Keresés

Részletes keresés

Lucilla Creative Commons License 2008.05.08 0 0 1372
Ebben igaza van a dokidnak, én csak úgy tudtam végigcsinálni a 9 hónapot, hogy (a 12. hét után, addig meg sem néztem, hogy mit lehetne enni, annyira biztos voltam benne, hogy semmit) mindennap ettem valami édeset. Szerencsére a diabetikus dolgok között nagyon sok olyasmi van, amit terhesen is lehet enni, én arra figyeltem, hogy fruktózos legyen, bevallom, én nagyon paráztam minden egyéb édesítőszertől, ez viszont gyümölcscukor. Van egy Ela nevű nápolyi, pont 20 CH, ezt ettem gyakran uzsonnára, de a milka és a frankonia csokoládéjai is nagyon finomak és teljesen beleférnek a diétába, persze mértékkel (mindegyik fruktózos). Ezek nekem sosem dobták meg a vércukorszintemet. Na meg néha sütöttem is, viszont ezzel vigyázni kell, mert a finomlisztes cuccok nekem felvitték a cukrot, úgyhogy nem minden sütireceptet lehet diétásítani. A legolcsóbban a DM-ben kaptam amúgy fruktózt, én sütni is ezzel sütöttem.
Előzmény: Vik 23 (1370)
Vik 23 Creative Commons License 2008.05.08 0 0 1371
Egészségedre! Szerintem biztos, hogy semmi baj nem lesz belőle.
Én még magam sütötte (édesítővel készült, de nagyon-nagyon finom) somlói galuskát is ettem a diéta alatt. Úgy nagyon nehéz, ha mindent meg akarunk vonni magunktól. Állandó stresszt okoz, és az a babának is nagyon rossz.
Előzmény: augusztusi_lany (1365)
Vik 23 Creative Commons License 2008.05.08 0 0 1370
Én 150-esen voltam. Az volt az orvosom meggyőződése, hogy ha nem eszik az ember közben édességet (persze beszámítva a napi szénhidrátba), akkor nem fogja tudni végigcsinálni a diétát, mert előbb utóbb kitör rajta az édesség utáni vágy.
Mivel a túrórudit nem szeretem, fagyiban és pudingban egyeztünk ki.
A dobozos, nem csokibevonatos jégkrémekben elég kevés a szénhidrát, a pudingot pedig édesítővel főztem, szóval abban is alig volt szénhidrát, az édesség utáni vágy csillapítására viszont remek volt.
Előzmény: augusztusi_lany (1358)
piglet Creative Commons License 2008.05.08 0 0 1369
Canderel csokis ostya. 40 grammos egy csomag, abban van 8 szelet, ami összesen 14 CH. És még finom is :-)
Előzmény: taffy (1368)
taffy Creative Commons License 2008.05.08 0 0 1368
Szia, én ha nincs meg a Ch akkor 1-2 korpovit kekszet szoktam elrágcsálni, esetleg egy kis tejet iszom, de az sem az igazi.
Bűnözéskor 1-1 kocka étcsokit. És persze lenyaltam akanalat, amikor a láyoknak pudingot csináltam ma :)
bloee Creative Commons License 2008.05.08 0 0 1367
Köszi szépen, akkor mégsem kezdek egyelőre örülni.
(Annyira vacak így diétázni, hogy igazából _most még_ nincs gond a cukorral...)

Túró Rudi-ügy: ti ezt totálisan betartjátok, hogy semmi cukortartalmú? Én - ha már nem kívánok kaját, de kéne még CH - eddig simán betoltam egy pohár gyümilevet/ danette-et/túró rudit. De ha ezt se, akkor miiiiit????

üdv
bloee
Előzmény: Pogiii (1361)
Pogiii Creative Commons License 2008.05.08 0 0 1366
Egészségedre! :)
Előzmény: augusztusi_lany (1365)
augusztusi_lany Creative Commons License 2008.05.08 0 0 1365
Köszi a túrórudis hozzászólásokat, hát én elcsábultam egy túrórudira tegnap ebéd után:)  
piglet Creative Commons License 2008.05.08 0 0 1364
Viszont a túró miatt mégsem annyira vészes.
Előzmény: Pogiii (1362)
Pogiii Creative Commons License 2008.05.08 0 0 1362
Túrórudi elvileg nem fér bele, mert ugye sima cukker van benne, viszont én bűnöztem ... Meg úgyis csak 8g ch... :).
Előzmény: augusztusi_lany (1355)
Pogiii Creative Commons License 2008.05.08 0 0 1361
Bloe, nekem olyan 20. hét körül kezdett elromlani a reggeli cukrom.40g ch-t ettem reggelire.
Előzmény: bloee (1356)
Lucilla Creative Commons License 2008.05.07 0 0 1360
Gratulálok a bébihez és kitartást kívánok a diétához!
Előzmény: augusztusi_lany (1353)
vadvirágh Creative Commons License 2008.05.07 0 0 1359
Bocs, ha csak belekotyogok, nem akarok zavarni. A Te hozzászólásod, miszerint 180as diétán vagy , eszembe juttatta az én várandósságaimat.
Az első alkalommal 11-es vércukoreredmény után kezdtem a diétát és a 140-es jelentette a megoldást. Akkor tudtam meg, hogy a 180 milyen "SOK". Majdnem inzulin lett! Nagyon szigorúan kellett méricskélni és betartani a diétát. Az első hetekben nagyon nehéz volt, inkább a gyermekért érzett aggodalom miatt. Nem az étel mennyisége volt a baj.
A második alkalommal én is preventiv kezdtem a számolást, hogy nehogy baj legyen. Nem lett, minden Ok volt, de a korl. szénhidrátbevitelre odafigyeltem. Egyébként a mai napig odafigyelek, de legalábbis "bűnözéskor" tudom, hogy mennyi csusszan le.

A túrórudi biztosan belefér. Megkockáztatom, hogy akár kettő kicsi, de egy óriás biztos! :)

Nagyon sokat lehet erről beszélni, lehet, hogy már írtatok is hasonló élményről. Akkor bocs még egyszer és kösz, ha elolvastatok!
Előzmény: augusztusi_lany (1358)
augusztusi_lany Creative Commons License 2008.05.07 0 0 1358

Kötelezővé? Miért.

Nem vagyok inzulinus, 180-as diétán vagyok.

Előzmény: Vik 23 (1357)
Vik 23 Creative Commons License 2008.05.07 0 0 1357
Attól függ, mennyire vagy cukorbeteg. Nekem a túrórudit kötelezővé akarta tenni az orvos (de én utálom). Viszont én nem voltam inzulinos meg ilyesmi.
bloee Creative Commons License 2008.05.07 0 0 1356
Akár 3 is :-)
http://www.fitnet.hu/index.php?active=5&fokat_id=2

Üdv
bloee

ui: én is kérdezek, ha már itt. 2. terhesség, 15. hét, preventív diétán tartom magam, vettem most cukormérőt is. Mikor jön ki elvileg a geszt. diab? Méricskélem a cukromat, de egelőre bármit bűnözök is (akár 2 szelet kenyeret is egyszerre, pfuj :-)), nem látszik rajta.

augusztusi_lany Creative Commons License 2008.05.07 0 0 1355
Szerintetek egy túrórudi belefér a tízóraiba vagy uzsonnába?
pynky Creative Commons License 2008.05.01 0 0 1354
Pogii: nagyon köszi a recepteket :))
Előzmény: Pogiii (1348)
augusztusi_lany Creative Commons License 2008.04.30 0 0 1353

Igen, mostmár minden rendben, 26.héten vagyunk, kisfiú ői is.

A decemberi ottlétem után, még 3-szor kellett 1-1 hétre befeküdnöm. De szerencsére a 12. héttel megszűntek a vérzések, és a pici is kibírta szerencsére.

Most meg ugye terhességi cukrom van. 3. hete diétázom.

Sokszor jutottál eszembe, hogy vajon mi lehet veletek. Örülök, hogy azóta minden ok.

Előzmény: Lucilla (1352)
Lucilla Creative Commons License 2008.04.30 0 0 1352
Igen:-) Bár inkább sajnos:-(, de igen, emlékszem rád! Akkor azóta minden rendben nálad?

A pavilon amúgy tényleg nagyon jó hely, márha lehet ilyet mondani egy kórházi osztályra, de pl. a II női terhespatológiájával összevetve ötcsillagos, a nővérek hozzáállásával, a tisztasággal és a viszonylag jó kajával együtt.
Előzmény: augusztusi_lany (1347)
augusztusi_lany Creative Commons License 2008.04.30 0 0 1351

Igen nyugisabb hely, az biztos, mint a többi osztály. Egy hátránya van, a wc-zuhany a folyóson.

Előzmény: Pogiii (1350)
Pogiii Creative Commons License 2008.04.30 0 0 1350
Óóóó. Pavilon, jó hely! :))))))) Komolyan, sokkal normálisabbak ott még a nővérkék is, nem? Meg ott néha volt A és B menü is.... (nosztalgikus sóhaj :))))
Előzmény: augusztusi_lany (1347)
Pogiii Creative Commons License 2008.04.30 0 0 1349
Ja, az előző reciket a korábbi hsz-aimból másoltam, természetesen nem most méregetem már a cukrom! :)))))

LUCILLA, GRATULÁLOK!!!!!! SOK-SOK ÖRÖMÖT ÉS TEJCIT!!!
Előzmény: Lucilla (1343)
Pogiii Creative Commons License 2008.04.30 0 0 1348
Képzeljétek, tegnap végül mégis csináltam tk lisztből lángost, és most azt ettem sajtosan-tejfölösen reggelire, oszt csak 4,8-ra vitte fel a cukrom a 4,0-s éhgyomriról!!! Asszem ezt bevezetem sűrűbben :).

Fél deci langyos, incifincit cukros tejben felfuttatunk 2,5 dkg élesztőt.
Fél kiló tk lisztbe belecsapunk egy tojást, beleöntjük az élesztőt, egy pohár kefírt (vagy tejfölt), 1,5 deci tejet, egy teáskanál sót, és simára gyúrjuk (vagy ha van, azzal a tekerős-csavaros részével a botmixernek... nekem nincs sajna).
Lefedjük a tálat egy konyharuhával, és viszonylag meleg helyre tesszük kelni (2-3 óra elég neki) (én a sütőt szoktam beállítani 40 fokra, ott nagyon szépen megkel) (persze szobahőm-en is megkel, csak úgy több idő kell neki).
Egy serpenyőben olyan 1-2 cm-nyi olajat forrósítunk, majd jóóóóól beolajozott kézzel a tésztának öklömnyi darabkáit kinyújtogatjuk-húzogatjuk minél vékonyabbra, és zutty, bele az olajba. (Alig leszel nyakig csupa olaj, hihi.)

Túrófánk!!! Fincsibb, mint a lángos! :)

Hozzávalók:
25 dkg liszt (mehet tk lisztből, vagy részben abból)
25 dkg túró
2 dkg margarin
2 db tojás sárgája
12 dkg porcukor (HELYETT 14g Canderel por)
1 cs sütőpor

Összekeverni, egy órán át pihentetni. Ujjnyi vastagra kinyújtani, pogácsaszaggatóval kiszaggatni. Forró, bő olajban sütni. Ha elég sok olaj van az edényben, magától megfordul.

Nyammm! :) Nekem kb 30 db pici fánkocska lett ennyiből.

Előzmény: Törölt nick (1335)
augusztusi_lany Creative Commons License 2008.04.30 0 0 1347

Szia Lucilla,

Először is gratulálok a babához!

Ugye te voltál az akivel decemberben az I-es számú Nőin egy szobában feküdtünk a pavilonban. Én a hűtő melllett feküdtem 7 hetes terhesen vérzéssel.

pynky Creative Commons License 2008.04.29 0 0 1346
Luci: gratula itt is.

taffy: nekem nem, mert aceton még sose volt a vizeletemben (és amúgy is kéthetenté mindig nézi valamelyik gondozó). Biztos azért, mert más tipusú a cukorbetegségünk (nekem legalábbis 2-es, a tüneteid alapján neked 1-es?).

Jó éjt :)
Előzmény: taffy (1345)
taffy Creative Commons License 2008.04.29 0 0 1345
Nekem naponta kétszer nézni kell az acetot a vizeletbe, hogy nehogy a baba éhezzen és ha pozitiv a teszt a baba miatt emelik a CH és hozzá az inzulint is.
Nektek ezet nem figyelik ilyen szorosan?
Előzmény: augusztusi_lany (1337)
Shiro Creative Commons License 2008.04.29 0 0 1344
Először is gratulálok a bébihez! :o)
Az azért egyáltalán nem biztos, hogy a diéta miatt lett kisebb súlyú a babád.
Nekem az elsőnél semmi diéta nem volt, 40. hétre született a fiam 3350g.
A másodiknál 150g-os diéta volt, én egyetlen kg-ot sem híztam, hanem fogytam 10-et. A szülés után 20kg-al voltam soványabb, mint az induló súlyom, a lányom mégis 3500g-al született 38. hétre.
A harmadiknál pedig inzulint kaptam, 180g-on voltam és inkább többet kellett ennem, mint kevesebbet, kb. 6kg-ot híztam és a fiam 2920g lett szintén a 38. héten.
S.
Lucilla Creative Commons License 2008.04.29 0 0 1343
Hát igen, jó lenne, ha kicsit testreszabottabb lenne a diéta kérdés. Én egy hete szültem meg a bébit, aki 2950 gramm lett, 39. hétre, úgy, hogy végig diétáztam inzulinrezisztencia miatt, cukorbeteg nem lettem a terheléses vizsgálat alapján (a 120 perces 7,4 lett), de mérnem kellett a diéta mellett a cukorszintet heti egyszer. Ez amúgy hasznos volt, mivel meg tudtam figyelni, hogy ha kihágást követek el, bizony megugrik a vércukor, ezért muszáj odafigyelni. Én úgy kb. 180-as diétát tartottam, de mivel nem vettek hivatalosan GDM gondozásba, nem is jártam dietetikusnál, főleg az itteniekből (csakegy: tőled sokat tanultam:-)) és az egyéb neten hozzáférhető anyagokból csináltam a diétát.
Az én bajom amúgy az volt, hogy a diéták többsége abból indul ki, hogy súlyfelesleg van, ezzel nem nagyon tudtam mit kezdeni, amikor a kezdeti 52 kilómból mindjárt a 6-7. hétre lett 50... Végül összesen netto 8 kilót sikerült felszednem úgy, hogy iszonyat sok zsíros túró-tejföl-sajt-tejszín csúszott. Ezzel együtt is a bébi 40 dekával lett kisebb, mint amivel a bátyja született 38. hétre, ez biztosan a diéta rovására írható. Mindenesetre ez legyen a legkevesebb, lényeg, hogy a bébi megszülessen és legyen egészséges.

Csakegy,
valamikor írtad, hogy van gabonaörlőd és azzal őrlöd a lisztet, amiből nagyon jó kenyér lesz. Írnál erről részletesebben?

És, hálából a sok infóért, amit itt kaptam, leírok egy receptet, ami szvsz nagyon jól beleilleszthető a diétába és nagyon finom, nekem sok boldog pillanatot szerzett az ínséges időkben. Stahl recept, fruktózra konvertálva.

50 dkg túrót áttörünk, hozzáteszünk 2 citrom héját és egy vaníliarúd kikapart belsejét (mivel ez drága, szerintem vaníliaesszencia is megteszi, én rúddal csináltam), ebbe jön 5 dkg beáztatott mazsola (az eredeti recept szerint rumba, ez opcionális). 10 dkg puha vajat kikeverünk 12 dkg fruktózzal (az eredeti recept 15 dkg cukrot tartalmaz), és egyenként beledolgozunk 2 egész tojást. Ebbe még jön 4 evőkanál keményítő, egy csipet só és a mazsolás túró. Az egész megy egy hőálló tálba (én cakkos célú kerámiatortaformában sütöttem) és mehet a sütőbe, 175 C-n kell sütni 55-60 percig, de félidőben tanácsos letakarni alufóliával, hajlamos nagyon megsülni a teteje, a fruktóz miatt méginkább, mint az eredeti recept. A tetejére elvileg porcukor jönne, de enélkül is tökéletes. Hűtőben napokig eláll, de mivel nagyon finom, ha van a családban valaki, akinek nem számítanak a CH grammok, akkor nem szokott maradni belőle.
Előzmény: Törölt nick (1336)
pynky Creative Commons License 2008.04.29 0 0 1342
Szerintem a jobb kolbászokban kevesebb lehet... De ez csak sejtés. Gondolom a teszkógazdaságos kolbászoknak "szükségük van" egy kis cukrozásra, hogy ne érezzük ki, mi van benne :)))

p.
Előzmény: augusztusi_lany (1341)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!