Sziasztok! Közben megérkezett a válasz az önkormányzattól is, bár semmi pontos nincs benne, azért bemásolom:
"Tájékoztatom, hogy az építtető a használatbavételi engedély iránti kérelmet benyújtotta a Lehel u.74-76.szám alati épületre vonatkozóan.Az eljárás folyamatban van,a szakhatóságok bevonása megtörtént,de a szakhatóságok állásfoglalása még nem érkezett meg teljeskörűen.Az engedély csak akkor adható meg, ha az építtető teljesíti az engedély kiadásának feltételeit és a szakhatóságok a hozzájárulásukat megadták.Tekintettel arra, hogy ezek nem a hatóságunktól függő cselekmények, az engedély megadásának időpontját meghatározni sem tudjuk."
Remélem tényleg összekapják magukat így a végére, jó lenne még a nyár folyamán költözni.
Kb. 2 hete voltam bent a Minronnál és beszéltem Dotan "úrral", nekem a fő problémám a kötbér volt, de persze csak igéretet kaptam, hogyha kész lesz és én befizetek mindent akkor majd ő visszautalja a pénzt. A használatba-vételire azt mondta, hogy már beadta és várja a pozitív választ.
Birtokba-adást állítólag az értékesítés, vagyis B. Bernadett és a Palace fogja intézni. Mivel addig a közüzemi számlákat a Minron fizeti, így a birtokba-adás gyors lesz, legalábbis ezt igérték.
Email-t is írtam az önkormányzatnak, de arra még mindig nem kaptam választ (már nem is kell). Úgy tudom ha megvan a használatba vételi engedély akkor már csak az építtetőn múlik, hogy kinek mikor adják át a lakását (ha nem így van akkor javítsatok ki).
Szuper, ezzel megspóroltál nekem egy holnapi telefont, mert nem hiszem hogy nagyon válaszolnának már ma :)
Akkor elvileg egy július közepe-vége lehet reális. Ha megvan a használatbavételi engedély, onnantól számítva mikor lehet átvenni a lakást, a költözést megkezdeni (elnézést a "kezdő" kérdésekért, de ez lesz az első saját lakásom)?
Kezembe vettem a telefonom, és elkezdtem telefonálgatni (beszélte az önkormányzattal, a minronnal, és az F2 értékesítési irodájával). Infók: a használatba vételi engedélyhez beadták a papírokat kb 2 hete (ezek szerint a május 20 igaz lehet). Jelenleg a szakhatósági engedélyek beszerzése van folyamatban. A szakhatóságoknak 30 napja van erre (ha valamit javítani kell akkor plusz max 30 nap), erre jön még az önkormányzat max 60 napja. A lényeg, hogy optimális esetben július közepén az épület megkaphatja a használatba vételi engedélyt.
Az engem is zavar, hogy a pénzünkért csak úgy simán egy vadidegent, minden előzmény nélkül odatesznek a portára, akit meg már ismerünk szó nélkül átrakják a B épületbe. Mivel ez a lakókat erőteljesen érintő dolog (pl.: egy-egy portással megbeszélhető, ha előre kifizetett csomagot várok, akkor átvegye és ne kelljen bemásznom érte a nyugatiig, ha már kifizettem a postaköltséget (már ha hajlandó a postás kihozni, mert volt már hogy otthon voltam és simán be volt dobva az értesítő, ráadásul kiderült, hogy a csomagos nem tud bejönni, és ezért csak az értesítőt dobják be! hogy a túróba jön akkor be a leveles postás??? vagy a csomagos olyan dagadt, hogy nem fér be az ajtón? Akkor ki kell neki nyitni a másik szárnyát is, de csak hozza már be azt a rohadt csomagot!))
A másik az, hogy ki van írva, hogy 17-19 között van fogadóóra, helyszín nincs feltüntetve. És a B épületben vannak. Na már most, elvileg tilos a garázsban az átjárás, a B épületnek a kapukódját nem tudom, és különben is legalább annyit mi is fizetünk a közös képviseletért mint a B épület, tehát elvárható lenne, hogy ha nálunk fogadó óra van, akkor a közös képviselők is nálunk legyenek! Vagy csak nekem vannak nagy elvárásaima a pénzemért cserébe? Sajnos nem vágnak hozzám havonta több százezret nettóba, így nekem igenis számít, hogy ha valamire kifizetem a pénzem, akkor megfelelő minőségű szolgáltatást kapjak érte cserébe!
Így van. 18-án érdeklődtünk az építészüknél, önkormányzatnál, akkor még nem volt leadva. Tegnap felhívtam az önkormányzatot. Ott azt az információt adták, hogy május közepe táján adták be, de pontos dátumot nem tudtak mondani. A 20-a ezek alapján nyerő lehet. Ugyanakkor megintcsak kihangsúlyozták, hogy ez a 60 napos válaszadási kötelezettségük kibővül(het) még 30 nappal... mivel más hatóságok válaszára is szükség van... tehet ez kb 90 nap... persze, ha minden jól megy és nem dobják vissza a kérelmet.
a "közös" (és sztem ideiglenes) képviselőnk "eltüntette" a papírt! meg az egyik jófej portást is b..tatják, mert túl jóba van velünk, mi viszont nem leszünk jóban ezzel a faraonés bagázzsal, úgyhogy nemsokára léphetnek is sztem lefelé!!
Írtam tegnap az önkormányzatnak, ha ma sem válaszolnak, holnap rájuk csörgök, mert itt páran említették hogy amikor ők rákérdeztek, akkor azt mondták hogy még be sem adták. Jó lenne tudni az igazi verziót :S Egyébként engem még nem hívtak be műszaki átadásra, ami kezd már egy kicsit zavarni, hiszen az elsők már hetekkel ezelőtt letudták.
Egy régebbi post-ra visszatérve, én is maximálisan támogatnám a "közös" közös képviselőt a többi házzal, pláne ha tényleg normálisan csinálják a dolgukat.
Apropó, olvastam hogy vannak ilyen aláírásgyűjtések az uszoda-kondival kapcsolatban, erről tud valaki valamit, történt előrelépés? Egyáltalán melyik irányba fogunk elmenni (külsősök is bejöhetnek vs. közösktg-be épített)?
Én tegnap beszéltem velük telefonon, és nekem azt mondták, hogy május 8.án már beadták, és hogy jelenleg a műszaki átadások folynak teljes gőzzel. Ami rám nézve igaz is hiszen én már voltam, és most várom, hogy behivjanak újra hogy ellenőrizzem, hogy kijavitották-e az észlelt hibákat.
Most olvastam az Angyalkert fórumon, hogy nekik azt a tájékoztatást adta az Önkorményzat e-mailban, hogy a használatbavételi kérelmet már benyújtotta a Minron, de náluk csak még kb 2 hét mulva kezdődik meg a műszaki bajárás ami nálunk már lassan befejeződik. Ahogy láttam a kivitelezés is kb 1 hónap csúszásban volt az F2-höz képest.
Vagyis nem tudom elhinni, hogy a mi használatbavételi kérelmünket még nem nyújtotta be a Minron, legalább is remélem.
hát lehet nem lenne rossz egy közös közös képviselő :) akkor végre lakóparkként működhetne a CP... és ha a tietek okés, az jó, és akkor jobb az alkupozíció kül. dolgokban (kert, takarítás, felújítás,...) + uszoda/fittnes téma is!
Jól esik, hogy kivülről is látni a C-D-E épületekkel kapcsolatos pozitív dolgokat. Az új képviselettel (értsd lassan 3 éve, az elsőt hamar menesztettük), nagyon jó a kapcsolat. Ahogy írtátok az SzB és a kk között kis túlzással "családi" a hangulat. Ha van kérdés, szívesen leülünk beszélni, akár a mi közös képviselőnkkel együtt.
nem beszélsz hülyeséget, de ezek a házak már lehet, túl nagyok egy rendes összefogáshoz, és az ien családias működéshez... de meg kéne próbálni vmi rendeset kihozni, bár én sokáig nem bírom már Pesten.
Nem beszélve arról, hogy ekkora házban, ahol ennyien laknak, biztosan akadna a jó szakmunkásokon kívül jogiképviselő, közgazdász, és minden ami szükséges a feladatok ellátásához. Így legalább nem külső emberek irányítanának minket...
Jó ötletnek tartom (bár nem tudni, hogy van e valami jogszabályi követelménye egy társasház közös képvileletének ellátásához). Szóval ez lenne a legkivitelezhetőbb dolog, és akár a közös költségen is lehetne spórolni. Nem tudom pl, hogy ami régen működött azt meg lehet-e még oldani (és pl. megyeszékhelyeken még sok helyen működik), hogy egy-egy szint takarítását végezhetnék maguk a lakók is, ami szerintem nem olyan megterhelő. Ugyanígy a karbantartást is végezhetné egy ezermester lakó, aki kicseréli az égőket a folyosókon, és legalább nem kéne rá két hetet várni, mert őt is zavarja ha nem lát esténként a folyosón. És ha olyan munka elvégzéséhez kéne szakember, amit az ezermester nem tud elvégezni, akkor a "közös képviselő" hívna egyet.
de van egy oan érzésem, hogy nem egy céget kéne megbízni, aki mindent megcsinál, hanem egy személyt, aki aztán összeszedi a "kivitelezőket" (kertész, takarító, karbantartó, őr) normális áron normális feltételeket és követelményeket támasztva, és ha vmelik nem jó, könnyű kivágni és másikat keresni helyette...
de megoldás lehet vállalkozó szellemű lakók alkalmazása is, a fűnyírás nem egy egetverő feladat, és ha vki nyugdíjas, szeret kertészkedni, pl. a közös költsége elengedésével megoldható lenne, a ház meg megvenné az eszközöket, ugyanígy a takarítás is megoldható, a nyugdíjas néniben jobban megbízok, mint mindenféle cég jöttment és hadd ne mondjam milen etnikumhoz tartozó dolgozóiban (munkahelyemen is "profi" az admin team, meg is lehet nézni pl. a takarítást, meg hogy mik tűnnek el).
Remélem már nem kell sokat várnotok ránk (F2-esekre), aztán ki lehet penderíteni minden oda nem illő elemet. Kiváncsi leszek/vagyok a ház üzemeltetésével kapcsolatos tapasztalataitokra, de ez gondolom az első gyűlés kimeríthetetlen témája lesz. Amúgy van már valami elképlelése az "F1-nek", hogy közös képviselőként kit érdemes megbízni, aki nem lép le a ház pénzével? Nincs esetleg a házban ehhez affinitást érző, megbízható lakó?
A takarítástól sem kell seggre esni, a kert is a többi részen (C-D-E) sokkal szebb, többet foglalkoznak vele, és hát a közös területek garanciális dolgai semmit nem változtak (törött csempe, álmennyezet,...), a liftért egy rakat pénzt fizetünk, és kapunk érte egy rakat ...t, be kéne 1x állítani, mint ahogy a bejárati ajtó behúzóját is. Lehet ma lemegyek a fogadóórára, amire állítólag el sem szoktak jönni, és 1-2 dolgot megkérdezek, aztán felvilágosítom őket, hogy sok üzemeltető cég van... és ugye a társasház is nemsokára megalakul...
más: az F2 is elég szánalmas kivitelezést mutat, volt szerencsém egy arra néző lakásból jól szemügyre venni...
Nem kell társasházi törvényt átnyálazni, mert a társasházzal nincs szerződésük, csak a minronnal, hogy az átmeneti időre üzemeltessék a társasházat, ezt ők maguk mondták a lakógyűlésen. Ha megalakulunk, akkor simán ki lehet őket rakni, vagy felkérni másik közös képviselőt.
Ja én alá is írtam azt a lapot. Ami a közös képviseletet illeti én sem vagyok túlságosan megelégedve velük. Olyan tartozást küldtek ki ami nincs is (sőt túlfizetésben vagyok) és rögtön az ügyvédjükkel fenyegetőztek. Amikor meg felhívtam, hogy ugyan már és azzal a pénzzel mi van amit befizettem, csak hebegett-habogott, hogy hát ő nem tudja. Akkor mit is csinálnak?
azt hiszem, el kell sürgősen gondolkodni a faraone kirúgásán... állítólag (én csak hallottam, nem láttam) volt az F1 portán egy papír, hogy ki akar egy esetleges uszoda-szauna-fitness kombóba járni, ha végre üzemelne, és fel lehetett iratkozni. namost jött vmelik kedves közös képviselő, és elvitte vagy nemtom mit csinált vele, merthogy ezt nem lehet!!?? majd mi elmeséljük neki, mit lehet és mit nem!!! például elhúzni a ...-ba... úgyhogy neki kell állni átnyálazni a Th. tv-t, meg a vonatkozó dolgokat, és ki kell hajítani a Faraone-t, a CP-re meg rá kell nyomatni a közös ktg-et, amit cseszik fizetni az eladatlan ingatlanokra... üdv!