Keresés

Részletes keresés

betonacel84 Creative Commons License 2010.07.15 0 0 2787
Nekem is nagyon bejött Prága, bár mi nem mágnest meg hasonlókat hoztunk haza :P
Olyan boltban meg nem voltunk ahol sörszappant meg ilyeneket árultak volna, meg kell hagyni hogy nem is igazán kerestünk ilyen jellegű üzleteket XD
Előzmény: euhaj (2784)
sans souci Creative Commons License 2010.07.15 0 0 2786
Én is hozok hűtőmágnest mindenhonnan. És gyűjtjük a rézkarcokat, akverelleket azokból a városokból, ahol jártunk. Ez utóbbit nem érzem giccsnek, de vannak sima nyomataim is, mert csak azt találtam és megtetszett.
Nápolyban például nem találtam egyetlen kedvemre való hűtőmágnest sem, az összes olyan csilli-villi borzalom volt.

Érdekes, eddig minden utamon próbáltam shoppingolós időt betervezni, de rájöttem, hogy én olyankor turista vagyok, és nem bírok ráhangolódni a próbálgatásra. Ott egyszerűen nem érdekelnek a cuccok, csak a látnivalók, meg a bámészkodás.
Előzmény: vélemény (2779)
BitDaddy Creative Commons License 2010.07.15 0 0 2785
"Mexikóba meg el se mernék menni, amiket mostanában irkálnak róla. Halomra lövik egymást. Mexico city meg úgy ahogy van, el van cseszve."

Hát a fentiek alapján elég korlátozottnak tűnnek az információid Mexikóról .....
Előzmény: tavasz21 (2782)
euhaj Creative Commons License 2010.07.15 0 0 2784
Nekem nagyon bejött Prága. Sok látnivaló és barátságos fogadtatás, na meg az egyik ajándékbolt, ahol naturkozmetikumokat árultak. Többek között sörből. Sörszappan egy kicsit érdekes volt.
freyya Creative Commons License 2010.07.15 0 0 2783
Én elsősorban ruhákat és cipőt veszek külföldön. Arrafelé még ismerik a nőies, mégsem 10 cm-es sarkú szandálokat. :) Franciaországban meg a citrusos és levendulás natúrkozmetikumokat szoktam beszerezni. Az ajándékboltokról már rég leszoktam. Minden országban ugyanazokat a párosodó delfinszobrocskákat meg kagylóval kirakott dobozkákat lehet kapni.
Előzmény: tavasz21 (2780)
tavasz21 Creative Commons License 2010.07.14 0 0 2782

A mangóra értettem, hogy félig zöld. Az ananász még hagyján.

Igen, a fapados utazás kellemetlen ilyen szempontból.

Mexikóba meg el se mernék menni, amiket mostanában irkálnak róla. Halomra lövik egymást. Mexico city meg úgy ahogy van, el van cseszve.

Előzmény: vélemény (2781)
vélemény Creative Commons License 2010.07.14 0 0 2781
Kifejezetten szuvenírt nem veszek. De még most is az jut eszembe egy-egy tárgyról, hogy de örülne neki apukám.
A fapados repülők kézicsomag politikája azért csökkenti az ajándéklehetőségeket. Valami kajanemű, csoki, sonka, sajt, persze amit a biztonsági ellenőrzésnél sem vesznek el.
Az ananászt én sem eszem meg itthon, amióta Mexikóban voltam
Előzmény: tavasz21 (2780)
tavasz21 Creative Commons License 2010.07.14 0 0 2780

Te ezek után hogy vagy vele? Miket veszel meg, miket vársz el, hogy hozzanak?

Én sokszor ennivalót, innivalót, ruhát, levendulaterméket,stb. ilyeneket veszek.

Pl. ananászt azonnal felszedve az ültetvényről, mangót Madeiráról, mert amit itt árulnak az félig zöld.

Előzmény: vélemény (2779)
vélemény Creative Commons License 2010.07.14 0 0 2779
Apukámnak minden városból kellett mütyűr. Amikor 1970-ben 3 hetes úton voltak Ausztriában és Olaszországban 20 szuvenírt hozott haza. A 100 dolláros valutakeretből!

Több ismerősöm gyűjt hűtőmágnest, az jó, kicsi, nem nehéz, nem törik.
Előzmény: tavasz21 (2776)
tavasz21 Creative Commons License 2010.07.14 0 0 2778
Hát én találkoztam egy hajón Marseilles közelében egy 3 gyerekes amerikai anyukával. A család otthon, ő meg járja a világot.
Előzmény: minimal (2762)
tavasz21 Creative Commons License 2010.07.14 0 0 2777
Ez hagyján ahhoz képest amit Nápolyban tudnál fotózni.
Előzmény: carinik (2775)
tavasz21 Creative Commons License 2010.07.14 0 0 2776

Jó sok ismerőse lehetett Apukádnak.

Én szeretek hazahozni valamit szeretteimnek, ha messzire megyek. De igyekszem, hogy annak hasznát is vegyék.

Legtöbb "hülyeséget", ami nekem hülyeség, mert gőzöm sincs micsoda, Nápolyban láttam árulni. A piros szarvtól kezdve nem is tudom miket. Az egy más világ mint az enyém.

Előzmény: vélemény (2774)
carinik Creative Commons License 2010.07.14 0 0 2775
Ezeket a kultúrtörténeti darabokat Makarskán kaptam lencsevégre :))))
vélemény Creative Commons License 2010.07.14 0 0 2774
Az a szörnyű , hogy olyasmit is megvesznek, amit otthon nem vennének meg. Amikor valaki túrista lesz, kikapcsol az agya és az ízlése is. A hólyagja viszont bekapcsol.

Nálunk rengeteg szuvenír van, édesapám gyűjtötte. Egyébként egy nagyon művelt, értelmes ember volt, de imádta a giccses szuveníreket. Minden ismerőstől szuvenírt kért. Én igyekeztem jobb dolgokat venni neki, de azok persze elég drágák voltak.
10 éve ment el, a tényleg szörnyűeket már kiselejteztem. Először eldugtam őket egy fiókban, utána egy dobozban a spájzban és csak utána tudtam kidobni.
Van kb. 200 festett kis korsónk, kb 50 nagy. Ez utóbbiak szépek. Ezen kívül kb 200 nevezetesség mini modellje, a szokásos: Eiffel, Big Ben, Diadalív. Még most is a különböző vitrinekben 12 polcot foglalnak el.
Előzmény: tavasz21 (2772)
euhaj Creative Commons License 2010.07.14 0 0 2773
Sziasztok.
Röviden az egyik élményem: Olaszországi körút, légkondis autóbuszban a vezetőnk Firenze szépségéről beszél. Közben az előttünk lévő fiatal párocska női tagja a fiú pattanásait nyomkodja a vállán. Valami miatt nem igazán tudtam odafigyelni Firenzéről tartott előadásra:)
tavasz21 Creative Commons License 2010.07.14 0 0 2772
Megvesznek minden marhaságot. Nézd meg mennyi kerti törpét árulnak az utak mentén Bécs felé menve.
Előzmény: vélemény (2771)
vélemény Creative Commons License 2010.07.14 0 0 2771
Tudom, hogy ez a topic az Utazik a magyar, de nem bírom ki, hogy elmondjam, mi volt a két legszörnyűbb dolog, amit külföldi turista vásárolt magyarországon. Persze csak azok között, amit én láttam.

1. Kb. 10 éve, az esztergomi bazilika parkolójában árult, elemmel működő Made in China játékhegedű, a Jingle bell-s játszotta és bugyirózsaszín dobozban volt.

2. Elegán balatoni szálloda szuvenírboltjában árult kitömött nyúl, őz aganccsal felszerelve.
Infomaker Creative Commons License 2010.07.14 0 0 2770
New Yorkban én is kerestem ilyen boltot, de azért ott volt elég sok. Vettem is fémdobozos Empire State Building csokit haha mekkora giccs :)

Svájcban meg piros alapn fehér keresztes dolgot akartam venni, ott a tranzitban sikerült duty free :DD
Jöhetnek a kövek:)

Előzmény: sans souci (2768)
Infomaker Creative Commons License 2010.07.14 0 0 2769
Nem találtunk Zadarban! :) Hazafelé bementünk Zágrábba és örültem hogy 1000 Ft-ból kaptam végre egy menüt :)

Na ez az igazi égő utazik a magyar sztori :DD

Persze finomak az éttermek, csak nem terveztem azzal az út előtt, hogy kb 3000 Ft per fővel kell számolni minden étkezéskor..
De azért egy 4 fős tengeri tálat bevállaltunk egy helyen ami nagyon jó volt, dehát 5ezer ft per fő :(

Na a lényeg hogy a Balaton-Horvátország összehasonlításba ez is beleszámít.. Horváthországot kellett volna írnom az a topikba illő h betűvel :DDD
Előzmény: BitDaddy (2767)
sans souci Creative Commons License 2010.07.13 0 0 2768
Én Norvégiában a szuvenír boltokat hiányoltam az összes giccsel, ami az ilyenekben általában kapható. Elég gáz, mi? :-)
Előzmény: Infomaker (2766)
BitDaddy Creative Commons License 2010.07.13 0 0 2767
Még egy árva Meki sincs ??? :)
Előzmény: Infomaker (2766)
Infomaker Creative Commons License 2010.07.13 0 0 2766
Ideillő saját sztori, hülyén hangzik de tényleg gáz volt:

Zadar környékén nyaraltunk 1 hétig és az vola a gondom hogy a parton sőt Zadarban sem, sehol egy gyorsbüfé :) Pl a Balatonnál egymást érik, ahol mondjuk egy hamburgert, halat, akármit lehet enni.
Rendben legyen drága, de legalább legyen..de nincs.
Csak étterem, nem túl olcsón.

Persze a táj gyönyörű, és a víz is tiszta, dehát ezt már mindenki tudja :)
sans souci Creative Commons License 2010.06.11 0 0 2765
Kiváló a helyzetem ilyen szempontból. Jómagam alapból egy ilyen nem nyavalygós feleség vagyok, pedig crohn betegen (hasmenéssel, 45 kg-san) korábban több úton is alig ettem, hogy ne legyen velem gond. Furcsamód, ha kirándulhatok egyszerűen megtáltosodom, lépést tartani nehéz velem, ha éppen sietni kell.
De, ami még jobb, ha nem a férjemmel utazom, akkor van két nőtársam, akik még egészségesek is amellett, hogy bírják a gyűrődést: anyukám és az említett barátnőm.
Tinédzserként is volt egy ilyen stramm barátnőm, akivel buszos úton bejártuk Párizst, Londont, ő nevezett el engem puputevének. :)
Előzmény: bopat (2761)
raczkevi Creative Commons License 2010.06.10 0 0 2764

Keményíti a popót is!

>o)

Előzmény: minimal (2762)
ath Creative Commons License 2010.06.10 0 0 2763
én is egy 6 hónap után végigcsinált hátizsákos thaiföld alatt szerettem bele végérvényesen. :-) az csak a ráadás, hogy előtte a kedvemért megcsinálta a búvárvizsgát a nyéki tavon és thaiföldön a divemaster nem hitte el, hogy nem merült még tengerben, olyan jól csinálta.
minimal Creative Commons License 2010.06.10 0 0 2762
Itthon még ritka, de világszerte egyre több utazó lányt/nőt lehet látni. Remek dolog!
bopat Creative Commons License 2010.06.09 0 0 2761
Nincs is jobb egy igazi utazós barátnőnél/feleségnél, aki nem nyavalyog hanem megy mindenhova nyaggatás nélkül. Én ezért (is) nagyon szeretem a feleségemet.
Előzmény: sans souci (2760)
sans souci Creative Commons License 2010.06.09 0 0 2760
Óhhh, soha nem panaszkodik, nyűgösködik! Ha alig bír menni, akkor is jön, mert látni akar mindent. Azért nem véletlen, hogy ő az utazós barátnőm! Egy kis súrlódás belefér.
Előzmény: Verka_ (2759)
Verka_ Creative Commons License 2010.06.08 0 0 2759
Persze, hogy leszólja, mert rosszkor tárgyaljátok a témát. ;) Majd egyszer egy egésznapos talpalás után kérdezd meg tőle, hogy hogy tetszik neki, amikor ő már a magassarkújától keletkezett hólyagokat számolgatja a talpán. :P
Előzmény: sans souci (2757)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.08 0 0 2758
Látni és LÁTSZANI. Nagyon sok nyaralót csak ez mozgat. Érdemes beleolvasni a Paralia topicba, ahol az egyik hozzászóló kifejtette, hogy a nyaralás lényege a gyros és a sör. Rengeteg ilyen faluvégi bunkó van, akinek a fő programpont, hogy megsétáltassa az új pólóját és a műkörmét :)
Előzmény: sans souci (2757)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!