Köszönöm, az apropó az volt, hogy mostanra sikerült egy 37 mm-es rátolós "1"-es DUTO-t vennem. Utólag jutott eszembe, hogy a Gamma távmérőt még fel kellett volna tenni a Juniorra akkor lett volna teljes a Made in Hungary kép :)
Akkor méltán olcsó a g1, japcsiból 20ezer ft környékén vehető...ez nagyon beakadt nekem, de ezek szerint ha olcsobban akarok szép távmérőst, akkor egy Canon p-vel jobban járok (sajna ohne fénymérő), és arra rátehetem a Jupiter obimat, ami elvben kiváló. Köszönet a jószókért, kiszeretek a Contax g1 elvi lehetőségéből lassan!
volt mar contax g-d? sztem ezekkel az obikkal pont azt nem ered el amiert contax-g-t erdemes venni. mondjuk ammondo vagyok hogy g1-est ne vegyel. eleg szerencsetlen darab, mindenben suta. na ezt a sutasagot meg ubereled majd a manual obikkal. g2 egy kicsit jobb (es nagyobb is).
amugy pont forditva szoktak csinalni, a contax-g obikat alakitjak at mas gepekhez mert az uvegeik kitunoek a vaz meg felejtos.
Érteme számomra annyi, hogy vannak az emlitett üvegeim, és szimpatizálok a Contax g-vel, elfogadható áron hozzá lehet jutni a vázhoz, és ilyenformán összeért a fejemben a történet és szikrát vetett…(Contax obira most nem fussa), valszeg más verziókban reálisabb a párositás, pl. Canon P és a m39 obi, de az nem olyan szimpi, mint a Contax…(tükrös Minoltáim vannak és Zorki 6 is van, de most épp ki vagyok gyógyulva belőlük). konklúzióképpen csak azt mondhatom: az megfizethető passzió igénye az egyetlen ráció. Ja és persze a használat!
Előre is sorry a csúnya kérdésért! Ha és amennyiben rendelkezem (majd) egy Contax G1 géppel, arra rá tudnám valahogy "adapterizálni" a remek m39 Jupiter, vagy 1,4/50 Minolta Rokkor optikáim valamelyikét, talán az utóbbit tenném rá szivesebben? A kérdéstől elvonatkoztatott válaszok is érdekelnének!
Nem tudom mennyire megbízható/mérvadó/aktuális, de úgy találtam, hogy a nem túl ritkán előforduló gépek esetében nagyot nem téved vele az ember, mivel eladási árakból táplálkozik.
Ami a használati értéket illeti, jó anyagokból nagyon gondosan tervezett és masszívan megépített szerkezet. 4,5x6-os képeket készít. Az orsója egyedi 620-as, némi átalakítást igényel a sima 120-as rollfilmorsó: http://mconnealy.com/vintagecameras/120in620/
Az optika 3,5/7,5cm xenar.. rá nem nagyon van panasz.