Abban az esetben elgondolkodtató, hogy a nagyüzemi termesztésben miért van minden zöldség agyonig permetezve ha csak rezisztensekkel foglalkoznak. Sok esetben látszik hogy vastagon áll a szer a terményen.
eros a gyanum, hogy a piacon ostermelotol vasarolt heirloom paradicsomok kivetelevel az osszes tobbi f1-es. ki foglalkozna tobb hektaron olyan paradicsom termesztesevel, ami nem rezisztens (ertsd nem nemesitett)?
A küldött eper nekem is csak az elején jött be, és még az hogy aszalódott. De a vastag héja miatt már nem vetem én se. Akitől kaptam valószínű hibridből szedett magot adott, ez nem derült ki, és volt egy másik fajtája is, ami lila volt és nagyon finom. Parikat kaptam, nem magot, én szedtem ki belőle. Ez a lila is hozott 1-2 halvány lila termést, aztán áttért pirosra.
A LIDL-es nem tudom mitől eper, csak az volt oda írva hozzá. Ennyi köze lehet az eperhez.😀 De nagyon szép volt, olyan 8-10 dekásak lehettek. Kár hogy nem tudni F1-es-e. Mindegy, kipróbálom. Mire kiültethetők lesznek lesz szabad helyem.
Engem arra az ötszögletűre emlékeztet, amit egyszer küldtél. Az lehet, hogy hibrid volt, mert nálam a tövek nem termettek egyformát. Azok közül egyik se volt különösebben finom, némelyiknek rettentő vastag héja volt, de nem mindnek.
Nem akartam venni, csak a tekintetem végig futott a paris polcon, hátha feltűnik különlegesség. Nagyon megtetszett az eper paradicsom. Így nézett ki, és nagyon érettek voltak: https://www.agroinform.hu/hazikert/mi-van-a-szamoca-zoldseg-a-paradicsom-meg-gyumolcs-55532-001 Olyan maroknyi méretű, szép sötét piros a színe, és 1 szem szét volt nyomva. Pedig szemenként rakták papír tálcára mint a tojást szokás. Kaptam az alkalmon, kivettem 4 magot, ma elkezdtem csíráztartni.
Meggyőztél hogy nem olyan fontos. De olyan szép! Van elég fajtám. Most újra elővettem a Vera szív magokat mert tavaly nem vetettem, de most megint. Nagy szeműből befőzni ez, és a Mariska féle paprika alakú elégnek kell hogy legyen. Soká vettem és vetettem a Kecskemétit, de őszre abból is lesz 8 tő. Nem is értem miért vagyok ilyen telhetetlen.😀 Koktélok is vannak. Csak az eső elállna már végre! Milyen jó lenne ez nyáron 3-4 részletre elosztva!
Nem tudhatom, a képnek mennyi köze van a fajtához, de azon teljesen átlagos színű a paradicsom. A leírás alapján nekem is megtetszett a St. Pierre, aztán múlt idényben kiderült, hogy az íze felejthető, és még repedős is.
Azt olvastam minél sötétebb piros a paradicsom, annál több benne a likopin. De egyébként is nagyon tetszik amit írnak róla, még most is elvetném ha lenne magom.
Nálunk az eper még nem tart ott, a zöme csak virágzik vagy pici zöld. Csak azokon van nagy termés, amiket most tavasszal vettünk, azok már kezdenek érni.
Kellett már ez az eső, nálunk a homokos részen már kornyadtak a növények.
Én azért ültettem ki a parit mert nem fértek a tejfölös pohárban. De vannak még a picik mert lett néhány kecskeméti is és kései Idát is nevelek. Ezek most a szobából figyelik a csendes esőt. Ha napokig eltart, az eper mind le fog rohadni.
Ilyenkor még nálam se lett soha semmi bajuk a paradicsomoknak az esőtől, csak később. Szerintem ne izgasd magad.
Mondjuk könnyen beszélek, az enyémek még a fóliában vannak, mert a csigáktól azért féltem őket. Valamivel alacsonyabbak a szokásosnál, ami nem baj, de könnyű lerágni a hajtáscsúcsot. Még nem nőtték ki a poharat, megvárom az esős időszak végét, a patak közeli részen mindenképpen. A magaságyásba mehetnének, de volt sürgősebb dolgom is az ültetésnél.
A folyamatos esőzés és a lehűlés elég fertőzési nyomás. Tegnap én is gondoltam a rezes permetezésre, de rengeteg más miatt kifutottam az időből. Most nézhetem hogy a szép és virágzó palántáim áznak-fáznak védelem nélkül.
a palántáim már növénnyé nőttek, de még cserépben vannak (estére behozom őket). Nálunk még bő egy hétig 8 fokot jósolnak éjszakára. Szerintetek bajuk lenne, ha már kiültetném őket a magaságyásba?