Keresés

Részletes keresés

diavolo16 Creative Commons License 2012.08.14 0 0 5361

Fogad két főt is! Ezen a linken mindent megtalálsz:

http://www.slovenskyraj.sk/uanny/

E-mailt természetesen lehet magyar írni!

Jöv. hét végén mi is megyünk megint a Parába, és természetesen megint Erzsi néninél szállunk meg! Egyébként Balay Erzsébetnek hívják a hölgyet.

Előzmény: Zolas (5360)
Zolas Creative Commons License 2012.08.14 0 0 5360

Szia!

Lebeszélhető vagyok:) Csak ketten lennénk, annyi főt is fogad?

Van valami netes elérhetősége a néninek? 

Előzmény: diavolo16 (5359)
diavolo16 Creative Commons License 2012.08.14 0 0 5359

Szia!

Szeretném megkérdezni, hogy ragaszkodsz-e a kempinghez? Ugyanis a honlapjukon a 2011-es árlistán a faházra 8-10 euro-t írnak, míg a kempingtől cca2,5-3 km-re van egy szállás, ami magyaroknak 7 euro/fő/éj, a tulaj egy nagyon kedves hölgy, aki imádja a magyarokat, 3 euroért még kaját is főz, és maga a szálláshely is kitűnő! A mi túracsapatunk már több alkalommal is megszállt itt, és mindig mindenki meg volt elégedve.

Előzmény: Zolas (5358)
Zolas Creative Commons License 2012.08.14 0 0 5358

Sziasztok!

Szeretnék érdeklődni, hogy a Podlesok-i kemping október elején milyen? Van -e fűtés a bungallókban, melegvíz a zuhanyzókban, ilyesmi. Régebben -ha jól emlékszem- azt írtátok, hogy a foglalás kissé nehézkes. Ebben van-e valami változás?

kékegér Creative Commons License 2012.08.13 0 0 5357

Köszönöm, a sárgáról hasznos infó a későbbiekre. Én is ezt az oldalt találtam, és ez alapján vettem tervbe. Sajnálom, hogy kimaradt.

Előzmény: Műhód (5356)
Műhód Creative Commons License 2012.08.13 0 0 5356

Szia!

Mi a Mosrsie Oko felől mentünk. Addig szekereztünk.

A gerinc felé a sárgán volt egy--két kitett, murvás, csúszós vékony ösvény.

Ott erősen oda kellet figyelni.

Nem én voltam a vezető, így nemigen figyeltem a jelzéseket,

de találtam egy jó linket:

http://tatra-tura.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=368268&

Előzmény: kékegér (5353)
röntgen Creative Commons License 2012.08.13 0 0 5355

Én egy bő hete jártam arra és láttam vagy 20 sátort a felvonó előtti placcon. A mosdó is zemelt.

Előzmény: Turista68 (5354)
Turista68 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 5354

Sziasztok !

Érdeklődni szeretnék , hogy üzemel-e még Imrikfalván a tóparti kemping.Amikor legutóbb arra jártunk nagyon csupasznak tünt a domboldal az országútról.

Köszi !

kékegér Creative Commons License 2012.08.13 0 0 5353

Sajnos mi azt is láttuk, amikor az egyik paci felborult. Elég kegyetlenül bántak vele:(.

Az Öt-tó völgye érdekelne. Beterveztük idénre, utána Zakopane; de fiam reggel nem érezte jól magát, így várnézésre váltottunk. Házigazdáink néztek is egy nagyot, hogy tízkor még nem indultunk el. Ólubló már úgyis régi adósságunk volt. Tudnál róla írni, képeket mutatni, hogy ne legyen annyira off, emailben is jöhet! Ezen a térképen http://www.mapytatr.net/PRODUKTY/MAPY_TAT/WYSOKIE/SLICES/wys_ii.htm  1435 méternél ágazik el egy fekete szerpentines út. Erről írtad, hogy murvás?  Az eredeti terv a térképen zölddel jelzett út volt, aztán időnktől és erőnktől függően vagy vissza vagy át Mosrkie Okohoz (amit elég rendesen lehurrogtak...:)), vagy simán vissza a parkolóba. Egyébként amikor a fiúk számára kiderült, hogy egy darabig együtt megy az út a Halas tóhoz vezető úttal, már szívták a fogukat.

Előzmény: Műhód (5352)
Műhód Creative Commons License 2012.08.12 0 0 5352

Mi a Morskie Okonál a szekereket húzó agyonhajszolt lovakat nagyon sajnáltuk.

Volt velünk egy lódoktor csaj (értsd: lovakkal foglalkozó állatorvos), szerinte az ilyen

strapára három év alatt rámennek a lovak.

Gondolom ők utálják legjobban azt a 8 kilométeres betont:(((

Fent az öt tó felé néhány helyen veszélyesen csúszós-murvás-keskeny, kifelé lejtő, lánc nélküli az ösvény.

Nem csodálkozom, hogy szegény fickó lecsúszott.

kékegér Creative Commons License 2012.08.10 0 0 5351

A szomszéd topikban Tátraturista tette közzé http://www.magas-tatra.info/2012/08/halalos-zuhanas-svinicarol.html; a várható szombati időjárásról nem sok jót írnak:(, bocs, hogy csupa rosszal szolgálok Neked. De ha belegondolok, a tömeget legalább megússzátok:).

Előzmény: adrivik (5343)
kékegér Creative Commons License 2012.08.10 0 0 5350

Minket is így szedett fel Podlesokban a párom, ő előrehúzott  és elhozta Pilából a kocsit:).

Előzmény: oleandro (5349)
oleandro Creative Commons License 2012.08.10 0 0 5349

kösz. még az is lehet, h. lévén futóbolond, egyszerűen visszafutok a tutaozás után az autóhoz, és aztán azzal szedem szedem össze a családot Lesnicán.....:)

Előzmény: kékegér (5348)
kékegér Creative Commons License 2012.08.10 0 0 5348

Szerintem belefér, ha a közlekedéssel is szerencsétek lesz. Tavaly Csorbáról mentünk Krakkóba és a sóbányához, kifogtunk valami iszonyat hosszú sort, max. 60 volt a legnagyobb sebességünk. Vissza másfél -két óra lehetett Zakopáne, akkor már rendesen tudtunk jönni. Nedec várát idegenvezetés nélkül tudjátok megnézni, ez max. 1 óra(+parkoló keresés). Itt mindig iszonyú a tömeg, nehéz parkolót találni, és ráadásul mindenhol fizetős. A vár udvarában is van parkoló, de az drágább, viszont múlt héten du. folyamatosan engedték be oda az autókat. Érdemes sétálni egy kicsit a parkban, lemenni a víztározóhoz, ha időtök engedi. A tutajozás max. másfél óra. Kerékpárral gyorsan vissza lehet érni, mert nincs szint és széles, jól kiépített gyalogút vezet vissza, és a kerékpár leadót sem kell kersni, mellette mentek el. Lesnicán viszont be kell gyalogolni a bazársorra, ez max. 15 perc séta, úgy emlékszem, ott lehet bicajt bérelni, nem közvetlen ott, ahol a tutajból kiszálltok. Nekem beleférne:), egészen biztos, kérdés, mikor akartok legkésőbb indulni. Ha időtök engedi, érdemes kocsival is átmenni Lesnicára, nagyon szép az út.

Előzmény: oleandro (5347)
oleandro Creative Commons License 2012.08.10 0 0 5347

Köszi. mennyi idő az? Az belefér 1 napba, h. reggel indulás Krakkóból, megnézzük Nedec várát, a Vöröskolostrot, letutajoznuk, visszabringázunk és hazaautózunk Pestre?

Előzmény: kékegér (5346)
kékegér Creative Commons License 2012.08.10 0 0 5346

A tutajok egymás után csorognak le a Dunajecen, ezért a zsúfoltságot ott nem annyira érzed. Ahogy leér egy tutaj, szétszedik felrakják teherautóra és viszik vissza. Igazából szerintem is szlovák oldalon érdemes beszállni, Vöröskolostortól (Cerveny klastor) Erdősig (Lesnica). Vöröskolostornál, ha lengyel oldalról jöttök jobb oldalon van kiépített fizetős parkoló, meg a kolostor után is van parkoló. A tutajok a kolostor előtti park mellől indulnak, a parton kell jegyet venni. Lesnicánál egy kis sétával jó kis vendéglátóegységek vannak. Vissza vagy gyalog a Dunajec mellett -kellemes séta-, vagy kerékpárt lehet bérelni, vagy busz is megy Lesnicábó, de ezt nem próbáltuk. Az autóút is nagyon szép, csodálatos a panoráma, meg lehet állni kiépített parkolókban gyönyörködni a tájban. Egyébként pont szombaton egy hete, hogy átutaztunk a falun és csodáltuk a Három Koronát, a parkolóban voltak rendesen, de nem volt teltház és vészesen nagy tömeget sem érzékeltünk.

Előzmény: oleandro (5345)
oleandro Creative Commons License 2012.08.10 0 0 5345

OFF. Mi is megyünk Lengyelországba, és hazafelé pont vasárnapra esne a Dunajec tutajozás. Szörfölgettem egy kicsit, és arra jutottam, hogy a szlovák oldalról talán  jobb lenne a dolog. Igaz ez? és ott is zsufi lesz vasárnap?

Előzmény: kékegér (5344)
kékegér Creative Commons License 2012.08.10 0 0 5344

Off. Szombaton Morskie Oko ??? Kerüljétek nagyívben, hacsak nem szeretitek a tömegnyomort:(. A parkoló nagyon hamar megtelik, Lysa Polanáig áll a sor, Zakopánéból meg a kisbuszok ontják a népet. Kilométeres sor áll Zakopáné felől a rostokló autókból. Oda csak hétköznap mennék, de nyáron akkor is sokan vannak. Igen kedvelt célpontja a lengyeleknek. Persze nem lebeszélni szeretnélek, csak annyi, legyetek vele tisztában, mire vállalkoztok:(. Gyönyörű hely, persze hogy látni kell; de a betonúton megtett kb. 18 km se hagyott bennünk kellemes emlékeket.

Előzmény: adrivik (5343)
adrivik Creative Commons License 2012.08.10 0 0 5343

Köszönöm mindkettőtöknek a "gatyába rázást". Teljesen igaz, kenuztunk mi már esőben is és az is utólag nagy élményként dereng.

Szombaton a Morskíe Oko-t járjuk végig, majd veszünk eső kabátot.

Hétfőn mennénk a Paradicsomba.

Nyilván jobb lenne jó időben, de ha ez jutott.

diavolo16 Creative Commons License 2012.08.10 0 0 5342

Mikor először voltam  parában, a Hernád-áttörés Létánfalvi malom és a Podlesoki vége közötti rész olyan viharba tettük, meg, hogy én olyan felhőszakakdást itthon addig nem is tapasztaltam. Ezzel együtt hatalmas nagy élmény volt! Én nem törödnék az időjárással, mert a Para minden időjárái körülményben élmény. Bár azt teljesen aláírom, hogy napsütésben azért kellemesebb túrázni, de ha én ott jönnék el mellette, és a tervben is szerepel, hát egy rossz időjárás biztosan nem szegné kedvemet.

Előzmény: adrivik (5340)
Műhód Creative Commons License 2012.08.09 0 0 5341

Nem értem a problémádat.

Szombatra ígérnek záporokat.

Vasárnapra-hétfőre hüvős, felhős időt jósolnak.

Az túrázáshoz ideális. A szombati tócsák hétfőre felszáradhatnak.

Egyébként is a Hernád-áttörés az hely, ami szinte mindig járható.

Az előjelzés egyébként talán 36 órára tudja megbízhatóan eltalálni a várható időjárást.

Kb. hét éve vissza akartunk még menni augusztus végén egy hétre a Parába.

Az előjelzés azonban rengeteg esőt és hideget ígért arra az időszakra.

Indulás előtti este ezért módosítottuk a kirándulás helyszínét.

Visszapakoltuk a bakancsokat a szekrénybe és békatalpat raktunk a helyébe.

Másnap lementünk Dubrovnikba, ahol 30 fok volt.

Később kiderült, hogy a Parában is kellemes nyárvégi időjárásunk lett volna az előjelzéssel szemben.

Előzmény: adrivik (5340)
adrivik Creative Commons License 2012.08.09 0 0 5340

A hétvégén megyünk Zakopánéba és hétfőn haza felé a Hernádáttörés lenne a program. Aki most ott van, vagy van információja, milyen idő várható, vagy van. Mert az interneten sajnos nem sok jót olvastam ki. De a valóság azért remélem más.

diavolo16 Creative Commons License 2012.08.08 0 0 5339

Köszi a "vízállás jelentést"! Remélem mire mi megyünk, esek néni eső, és emelkidik a vízszint. Két éve nagy szerencsénk volt, mert a májusi hatalmas esők után mentünk, és győnyörűek voltak a szurdokok úgy, hogy tele voltak vízzel!

Igaz, ezek szépek mindig, de szerintem látványosabbak és persze izgalmasabbak is, ha van víz bőséggel.

Előzmény: kékegér (5334)
Műhód Creative Commons License 2012.08.07 0 0 5338

Podlesok nem falu, hanem túraközpont egy nagy kempinggel és viszonylag kevés szálláshellyel.

Faházakat a kempingben lehet bérelni, a neten megtalálod a podlesok autocamping elérhetőségeit.

Van ezenkívül egy volt nyári ifjúsági tábor is faházakkal, ez is megtalálható a neten és egy Ranch nevű fogadó.

A többi szálláshely a 2-3 km-re lévő Hrabusice -Káposztafalva- nevű faluban van.

Néhány hozzászólással korábban az 5324-es nél megtalálod a felsorolását.

Azt figyelembe kell venni, hogy főszezon van és igen kedvelt hely a Para.

Előzmény: martinshort (5335)
Műhód Creative Commons License 2012.08.07 0 0 5337

Elvonatozol Iglóra - Spišská Nová Ves - ott átballagsz az autóbuszpályaudvarra és elbuszozol Hrabusice felé,

majd Podlesok közelében, vagy Podlesoknál kell leszállni, attól függően hogy elmegy-e  Podlesokig a jármű,

vagy elfordul előtte Betlanovce (Betlenfalva) felé.

Poprádról sokkal rosszabb az autóbuszközlekedés Podlesok felé.

Előzmény: martinshort (5336)
martinshort Creative Commons License 2012.08.07 0 0 5336

Budapestrol indulnek...

Előzmény: martinshort (5335)
martinshort Creative Commons License 2012.08.07 0 0 5335

A jovo heten szeretnek eletemben eloszor a Szlovak Paradicsomba latogatni. A bejegyzesek alapjan ugy latom Podlesokban idealis megszallni. Tudtok itt javasolni vendeghazat, fogadot?

Es tomegkozlekedessel (vonat, busz) hogy javasoltok ideutazni? Koszonok minden tippet

kékegér Creative Commons License 2012.08.07 0 0 5334

Eső (inkább nyári zivatar lehetett) után voltunk közvetlen, de a Pieczkyben száraz lábbal végig mentünk, normál túracipőben, ugyan volt víz végig, de alacsony vízállással. Az erdei utak most nedvesek voltak, de nem zavaróan sárosak. Értem miről beszélsz, idén mi is fájó szívvel mondtunk le a Tátráról, Pariról, aztán legnagyobb örömünkre sikerült kijutni.Néhány fotó:

Előzmény: diavolo16 (5333)
diavolo16 Creative Commons License 2012.08.07 0 0 5333

Nem nem! A mostani érdekel! :-))) A 16 nappal csak azt akartam mondani, hogy ugyan addig még sok lefolyik a Dunán, meg a szurdokokba is, de hogy úgymondjam, megindult a vezérhangya, és ilyenkor azzal áltato magam, hogy ha begyűjtöm a pillanatnyi infókat, akkot elbb odajutok! :-)))) Vagy valami ilyesmi..................... asszem aki volt már olyan helyzetben, hogy nagyon várt egy utazást, az tudja, miről makogok itten! :-))))))))))))

Előzmény: kékegér (5332)
kékegér Creative Commons License 2012.08.07 0 0 5332

Vízállást 16 nappal előre ???

Előzmény: diavolo16 (5328)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!