Szia, napi 10-et nem, de én este 5-től 10-ig nyomatom. Mindig oda teszem, ahol látom, hogy vizesedik a fal. Sajnos nálunk több szobában, ha nem megy a párátlanító, el kezd vizesedni a fal. Akkor is, ha 50%-os a lakás páratartalma.
Sziasztok vegulis vettunk egy midea MDDG-20DEN3-QA3-ION-t ma hozta a futar, egesz esztetikus kis gep
olvastam a kezikonyvebe hogy elso alkallomal 24 orat kell mennie... ezt be kell tartani?
egesz szepen elkezdte amugy a vizet szedni nem is mondanam hangosnak
eddig 21-23 fokon olyan 50% korul megallt a paratartalma amit kijelez
viszont a keredesem az lenne tapasztalatok alapjan illetve gondolom en hogyha par nap alatt ugymond kiszaritja a lakast akkor nem kell mar hogy menjen ilyen napi 10 orakat...?
gondolom azert nem keveset eszik a 400 watt bar olvastam itt vissza, hogy ezt csak max teljesitmenyen veszi fel.
A víz útjai kifürkészhetetlenek :) De ha tényleg semmi köze nincs az esőhöz, akkor én elsősorban a párakicsapódásra gyanakodnék, párazáró réteg lehet sérült. Sajnos az ilyeneknek a helyét szerintem sokszor nagyon nehéz megtalálni, de reméljük szerencséd lesz.
Nekem még akkor volt ilyen amikor a házhoz épített kis előszoba födémje nem volt leszigetelve csak magába a gipszkarton volt s a fém csavarok lehozták a hideget és ott csapódott ki a pára.
De gyanítom, hogy nincs az az ember, aki erre így látatlanban válaszolna. Én első körben átnézném a cseréptetőt, nincs-e valahol beázásra utaló jel: elmozdult, elrepedt cserép stb. (bár a Bramac cserép nem az a hitvány fajta, még az olcsóbb sem).
Segíts má' nekem légyszi. Mitől lehet, hogy a tetőtérben(eddig nem) csak úgy random helyeken előjön a gipszkartonon 200 forint nagyságú vizes folt.
15 éves bramac a tető. A fede fal gipszkarton, fólia szigetelés stb. eddig semmi, most viszont már két helyen jött ki folt. Meghajszárítóztam és elűnt.
Állásában a párazáró fólia megsérül és ott alakulhat ki?
Elvileg van rá mód, de én nem költenék rá. Az sem biztos, hogy egyáltalán gázhiányról van szó. A termosztátja nagyjából pontos? Próbáltad már kisebb helyiségben, kiteregetett ruhák mellett? Ha igen, akkor mennyi vizet "szedett" össze?
Sziasztok sikerült beszereznunk egy aldis LE2013 típusú páramentesítőt viszont nem tudom hogy jól működik e sztem nem hideg levegőt fúj ki, bekapcsolaskor viszont kellemes meleget ment egész éjszaka viszont a kijelzom a páratartalom se ment lentebb van amikor be kapcsolom és 78% ról megindult olyan 74 ig lemegy aztán vissza de úgy h közbe megy a gép Meg néztem a tartály kb 1 liter vizet viszont össze gyűjtött a tartályba...
De ki tudod számítani a működtetési költséget magad is, tehát a kérdésed nehezen megfogható. A mosás alatt természetesen a ruhaszárítást értem, mert a fürdéssel (s levegővétellel) együtt ez termeli a legtöbb párát. Mióta van gépünk, s fürdés közben bekapcsoljuk, nincs több pára a fürdőszoba ablaktükrén, előtte három perc után volt.
Mi mosáshoz, s fürdéshez használjuk, ez kb. napi 3-4 órára jön ki. Az (elméletileg) 400 wattos), gyakorlatilag gyengébb gép, úgy durván 4 ezer forintot dob a számlán havonta.
"75 -80 % kozott a paratartalom eszaki fal vizesdik,"
Na de hol ?
Nekem is volt ( és van most is ) egy északi falam , ami vizesedett pont a fal közepén- Ősszel /nyár végén feltettünk egy suba szőnyeget, majd így karácsony táján eccer a szőnyeg alá néztem és láttam, hogy csurom víz. No fene ki volt az aki meglocsolta itt a falat ? Gondolhattam volna.
Levettem a szőnyeget , másfél hét alatt kiszáradt a fal. Se vizesedés, se penész .
Aztán volt és van most is egy déli falam. Az meg lent a sarokban vizesedett évtizedekig. Mer anno szarul építették a betonlábazatott túl magasra hozták, így ott mindig a fal és ezért vizesedik.
Szia, mi Trotec páramentesítőt használunk 2 hónapja. Nálunk is 80% körül volt minden télen a páratartalom. Most kb. napi 12-16 órát megy naponta, mindig más helyiségbe viszem. Nálunk 2 szoba fala is északi fal. Fürdés után 2 perc szellőztetés, aztán bekapcs. Tapasztalatom nagyon jó. 50-55% a páratartalom, és kb 1 fokkal melegíti a levegőt a Trotec, úgyhogy a konvektort is lejjebb tudtuk csavarni. Ajánlom. A penész sem jött ki azóta :)