A tradewindsfruitra gondoltál? Ha igen, az nem biztos hogy C. cassia. Megjegyzésben oda van írva, lehetséges hogy az a fa amelyikről a magot küldik az C. zeylanicum.
Növényt nem fogok Európán kívülről rendelni, szerintem nem élné túl az utat. Ezzel a szegfűszeggel is úgy fogok járni mint a kasszia fahéjjal: egy év várakozás míg lesz mag.
Nem fura, sokan csak belföldre szállítanak. Ezért kell csak az e-bay.com oldalt nézni, mert azon nagyjából olyanok vannak amit ide is küldenek. Egyébként ha írsz üzenetet és hajlandó tárgyalni veled a dologról akkor meg lehet dumálni vele a szállítást. Én már alkudtam le árat is... :)
Nekem is virágzott már (nem teljes erővel) télen is, egy korábbi példány. Trópusi-szubtrópusi növények akár többször is virágozhatnak egy évben, így a kávé is.
Alapvetően lenne egy fő virágzási időszak, de ez sem mindig igaz.
hát nem tudom hogy biztosan az e- akitől kapatm aszerinte igen. volt még egy nagy kávéfája az másé lett és az most termett már nagy bogyok voltak rajta.
( üvegházban volt)
szóval akkor üvegházban inkább télen virágzik ezek szerint? ha nálad meg most virágzik. vagy teljesen random lehet az ilyen szubtropusi növények virágzási ideje?
Szerintem nem nehéz tartású tropi növény a coffea arabica (ha egyáltalán ez a fajta).
Savanyú talajt igényel, közel 5,5 ph.
Sima virágföld nem jó.
Egy változat: 4rész rhododendron föld, 4 rész perlit, 2 rész kókuszrost, 2 rész sima (nem novobalt) tőzeg, 3rész fakéreg. Ezekből el lehet tekinteni ezt-azt, ez csak egy változat.
Túl öntözést nem szereti (de szerintem semmilyen növény nem viseli).
Bármely tápoldat jó, mely savanyú talajnak megfelel. Én "trópusidoktor" nevezetű tápszert használom.
Közel 3-4 év alatt fordul termőre, kezd virágozni. Az enyém most virágzik, de elég szórványosan, mert még ez is fiatal.
Tűző napot nem viseli el, télen gyapjas tetűre fogékony. Hajlamosak az ágai a felnyurgulásra.
Valszin vmi gomba lehet. Én tápanyagszegény talajba tettem, kókuszrost-perlit keverékben is jól nő, komplex műtrágyával lehet öntözni. Kell neki víz nyáron, de nem kell kiöntözni, közepes víz.
Télen kevés víz 15 fok. Nyáron félárnyék, érdemes ősszel-tavasszal Championnal lemosó permetezést végezni, ha probléma van ill. virágzáskor felszívódóval permetezni pl. Score.
Szia! Érdekelne a MANGó termesztés! Segítesz? Milyen föld mennyi viz stb. van már 1,5 évesem de a friss hajtások száradnak és a levél is szárad szépen lassan. Nem tudod miért? Köszi a választ.