Erről a meccsről úgy is még évekig fognak vitatkozni. Mindkettő kellet hozzá.
Nálam kevesen szurkolnak jobban Henin-nek, de Serena ütőerejével normál esetben nem tud mit kezdeni.
Ez nem volt az. A salak sokat jelentett, a sebesség miatt. Serena nem volt ott igazán fejben, főleg az első szettben. Henin akkor feltöltődve jött, elötte hósszú idő után megverte C.-t Berlinben három meccslabdáról. Akkor ő kb. 110 %-ot játszott, Serena meg kb. 75%-ot.
Ehez jön közönség, és a nyomás.
Azt váltig állítom, Heninnél nincs jobb női teniszező technikailag. De a gorsasága és ütőereje Serenát kiemeli ebből a mezönyből, akár tetszik, akár nem. Még Venus sem közelíti meg igazán.
Ettől függetlenül hittel, szerencsével és küzdeni tudással lehet ellene mit keresni.
Főleg salakon... Nem tudom mi kéne ahhoz, hogy füvön kikapjon. Talán, ha meccs közben fejreáll. Esetleg akkor.
Én a helyébe levonultam volna. Persze miután jól beintek a franciáknak! Birka banda. Aztán mondtam volna egy-két beszólást az interjú alatt és azt is, hogy Párizsban egy ideig nem látnak majd.
Korántsem voltak egyenlőek az esélyek. Egyiket támogatták, másikat kifütyülték. Ti nem tudjátok elképzelni, milyen érzés lehet ha több tízezer ember kifütyül, és azt várja ,hogy állandóan hibázz! Ja és persze az ellenfél minden megmozdulását taps kíséri. Figyelmen kívül hagyjátok ezt a tényezőt, pedig a közönség reakciói nem elhanyagolhatóak. Ha nem Párizsban lett volna az a bizonyos meccs, mgkockáztatom, hogy Henin veszített volna!
Sajnos nem sokat tudok angolul, de az Eurosport txt-ének híreiből azt olvason ki, hogy Serena januárig tényleg nem fog játszani. Ha estleg rosszul értelmezném, akkor helyesbítsetek ki.
Íme a hír: (örülnék, ha valaki lefordítaná, mert én csak addig értem, hogy csak januárban játszik majd valszeg az Ausztrál Openen...)
Serena to play in January
Serena Williams will begin preparations for her title defence at next year's Australian Open by playing in the Hopman Cup mixed team event in January. World number three Williams will team up with James Blake to represent top seeds and defending Hopman Cup champions the U.S. in the eight-nation competiton.
Csak azt ne mondd, hogy Henin frenetikus játékával nem tudott mit kezdeni a charlestoni döntőben meg a RG elődöntőben. Serena hagyott ki fejben. Utálom a franciákat, mert ilyenekre képesek. Ha nem lettek volna nézők talán másképp alakul.
Van valami abban amit Kim mondott. Tud valamit amit a többiek nem. Bár egy kicsit pontosítanám, ha nem zavarják sérülések és koncentrál már az első pillanattól fogva. (nem pedig máshol kalandozik fejben, mint pl. Charlestonban, meg RG elődöntő)
Bár már hetek óta vezeti a női teniszezők világranglistáját, Kim Clijsters úgy gondolja: továbbra is a korábban éllovas Serena Williams a földkerekség legjobb játékosa.
- Kétségkívül tud valamit, amit mi, többiek nem - mondta a belga klasszis. - Ha nem zavarják sérülések, akkor őt a legnehezebb megverni.
Akinek hiányoznának a Williams lányok, ne csüggedjenek, hiszen nincs egyáltalán arról szó, hogy nem játsszák végig ezt az idényt. Venus Williams is és húga, Serena is jelezte részvételét az október 27-én kezdődő Advanta Championshipsre.
Mint ismeretes, Venus lemondta a szereplést a Kremlin Kupán, s még mindig gyomorfájdalmai vannak (ez tart azóta, amióta veszített Serena ellen Wimbledonban), valamint azért is, mert a család gyászban ül idősebb nővérül halála miatt.
A testvérpárra jellemző, hogy ritkán játszanak ugyanazon a versenyen (kivéve a Grand Slam bajnokságokat), de olyan hírek is keringnek a levegőben, hogy nem tudni, mindketten indulnak-e végül, vagy egyáltalán nem fejezik be a szezont.
Egy hónap múlva kiderül...