Leraksz egy telket, és a típusnál a Community/Közösségi opciót jelölöd be. Ezután rákattintasz, és a build on lot/építkezés-t választod.
Én mindig lerakok pár zöldséges pultot, ruhákat, videojáték-polcot, újságos polcot(bár soha nem vettem még), TV-t és wc-ket mosdókkal, a legfontosabb a próbafülke, mert ha ez nincs, nem tudnak publicwoohoozni (a kis perverzek :)).
Ja igen. A nanny-val nekem is mindig bajom van. Szegény totyogós gyereket beteszi az etetőszékbe, mikor a gyerek már olyan fáradt hogy az ájulás szélén van. Anyuka hazajön, beteszi a kiságyba, gyerek éppen hogy elalszin, nanny felkelti aztán elhurcolja az etetőszékbe.
Tegnapi: Fiatal házaspár ikrekkel, kihívattam velük a nannyt, elmentek dolgozni. Semmi gond nem volt addig, amíg neki nem állt kaját főzni. Felgyújtotta a konyhát, aztán csak ugrált, hogy jaj tűz van. Mire a csaj hazaért, a konyhából nem maradt semmi...
Kösz a tippeket, de sajna így se műxik. A tortás dolgot már próbáltam; megvolt a gyergyafújás, ünneplés, aztán csak letette a gyereket a földre, és nem történt semmi, 1 nap múlva felnőtt magától. A ráklikkelés meg azért nem megy, mert a csecsemőt még nem lehet irányítani.
Úgy tűnik, én fogtam ki valami hülye bugos verziót.
Azt próbáld meg, hogy amikor a nagyobb fogja a kicsit, aki éppen fel akar nőni, akkor a kicsivel saját magára klikkelve ad e ki olyan opciot hogy "felnöni", vagy valami ilyesmi (nekem angol van úgyhogy magyar verzióban nem tudom mi a neve az opciónak).
Segitség lehet még, ha veszel tortát (én le szoktam pausálni a játékot és gyorsan beteszek egy tortát), mert akkor a nagyobb odaviszi és akkor a naggyal a tortára klikkelve lesz egy "felnőni"-hez hasonló opció. Meggyulladnak a tortán a gyertyák, meg lesz nagy sivalkodás, meg örömujjongás és felnő a kicsi :)
Van egy családom: papa, mama, 1 tinédzser, 1 csecsemő. Mikor a pici eléri a 3 napos kort, 18:00-tól kezdve a másik gyerek félpercenként rohangál hozzá ("Help with Birthday"), de nem történik semmi, csak fogja a kezében. Ez megy több mint 1 napig, aztán valamikor az éjszaka közepén végre felnő. Közben persze a nagyobb már alig él az éhségtől és a fáradtságtól, a többiről nem is beszélve.
Ja, most már értem mire gondolsz. No szoval, nem mindig kap leckét :) Nekem is volt olyan hogy egy-egy napon, de volt olyan hogy több napon keresztül is nem hozott haza leckét :) Úgy tapasztaltam akkor fordul elő, ha jól tanul A, vagy A+, és már majdnem eléri a következő kort :)
Az a baj, hogy egyáltalán nem jelenik meg a füzet. Ha esetleg mégis, akkor általában abba a szobába viszik, ahol számítógép meg íróasztal van (ha csak 1 gyerek van).
Hazajön, örül, hogy ötöst kapott, aztán eltűnik a kezéből a papír (normál esetben a papírból füzet lesz, és azt viszi valahova), és ott marad, ahol ugrált.
A leckefüzettel nekem is meggyült a bajom. Elég rabszódikus hogy mikor hova rakják. A számlákkal is előfordul ilyen. A számlákat én úgy küszöböltem ki, hogy közvetlenül a levelesláda mellé letettem egy kisasztalt. Ettől kezdve ide teszik a számlákat. A leckefüzetre meg tényleg az a legjobb megoldás hogy követed a gyereket amig le nem rakja a füzetet valahol. De ha van iróasztal a közelben akkor arra teszi. Talán érdemes a bejárathoz közel letenni egy asztalt. :) Nem túl esztétikus, de hátha segit.
na a fuzetet en is nagyon sokaig keresem. Legjobb, ha a nagyobbik gyerek egyik nap nem megy el az iskolaba, es amikor a masik megerkezik, nagyon szorosan megfigyeled, hogy hova teszi a fuzetet. Lehet, hogy egy egesz rakas van valahol. Egyszer meg azt is megtettem, hogy atmenetileg feherre szineztem az osszes padlot es havasra az egesz kertet, hogy meglassam a fuzeteket.
Nekem csak Sims 2 alapjátékom van (eredeti, angol nyelvű), de elég sok problémám van vele. Kezdődött azzal, hogy egy idő után az emberek nem tudtak "közösségi tárgyakat" használni (pl. kanapé, ágy, pad, sakk...), mert alig kerültek egymás mellé, felugrottak, és a parancssorból eltűnt az adott cselekvés ikonja. Feltelepítettem a hivatalos patchet, akkor ez a probléma megoldódott.
Ezek után viszont ha egy családban egynél több gyerek van, akkor a második (ha az idősebb már tinédzser) nem jár iskolába, és rossz jegyeket kap. Reggel elmegy a busszal, de a nagyobb hamarabb ér haza, és amikor elkezd ugrálni a füzetével, minden átmenet nélkül eltűnik a kezéből, a kisebb gyerek meg ott terem valahol a házban. Így aztán nem nő fel!
Melyik meló fizet a legjobban? Nekem az élő legenda jött be eddig (sportoló), az 3033-at keres. Már többet is kipróbáltam (aging off), de ez a leglóvésabb.