, amennyiben Eladó az Ingatlan jogerõs használatbavételi engedélyének birtokában van."

Az ügyvédem két dolgot mondott ezzel az egésszel kapcsolatban:
- 1.: az előző ügyvéd akit felkértünk (sajátunk volt) aláíráskor nem volt túl hozzáértő mert nem lett volna szabad aláírni egy ilyet. (ezzel igazán nem tudok mit kezdeni)
- 2.: az hogy a szerződésben belül is vannak ellentmondások (jelen esetben hogy mikor alkalmas használatra, pl ha van jogerős hbv de nincs parketta, akkor mi van?) az önmagában marhaság hisz melyik pontot is kell akkor alkalmazni. Ha oda kerül a sor és tudod bizonyítani hogy adott dátummal a lakás nem volt használatra alkalmas akkor valószínüleg neked kedvező ítélet születik majd mármint a bíróságon.

3. tudja valaki hogy melyik cég építette a premiert? A fontanat a Corvin 116/A Projekt Ingatlanforgalmazó Kft. Kikkel szerződtek a premieresek? szeretném megnézni mi van azzal a céggel most. ha cégjegyzékszámot tudtok az mégjobb. köszi
Jackopower Creative Commons License 2009.11.12 0 0 399

Műszaki átadás átvétel nem tagadható meg abban az esetben, ha olyan kisebb hibák, hiányosságok vannak ami nem befolyásolja a rendeltetésszerű használatot!

ZRobi Creative Commons License 2009.11.12 0 0 398

Sztem együttes teljesülés kell, hogy fennálljon, tehát, ha nem alkalmas, nem veszem át(én biztos nem veszem át,ha ilyen lesz).

Márpedig, ha nincs melegvíz=nem alkalmas

Nem lehet megkezdeni a költözést=nem alkalmas

Nincsenek csapok=nem alkalmas

Ugyanis a rendeltetésszerű használat ezeket mind, külön-ülön is feltételezi.

és még sorolhatnám...

Előzmény: pszab2 (397)
pszab2 Creative Commons License 2009.11.12 0 0 397

Cseles ez az egész, mert ha a szerződés szerint értelmezem /és jól értem/ akkor nincs olyan, hogy nem vesszük át.

Mert csak akkor lehet nem át venni, ha

idézném

"Ha az esetleges hiba olyan mértékû, hogy emiatt az ingatlan rendeltetésszerû használatra nem alkalmas, Eladó új határnapot tûz ki az Ingatlan Készre Jelentésére, és köteles eljárni a hiba kijavítása iránt."

De mivel

Márpedig van. Ezért át kell/ene/ venni.

Tehát bebiztositja magát, hogy ha már rendelkezik ezzel, akkor nem találhatsz okot /szerinte nem lehet/ arra, hogy ne vedd át.

Ti is igy értitek?

pszab2 Creative Commons License 2009.11.12 0 0 396

Eve555. Ha nehezen megközelithető, nincs melegviz, nincs fűtés akkor miért vettétek át? Gondolom sajnos műszaki ellenőrt nem vittél :( mert azt nehezen tudom elképzelni, hogy egy ellenőr igy átvenné. De tényleg. De lehet tévedek..  mi oka lenne igy átvenni?

Sajnos akik elöször mennek/mentek biztos pozitivan állnak hozzá, de a megtörtént esetek után én azt mondom hiba nem vinni saját ellenőrt.

Sajnos itt tényleg már ügyvéd kell. A szerződés szerintem sem okés, és ahogy elnézem jó eséllyel itt kb mindenki ezt gondolja.

Mindenképpen várjuk, hogy mit sikerül kideritened, elérned. Akár tényleg, ahogy már mások is itt felvetették, a közös összefogás is szóba jöhet, hátha úgy többet lehet elérni.

Előzmény: eve555 (395)
eve555 Creative Commons License 2009.11.11 0 0 395
Szerintem az a lakás egyébként, aminek még nem működik a fűtése, nincs benne melegvíz és nem lehet úgy megközelíteni, hogy be lehessen költözni, az nincs kész...holnap talán okosabb leszek, ha felvilágosít egy ügyvéd. szerintem az ominózus műszaki átadás-átvételi jegyzőkönyv formailag több sebből vérzik...de én nem vagyok ügyvéd...mindenesetre amit aláírtunk az önmagában is jegyzőkönyv, nem látszik, hogy lenne előző lapja, így kezdődik: Megjelentek közősen megállapítják, hogy vevők a mai napon....az ingatlanokat a műszaki átadás-átvételi eljárás keretében műszakilag átvették....
Előzmény: Jackopower (394)
Jackopower Creative Commons License 2009.11.11 0 0 394
Most írjátok így novemberben hogy nincs kész. Akkor júliusban sem volt kész. Nem?

Ha meg nem engedett be akkor, akkor hogy bizonyítja hogy akkor megvolt?

Volt engedély akkor vagy nem?
Ha meg kiadta az építésüg hogy okés. akkor meg vagy okés, vagy pereljétek azt!
Több ötletem nincsen.
Előzmény: pszab2 (393)
pszab2 Creative Commons License 2009.11.11 0 0 393

Azért ez nagyon nem igy megy.

A ház jogerős hbv-vel rendelkezik, feltételekkel. Azaz nem kell full kész lennie. A lakásról meg nem tudsz friss képet vinni amivel bizonyithatod, hogy nincs kész, hiszen nem engedtej már be senkit jó ideje, főleg nem olyan fotókat csinálni ami egyértelműen bizonyitja, hogy mikor is készült és mikor nem volt kész.

Előzmény: Jackopower (392)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!