Télre gondoltuk (egy kis napenergia utántöltés jól esik olyankor), februárra. És azért is írtam ide az utazási irodás fórumra, mert alapvetően utazási irodával gondoltam, nem egyéniben.
"...én a múlt héten már csak úgy tudtam volna foglalni samiura..." Ez most azt jelenti, hogy vissza akartok menni mostanában, vagy csak nézegetsz és nosztalgiázol?
Pattayát mi is kihagytuk, de Phi-phi és a J.bond túra Phuketről a legegyszerűbb - azért "nagyduzzogva" bevállalható, csak nem szabad Patong beachre menni, lehetőleg minél délebbre kell menni
mikor mennétek: most télen, v. szezonon kívül?
mert a legolcsóbb repjegyek már elkeltek februárra, én a múlt héten már csak úgy tudtam volna foglalni samiura (egyptair, 115 e + illeték), hogy visszafelé Kuala Lumpuron át jövünk, ami nagyon jól hangzik, csak Samuiról nem megy járat KL-ba, előtte át kellett volna menni Phuketre - így azért már annyival nem olcsóbb + elég kockázatos a sok átszállás miatt a csatlakozás... szóval maradtak az ukránok
Még csak álmodozok, tervezgetek és ha összejön, akkor megint a "nyomdokaidba lépünk". Csak nem Phuketre, vagy Pattayara, mert én a "hibátlan" tengerpart bolondja vagyok és hátha Koh Samui szebb. (A másik verzió a Karib-tenger, Mexikó). De Phi-Phi-t sem szeretném kihagyni.
Nézzétek meg, viszonylag új oldal de van rajta egy csomó videó is összegyűjtögetve a You Tube-ról, meg persze más általános dolog is. MInden ami érdekes lehet: Bangkok, Phi-Phi, Maya Bay, Phuket, Patong Beach, Kata Beach, Karon Beach és a többiek. Ja és akár Pattaya is...
Hogy "veglegesen"-e, azt nem tudom, de az utolso booster-t ketszer is megkaptam, hiaba probaltam magyarazni a tetveseknek, hogy nem volt nalam a konyv es a doki nem irta be, mire visszavittem, uj doki volt es a szamitogep elszallt. Hullanak a doki rendesen errefele. Hallottam mar ilyesmit gyermekkoromban Grimm meg Andersen nevevel femjelezve, de csak nyeltem egyet es nyujtottam a karom, kulonben nem engedtek volna el, ill. megtagadhattam volna, de akkor nincs munkam. Bocs az off-ert.
ígértem (igaz már elég rég), hogy ha sikerül beszkenneltetnem, akkor felrakok pár vízalatti képet, amit egy eldobhatós (kétezerforintos) géppel készítettem próba képpen
végül is a 27 képből 2 lett tök homály és több, mint a fele elég jó lett - szóval egy próbát megért, felesleges lett volna drága tokot beszereznem
persze a jó képek optimális fényviszonyok között készültek: nem túl mélyen és kifogástalan vízminőségben
Pontosan. Malaria elleni gyogyszert csak az szedjen, aki az esos evszak idejen hosszabb ideig a dzsungelben ohajt tartozkodni. Mellesleg en azesetben is inkabb a napi 3-4 gin+tonikot favorizalom, mert abban van megfelelo mennyisegu kinin. Hepatitis az egyetlen, ami nem art, de en speciel 4 eve huzamosan be vagyok oltva ellene, mondjuk annak nincs koze Thaifoldhoz.
biztos meg van az oka annak, amiért egy tavaly októberi hozzászólásomra most reagálsz... a véleményem ennek ellénere nem változott: ezek javasolt, de nem kötelező oltások
annyit tennék csak hozzá, hogy azóta megjártam Thaiföldet, minden féle általad említett oltás nélkül és még ma is élek :))
szúnyoggal nem találkoztam, ettem utcai árusnál, sok mindent kipróbáltam - na jó: a "tranzikat" nem :(((
Nem vagyok a sajat gepemen - Koh Phi Phi Don kikotojevel atellenben az obol, eszaki iranyban a keskeny foldnyelven. Bocs, de itt most epp nagy vihar van, majd holnap leirom...