Keresés

Részletes keresés

CoolMary Creative Commons License 2018.01.15 0 0 7686

Nagyon kedves vagy!!!köszönöm a válaszod,mindenképp

megfogadom a tanácsod!!

Előzmény: Naala (7684)
Jbarbi91 Creative Commons License 2018.01.15 0 0 7685

Eurowingssel mentek? Mi is ezen útvonalon de január 31től. Online check int megtudod csinálni a honlapon 72 és 24 órával indulás előtt. Vagy ott. Ahogy kényelmes. 

Előzmény: Balazs Lovas (7675)
Naala Creative Commons License 2018.01.14 0 0 7684

Igen, könnyen megtaláltuk, csak követtük a kiírást. A 2F-en száll le a gép, onnan balra kellett elindulni, és a 2E/K-ig lehet menni egy épületben. A 2E/M kapukhoz külön busz megy, így ott még ne pakoljátok el a kabátokat :-). Az M-nél is rengeteg szám van, a mi gépünk a M47-ről indult.  Párizsból Punta Canára 1,5 órás késéssel indultunk, és Budapestre is legalább annyival. Szólj a Párizsba tartó gépen, hogy nagyon sietnetek kell, és akkor előre enged kiszálláskor. Jó utat kívánok!

Előzmény: CoolMary (7682)
Spanyolnátha Creative Commons License 2018.01.14 0 0 7683

Na, ilyen egy rendes beszámoló! Köszi. :)

Előzmény: Naala (7678)
CoolMary Creative Commons License 2018.01.14 0 0 7682

Szia!!elmondanád,h a párizsi reptéren könnyen megtaláltátok az átszálláshoz 

szükséges útirányt??február 7-én megyünk és 1 óra 40 percünk lesz 

az átszállásra😃kicsit izgulok!!ugyan a légitársaság azt írta,h 30 perc elegdndő

a 2F-ről a 2E-m-hallig....ugyan eddig csak annyi tudok ,h a 2E-ről indul!

üdv

köszi😊

Előzmény: Naala (7678)
Laklóthné Creative Commons License 2018.01.14 0 0 7681

A Samana kirándulást kár kihagyni! Nem a bálnák a program lényege! A kisrepülős út a tenger felett leirhatatlan,a lovaglás az erdőben a vizesésig szintén! A hajóút is szép bálna nélkül is! 

Laklóthné Creative Commons License 2018.01.14 0 0 7680

Ja és azt felejtsétek el hogy csak este esik az eső! Egy hete vagyunk itt és minden nap esett! Igaz 5-10perc de néha igen kiadós eső! 50 faktoros  naptej nem kell!

Laklóthné Creative Commons License 2018.01.14 0 0 7679

Az occidental Punta Cana szálloda tuti hely!!😉😉😉A netért mindenhol fizetni kell a hallban is! Naponta 15 vagy egy hétre 50 dollár! A kaja nagyon jó! Beszélgettünk más szállodásokkal és nagyobb a választék mint némelyik 5*-ban! Semmi szabály nincs a ruhára vonatkozóan! Nem kell hosszunadrág férfiaknak! A nők nagy része(főleg oroszok)nagyon ki van rittyentve! Minden este táncos program van! Mi voltunk Sanyival is kirándulni amit előre messengern lebeszéltünk(Saona és Samana)! Ki ne hagyja senki aki teheti Samanát kisrepülővel!nem olcsó de nagyon jó! Itt kint felvettem a kapcsolatot messengeren Gusztavoval vele voltunk jeepezni! Háát.....az nem ért 200dollárt

Naala Creative Commons License 2018.01.14 0 0 7678

Sziasztok! Most jöttünk haza Punta Canáról, párizsi átszállással mentünk Budapestről. 

Párizsban bőven volt időnk átszállni, de valaki kérdezte a 1,5 óra elegendő-e. Nem biztos. A budapesti gép a 2F-re jött be, a 2E-ről indult tovább, de az M kapuról, ahová külön busz vitte az utasokat. Nem lehetetlen, de elég necces ez 1,5 óra alatt.

A gép késett, igy Punta Canára 18:10 helyett 19:20-kor érkeztünk meg, ahol kiderült, hogy egy spanyol pasi elvitte a férjem bőröndjét a sajátja helyett. A transfert Gustavotól rendeltem meg, akinek az embere ott várt bennünket táblával.

Szálloda: A Be Live Collection egy viszonylag kicsi szálloda, tehát nincsenek golfkocsik, és helyijárat. 17 épület van, ezek között van kisebb (4 apartman) és nagyobb (96 szoba) Mi a 4-es épületben kaptunk szobát, ami rögtön a part mellett volt, így mindig hallottuk a tenger morajlását amikor bent voltunk. A main bar-nál lehet netezni, de nagyon gyenge a jel, bár hazaüzenni, hogy minden ok, pont elég. 

Az animátorok nagyon aktívak, rengetek program van, én megnyertem a kajakversenyt és az íjászatot, ironman versenyen második lettem :-). Szuper a hangulat, este 9:30-tól van műsor, mindennap más. Illetve 7 naponta ismétlődik minden. Borravalót adtunk a bell boynak, hiszen felcipelte a bőröndöt a harmadik emeletre, a takarítónőnek, az étteremben utolsó vacsoránál a felszolgálónak, aki egész végig kiszolgált bennünket. A bárban külön nem adtunk. 

A kaja: az étterem reggel 6:30-tól nyit, ami nagyon jó, mert a kirándulásokra sokszor már 7:00-re jönnek a buszok. A reggeli nagyon bőséges, minden nagyon friss, és állandóan töltik. Szóval ha valaki 9 után megy enni, annak is marad minden.

Napközben a strandon lévő Burger barban lehet enni, hamburger, sültkrumpli, nachos, gyümölcs, fagyi, saláták, stb...inni pedig bármelyik bárban, ebből több is van. Az ebéd 12:30-tól 15:00 között van.

Vacsora, 6:30-tól van, mindennap valamilyen tematikus a konyha, van: dominikai, német, orosz, mexikói, amerikai, francia

Strand: reggeli előtt mindig foglaltunk pálma alatti ágyakat, mert az árnyékos helyek nagyon hamar elfogytak. Voltak olyan oroszok, akik már 6-7 körül levitték a saját cuccaikat, hogy lefoglalják a helyeket, mi azért megvártuk a törölközős stand nyitását, ez volt 8-kor.

A part tiszta, a szomszéd szállodákhoz képest feltétlen!  de a víz sajnos nem annyira. Ez nagy csalódás volt. A kettővel mellettünk lévő hotelben pl. NEM takarították mindennap a tengeri füvet, a nyugágyaktól mellett fél méterre 1,5 méteres, halszagú kupacok voltak!  

A parton sétálva  3-400 m-t, ahol már nincsenek szállodák, találtunk egy korallzátonyt, ahol órákat töltöttünk a vízben a halakat csodálva. Beljebb is vannak még korallok, de oda nem merészkedtünk a 7 éves kisfiammal :-) Én balga módon nem vittem a sznorkel cuccomat, azt hittem, hogy ott lehet majd kérni, így vennem kellett. 

Időjárás: mindennap 28 fok volt, éjszaka sem hűl le, talán 1-2 fokot. Az első héten majdnem mindennap szikrázó napsütés volt, alig alig egy felhő. A második héten minden este-éjjel szakadt az eső, de ugyanúgy meleg maradt, napközben felhősebb volt az ég, ami jó, mert nem égetett annyira a nap. 

A Be Live mellett, a bejárattól balra van egy bazársor, ahol negyede annyiért lehet vásárolni, mint a szállodában. Pl: egy larimar karkötő a szállodában 17-20$, a bazárban és Saona szigeten: 3-4 $. A többi hotel mellett nem tudom van-e ilyen, de akikkel kirándultunk (Royalton, Iberostar) ők mondták, hogy nincs.

Kirándulások: Saonára mentünk Gustavo túravezetőjével Danival és Eszterrel, ez nagyon szép volt, de odafelé elkapott bennünket egy jó nagy eső, ami szemerkélt a szigeten is, később gyönyörű idő volt. Megálltunk egy másik partszakaszon enni, ott megnéztük a falut is, megdöbbentő látni a helyiek életminőségét. Visszafelé megálltunk sznorkelezni, és a natur medencében tengeri csillagokat keresni. Vissza katamaránnal jöttünk, ahol szólt a latin zene, mindenki táncolt.

Saonaán egyeztettünk, hogy ugyanazokkal a résztvevőkkel elmennénk egy jeep túrára is. Ez fantasztikus volt! Macao Beach, szivargyár, egy rancho, Larimar gyár, Higuay piac, egy barlang, a karibi oldalon ettünk egy étteremben, ahonnan lélegzetelállító volt a kilátás, és végül egy folyó. Ez egy nagyon tartalmas nap volt, ahol Dani segítségével rengeteget megtudtunk az országról, a helyiekről. Samana szigetet kihagytuk, mert a bálnák még csak most kezdenek jönni, oda inkább január 15-20-a után érdemes menni. 

A San Juan Plázához és Bavaroba taxival mentünk be, ott is nagyon jól lehet vásárolni, nézelődni, pl. gyönyörű parkot láttunk.

Összességében jó volt, de mi szeretünk többet kirándulni, jobban vegyülni a helyiekkel, és önállóan felfedezni a nevezetességeket. Lehet, hogy ha gyerek nélkül megyünk, bevállaltunk volta egy bérautót, de így inkább a biztosra mentünk. Így is a férjem vezette az egyik jeepet a kiránduláson és Higuayban voltak érdekes helyzetek. Előztek jobbról-balról autóval, kismotorral. Azt mondják nem kötelező a jogosítvány, ez érződött :-)

Bárkinek bármi kérdése van, szívesen válaszolok, ha kihagytam valamit. 

farmiseiko1 Creative Commons License 2018.01.13 0 0 7677

Szia!

Mi márciusban megyünk a Vista Sok Hotelbe.

Érdeklődnék,hogy a konnektorba kell átalakító,ha igen,adnak?

A közös helyiségekben ingyenes a wifi?

A hotel közelében van volt,, vagy vásárlási lehetőség? Köszönöm a segítséget.

Üdv: Judit

Előzmény: zsergel (7506)
CoolMary Creative Commons License 2018.01.13 0 0 7676

Sziasztok!!!valaki tud véleményt monda Punta Canan 

Inerostaros szállodáról???illetve ,milyen egydzerűséggel lehet 

eljutni a szállodáktól a bevásárlóközpontokig??gondolok a Pal-

ma Reál Shopping Village-re,San Jután Plazara!egyáltwlán érdemes 

odamenni??köszi👍🏼

Balazs Lovas Creative Commons License 2018.01.13 0 0 7675

Sziasztok!

Utazik valaki Január 18-án Puta Cana-ra Bécs-Düsseldorf-Punta Cana útvonallal?

Szeretnék érdeklődni ,hogy online vagy ott helyben lesz check in?

Be live collection-ban foglaltunk egyébként.

üdv: Balázs

Bambisanya Creative Commons License 2018.01.13 0 0 7674

Szia !!! 

Kuldj egy mailt valaszolni fogok. majoros@planet.nl

Udv

Sandor

Előzmény: Kovács Gábor004 (7640)
wnoa Creative Commons License 2018.01.12 0 0 7673

Szia!Ha jól emlékszem ti mentetek az Occidental Punta Cana szállodába!Írnál róla pár sort légyszi?:)Mi is oda megyünk 2 hét múlva!Az all inclusive ellátás jó?Netért mennyit kell fizetni?A hallban ingyenes?A többi étteremben,ahol van dresscode,férfiakat beengednek farmerben?Jaa és a lényeg hogy teszik a hely?:))Sanyiék amúgy az iroda magyar nyelvű idegenvezetöi,vagy csak velük mentetek?

Előzmény: Laklóthné (7663)
wnoa Creative Commons License 2018.01.12 0 0 7672

Szia!Én már próbáltam mind a kétféleképpen,úgy is,hogy foglalok helyet Kölnig,úgy is hogy átugrom de sosem adja be a hosszú távú járatra a képet a gép alaorajzát ahol választani lehetne.De nem adom fel,minden nap ránézek!:))

Előzmény: Jbarbi91 (7671)
Jbarbi91 Creative Commons License 2018.01.12 0 0 7671

Kitudod választani melyik útra szeretnél ülést foglalni, ezt tegnap mi meg is tettük Bécs-Düsseldofrba nem foglaltam helyet, a hosszabb Düsseldorf-Punta Canaáig viszont foglaltunk oda-vissza is. Ugord át a csatlakozási országig a helyválasztásnál. Angol vagy német nyelven van persze.

Előzmény: wnoa (7658)
Spanyolnátha Creative Commons License 2018.01.12 0 0 7670

Köszönöm az infógazdag, hasznos és konstruktív hsz.-t (ezek szerint, lehet ezt így is :D)! Erre, ilyesmire gondoltam eredetileg is, ezért nem értettem a gúnyos, lekezelő reakciót.

Azért ezek a fapados késések döbbenetesek. Az ember azt gondolná, hogy a repülőgép nem egy atóbusz, komolyabb dolog, komolyabban veszik.

Még egyszer, köszi!

Előzmény: Voda01 (7669)
Voda01 Creative Commons License 2018.01.12 0 1 7669

Nem vitázni szeretnék, csak lehet hogy egy fapados fórumon erre hamarabb választ kapsz. Emellett biztos le van írva a légitársaságnál is, sőt, amennyiben irodában foglaltad, akkor az irodának tudnia kell minden feltételt a foglalással kapcsolatban.(Lemondás, módosítás, fedélzeti ellátás, check-in dátum, stb...) Én biztos nem állnék fel az irodában az összes infó nélkül, nekem ez bevált, merem ajánlani.

Hogy hasznosat is írjak neked: Eurowings a becsődölt AirBerlin útjainak nagy részére repült rá, megtartva a korábbi rossz rendszerüket. Bécs-Köln egyszerű fapados, kb wizz minőségű utazás, ellátás nélkül, késésekkel együtt. Köln-PUJ pedig charter jellegű interkontintális járat, 1x biztos adnak enni, 1-2-szer végigszaladnak innivalóval is, de érdemes kekszet vagy valami hasonlót vinni, az ott kínált ételt én fenntartással kezelném. 

A tavalyi AirBerlin tapasztalatunk:

Bécsben reggel csekkoltunk be, kérdés nélkül egymás mellé ültettek, de a kért (e-mailben visszaigazolt) gluténmentes étel elmaradt az óceán fölött.

Vissza: Varadero-Düsseldorf vonalon 4 órát késett a gép, ami értünk jött, így már csekkolásnál egy későbbi Düsseldorf-Bécs járatra tettek, így 4 óra várakozás lett volna Düsseldorfban, de a bécsi gép is késett még több mint 2 órát, így majd 7 órát vártunk az 1 óra 50 perc helyett, összességében pedig közel 8 órával később értünk Bécsbe az eredetihez képest. Persze Varaderon időben kikészítették a gép feltöltéséhez az ételeket, gondolom a tűző nap nem is tett igazán jót neki, mert már Düsseldorfban jelentkeztek a problémák, amit még itthon egy hetes antibiotikumos kúra követett.

Ezeket kisgyerekkel, fáradtan, hosszú úton.... Na én ezért írtam, hogy soha többet ilyen társaságokkal...

De mégegyszer: én mindenképpen az irodában kérnék pontos infót, mert ha bármi félretájékoztatás történik, ott lehet panaszt tenni, illetve az a dolguk, hogy minden infót a kedves utas rendelkezésére bocsájtsanak, ne csak pénzt szedjék be.

Remélem azért tudtam segíteni is! 

Előzmény: Spanyolnátha (7668)
Spanyolnátha Creative Commons License 2018.01.12 0 0 7668

Akinek nem tetszik egy-egy hsz., tekerjen egyet. Már csak azért is, mert ez egy ilyen, nyilvános fórum, mindenféle ember irkál ide, olyan is, aki nem tetszik. Ez van.

Ahogy látom, te-ti már nem egyszer voltatok, vannak elképzeléseitek, tapasztalataitok. Bármilyen hihetetlen, de van olyan, aki még most megy először, és fogalma sincs semmiről, sőt, még repülőn sem ült soha, ez élete első nagy utazása, csetlik-botlik. Valószínűleg, az első út után én is tapasztaltabb leszek.

Ti esetleg mindjárt a második utatokra mentetek?

Amúgy pedig, nem az ellátás minősége és mennyisége érdekelt, hanem hogy mire számítsunk, mit adnak és főleg mit nem.

Rendkívüli módon sajnálom, ha azamatőrségemmel megzavartam köreiteket, dolgozzátok fel valahogy.

Előzmény: Voda01 (7664)
Spanyolnátha Creative Commons License 2018.01.12 0 0 7667

Köszönöm az infót, pont ennyire voltamkíváncsi.

Előzmény: Laklóthné (7663)
Hajni1009 Creative Commons License 2018.01.11 0 0 7666

Grand bahia principe 

Előzmény: barackfavir?g (7661)
Laci v Creative Commons License 2018.01.11 -1 2 7665

Hagyd Voda01. Különbözőek vagyunk. Van akinek Dominika a lényeg, van akinek az odavezető út egytized részének repülős ellátása:)

Előzmény: Voda01 (7664)
Voda01 Creative Commons License 2018.01.11 -1 4 7664

Úgy érzem, ez a Eurowings utazás-kaja "sága" kezdi elnyomni a valós Dominka fórum értelmét! Nyilván fapados áron nem várható el Emirates szolgáltatás. Nekünk elég volt egyszer a hasonló AirBerlin fapadból tavaly Kubába, soha többet hasonló... Van néhány nevesebb légitársaság, ahol elore lehet valasztani a különböző ételekből. Ha mi ennyire erre lennénk kihegyezve, biztos nem gondolkoznánk fapados légitársaságban. Ezért is foglaltunk külön a szállást és máshol a repjegyet ugy, ahogy nekünk tetszik!

Előzmény: Spanyolnátha (7660)
Laklóthné Creative Commons License 2018.01.11 0 1 7663

Nem kellett fizetni csak Bécsben szóltunk hogy ablakhoz kérnénk egymás mellé és szó nélkül oda kaptuk! Elvileg 50percünk lett volna de nekünk megváltozott a menetrend pár nappal korábban igy 3 óránk volt! De elég az 50perc is mert a Kölni reptér nagyon kicsi! Kaját 2x adtak de elég rossz volt! Inni egy-egy pohár üditő járt a kajákhoz,ha többet akarsz az már fizetős! Sokan irtátok az 50faktoros naptejet de mi 30-assal se égtünk meg! Többször esik az eső de csak pár percekre! Semmi homoki szúnyog nincs😀😀😀Kirándulni Sanyiékkal voltunk eddig Samanán kisrepülővel! Aki teheti ne hagyja ki!

barackfavir?g Creative Commons License 2018.01.11 0 0 7662

IFA-ban

barackfavir?g Creative Commons License 2018.01.11 0 0 7661

Az IFA-bán leszünk. És Ti?

Előzmény: Hajni1009 (7642)
Spanyolnátha Creative Commons License 2018.01.11 0 0 7660

Kérlek, ha van időd és kedved, írj már egy kicsit a repülőútról (is).
Kellett fizetni, ha egymás mellé akartok ülni, vagy a nélkül is egymás mellé lehet ülni?
Átszállás nektek is 50 perc volt (nekünk annyi időnk lesz rá)?

A kaja hogy s mint a hosszú távon?

Köszönöm előre is, és jó üdülést nektek!

Előzmény: Laklóthné (7659)
Laklóthné Creative Commons License 2018.01.11 0 0 7659

Sziasztok! Jelenleg itt vagyok Punta Canán! Köln felé jöttünk Bécsből! Felesleges külön pénzt fizetni a helyért ugyanis Bécsben már becsekkoltok a Köln-punta cana járatra is igy oda kéred ahova akarod! Eurowingsen pénzért lehetett filmet nézni vagy zenét hallgatni ez szenyaság de ez van! 

wnoa Creative Commons License 2018.01.11 0 0 7658

Hát hetek óta ezen pörgök, hogy ülést szeretnék választani a hosszabb útra, nehogy külön üljünk, vagy a 4-es ülésen. Végre kaptam az irodától hozzáférést. Foglalási szám stb, mondták hogyha szeretném pénzért ezzel tudok magunknak helyet foglalni. De vicc az egész, mert az eurowings oldalán vmi nem működik jól. A rövidebb útra enged csak foglalni Kölnig, ami igazából annyira nem érdekel, a hosszabbnál meg egyáltalán nem dobja be a gép alaprajzát, nem tudom miért, ezért szeretnék ügyfélszolgálattal beszélni. 

Előzmény: Spanyolnátha (7656)
Spanyolnátha Creative Commons License 2018.01.11 -2 0 7657

Megint félrebeszélsz, de le..om. További jó fórumozást, vicceskedést!

Előzmény: Laci v (7653)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!