Szóval, mégegyszer! Nagyon szép és szerintem egészséges tücsköket kaptam! Én eddig kb 2 hetente szoktam venni 200 db tücsköt egy itteni tenyésztőtől, az Ő tücskei is nagyon szépek csak kevés van neki!Szerintem én komoly vásárlód leszek mert van annyi állatom, hogy kell a kaja! Irtam e-mailt! Mégegyszer kösz!
Mégegyszer az ingyentücsökről! Vagy itt nem ad senki tücsköt az állatainak?
Azért szeretném felvenni a kapcsolatot több emberrel, akiknek szükségük van tücsökre, hogy egy új szállítási módot és szállíó dobozt tudjak tesztelni.
Pénzt nem kérek a tücsökért csak együttműködést, ami egy adatlap kitöltése, a szállított tücskökről.
Optimális esetben a tücsökküldés tökéletesen működik, de ki szeretném probálni, hogy mi történik szélsőséges esetekben. /pl.:ha több napig utazik a doboz. vagy túl sok tücsök van benne stb./
Ehhez kérek segítséget, és a tücsökért tényleg nem kérek pénzt!
A múltkor azt mondtátok, hogy kicsi ketrecben vannak az állatkáim - pedig én azt hittem nagyban - hát ma vettem egy nagyobbat, kihagyhatatlan ajánlat volt. :)
Nagyon tetszik Nekik. :) Még teszek bele függőágyat! Most lett kész!
Nekem pedig van egy terráriumom, ami eladó. Méretei: 50 cm széles, 24 cm magas, 33 cm mély, hátterezve, van benne egy műnövény is. Elöl tolóajtós. Ha érdekel valakit, írjon, képet is tudok küldeni. Pesten.
Sziasztok! Az egyik leopárdgekkó leányzónk valószínűleg tojásos, de mi nem szeretnénk kikeltetni őket. Kb. még 2 hétre saccolom a tojásrakás időpontját. Ha valaki igényt tart a leendő tojásokra, az jelentkezzen az emil címemen. (csak délután tudom nézni, úgyhogy lehet hogy nem tudok egyszerre válaszolni az emilekre).
Még egy, ami nem is annyira egészségügyi, inkább szépségbeni dolog. Néha látni kereskedésekben letört vagy csökevényes farkú leókat. Őket is megveheted, ha nem zavar a látvány. Annyit kell tudni róluk, hogy amennyiben egyszer letört a farka, új nőhet helyette (kb 10 napi regenerálódás után kezd újra nőni a farok), de sose lesz olyan szép ,nagy, színes, mint az eredeti volt vagy lehetett volna.
Nemozoli, köszi a segítséget. Egyenlőre kis Korvimint szórtam a Kefírhez. Mindenesetre már jön vissza az ereje a gekkónak, de még tegnap sem evett se tücsit se lisztkukacot.
A leoknál szerintem aztis érdemes nézni, hogy mennyire élénk a szinük és hogy minnél vastagabb legyen a farka, mert abból lehet arra következtetni, hogy eszik rendesen. Esetleg próbáld meg bent mozgásra bírni az állatot, hogy nem remegnek-e a végtagjai. Meg nézd meg hogy van-e rajta sérülés stb.
Szerintem ez egy elég nehéz kérdés mert azért náluk nem lehet azt mondani hogy nézd meg nem e puha a páncél meg mennyire élénk mivel ők éjszakai állatok! Nagyából a korához képesti fejletségét kell tudni és abból lehet következtetni arra, hogy eszik-e és egészséges-e! Nem tudom merre laksz és van már kinézett gekkód mert nekem van még 2 kicsim ami eladó ha esetleg érdekel. az egyik november 12 kelt ki a másik pedig december 17. Mindkettő fiú, nagyon szépen esznek eddig nem volt velük semmi probléma teljesen egészségesek!
Szegeden a Szillérin ha arra az üzletre gondolsz ami az ötösök alatt van akor ada tudun vinni tücsöktápot ha kérnek. Ha keresed nálluk biztosan fognak kérni.
A tücsökfarmos részét az üzletnek nem én csinálom, van hozzá közöm, de nem szivesen szólok bele.
Ha kérsz tücsköt tudok küldeni, csak ne nagyon hangoztasd a kereskedésben mert csúnyán fognak nézni.
Én csak annyit szeretnék kérni, ha lehet hogy Szegeden a Szilléri sgt lévő állatkereskedésbe adjatok már le havi 2 zacsi fagyasztot tápot. Elvinném mindig. A kereskedővel is megdumálom pénteken ha Ő alapban nem venne magának.
Szegedre is szállítunk tücsköt, minden második héten csütörtökön. Célszerű minjárt a szállítás után venni belőllük, mert akkor még nincs ideje a boltosoknak kiéheztetni őket./ tisztelet a kivételnek/
A tücsök alapvetően mindenevő. A tücsöktáp összetétele nem publikus. Álltalános tücsök eleségeket, ásványi nyagokat és vitaminokat tartalmaz. Elsősorban a kényelmet szolgálja és megbízható minőségű. Szegeden akartam kipróbálni, több boltba is vittem egy csomó mintát /hét üzlet ahol tucsköt árulnak/. A kereskedők ellenük való merényletnek vették, "ha nem pusztul a tücsök akkor kevés fogy". Megint tisztelet a kivételnek, nem szeretnék senkit megbántani.
A tücsöktáp tesztelése miatt van egy csomó plusz tücsköm.
Egyáltalán nem rendellenes, bár elég gyakorinak tűnik. Lehet, hogy a szaporodási ciklusuk rövidebb és így akarják bepótolni :-)
A madagaszkáriaknál is az első tojás szinte mindig 1 db, aztán 2 db-ok következnek összetapasztva, és a tojásrakási szezon végén ismét egy szingli tojat. Úgy látszik, a leopárdgekkók hamarabb kelnek ki, mint a többi, általában 45-50 napot ír a szakirodalom, de előfordulnak extrém esetek (nálam is volt, hogy 72 napra kelt ki a kis gekkó, pedig általában 50-55 nap szokott lenni).
Tehát összefoglalva: 30-70 nap alatt kikelnek a gekkók :-D