tegnap találkoztam egy hírös külföldi sebésszel a future sound of budapest partyn. először aszittem egy gusztustalan fasz, de aztán rájöttem, hogy ez a sokat emlegetett kulcslyuk sebészet...az orrüregen keresztül elérni az agyatz. gondolom épp a látóközpontját próbálta stimulálni.
én már korábban felvetettem, hogy találkozzunk egy este a keletinél és lógjunk be az országos baleseti és sürgősségi intézet várójába. aztán amikor az "orvosok" kijönnénnek az orvosi helyiségből, lenne nagy csudálkozás, hogy már senki sem vár sürgősségi ellátásra, legalábbis az övékre nem.
összejönnénk valami jó forgalmas helyen, és egy megbeszélt jelre (például egy húgyhólyag kidurrasztására) megműtenénk a járókelőket. ki-ki a saját stílusában elvégezne egy laporoscopiát vagy szaruhártya átültetést, igazából ez mindegy. és egy másik megbeszélt jelre, menne mindenki tovább a dolgára, mintha mi se történt volna.
nem, nem orvos vagyok, hanem szociológus.....egy tartalomelemztéses tanulmányt írnék arról, hogy hogyan fogtak össze a kommunális adó ellen emberek, szóval az lenne a témám hogyan jönnek létre civil szerveződések egy dolog érdekében.
mondjuk írhatnék a hobbisebészetről is, de nekünk még nem volt csoportos akciónk.
Itt van fönn: hozzászólások sorrendje: időben növekvő / időben csökkenő. Válaszd ki a neked megfelelőt!
Válaszd ki az 500 db hozzászólás/lap-ot, az egyszerű másolhatóság végett, úgy csak 2 oldal.
Kijelölöd, kimásolod az első oldalt, Word, vagy Notepad megnyit, beilleszted. Lapozás a második oldalra, másol, beilleszt.
Vegyél kb hat négyzetméter tapétát!
Vonalzó vagy egyéb egyenes tárgy mellett szikével vagy svájcibicskával vágd föl hosszában 21 cm széles csíkokra. Az se baj, ha véres lesz a széle a szerszámtól.
Fűzd be a nyomtatóba, és print.
Zsírleszívás melléktermékével, esetleg nyirokkal kend be a hátulját, majd simítsd fel a falra egy ruhakefével.
én a mandulát sokkal egyszerűbben távolítom el. a bevált szigszalaggal jó szorosan gúzsbakötöm, és így a vérkeringésből kizárom, tehát tulképp leszárad a szerv. az a helyzet, hogy így nincs vér, egy idő után fájdalom sincs.
a szigszalag pedig, idővel egyszerűen lepottyan a beteg nyelőcsövén, a gyomorba jut. a szerencsésebbek esetében a salakkal távozik, a betegesebb személyeknél max a vakbelet kövérítheti.
az igaz, hogy a svejci bicska praktikus, és nagyon sok mindent lehet vele csinálni. én ha tehetném, minden "igazi" orvosnál rendszeresítenék egyet, persze ha hajlandóak lennének megtanulni használni, és nem a sok milliárdos CCMRO meg nem tudom én még milyen berendezésekben bíznának! no meg persze a kezdő hobbisebésznek is kiváló, hiszen ki lehet vele tanulni a szakmát. DE! épp a lényegét, a kreativitást, az invenciót veszi ki az egészből! nem azt mondom, hogy én sosem használom, a gyerekeim fogait, manduláit persze hogy én is a jó öreg svejci bicsakkal veszem ki. de ne mszabad elfelejteni, hogy ez egy hobbi! itt az a lényeg, hogy az ember új, érdekes, ötletes megoldásokat találjon!