Keresés

Részletes keresés

adi123 Creative Commons License 2003.09.30 0 0 106
Téves infó.
Lásd pl. zuglói kisebb újépítésű társasházak, ahol kb. 10-20 családnak kell a takarítást, kertészt... kifizetnie. Tudom, ez sem teljesen jó viszonyítási alap, de a Riverside sem. Nálunk szerencsére nem lesz uszoda, aminek a fenntartási ktge alaposan meg szokta növelni a kktget. Nálunk "csak" konditerem és szauna lesz, aminek az üzemeltetéséről a lakók fognak dönteni.
A mi házunk leginkább a beruházó másik két projektjéhez, az Egressy Udvarhoz és a Palóc Kerthez hasonlítható, csak onnan még nincs infom a kktgről.
Előzmény: Törölt nick (105)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.29 0 0 105
Téves infó.
Lásd pl. Riverside apartmanház 250 Ft/nm, amely hasonló szolgáltatásokkal rendelkezik.
Előzmény: adi123 (102)
csikal Creative Commons License 2003.09.29 0 0 104
Hello
Köszönöm az infokat, holnap beszélunk az értékesitővel és kiderül majd remélem a konyhával kapcsolatos dolog. A gond hogy mindenki mást mond az értékesitő hogy ő ezt nem tudja a kivitelező amikor a helyszinen megmutatta az ajtokat stb, hogy szerinte nincs benne stb. De remélem lesz elszivó.
A közös költség nem lehet olyan sok mert nincs nálunk medence meg extra dolgok! De ez majd akkor fog kiderülni meg az üzemelés alatt. "A puding probája az evés!
ha megtudok valami uj infot én is irok, addig is további szép napot!
hello
adi123 Creative Commons License 2003.09.29 0 0 103
Hűha! Túljutottunk a 100. hozzászóláson! :))
Előzmény: adi123 (100)
adi123 Creative Commons License 2003.09.29 0 0 102
Nem akarlak elkeseríteni, de ebben még nincs ám benne a konditerem használata, amiért (ha havi bérletet veszel) 7800-at kell külön kicsengetned (a 10 alkalmas ára csak 7500 :o))). :(
Márciusban azt mondta az értékesítőnk, hogy kb. 120Ft/nm lesz várhatóan a közös ktg, de ezt majd úgyis a lakók fogják meghatározni. Egyébként általában 120-150Ft/nm szokott lenni az újépítésűekben, mert ugye a felújítási alapba valamennyit nekünk is gyűjtögetnünk kell...
Az értékesítő nem hívott ma... :( Viszont szerda reggel megyek a kivitelezőhöz egy-két dolgot egyeztetni! Ha van vmi SOS kérdésed, holnap írd meg!
Előzmény: big_mafa (101)
big_mafa Creative Commons License 2003.09.29 0 0 101
Kivancsian megneztem, mennyi a Cezar haz kkltsege.
Idezet a megfelelo topicbol:
215 ft/nm a Cézárban

Miutan ujraelesztettek a kollegak, azzal a remennyel kezdtem el eletem masodik felvonasat, hogy hatha itt nem, elvegre megiscsak 1-2 kategoria kulonbseg van....

Előzmény: adi123 (100)
adi123 Creative Commons License 2003.09.29 0 0 100
A konyha árában benne van a főzőlap, a sütő, a mosogató, a szagelszívó és a konyhabútor 200e értékben.
A konditermet+szaunát jó ötletnek tartom, kérdés, hogy milyen árat állapít majd meg a lakóközösség. Remélem, nem lesz olyan horror összeg, mint a Cézár-Házban.
Általában 1-2 naponta megnézem a topicot, hétvégén ritkábban.
Előzmény: csikal (98)
big_mafa Creative Commons License 2003.09.29 0 0 99
Hi!

Szaporodunk szerencsere.. ;-)

Sztem jar elszivo - mi legalabbis a szerzodesbe beirattuk. Nem hiszem, hogy meg merik csinalni, hogy valakinek igen, vkinek nem...
Extrak reszemrol persze, hisz fizettunk erte. Namost hogy hogy lesz az uzemeltetes - reszemrol annak orulnek, ha ez egy fullra lekeritett reszben lenne (csak kulccsal lehet atmenni a lakashoz, esetleg a portasfulke mellett), es kintrol is megkozelitheto lenne. Kintiek fizetnenek, bentiek is - de csak onkoltseget!!! Igy frankon lehetne egy kis bevetele a haznak, es aki nem akarja hasznalni, az nem fizet (v.o. magas kozos koltseg)
HOgy mikor netezek? Munkaidoben feltetlenul, de soxor otthonrol is..:-))

udv megeccer!

Előzmény: csikal (98)
csikal Creative Commons License 2003.09.28 0 0 98
Hello.
Koszi az infokat!Én egy osztott lakást vettem, ezek azok amiket a nyáron alakitottak ki a nagy lakásokbol. Egy nagy lakásbol lett két kicsi és én az egyiket vettem meg. A lakás a harmadikon van. Az ablak a vaskapura néz. Nem ismerem azt a konyha márkát. De ott is elég nagy a bizonytalanság mivel valaki azt mondja a tuzhelyhez jár elszivó is valaki pedig azt, hogy nem. Te tudsz valami biztosat? Vagyis, hogy az benne van az árban? A Jolly-ba már kiválasztottam a csempéket az nagyon frankó lesz! :)
Tényleg Te hogy állsz majd a fitneszteremhez és a szaunához. Az értékesítő azt mondta, hogy ők csak átadják de nekünk kell eldönteni, hogy akarjuk-e üzemeltetni! Remélem megmarad Nekem sokat nyomott a latba a Szauna amikor megvásároltam a lakást! :)
Persze a környék sem semmi. Ha kész lesznek a Demján házak, és a Milleniumi városnegyed, a Hotel meg a többi sokat fog érni egy lakás a Gizella házban!
Amugy általában mikor vagytok itt fent? csak hogy tudjam mikor irjak!
Helloka
adi123 Creative Commons License 2003.09.27 0 0 97
Helloooo! De jó, hogy Te is ránk találtál! :o))))))) Melyik emeleten vettél lakást és mekkorát?
Bejárás: Eredetileg úgy volt, hogy szeptemberben meg lehet nézni a lakást, de ez úgy tűnik, át fog csúszni októberre... Hétfőn lesz újabb infom.
Átadási időpont: mi a másik lépcsőházban vettünk lakást, annak az átadási időpontja a szerződés szerint július, de azt csiripelték a madarak, hogy valószínűleg 1 hónappal korábban át fogják adni.
Konyha: az tuti, hogy a gépek TEKA márkájúak lesznek, de a konyhabútorosról még nincs hír.
Ti a módosításokra kaptatok már árajánlatot?
Előzmény: csikal (95)
adi123 Creative Commons License 2003.09.27 0 0 96
Szia Mafa!
Hétfőn kideríti az értékesítőm (BE), hogy mi újság a lakás megnézésével. Remélem, pozitív híreket mond, majd megírom...
Előzmény: big_mafa (94)
csikal Creative Commons License 2003.09.27 0 0 95
Sziasztok!
Én is a nyáron vásároltam egy lakást a Gizella-házban. Mikor megtaláltam ezt a forumot nagyon megörültem, hogy ezzel kapcsolatos dolgokról beszélgettek. Én egy osztott lakást vettem ami a vaskapura néz!
Kérdeznék is néhány dolgot, mivel ugy látom ti többet tudtok nálam:
Belehet majd menni megnézni a lakást még idén?
Van már valami konkrét átadási időpont? (én még ugy tudom körülbelül május-június környékén.)
Ja igen, Ti konyhát már néztetek, mert nekünk azt mondták, hogy még nincs meg az a beszerző akit megbíznak.
Előre is köszönöm az infokat!
Hello
big_mafa Creative Commons License 2003.09.23 0 0 94
MB - ahogy mondod.
Bejaras: allitolag "rauszasos", 1-2 het mulva hivjam fel, es akkor majd elvisznek. Allitolag _nem_ lesz level (NÁ az ertekesito)

Vakolas: be is fejeztek? 7vegen meg full allvanyozva volt.

Előzmény: adi123 (93)
adi123 Creative Commons License 2003.09.23 0 0 93
Klassz! :-( (MB nem dolgozik már ott?)
Az értékesítőd nem mondott valamit a bejárásról? Szeptembert ígértek, és szeptember vége van már!

Tegnap bámészkodtunk egy kicsit a háznál, egész jól haladnak. Úgy láttam, a belső udvart már kivakolták, most következnek az utca fronti részek.

Előzmény: big_mafa (92)
big_mafa Creative Commons License 2003.09.23 0 0 92
Felhivtam a kivitelezot. A kapcsolattarto mar nem dolgozik ott, mas van helyette, aki "epp most ellenorzi(?) es javitja (??)" az ajanlatokat, amit "nemsokara" kikuldenek.
Kerdesemre, hogy mi lesz a mar megcsinalt, am altalam egyelore csak ajanlatilag kert munkakkal, a valasz, hogy "Az ugyvezteto eldonti", illetve hogy a "kert es nem kert munkak kiegyenlitik egymast". Ez utobbit meg nem is ertem, azt sem kerdezte, hogy melyik lakasrol van szo - foleg, hogy "nem kert" nem is volt nalunk.

Ezekutan felindulasomban felhivtam az Ofir-tal -os "eladot", s kiderult, hogy nem is tudnak arrol, hogy kesik egy pindurkat az arajanlat. Jo hogy szoltam, remelem odacsapnak.

Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2003.09.18 0 0 91
Voltam kint kedden, veszett ütemben pakolják fel a külső hőszigetelést és glettelik, hogy vakolhassák. A tűzfal már le van vakolva, de ez nem új infó neked :)
Előzmény: big_mafa (90)
big_mafa Creative Commons License 2003.09.16 0 0 90
LAtszik mennyire nem ertek a lakasepiteshez..:-)
En ugy gondoltam, hogy kimegy 20 brigad (5 vizszerelo, 5 burkolo, 5 villanyszerelo, 5 festo brigad), es vegigrohannak a lakasokon, mikozben a kerteszek csinaljak a parkot, es kint is egy brigad nyomja a vakolast..:-))))

Es akkor hamar meglenne, mindenki hamarabb penzehez jut.

Nehogy azt higgyetek, hogy elegedetlenkedem, csak hangosan gondolkodok...:-)))

Előzmény: Festéktüsszentő H. Benő (89)
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2003.09.15 0 0 89
Én is voltam ott ma, de csak a földszinten. Holnap is megyek, meg holnapután is, ez egy ilyen hét :)
Amikor kint voltam (két hete), akkor már elkezdték vakolni a lakásokat, majd holnap vagy holnapután megnézem, hogy hol tartanak vele. A csak burkolás van hátra, az még rengeteg melót jelent ám. :) Ezen kívül még nincs feltéve a szigetelés és a külső vakolat sem, az sem két nap. Rengeteg munka van még a házon, lesz mit tenniük áprilisig :) A szanitereket sem 3 óra alatt szerelik be, a belső ajtók tokjai sem maguktól ugranak a helyükre, az elektromos kiállásokat is valakinek a helyére kell tennie, a fűtés csőrendszere sem magától mászik végig a házon, a radiátor sem gyom, hogy magától odanőjön :) A belső oldalon is helyén van az összes külső nyílászáró, a lakások állapotáról majd holnap vagy holnapután :) Adi, ha feljutok a ti emeletetekre, akkor jelentek majd megint :)
Előzmény: big_mafa (88)
big_mafa Creative Commons License 2003.09.15 0 0 88
HOgy valami jot is mondjak - ma meglestem megint a hazat (fenykepezo nem volt nalam, de nagyon jelentos valtozas nincs), es bent vannak a 6. emeleten is mar az ablakok, es a malom utcai reszen a "tuzfalat" mar le is vakoltak! Ugy latom, ezutan fogjak vakolni a Vaskapu utcai reszt.

FHB, nem tudod, belul ki vannak vakolva a lakasok is? Mert --lehet, hogy hot hulyeseget kerdezek-- akkor mar csak a festes van, a konyhabutor, meg a burkolas. Mi tart ezen majusig (aprilisig)? :-))

Előzmény: big_mafa (87)
big_mafa Creative Commons License 2003.09.15 0 0 87
MA voltunk ajtokat rendelni.... Fájt....

Gondoltam otthagyok kb. 20e-t az extrakra (uveges ajto) - 104 lett belole..:-((
(Cseresznye szinu ajtok, +uveges)

megmondom oszinten, baromira sokallom.... :-((
Ismeroseim felkeszitettek, hogy nyugodjak meg, mire kesz lesz a lakas (sajat butorok nelkul) nyugodtan szamlhatok ra fel millat. Akkor rohogtem. Most kezdek kicsit megijedni. Pedig nincsenek nagy igenyeim...

Konyhabutorrol nem tudtok semmit?

adi123 Creative Commons License 2003.09.11 0 0 86
Hűűűűűűű, ez nagyon szuper!!!!!!!!
Köszi szépen az infót! :o)))
Előzmény: 206GTI (84)
big_mafa Creative Commons License 2003.09.11 0 0 85
Berosalok. Tiszta Amerika....
Marmint hogy netrol, kormanyzati/onkormanyzati oldalrol valami ertelmeset is le lehet tolteni...

Vagy csak en vagyok elmaradva?

Kosz a linket, hagyon jo!!!

Előzmény: 206GTI (84)
206GTI Creative Commons License 2003.09.11 0 0 84
A terület rendezési terve itt található:
http://www.ferencvaros.hu/egye_alatamaszto.htm
A "Környezetalakítási javaslat"-ot megnyitva megnézheted, hogy kb. egy utcányi köz lesz a ház és a szálloda között.

Készült egy vizsgálat is a területről:
http://www.ferencvaros.hu/egye_vizsgalat.htm
A "Vizsgálat"-ban a Gizella malom történetéről is írnak.

Előzmény: adi123 (83)
adi123 Creative Commons License 2003.09.10 0 0 83
Tök jók! Különösen a villanyoszlopos! :-)))))

Benő!
És esetleg a szállodáról nem tudsz valamit? Mikor kezdik el építeni? Hol van a telekhatár? A szálloda és a társasház között hány méter lesz? Kértem már párszor, hogy hadd nézzük meg a tereprendezésről a terveket, de eddig még nem tudták megmutatni. :-(
Az esővíz-elvezetés terve elkészült már?

A Gizella Malomról találtam egy érdekes cikket: http://viztorony.hu/h/budapest/33.html
(bocsi, nem tudom, hogy kell hivatkozni)

Előzmény: big_mafa (80)
Festéktüsszentő H. Benő Creative Commons License 2003.09.10 0 0 82
Ezekre a kérdésekre mi is szeretnénk választ kapni. A malom valami német cégé és műemléki védelem alatt áll. Állítólag irodaház lesz belőle, de hogy mikor?
Előzmény: big_mafa (81)
big_mafa Creative Commons License 2003.09.10 0 0 81
FHB!

Amikor vettuk a lakast, azt mondta az uzletkoto, hogy mire bekoltozunk, a malom fel lesz ujitva. NAmost az vilagos, hogy ez mar bukta. De nem tudsz rola valamit? Kie, mit akar vele csinalni - es legfokeppen mikor?

Adi, ha tudsz valamit, mondhatod persze Te is..:-)))

big_mafa Creative Commons License 2003.09.10 0 0 80
Tehat a kepek ma delben. Az utolson latszik, hogy a "belsejet" (a park feloli reszt) elkezdtek vakolni.

Előzmény: big_mafa (78)
adi123 Creative Commons License 2003.09.10 0 0 79
UTP kábelezés: hja, akkor ilyet mi is kértünk :-)
Képek: tündér vagy! :-))
Előzmény: big_mafa (78)
big_mafa Creative Commons License 2003.09.09 0 0 78
Alaprajz: Ugyebar ezt a muszaki egyeztetesen adtuk elo, ott a csaj meg latott mar falazoblokkot...Nem tudtunk massal beszelni. Az meg gyak. egy ajanlatkeres volt, amire mondhatjak, hogy nem, sorry.

UTP kabelezes: Szgepeket ezzel lehet osszekotni, kis hazi-halora gondoltam. De elmegy rajta telefon is.

Mosogepkiallas: Lasd elso bekezdes.

Kepek:Na jo, holnap megin' bringaval megyek melozni, es lekapom..:-))

Előzmény: adi123 (77)
adi123 Creative Commons License 2003.09.09 0 0 77
Aha. A VALÓS alaprajz természetesen a KÉRT alaprajz, őőőőő vagy ennyire naiv lennék? Ha a kettő esetleg mégis eltérne egymástól, addig kell verni az asztalt, amíg azok nem egyeznek.
Mit jelent az UTP kábelezés? Bocsi, de a műszaki dolgokban teljesen laikus vagyok.
A mosógépkiállásra rögtön kellett volna mondaniuk egy igent vagy egy nemet.
A klímával kapcsolatban engem Benő 34-es hsz-a, illetve a klímás topicban olvasottak elgondolkoztattak és úgy döntöttük, inkább szétveretjük a szép új lakást az átadás után.

Történt valami mostanság az építkezésen? Betették az ablakokat az Ipar u-i fronton? Nem tudnál esetleg megint egy-két képet felrakni?

Előzmény: big_mafa (76)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!