Lassan itt a tavasz:)Igen rossz lehet ilyen hidegben betont keverni,meg a többi ilyenkor szokásos műveletet végezni.De kitartás,ha kész van az nagyon nagy királyság.
Isten isten:)BUÉK!
Nehogy hagyd magad kirugni! Pótold be! /tudom, hogy húzós/
Ácsolják a tetőt nálunk, ha kész ráérünk bévül szöszögni.
Most csak ennyit, mert gagyi főnök itt járőrözik.
Örömmel tudatom veled,hogy ezeket a sorokat már az új íróasztalomon írom,az új otthonombam.
És nagyon nagyon nagy királyság!
Hogy haladsz?
Most már csak az egyetemről fognak páros lábbal kirúgni,mert a tanulás az nem nagyon sikerült:)
hehehe, szomszédok.
Rám meg az én szomszédom kerítése fog omlani. o((
A telken keresztül van vezetve valami öt telefonkábel, belóg a garázs tetejébe, vágom el ha nem viszik sürgősen onnan. A másik szomszéd telkén van az oszlop, tök szabálytalanul. Párszor reklamált a Déltávnál, azt mondták neki fejlesztés alatt van és nem csináltak semmit.
Köszi van másik kőműves, mindent megcsinálnak a válaszfaltól a gletttelésig. Jövő hét elején pakolják a gerendákat, csak a jó idő tartson ki a tetőig, azután bévül lehet űgyködni.
A falakat meg kell becsülni tényleg. o))
Örülök hogy jól haladtok!
Építési engedély ügyben:Őszinte részvétem,az 1 szép szívás mire bármire adnak,de a fő szempontok:
- a szomszédok engedjék
- az önkormányzat rendezési tervébe illenie kell
- a környék beépíthetőségének határa alatt kell lenni,ez a Balatonnál max. 15%(de változik helytől,besorolástól függően)Polg. Hiv. megmondja.
- aztán tervek kellenek/mérnökiek
És már építkezhetsz is.
Általában azért nem hagyják,hogy mindenki azt építsen amit akar,mert akkor minden normális környék 95%-osan be lenne építve és hosszútávon nem lehetne szabályozni egy város terjeszkedését.Eddig a rizsa,de azt én sem tudom hogy miért nem lehet garázst építeni.
Kedves hattyas!
Örömmel tudatom hogy kedves szomszédaira ráomlott a tető,és sokkal többe fog nekik kerülni a móka mint amennyit belőlem kisajtoltak:))))))))))
Nálam már festenek,ha kell kőműves csak szólj ezek mennek mindenhova,most valami osztrák kastélyt csssináltak előttem.
Nálam már glettelnek,ami a festés része,pontosan nem tudom mi,de csinálják.A lényege az hogy először a falak téglavörösek voltak testületileg,aztán szürkék,most fehérek.Azóta a falakra nagyon nagy tisztelettel nézek amióta tudom mennyi munka,és főleg zseton van bennük:))))))))))
Alkalomadtán felnyomom a weblwpomra a képeket,ha lesz weblapom valaha.
Maradok kíváló tisztelettel:
Lefty
Teljesen abszurdum tényleg. Nevetséges, így támogatják az építkezőket.
Segíteni sajna nem tudok, csak eggyüttérezni veled, ami tudom nem sokat jelent.
Cak protekció, meg korrupció kell és lehet építeni mindent.
Nekem is lenne jogi kerdesem epitesi engedéllyel kapcsolatosan. A Balaton északi partján lakunk, és arra hivatkozva, hogy nincsen csatorna, semmiféle építési engedélyt nem adnak ki. Ez azt jelenti az én szempontoból, hogy egy garázst nem építhetek meg...
Miért? Hol a francban okoz szennyvíznövekedést egy garázs??
Foghíjtelkekre meg palotákat lehet építeni. Nem abszurdum ez egy kicsit?
Csak is akkor, persze. Lehet maradnak, mert tegnap tájékoztattam őket miheztartás végett. Fűt-fát ígértek. Ha nem tartják be, lehet húzni balra nagyívben.
Én most találtam magamnak új kőművest, és egy hét alatt többet haladtak,mint az előzőek 3 hónap alatt.Állnak a falak,nyílászárók a helyükön,a hálót vakolják még,és elkezdték a burkolást.Alakulok én is.
Ha kész van majd felnyomom a netre,és akkor megnézheted:)
Ez igen, rothadt tetvek. Legalább elintéződött. Imádom én is az ilyen sügereket.
Köszi a jókívánságot!
Ma kiásták a gödröt, holnap betonozunk, csak ne essen az eső.
Az a szerencsém, hogy nálunk 30% a telek beépíthetősége,mert ha nagyobb lenne a tervezőnő nagyobbat tervezett volna. A mostani beépítettség 29,6%.
Hétfőn múlt egy hete, hogy beadtam egy nyilatkozatot a szomszédok aláírásával, amiben lemondanak a fellebbezési jogukról. Most hétfőn telefonáltam az ügyintéző tehénnek, hogy a rajzokat elhoznám, öt percig beszélt a két hetes határidőről, meg bejelentési kötelezettségről 8 nappal a kezdés előtt, mire el tudtam mondani, leadtam a nyilatkozatot, berágott, mondta még meg sem kapta, majd annak a iktatási dátuma meg mit tudom én miket mondott. Felhívtam a tervezönöt, mondta hagyjam a fenébe, kezdjük amikor tudjuk az alapozást. Most jön a poén, kedden megkaptam postán a terveket, a jogerőre emelkedésről szóló határozatot /szept.05/ és hogy tudomásul veszik a kezdést. Jó mi? Az ügyintéző nem tudja.
Hello!
Na itt vagyok,és lassan megőrülök.Volt kinnt az önkormányzattól a nő,és a következő történt:
1.A telek beépítettsége maghaladja,az önkormányzat által engedélyezett 35%-ot,ezért mivel nem adtak volna építési engedélyt,bontásra ítéltettem.
2.A szomszédaim közölték,hogy ha adok nekik 150 ezer forintot/koponya akkor visszavonják a feljelentést.
3.Írtunk egy szabályos adásvételi szerződést,miszerint mindenkitől megveszem a 24/120-ados telekhányadának az 1/120-ad részét 150ezerért,és akkor azt csinálok ott amit akarok.
4.Megállapodtam az önkormányzattal,ha a szomszédaim visszavonják a feljelentést,akkor eltekintenek abejelentés iktatásától.
5.Kerestem egy ügyvédet aki hétvégén is dolgozik,majd kimentünk aláírták a szerződést,és besétáltam vele az önkormányzathoz,ahol összetépték a bejelentés és a csütörtökön felvett jegyzőkönyvet amelyben leállították az építkezést.
6.A telken többségi tulajdonos lettem,építhetek,és talán még az idén költözhetek.
És nagyon szeretem a szomszédaimat.
Az azért említésre méltó:hiába bontasz le egy ingatlanon 20m2-et ha beépítettség már eleve és a bontás után is meghaladja a helyi önkormányzat által engedélyezett 35%,amit a helyére építesz automatikusan lebontják.
Remélem neked nagyobb sikered lesz.
De igen. Igazad van, a leendő szomszédokat meg kell ismerni. Az enyémek rendeseknek tűnnek. Kértem őket, írjanak alá egy nyilatkozatot amiben lemondanak a fellebbezési jogukról az ép. eng.-el kapcsolatban. Azt mondták oké.
Tegnap kutat fúrtunk, átjöttek nézni a melót, az egyik szerelni is segített. Vizet és villanyt is tőlük kértünk.
A Te szomszédodat nem tudom minősíteni, az én értékrendemen kívül esik. Csak sajnálni tudlak.
Voltam ma az önkormányzatnál és a következő nagyon érdekes dolgokat tudtam meg:
Ha valaki engedély nélkül épitkezik,akkor a bírság mértéke légköbméterenként 36 ezer HUF.
Ez a maximum amit ki lehet szabni.