Tulajdonkeppen semmit sem latni. Egy keresztnev, illetve annyi latszik a kesobbiekben, hogy tortent e mar utalas, illetve ha tortenik egy bonuszra jogosito utalas, akkor meg azt.
De meg a meghivas datuma sem szerepel, szoval gyakorlatilag kovethetetlen.
Megeshet, hogy vasarlasra is kell hozzaadni (nekem van, ezert nem tunik fel), illetve ha valaki esetleg mas modon fizet, akkor a jutalekot valahonnan le kell tudni vennie, erre meg kell egy kartya.
Nekem amúgy nagy költsége nincs, havi 70 forint a folyószámlámhoz rendelt eurós alszámla. Utalni soha nem utalok eurót, a cél csak az, hogy kp-ban fel tudjam venni az eurót, amit eddig a PP-on keresztül nem tehettem meg csak giga buktával. Ebben az esetben is előnyösebb a wise?
"Kell egy Wise szamla, mert kifizetes mar csak EUR-ban van, ne tomjuk a magyar bankokat foloslegesen."
Ez azt jelenti, hogy az Ebay euróban indítja el az utalást, ugye jól gondolom. A PP-al az volt a gond, hogy csak a nemzeti valutában fizetett. Tehát, ha eurós számlára kértem az utalást akkor elindította forintban (miután roppant barátságos árfolyamon átváltotta az eurómat), majd a bankom visszaváltotta azt euróba. Így kétszer buktam a tranzakciós költséget.
De most már euróban indul az utalás. Tehát eurós számlára kérve ugyanaz, mint a wise. Vagy majdnem ugyanaz, nem?
Paypal-al nem kell osszekotnod, mert a fizeteseket mar az ebay kezeli, es tole kapod meg.
Akkor is, ha a delikvens paypal-el fizet.
Maganszemelykent nincs szamla. De amugy is csak nalunk ilyen csokottek, mashol joval liberalisabb a rendszer, foleg kulfoldrol.
Lenyegeben barmi jo.
A postakoltseghez vagy beparameterezed, hogy van engedmeny tobb tetel vasarlasnal, vagy beleirod, hogy tobb termek eseten varja meg, amig kuldod a "szamlat" (send invoice menupont) es ott manualisan adhatsz kedvezmenyt.
Értem, akkor muszáj lesz Wise számla. Csak nem lesz bonyolult összekötni a Paypal-al a Wise számlát.
Én privát eladó lennék, pár tételt eladni 0 forint "haszonnal" - egyenlőre - a tanulás kedvéért és csak az EU-n belül.
Hogy ha megy, el tudjam adni azt a 2-3 dolgot ami haszonnal is eladható, szintén csak EU-n belül. Mert nem vagyok hajlandó a vételárból 27% magyar áfát kifizetni + Ebay jutalékot is fizetni.
Akkor ha magán személyként adok el pár tételt, egyáltalán nem kell számlát készítenem semmilyen formában? Vagy ha igen, akkor elég elektronikusan és magamnak elteszem? Remélem ad hozzá az Ebay számla mintát...
Illetve még azt megkérdezhetem, hogy ha én egyszerre több tételt teszek fel és egy vevő megvesz 2 tételt egyszerre akkor hogy ne fizessen 2 postaköltséget a vevő, nehéz nekem eladóként visszautalni neki az egyik postaköltséget?
(Vevőként többször megesett már velem ez, visszautalta mindig nekem az eladó az 1 postaköltségen felül fizetett postaköltségeket.)
Elnézést ezekért az alapkérdésekért, tényleg kezdő vagyok.
Közel 10 éve regisztráltam Ebay-re, ki szeretném próbálni a másik oldalt mint eladó.
Két dolgot nem tudok:
- a számlázás minden esetben kötelező (EU-n belül adnék csak el)? Ha igen, akkor a számla papírt a vett áru mellé kell tenni a borítékba?
- Wise fiókot érdemes pár eladásért regisztrálnom? Gondolom nehéz összekötni a Paypal-al és a bankszámla számommal?
Tudom, hogy egyre nehezebb, bonyolultabb és drágább az eladás Ebay-n, főleg ha a Vaterával vetem össze.
De a regisztráció + használat megkezdése sem volt régen egy kezdőnek könnyű, főleg a Paypal-al való összekötés miatt, emlékszem 1 US dollárba került valami akkor. Csak nem megtanulhatatlan az eladás sem.
A legutóbbi küldeményemet úgy szkennelték be Bp.-n, hogy amit beszkenneltek (eredeti és IOSS-ben rögzített) vonalkódot, az egyrészt ez lett az utolsó nyoma a létezésének, másrészt ez a vonalkód egyáltalán nem is látszott a ráragasztott (és a nyomkövetésben csak Budapesten életre kelt) vanuatui címke miatt.