Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.01.05 0 0 62
jaj, bocs BUÉK!
Előzmény: Lefty (61)
Lefty Creative Commons License 2002.01.05 0 0 61
Lassan itt a tavasz:)Igen rossz lehet ilyen hidegben betont keverni,meg a többi ilyenkor szokásos műveletet végezni.De kitartás,ha kész van az nagyon nagy királyság.
Isten isten:)BUÉK!
Előzmény: Törölt nick (60)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.04 0 0 60
hehe,
Kisház eladva, csak az idő javulna!
Előzmény: Lefty (59)
Lefty Creative Commons License 2001.12.16 0 0 59
Hajrá, hajrá!- kiabálták az emberek.
Előzmény: Törölt nick (58)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.14 0 0 58
trohákok visszamondták, ma felkerrült a cserép
Előzmény: Törölt nick (57)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.07 0 0 57
hululú, eladtuk a kisházat, megy a meló ezerrel, már a fűtést szerelik,
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.04 0 0 56
Szia!
Köszönöm szépen, én már írtam oda egy párszor.
Előzmény: Hacsek (55)
Hacsek Creative Commons License 2001.11.29 0 0 55
Sziasztok!
Működik az Építkezési szaktanácsok topik, ha szükségetek van rá esetleg...
Lefty Creative Commons License 2001.11.29 0 0 54
KIRÁLYSÁG
Előzmény: Törölt nick (53)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.27 0 0 53
Köszi!
marquee behaviour - írd be két kacsacsőr közé
< > majd a dumát
Innen tanulhatsz mást is.
Előzmény: Lefty (52)
Lefty Creative Commons License 2001.11.27 0 0 52
Na akkor hajrá:)Ezt hogyan szoktad csinálni,ezzel" a gratula" felirattal???
Előzmény: Törölt nick (51)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.22 0 0 51
Szia!

Nehogy hagyd magad kirugni! Pótold be! /tudom, hogy húzós/
Ácsolják a tetőt nálunk, ha kész ráérünk bévül szöszögni.
Most csak ennyit, mert gagyi főnök itt járőrözik.

Csáááá!

Előzmény: Lefty (49)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.21 0 0 50
GRATULA !!!
Előzmény: Lefty (49)
Lefty Creative Commons License 2001.11.19 0 0 49
Kedves Hattyas!

Örömmel tudatom veled,hogy ezeket a sorokat már az új íróasztalomon írom,az új otthonombam.
És nagyon nagyon nagy királyság!
Hogy haladsz?
Most már csak az egyetemről fognak páros lábbal kirúgni,mert a tanulás az nem nagyon sikerült:)

Előzmény: Törölt nick (48)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.10 0 0 48
Kedves Lefty!

hehehe, szomszédok.
Rám meg az én szomszédom kerítése fog omlani. o((
A telken keresztül van vezetve valami öt telefonkábel, belóg a garázs tetejébe, vágom el ha nem viszik sürgősen onnan. A másik szomszéd telkén van az oszlop, tök szabálytalanul. Párszor reklamált a Déltávnál, azt mondták neki fejlesztés alatt van és nem csináltak semmit.
Köszi van másik kőműves, mindent megcsinálnak a válaszfaltól a gletttelésig. Jövő hét elején pakolják a gerendákat, csak a jó idő tartson ki a tetőig, azután bévül lehet űgyködni.
A falakat meg kell becsülni tényleg. o))
Örülök hogy jól haladtok!

Üdv.

Előzmény: Lefty (47)
Lefty Creative Commons License 2001.10.10 0 0 47
Építési engedély ügyben:Őszinte részvétem,az 1 szép szívás mire bármire adnak,de a fő szempontok:
- a szomszédok engedjék
- az önkormányzat rendezési tervébe illenie kell
- a környék beépíthetőségének határa alatt kell lenni,ez a Balatonnál max. 15%(de változik helytől,besorolástól függően)Polg. Hiv. megmondja.
- aztán tervek kellenek/mérnökiek
És már építkezhetsz is.
Általában azért nem hagyják,hogy mindenki azt építsen amit akar,mert akkor minden normális környék 95%-osan be lenne építve és hosszútávon nem lehetne szabályozni egy város terjeszkedését.Eddig a rizsa,de azt én sem tudom hogy miért nem lehet garázst építeni.

Kedves hattyas!
Örömmel tudatom hogy kedves szomszédaira ráomlott a tető,és sokkal többe fog nekik kerülni a móka mint amennyit belőlem kisajtoltak:))))))))))
Nálam már festenek,ha kell kőműves csak szólj ezek mennek mindenhova,most valami osztrák kastélyt csssináltak előttem.
Nálam már glettelnek,ami a festés része,pontosan nem tudom mi,de csinálják.A lényege az hogy először a falak téglavörösek voltak testületileg,aztán szürkék,most fehérek.Azóta a falakra nagyon nagy tisztelettel nézek amióta tudom mennyi munka,és főleg zseton van bennük:))))))))))
Alkalomadtán felnyomom a weblwpomra a képeket,ha lesz weblapom valaha.
Maradok kíváló tisztelettel:
Lefty

Előzmény: Törölt nick (46)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.29 0 0 46
Szia!

Teljesen abszurdum tényleg. Nevetséges, így támogatják az építkezőket.
Segíteni sajna nem tudok, csak eggyüttérezni veled, ami tudom nem sokat jelent.
Cak protekció, meg korrupció kell és lehet építeni mindent.

Előzmény: bandikaa (45)
bandikaa Creative Commons License 2001.09.29 0 0 45
Sziasztok!

Nekem is lenne jogi kerdesem epitesi engedéllyel kapcsolatosan. A Balaton északi partján lakunk, és arra hivatkozva, hogy nincsen csatorna, semmiféle építési engedélyt nem adnak ki. Ez azt jelenti az én szempontoból, hogy egy garázst nem építhetek meg...

Miért? Hol a francban okoz szennyvíznövekedést egy garázs??
Foghíjtelkekre meg palotákat lehet építeni. Nem abszurdum ez egy kicsit?

bandikaa

Törölt nick Creative Commons License 2001.09.29 0 0 44
Csak is akkor, persze. Lehet maradnak, mert tegnap tájékoztattam őket miheztartás végett. Fűt-fát ígértek. Ha nem tartják be, lehet húzni balra nagyívben.
Előzmény: Lefty (43)
Lefty Creative Commons License 2001.09.27 0 0 43
Szerintem csak akkor hajts el őket,ha megvannak az újak különben úgy jársz ahogy én.
Előzmény: Törölt nick (42)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.27 0 0 42
Na csááá öcsém!

Lehet én is elhajtom ezt a "brigádot". Keveset csinálnak azt is 2x. Aggódom, hogy nem lesz az idén tető alatt.

Előzmény: Lefty (41)
Lefty Creative Commons License 2001.09.26 0 0 41
Hello hattyas srác!

Én most találtam magamnak új kőművest, és egy hét alatt többet haladtak,mint az előzőek 3 hónap alatt.Állnak a falak,nyílászárók a helyükön,a hálót vakolják még,és elkezdték a burkolást.Alakulok én is.
Ha kész van majd felnyomom a netre,és akkor megnézheted:)

További sportsikereket!

Előzmény: Törölt nick (40)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.19 0 0 40
Na Csáááá!

Prénteken kész a lábazat.
Lefty, hogy állnak a dolgok?

Törölt nick Creative Commons License 2001.09.12 0 0 39
Szia!

Ez igen, rothadt tetvek. Legalább elintéződött. Imádom én is az ilyen sügereket.

Köszi a jókívánságot!

Ma kiásták a gödröt, holnap betonozunk, csak ne essen az eső.
Az a szerencsém, hogy nálunk 30% a telek beépíthetősége,mert ha nagyobb lenne a tervezőnő nagyobbat tervezett volna. A mostani beépítettség 29,6%.
Hétfőn múlt egy hete, hogy beadtam egy nyilatkozatot a szomszédok aláírásával, amiben lemondanak a fellebbezési jogukról. Most hétfőn telefonáltam az ügyintéző tehénnek, hogy a rajzokat elhoznám, öt percig beszélt a két hetes határidőről, meg bejelentési kötelezettségről 8 nappal a kezdés előtt, mire el tudtam mondani, leadtam a nyilatkozatot, berágott, mondta még meg sem kapta, majd annak a iktatási dátuma meg mit tudom én miket mondott. Felhívtam a tervezönöt, mondta hagyjam a fenébe, kezdjük amikor tudjuk az alapozást. Most jön a poén, kedden megkaptam postán a terveket, a jogerőre emelkedésről szóló határozatot /szept.05/ és hogy tudomásul veszik a kezdést. Jó mi? Az ügyintéző nem tudja.

Na sok sikert a legális építkezéshez.

Csáááá!

Előzmény: Lefty (38)
Lefty Creative Commons License 2001.09.10 0 0 38
Hello!
Na itt vagyok,és lassan megőrülök.Volt kinnt az önkormányzattól a nő,és a következő történt:
1.A telek beépítettsége maghaladja,az önkormányzat által engedélyezett 35%-ot,ezért mivel nem adtak volna építési engedélyt,bontásra ítéltettem.
2.A szomszédaim közölték,hogy ha adok nekik 150 ezer forintot/koponya akkor visszavonják a feljelentést.
3.Írtunk egy szabályos adásvételi szerződést,miszerint mindenkitől megveszem a 24/120-ados telekhányadának az 1/120-ad részét 150ezerért,és akkor azt csinálok ott amit akarok.
4.Megállapodtam az önkormányzattal,ha a szomszédaim visszavonják a feljelentést,akkor eltekintenek abejelentés iktatásától.
5.Kerestem egy ügyvédet aki hétvégén is dolgozik,majd kimentünk aláírták a szerződést,és besétáltam vele az önkormányzathoz,ahol összetépték a bejelentés és a csütörtökön felvett jegyzőkönyvet amelyben leállították az építkezést.
6.A telken többségi tulajdonos lettem,építhetek,és talán még az idén költözhetek.
És nagyon szeretem a szomszédaimat.
Az azért említésre méltó:hiába bontasz le egy ingatlanon 20m2-et ha beépítettség már eleve és a bontás után is meghaladja a helyi önkormányzat által engedélyezett 35%,amit a helyére építesz automatikusan lebontják.
Remélem neked nagyobb sikered lesz.

Lefty

Előzmény: Törölt nick (37)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.10 0 0 37
Nekem kettőt és ássák a gödröt.
Messélj mi volt?
Előzmény: Lefty (36)
Lefty Creative Commons License 2001.09.05 0 0 36
Már csak egyet kell aludni,és itt a nagy nap.
Előzmény: Lefty (35)
Lefty Creative Commons License 2001.09.02 0 0 35
Na pénteken felhívott az önkormányzattól egy nő,és csütörtökön jön ki megnézni az építkezést.
Érdekes lesz alig várom:)
Előzmény: Törölt nick (34)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.26 0 0 34
Helló Lefty!

De igen. Igazad van, a leendő szomszédokat meg kell ismerni. Az enyémek rendeseknek tűnnek. Kértem őket, írjanak alá egy nyilatkozatot amiben lemondanak a fellebbezési jogukról az ép. eng.-el kapcsolatban. Azt mondták oké.
Tegnap kutat fúrtunk, átjöttek nézni a melót, az egyik szerelni is segített. Vizet és villanyt is tőlük kértünk.
A Te szomszédodat nem tudom minősíteni, az én értékrendemen kívül esik. Csak sajnálni tudlak.

Üdv,

Lefty Creative Commons License 2001.08.24 0 0 33
hello mindenkinek!

Voltam ma az önkormányzatnál és a következő nagyon érdekes dolgokat tudtam meg:
Ha valaki engedély nélkül épitkezik,akkor a bírság mértéke légköbméterenként 36 ezer HUF.
Ez a maximum amit ki lehet szabni.

Lefty

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!