Keresés

Részletes keresés

anyabanya Creative Commons License 2006.02.24 0 0 1978

mert hülyék a szülök...de  sok jó szakma kitanulása dágább, mint az egyetem...Régen volt az iskolá

nak tanmühelye, ma ez már ritka és kis befogadóképeségű....

Előzmény: RontóPál (1973)
anyabanya Creative Commons License 2006.02.24 0 0 1977

MOst konkrétan nekem nincs gondom, a dolog nem rólam szól- A rosszabb nem az elviselhetetlent jelenti csak max kevesebb jut könyvre, nem megyünk nyaralni, stb...(nem igénylünk üdülési csekket), de soakaknak errefelé tényleg nagyon rossz, föleg a nöknek...Nekik a lapát sem megoldás, ök még külföldre se mehetnek, hisz itt a gyerek, az öregekre is figyelni kell...

A férjemnek van munkálya, ha nagyon akarnék találnék én is, de én olyan emberekkkel foglalkoztam, akikenek a sorsát igy picivel, aki beteg is nem tudom felvállalni...(drogosok, idöként éjszakai munka)...

Szóval itt számomra a gond nem igy személyes, hanem látom a környezetemben a lerobbanó embereket. persze nem gondolom, hogy a nagy foglalkoztatok csupán a kormány hibája miatt mentek tönkre, csak az ö gondjuk most lett gond és ezzel kezdeni kéne valamit...mert itt ezres szám csak ebben a városban, akiknek biztos rosszabb. Ráadásúl az ország ezen felén joval alacsonyabbak a fizetések és igy a fizetés joval nagyobb százaléka megy el rezsire (a házak is rosszabbak, fizesebbek és nehezebben füthetök...) és akinek kicsi is volt a fizuja az jobban megézri az energia áremeléseket...Ennyi. A kispénzüeknek huzosabb volt ez az idöszak....

Előzmény: A forrás (1970)
lerr Creative Commons License 2006.02.23 0 0 1976

akkor kérd imgyen és amiről úgy gondolod, hogy kell az érettségihez, vagy valami más ok miatt meg akarod venni, azt vedd meg boltban valamikor év közben, vagy rendeld meg a kiadótól....

Szerintem egyszerű.

Előzmény: anyabanya (1969)
RontóPál Creative Commons License 2006.02.23 0 0 1975
A helyzet súlyos! Rajzanak kifele a jogász palánták, oszt, ha már 1nél több joxabályból köll összetákolni 1 érvelést, akkor lefagynak, mint a Windows...
Előzmény: Törölt nick (1974)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.23 0 0 1974

Hát épitkezésre egyet se engednék be az biztos.

Ott ugyanis ÉRTENI kell valamihez.

Előzmény: RontóPál (1973)
RontóPál Creative Commons License 2006.02.23 0 0 1973
Megkéne fogni azt a lapátot,oct kevesebb lenne a munkanélküli.

Manapság mindenki marketing-kommunikációs menedzser, politológus, jogász akar lenni. Csak tunnám, mi a faxnak?
Előzmény: Törölt nick (1971)
A forrás Creative Commons License 2006.02.23 0 0 1972
Szlovákiából is vagy húszezren járnak át dolgozni az északi részekre.
Előzmény: Törölt nick (1971)
A forrás Creative Commons License 2006.02.23 0 0 1970

Nézd, 6 gyerekkel nyilván nem könnyű.

Nagyanyám a háború után 3 kisgyerekkel maradt magára falun. Neki sem lehetett könnyebb, meg még sokaknak szintén. Viszont akkor még nem volt az emberekbe belenevelve, hogy majd az állam gondoskodik rólad. Mindenki tudta, hogy alapvetően csak magára számíthat. Akit megszült, azt neki kell felnevelni.

Ezt természetesen nem bántásnak szántam, de gondolom azért számoltál előre azzal, hogy ennyi gyereket felnevelni nem egyszerű feladat, valamiért mégis vállaltad az áldozatot.

Előzmény: anyabanya (1966)
anyabanya Creative Commons License 2006.02.23 0 0 1969
A mi iskolánk nem ily  rugalmas, de lehet iskola hibája. Sok kb 60-65% az ingyen tankönyves...Annyit jelölhetek be, hogy átveszem mástól vagy kikérem a könyvtárból, de vásárolni nem lehet, mert szülötől pénzt nem vehetnek át könyvre mondják..:AMugy a könyveket vissza kell adni évvégén, ami egyébként nem volna gond, de az érettségi tárgyaknál kellenek a könyvek...Én fizetnék...de a boltba megvenni rizikos, mert mi van ha nincs és kezdödik az év, akkor nem várhatok arra, hogy majd jövöhonapban kapok, ha...
Előzmény: palimadar69 (1967)
anyabanya Creative Commons License 2006.02.23 0 0 1968
akkor mint az egyszerűek közt élő elmondom, hogy inkább küldöm a fiam egyetemre, ahol majd felveszi a diákhitelt és lesz valami, mint pl karoszérialakatosnak, ahol a gyakorlati évek alatt több százezret elkér egy egy mühely, amiért vállaják a gyerek szakmai gyakorlatát...Igaz ez a többi sakmára is...
Előzmény: IT.Man (1965)
palimadar69 Creative Commons License 2006.02.23 0 0 1967

"Leirtam, hogy ingyen tankönyv nekem és számtalan szülönek nem jó igy, mert nincs mozgás terünk. Van ingyen, de nem vehetem meg a suliban részletre mint a többi szülö azt, amit meg is akarok tartani. Van ingyen, de ha elszakad minimum illendö kifizetni a könyvtárnak, és a többség elszakad...Van ingyen, de a ráadott pénz csak része a valos árnak és igy a sulinak okozok veszteséget...Pedig szivesen fizetnék ki néhány könyvet, mert amugy bár furcsa, de nem akarok ingyen élő lenni...."

Nem tudom, ahol én ismerős vagyok a szülő bejelöli, hogy mit kér ingyen, s mit akar kifizetni és ezáltal végleg megtartani, mert ha év végén vissza kell adnia a gyereknek, akkor az érettségire készülés később problémás lehet. Ahogy látom működik. Azt hittem, mindenütt így megy.

Ha kicsit off, akkor bocs.

Előzmény: anyabanya (1959)
anyabanya Creative Commons License 2006.02.23 0 0 1966
Nekem 3*1-et irtak fel, ami igy napi szinten 12 lett volna (nem szedtem be)...No jó azért pl én e honapban kb 15 000-et költöttem antibiotikumokra meg más megfázásos gyogyszerekre és nem is váltottam ki mindent...Azért az rázosabb...ja és autoztam 200km-ert orvoshoz, meg fizettem egy házhoz hivást és egy fül orr gégészt...(az utiköltséget téritették)...Szóval e honapban 20 000 elment betegségekre, de ez azért ritka és sosem volt olcso a kampány mandulagyulladás...
Előzmény: A forrás (1963)
IT.Man Creative Commons License 2006.02.23 0 0 1965

Nos annak idején a "kapjon mindenki diplomát" kampány egy előre menekülés volt, ugyanis így a munkanélküliséget el lehet odázni egy kicsit.

Mindenki tudta hogy már akkor, hogy ennyi diplomásra nincs szükség az országban.

Nem kell ennyi jogász, közgazdász, népművelő, stb.

Ugynakkor ezzel párhuzamosan a szakmunkások "leértékelődtek" hiszen egy valamit is számító embernek diplomája van, az más kérdés hogy a diplomájával max hambit árulhat. De már lassan a WC-s néni álláshoz is diplomát kérnek ami valljuk be őszintén elég vicces.

A forrás Creative Commons License 2006.02.23 0 0 1964
Ja igen, így a pontos.
Előzmény: RontóPál (1962)
A forrás Creative Commons License 2006.02.23 0 0 1963

Ja és a Betaloc, arra nem is reagáltam. Más topicban már leírtam, ugyanaz a hatóanyag más néven 4 Ft/db áron elérhető, és mivel ennek az adagolása jellemzően napi 1 vagy 2 db, ez aligha vág bárkit is földhöz. Plusz közgyógyban ingyen is elérhető.

Az meg gondolom érthető, ha a TB az ugyanolyan hatóanyaggal rendelkező gyógyszerek közül az olcsóbbat támogatja.

Előzmény: A forrás (1961)
RontóPál Creative Commons License 2006.02.23 0 0 1962
Csak a jkv. kedvéért:

Nem dolgozott ki semmilyen kormányrendeletet az OV kormány, hanem hozott 1 xaros kis kormány6ározatot május 12-én, asszem, ami semmilyen jogi relevanciával nem bír.
Előzmény: A forrás (1950)
A forrás Creative Commons License 2006.02.23 0 0 1961

Az hogy 43%-al nöt a pályakezdök munknélkülisége pont  elég a szégyenhez és a csendben való elvonuláshoz...

Ez igaz, de ez nem is O hibája söt nem is Horné

Namost ha se az Orbán sem a Horn nem felelős érte, akkor nem is a Gyurcsány orra alá kéne törölni...

Bár az azért egyértelműen az Orbán víziója volt, hogy minden második fiatalnak legyen diplomája. A piacon meg nincs erre igény, mint kiderül. Jó és becsületes szakmunkást meg alig találni. Pont a szakképzésről beszélt múltkor a Gyurcsány, (új, korszerű szakképző központok) ez jó iránynak tűnik.

Előzmény: anyabanya (1958)
csakis_3 Creative Commons License 2006.02.23 0 0 1960
Kicsit nevetséges, amikor az ilyen cáfolatra az MSZP igéreteivel jössz, hogy mentsd a helyzetet.
Előzmény: anyabanya (1930)
anyabanya Creative Commons License 2006.02.23 0 0 1959

Olvass...Nem panaszkodtam, söt szándékosan nem nagycsaládos példát hoztam, hanem szokványos 2 gyerekest..:Leirtam, hogy ingyen tankönyv nekem és számtalan szülönek nem jó igy, mert nincs mozgás terünk. Van ingyen, de nem vehetem meg a suliban részletre mint a többi szülö azt, amit meg is akarok tartani. Van ingyen, de ha elszakad minimum illendö kifizetni a könyvtárnak, és a többség elszakad...Van ingyen, de a ráadott pénz csak része a valos árnak és igy a sulinak okozok veszteséget...Pedig szivesen fizetnék ki néhány könyvet, mert amugy bár furcsa, de nem akarok ingyen élő lenni....

Az hogy kinek szarabb vagy jobb azt mondja meg, aki benne él. Jogodban áll mondani, hogy neked jobb és tán igy is van, söt valószinő...S jogomban áll azt mondani, hogy nekem szarabb, mert ha csak 20%-al is emelkedett a gáz, meg a villany, de fizetésünk az nem...(nekem többel emelkedett..)

Amugy itthon vagyok, mert egy az én dolgom, kettö 11 honapos a lányom, három szívbbeteg és igy tán jobb ha nincs bölcsiben....Egyébiránt meg ha mennék is dolgozni, kinek kellene egy 6 gyerekes anya, akinek ráadásul beteg is a gyereke??? Persze majd megoldom...

Előzmény: mibi (1946)
anyabanya Creative Commons License 2006.02.23 0 0 1958
Ez igaz, de ez nem is O hibája söt nem is Horné, hanem annak  a szakképzési rendszernek, amely képtelen volt jó és biztos szakmát adni no meg a képzés ideje alatt ingyen gyakorlati helyet biztositani..:Szerintem már a 80-as évek végén kezdödött ez a probléma, de jogos, mert mi a fenéért álltunk be arra mi szülök, hogy diplomái legyenek a gyerekeinknek....talán mert egy szakma nem szakma, mert irdatlan drága egy jó gyakszi hely, mert 14 évesen nem tudja eldönteni, hogy mi akar lenni...Erre azért ki lehetne találni valami okosat...
Előzmény: A forrás (1936)
zsolti05 Creative Commons License 2006.02.23 0 0 1957
az én anyám és apám nyugdíja is emelkedett. Az infláció felett. Ők is így látják. Felismerik a számokat
anyabanya Creative Commons License 2006.02.23 0 0 1956
Nem a csp-t emelte, hanem a kieg csp-t és az adokedvezményt...
Előzmény: Rübezahl (1943)
A forrás Creative Commons License 2006.02.23 0 0 1955

Meghozta, 3 héttel az elbukott második forduló után. Volt már róla topic, cipo olvtárs be is égett vele.

Ezt onnan idézem, egy 2002.05.09-i Origo cikk alapján.

Távoztában 315 milliárd forintos éves kiadással járó intézkedéscsomagot csempészett egy gyors mozdulattal keddi ülésén a leköszönő Orbán-kormány utódja asztalára. A javaslatokat már nem terjesztik az új parlament elé, ám a szociális intézkedések kidolgozását a szakminisztériumok feladatává tették.

A leköszönő miniszterek a keddi ülésükön fontosnak tartották szociálpolitikai ígéreteiket kormányhatározatba foglalni: így a kiegészítő családi pótlék a duplájára emelkedne, a gyermekgondozási díj folyósításának ideje három évre, a maximális értéke pedig 90 ezer forintra nőne.

A javaslatok szerint gyermekek utáni adókedvezmény a Fidesz választási ígéretei szerint évi 1, 2, illetve 3 millió forintra emelkedne, az egy-, két-, illetve háromgyermekes családokban. Az MSZP által javasolt 13. havi nyugdíj intézményével azonosult a leköszönő kormányzat, s a mostani kormányhatározatban erről is döntöttek.

Tehát távoztukban elköltöttek egy rakás pénzt, plusz lenyúlták a szocik ötleteit. Ez az előző 4 év alatt nem jutott eszükbe.

A nyugdíjasokról meg részemről annyit: apám és anyám nyugdíjas (és Orbánék alatt is azok voltak). Pontosan tudom, hogy érzékelhetően jobban élnek. MOST.

Előzmény: Dulla (1953)
zsolti05 Creative Commons License 2006.02.23 0 0 1954
számomra a jegybank tegnap közzétett adatai a mérvadóak:)))))))))))
Dulla Creative Commons License 2006.02.23 0 0 1953
De meghozta a fidesz kormány a 13. havi nyugdij kimunkálásáról szóló Korm. rendeletet, csorba igazat írt, nem is cáfolhatóak az állításai. Az inflációról is igaza van, valóban fôleg a nyugdijasokat és a nagycsaládosokat sujtotta, mivel mint tudjuk traktort meg trolibuszt ritkábban vásárolnak ezek a rétegek.
Előzmény: A forrás (1950)
evangeline Creative Commons License 2006.02.23 0 0 1952

Hogy dolgozzál is, azt még nem próbáltad?

Állítólag azzal hozzá lehet jutni jövedelemhez.....Nem olyan bonyolult ám a dolog és még jót is tesz a testnek-léleknek.Na!Próbáld meg valamelyik munkaközvetítőben, ahogy így olvaslak, az jutott eszembe, mindig keresnek a köztisztaságinál segéderőket!

Előzmény: Törölt nick (1857)
magyar tarka nagy barom Creative Commons License 2006.02.23 0 0 1951
Szóma ha mondom, segít a gondon. Egy két köbcenti helyrebiccenti.
Előzmény: csorba (1947)
A forrás Creative Commons License 2006.02.23 0 0 1950
Jesszusom! Ne égesd már magad te is! Az elbukott választás után dolgozta ki ezt a kormányrendeletet, addig szó sem volt róla. Ezzel már egy kollégád elég rendesen beégett.
Előzmény: csorba (1948)
renegade Creative Commons License 2006.02.23 0 0 1949
Mivel a családipótlék a legtöbb esetben a kocsmában köt ki, ezért a mégtöbb családipótlék a gyerekjólét javításának nem a legalkalmasabb eszköze

Az emberek többsége nem a kocsmában veri el a családi pótlékot. Egyébként pedig én is voltam olyan helyzetben, hogy alig tudtam megélni. Pedig dolgoztam, de a feleségem gyesen volt a két gyerekkel, egy fizetésből pedig csak nyomorogni tudtunk. Úgyhogy nem jó ez a szöveg.

A társadalom érdeke, hogy a magáról gondoskodó, gondoskodni akaró része gyarapodjon

Van egy szint, amiből már csak kivételes esetben lehet segítség nélkül kivackolódni. De ha segítenek, utána már tudsz magadról gondoskodni.

Sajnos az elvégzett elemzések alapján nem jártak jobban a családok, a részükre juttatott javak, időközben inflálódván, már rosszabbúl élnek mint a fidesz érában.

Ez a családok többségére egyszerűen nem igaz. (Megpróbáltam a legkevésbé sértően fogalmazni.)
Előzmény: csorba (1947)
csorba Creative Commons License 2006.02.23 0 0 1948

"Bevezették a 13. havi nyugdijat (amit anno a Fidesz leszavazott)"

Ordas hazugságot írtál, a Fidesz 2002-ben Korm. rendeletet hozott a 13. havi nyugdij bevezetésének kimunkálására. Amikor pedig az megtörtént maga is támogatta annakbevezetését. !csak, hogy a tényeknél maradjunk./
Előzmény: mibi (1946)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!