Keresés

Részletes keresés

vz55 Creative Commons License 2010.09.30 0 0 4170
Gondolom, én kivétel vagyok. Édesapám 56-ban "resturált " egy szovjet emlékművet. Traktorral. Volt is 57-ben Baracskán egy "továbbképzésen". Édesanyám az előző fidesz-kormány alatt kárpótlást kapott. Hívott is: kaptam fiam 200-at.
Én: 200 ezret?
Ö.: 200 ft nyugdíjemelést.
Nos, most lassacskán mindenki kihalt, kezd a faluban megoldódni az emberek nyelve.
Nyolcan voltak, de a fater egyedül vitte el a balhét. ( ukrán fronton megsérült hadnagy)

A traktort a közeli Gépállomás adta.

Itt tartunk.
Előzmény: osz1972 (4167)
osz1972 Creative Commons License 2010.09.30 0 0 4169
"A stílus maga az ember..."
Szerintem ennyibe maradhatunk is, legalábbis én nem ereszkedek le ilyen mélységekbe...:-)))
Előzmény: viktoros5 (4168)
viktoros5 Creative Commons License 2010.09.30 0 0 4168
Ne provokálj! A Te magatartásod komcsibb a kommunistákénál!!!
Előzmény: osz1972 (4167)
osz1972 Creative Commons License 2010.09.30 0 0 4167
Tudom. 1990 után, mindenki '56-os harcos volt és senki nem volt semmilyen pártnak a tagja, valamint mindenkiről jelentettek!:-)
Előzmény: viktoros5 (4166)
viktoros5 Creative Commons License 2010.09.30 0 0 4166
Nekem Te ilyent nem írhatsz! Soha semmilyen pártnak, sőt még KISZ tag sem voltam.
Csak jelentettek rólunk, a feleségemmel együtt. De dolgoztam Orbán Viktorral még 89-ben. De akkor még szépreményűnek hittük. Akkor. . .
Előzmény: osz1972 (4159)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.30 0 0 4165

Iazad van nem is írtam múlt időben.

No meg a további sorokban megemlítgettem a hitelek kérdését is.

Előzmény: Törölt nick (4164)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.30 0 0 4164
"Elosztani azt, és csak azt lehet amit megtermelünk."
Rosszul tudod. Azt is el lehet költeni, amit az utódaink termelnek meg. Erre játszott Kádár, erre játszott Gyurcsány, és erre játszik T. Mészáros is! Szép társaság...
Előzmény: Törölt nick (4163)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.30 0 0 4163

No jó megpróbálom mégegyszer, mert úgy tűnik nem érted, vagy nem akarod érteni.

Elosztani azt, és csak azt lehet amit megtermelünk.

Tehát bármilyen forrásról beszélün az bizony a mi pénzünk mertaz önkörmányzat nem termelő egység. Amikor hitelre hivatkozól , mit gondolsz azt miből fogjuk vissza fizetni. Az Eus források önrésze is az adókból jön össze és az ami az EU*s forrás igénybevételét lehetővé teszi a tagi befizetések is a mi adónkból vannak.

Az iparűzési adó is a mi pénzünk csak hát aki természetes személy az ingatlan adót és Szja-t fizet aki meg a jogi személy ( vagy jogi személyiség nélküli vállalkozói forma) az  Iparűzési adót és TANYA-t fizet.

"A szemét szállításért nem az önkormányzatnak fizetsz, hanem annak a külföldi cégnek, akinek a kommunisták eladták.. "

Tudod lehet ez ügyben kommunistázni , de a szemétszállítást is az önkörmányzat adta el, az önkormányzati testület pedig különböző pártállású önkormányzati képviselőkből áll, és állt akkor is. Nem hallottam, hogy bármelyik felemelte volna szavát,hogy hát "uraim amikor bevezettük az ingatlan adót akkor azt mondtuk, hogy ebben benne van a szemét szállítás is. Nem kéne tán szavunknak állni?" 

Nos miután tisztáztuk hogy fizetek adót , ide fizetem az adót,az önkrmányzat nem a saját pénzével gazdálkodik henem az enyémmel,mienkkel, váaszolhatnál az eredeti kérdésekre is.

Tehát hogyan  és kik költik el túszámlázásokkal a mi pénzünket? 

Előzmény: Törölt nick (4141)
Bilau L. Creative Commons License 2010.09.29 0 0 4162

Szerintem ezt a témakört érdemes lenne egy kicsit behatóbban megvizsgálni.

Ki mit mondott a 216,25 milliós összeggel kapcsolatban? Kinek melyik állítása üti a másik állítását? 

Előzmény: Bilau L. (4156)
osz1972 Creative Commons License 2010.09.29 0 0 4161
Legalábbis...Bocs!
Előzmény: osz1972 (4159)
hederg Creative Commons License 2010.09.29 0 0 4160

Ha egy bizottság nem kiegyensúlyozott,miért is lenne az,akkor a fülemülefütty akkor hallik ha az a jobbfülének fütyül.

Ennyit tegyünk a magyar költőkre emlékezve.(Arany milyen párti lehetett?)

Hát ugye ott van például József Attila,volt az is minden!

A bizottságok döntöttek róla,hol igy,hol úgy senki nem kérdezte (nem is lehetett)

Mellesleg ami itt Érden müvel ez a gittegylet,az csak úgy csöpög az irányitottságtól célirányosan a civilek ellen.Támogatja rendesen a s..nyalók hada,média stb.Ennyit a pártatlanságról!

A mi pénzükből ráadásul!

Előzmény: viktoros5 (4157)
osz1972 Creative Commons License 2010.09.29 0 0 4159
Hűha! Tényleg nem dolgoztam bizottságban!Legalább is Központiban...:-))))
Előzmény: viktoros5 (4157)
hederg Creative Commons License 2010.09.29 0 0 4158

A Fidesz rosszul értelmezett országos politikája miatt áll elő az a helyzet mindent be akarnak darálni.Ezért valószinü az,hogy ha megnyerik utána fogják jó esetben félreállitani TMA-t és egy két segitőjét.A lényeg most a bedarálása az egész országnak.(ez beteges dolog,de az oka ismert )

Pedig ez renkivül káros kihatású,mert úgy rendet tenni hogy a saját bünöseinket mentjük,kimossuk ellenszenvet vált ki még a hivekben is ha rádöbbenek a valóságra.

Pedig az ki fog derülni,mert akkora az adóság ami ebben a gazdaságihelyzetben nem teszi lehetővé még nagyobb forrásokkal rendbetenni.(lehet egy ideig mondani ellopták,de kik is?)

Miivel Orbán a "gazda" nem tud mindenkinek adni mert nem is teheti meg.Ha abban biztak sok önkormányzatnál hogy eljön majd a kánaán ezt hamar látni fogják nem igy van.

Szóval elvtársak!(bocs pogárok)

Előzmény: Bilau L. (4156)
viktoros5 Creative Commons License 2010.09.29 0 0 4157
Te nem voltál ott az eligazításon, én ott voltam. Az igazító szájából hangzott el, hogy ez az intézkedés sok vitát fog kiváltani, mivel sok kiskaput nyit ki. A törvény egyik része engedi ezt a lépést, a másik része tiltja. Ez is azt mutatja, hogy mennyire nem volt végig gondolva a törvény módosítása. Aki dolgozott bizottságban, az tudja, hogy mennyire észnél kell ott lenni.
Előzmény: osz1972 (4152)
Bilau L. Creative Commons License 2010.09.29 0 0 4156

A Gárdonyi Iskola és Tanuszoda vonatkozásában tehát összesen bruttó 216,25 milliót fizettek ki szinte azonnal a megmentő Progressnek hibafelmérésre, hibajavításra, garanciális kötelezettség átvállalására. A korábban I. osztályúként átvett munkákra.

Ez a 216,25 milliós összeg kb. annyi volt, mint amennyibe a később ténylegesen, fél év alatt elvégzett összes munkálatok díja. Pontosabb azonban, ha úgy fogalmazunk, hogy nem tudni mire fizették ki ezt az irdatlan összeget, hisz maguk az érintettek sem tudják. Illetve lehet, hogy tudják, csak velünk nem osztják meg.

Tanulságos, ahogy ahányan vannak, annyi féle magyarázatot adtak erre, de az alátámasztó iratot, a részletező kimutatást azonban nem mutatták fel.

Lássuk csak hányan is próbálták megfejteni a 216,25 millió sorsát:

- Segesdi alpolgármester az Érdi Újságban,

- Dr. Szabolcs Mária jegyző közérdekű adatként,

- Dr. Dudás Péter jogi előadó a Polgármesteri Hivatal képviseletében a bíróságon,

- BPO-AUDIT Kft a "JELENTÉSBEN".

Nem sikerült nekik megfejteni.

Általánosságban elmondható, hogy nem tudtak részletes, egységes sztorival előállni, és több lényegi kérdés vonatkozásában egymásnak ellentmondó kijelentéseket tettek.

osz1972 Creative Commons License 2010.09.29 0 0 4155
:-DDD.
Előzmény: Jalmi11 (4154)
Jalmi11 Creative Commons License 2010.09.29 0 0 4154
Nekem elég egyértelmű, pedig nem is vagyok "értelmiségi" :-)
Előzmény: osz1972 (4152)
Jalmi11 Creative Commons License 2010.09.29 0 0 4153
<a href="http://www.erd.hu/search/searchresults?query=Okm%C3%A1nyiroda+rendkiv%C3%BCli&orderby=date¬ype=101¬ype=113" target="_blank">Itt mást írnak</a>

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2010. október 3-i választásokat megelőző 2010. október 2-i napon és a szavazás napján az Okmányiroda rendkívüli ügyeleti nyitva tartással várja azon ügyfeleit, akik okmányirodai átvétellel kért személyazonosító igazolvány, útlevél vagy vezetői engedély okmányukat a szavazás előtt szeretnék átvenni.

Ezen kívül azon polgárok számára is lesz ügyfélfogadás, akiknek választójoguk gyakorlásához ideiglenes személyi igazolványra van szükségük.
Előzmény: viktoros5 (4151)
osz1972 Creative Commons License 2010.09.29 0 0 4152
"Ez törvénysértő. Választási bizottsági eligazításon ezt már tisztázták, de ez itt ÉRD."

Országosan így lesz nyitva minden Okmányiroda!
Javaslom, hogy mielőtt okoskodsz, nézz utána a dolgoknak!
Vagy csak szokás szerint a hangulatkeltés volt a célod?
Előzmény: viktoros5 (4151)
viktoros5 Creative Commons License 2010.09.29 0 0 4151
Ahhoz, hogy erre hivatkozz, ismerned kellene a választási törvényt.
Itt - vasárnap Érden - azoknak is adnak majd papírokat, akik időben nem jelentkeztek be a jegyzőnél, vagy a választási bizottság jogosan visszautasította hiányos személyes okmányok miatt. Ez törvénysértő. Választási bizottsági eligazításon ezt már tisztázták, de ez itt ÉRD.
Előzmény: osz1972 (4140)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.29 0 0 4150
Oszt meddig tűri az öntudatos és szorgalmas német, hogy a fejőstehén szerepét játszassák vele az élhetetlen és mutyizós félbalkáni "nemzetek"?
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.29 0 0 4149

A közgizdász zseniktől kérdezem: a fennen hirdetett EU-s milliárdokat vajon milyen áron adják? Mennyi "tagdíjat" fizet az ország befele a közös kasszába az ország, a zemberek?

Ha a dupláját (??? he-he-hö-hö) adja vissza azeju, már nem ollan ártatlan a menyasszon. Mert a felit meg az önrészt ugyi a zemberek fizetik. Oszt amit itt elköltenek, azt a német meg francia zemberek pótolják ki. Oszt ha az új tagállamok szintén tartják mind a markukat, azt is holnapután nekönk is kell fináncérolni.

Vagy miután jól leszívtuk a pénzeiket majd "az EU-n túl is van élet" jelszóval lelépünk mikor nekönk is kéne a még nálunk is csóróbbbakat táplálni?

Akkor hogy is van ez?

hederg Creative Commons License 2010.09.29 0 0 4148

Akkor a kis közgazdászoknak!

Ha ugye 50 vagy ki tudja hány millát adunk a semmiért,akkor aki a lét felveszi adót fizet.(most nem nokiás dobozról van szó,az adó mentes,sőt sokaknak börtön mentes is.)

Ugye mondja az ilyen pogár.Én fizetem azt a rengeteg adót,nem annyit mint az éhbér Józsi aki még a minimálbér után sem fizet.

Tehát Én és Mi tartjuk el a sok éhenkórászt!

Ismerős logika.Naponta látni vannak ilyenek,sokan.Sokan mert kurva szegény az állam,az ország,pedig Ők azok akik eltartják.

hederg Creative Commons License 2010.09.29 0 0 4147

Látom  még van néhány nap.Bedobta magát a krém.(ennyire futja,a jobbak nem égetik magukat)

Szóval a fedezet nélküli munka amely nem érték teremtés,lásd Érd néhány kifizetése,nem teremt hiányt,eladósodást,a hitelek amelyek a fedezetét biztositották,és a lakosok fizetik majd vissza,a jövő nemzedéke, hát az a baró!

Ez a természetes.

Nyilván akik ilyen léből lakmároznak,firkálgatnak bár tehetségük nem tenné lehetővé ,csak itt ebben a kisajátitott városban tehetik ezt meg...

Nos Ők azok utólsó leheletükkel is szolgálják az aktuális se..t,mert tudják e fenékek nélkül sanyarú az élet.Munka?Hu,az annyát!

Szóval az állam inflációt gerjeszt és ezzel látja el az olyan polgárait akik szájtépés helyett dolgoznak..Bravó!

Világos mert az adójuk semmire nem elég.

hederg Creative Commons License 2010.09.29 0 0 4146

Gondoltam hogy Te egy ász vagy!

Ez ugye jobb mint a tökalsó?

Előzmény: Törölt nick (4145)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.29 0 0 4144
Tudom, hogy ez egy meosnak magas nem is neked szántam. Majd ha józan leszel, akkor megírom úgy, hogy te is megértsd!!
Előzmény: vz55 (4142)
hederg Creative Commons License 2010.09.29 0 0 4143

Akkor ahogy olvasom mégiscsak van egy állam.

Az állam az aki pénzt csinál és kipótolja a kiesett adókat,pént nyomtat és ad és ad.

Köszönjük Állam Bácsi!

A rohadt életbe már megint itt a kommonizmus!

Ugyan csak egy félnótás!

vz55 Creative Commons License 2010.09.29 0 0 4142
Hidegvizes borogatást a homlokodra. Kérdéseket pedig TMA-nak.
Előzmény: Törölt nick (4126)
osz1972 Creative Commons License 2010.09.29 0 0 4140
Oda van írva az is, hogy miért:
http://www.erd.hu/search/searchresults?query=Okm%C3%A1nyiroda+rendkiv%C3%BCli&orderby=date¬ype=101¬ype=113

Gondolom már ez is baj!:-)
Előzmény: viktoros5 (4138)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.29 0 0 4139

Nem voltam éppen gápközelben csupán ezért késik a válasz.

1. Az összeg nagyságrendje magánügy.

2. Fizetem az SZJA-t a szemét szállítást,az ingatlannadót, minden féle ingatlannal kapcsolatos illetéket ami szintén önkormáányzati bevétel.

3. Az SZJA ból bizonyos hányadot kap a város. 

4. Amit az önkormányzat a költségvetésből kap azt is mia adófizetők dobjuk össze.

5 Amit belföldi pályázaton elnyertünk az is az én adómból van.

6.Az amit EU-s pályázaton nyertünk annak az önrésze is az én adómból van ami nélkül nem lehetne pályázni.

Tehát ne akard bemesélni nekem hogy nem az én pénzemről az én bőrömröl van szó. 

Tegyük helyére a dolgot egyetlen önkormányzat sem állít elő piacképes új értéket. Minden érték amellyel gazdálkodik közvetlenül vagy áttételesen az adófizetők pénze.

Előzmény: Törölt nick (4136)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!