Örülök, hogy a csapat megnyerte a klub vb-t, durva belegondolni, hogy a SEHA liga győzelmeken kívül lényegében nem sikerült nemzetközi kupát nyerni az elmúlt több mint 10 évben.
Azt gondolom, hogy ezek a meccsek (már csak a pénzdíj miatt is) fontosak voltak a Barcelonának és a Magdeburgnak is, nem csak a Veszprémnek, így talán valamivel értékesebb ez a két győzelem mint "csak" két bl csoportmeccs győzelem. Persze szoros meccsek voltak, mindkettő meccsben benne lett volna akár a vereség is, de örülök, hogy ezek a nüanszok most a Veszprém javára dőltek el.
Én nem értem, hogy ElDeraa miért kap ennyi kritikát. A Barcelona elleni meccsen a meccs legjobbjának választották. A Magdeburg ellen pedig 66 percet melózott a pályán. A gólok számában valóban nem volt ezen a meccsen jó, de szerintem hasznosan játszott. Se Kosorotov, se Casado nem képes őt pótolni, még rövid időre sem, különben nem kellene ennyit játszania.
Corrales a torna legjobb kapusa lett. Ti láttok olyan változást a védekezésben, ami ennek az oka lehet? Vagy csak simán formajavulás következett be Rodrinál?
Nem lehet nem észrevenni, hogy mennyire megváltozott a rotáció a csapatban Xavi alatt. A két fő meccsen lényegében ugyanaz a kezdőcsapat játszott szinte végig. Azt öröm volt látni, hogy ezeken a meccseken Ligetvári volt az egyik hármasvédő folyamatosan.
Durva, hogy mennyire sűrű a versenynaptár. A csapat csütörtök este még Egyiptomban játszott, vasárnap este pedig már az Eger ellen. Nézegettem annak a meccsnek a statisztikáit, látványos, hogy a csapatban a rotáció a meccsek között valósul meg. A Barcelona és Magdeburg elleni meccs kezdősora (Descat, Fabregas, ElDeraa, Cindric, Remili, Vailipau, Corrales) lényegében pályára sem lépett az Eger ellen, a többiek tolták végig a meccset. Nekem úgy tűnik, hogy eddig máshogy voltak elosztva a játékpercek, egyértelműnek tűnik, hogy XP kikben bízik igazán a kulcsmeccseken
Szerintem azon csapatoknál, akik a legmagasabb célokért küzdenek legalább két extraklasszis szerepel. Emellett kiforrott és jól kigondolt csapatjáték is kell. Jelenleg nálunk Nedim és Ludo a két extra játékos, a játék pedig remélhetőleg XP által felépül. Amennyiben bukjuk a Franciákat úgy kell másik két top játékos és legalább az egyik belső poszton. Nem tudom, hogy ez realitás lehet-e, ha nem akkor újratervezés jön a célok tekintetében.
Szerintem ide Pekeler kevés lesz, Mem se jön ide csupán valami mende monda volt. Nem tudom ki lehet az aki még idén jöhet Bartha mondása szerint, de mihamarabb érkezhetne, illetve örülnék annak ha már idén hosszabbítanánk Nedimmel. Vélemények?
Pekeler szerződése 2025-ig szól Kiel-ben és ha jól láttam még nem került hosszabbításra. Ő támad-védekezik a legmagasabb szinten és ha távozik Fabregas akkor tudná pótolni. Vagy Frade-nél is be lehet kopogtatni, ha már Barca. De vele 26-ig hosszabbítottak és inkább csak támad
Ludo, Nedim és Luka nélkül ez a keret max. BL 8 ha szerencséje van. Idén kéne valami nagyot virítani, mert utána borzasztó nehéz lesz, papíron is. Ballökő, kapu most is harmatos. Egyedüli megoldás ha a védelem a kulcsmeccseken extrát hoz, ehhez azért még kell idő.
A legtöbb valamire való játékosnak 27/28ig van szerződése,a mostaninàl sztem sem lesz erősebb keretünk. A jelnlegi állomàny egybentartása lett volna az elsődleges feladat,kiegészítve egy két játékossal,sajnos úgy tűnik ez nem fog sikerülni.
Ludó megy Mem sem fog jönni…kósza pletyka volt!tudomásom szerint erősen benne van,hogy Remili is távozhat!Palasic Ilic Fazekas neve merült fel,hogy visszajönnek…előbbi kettővel nem tudom mik is lehetnek a jövőbeli célok,szerintem Fazekas csak az akivel valamire mehetünk!Bánhidi hosszabbít szegeden..amúgy is kizártnak tartanám,hogy ő valaha is Veszprémbe igazoljon!kíváncsian várom a fejleményeket!Bartha azt ígérte ezentúl ősszel már készen lesz a jövő évi keret!nagy durranásokat én nem várok..inkább vissza mint előre fejlődést igazolások terén!
Nagy gratuláció a csapatnak! A Sporting elleni sima vereség után, ami plusz motivációt is adhatott, küzdésből *5-ös volt ez a klub vb, pláne a döntő, ahol a legfáradtabb volt már mindenki. Nagyon kellett már egy ilyen rangos trófea a csapatnak, teljesen megérdemelt siker. Ez persze nyilván nem jelenti azt, hogy akkor tutira zsebben van a BL is ebben a szezonban, de bízzunk benne, hogy ezzel átszakadt egy gát, és sokat fog segíteni nekik ez a tapasztalat!
A legnagyobb gratuláció jár a csapatnak. Nekem a két hosszabbításos győzelem többet jelentett, mint két sima győzelem, ezek mutatták az igazi erőt. És ezek miatt felejtem is a Sportingot, majd meglátjuk tavasszal. Valóban lyukasak vagyunk, nem is posztokon, inkább első és második sor között. De "hosszú még a szízön", ahogy egyik kedvencem mondá vala. Egy gondolatot engedj kérlek ellenvéleményként: leszámítva a portugal meccset, szerintem 5 világklasszisunk van, természetesen Ludo és Nedim, de most ide sorolnám Lukát (sérülés veszély ellenére) és Rodrit is, eszméletlen védéseivel. Az ötödik Xavi, valamiért úgy érzem, rajta múlt minden, miatta volt ennyire összeszedett az első sor. Sokat mutatta a TV gondolom nem ok nélkül, általában felszabadultan nevetett, talán a Barca ellen ordított egyszer időkérésnél, annyira kézben tartotta a meccseket, hogy elképesztő. Bartha Zoli mondta tegnap a szünet után, leordította a fejét a játékosoknak....negyed óra múlva javított, nem ez történt, lelassította a játékot így a Magde fölé kerekedtünk, bár kellett némi szerencse is. Eszméletlen jól tud meccselni, szerintem a legnagyobb igazolásunk, legjobb edző a világon.
Csak pont ez az, hogy én nem láttam forma különbséget a két játékos között. Elisson se volt rossz, és Descat sem volt kimondottan hibátlan. Biztos van valami oka, belülről nyilván jobban látják és tudják, de kívülről furcsa volt kicsit.
Elisson ilyen szintű mellőzéséről amúgy mik a vélemények? Barca ellen állt be talán 3 percre mikor Descat kiállították. Azon kívül egy percet se játszott a fontosabb mérkőzéseken.
Ezt nem tudjuk, kiderül majd amint lenyilatkozza. Ezen a tornán viszont top formában játszott, letisztult fejjel. Kérdés benne van-e a mentális megkönnyebbülés egy meghozott döntés miatt.
Igen, de szerintem ilyesmi nem merül fel CEO szinten már csak azért se, mert ha legközelebb kimegy 30 ember egy ilyen eseményre és ott nincs fizetve a dolog akkor az meg felháborodást generálna. Mondjuk jó kommunikációval, hogy egyszeri alkalom ami nem fog megismétlődni jó dolog lehet.
Mondjuk szakmailag és lássuk be anyagilag kevés jobb hely van jelenleg, mint Veszprém...
És Ő azért tudta hova jön járt már párszor Veszprémben. Itt jön elő az ősi kérdés, hogy Veszprém, mint város hogyan tud és kell-e tudnia egy Barcelonával, Párizzsal, német nagyvárossal versengenie. És a család akit talán kevésbé a klub érdekel, mint a körítés, hogyan birkózik meg mondjuk Veszprémmel. Volt rá példa, hogy a család 3 gyerekkel is remekül elvan a környéken.
Ezt aláírom látszott is rajta, hogy már a fülén veszi a levegőt, de éppen ezért írtam, hogy a szezonbeli teljesítménye alapján, nem kihegyezve a klub vb-re.