És hogy miért énoki? Na disz iz a long kájnd of sztori, de valahogy úgy hangzik, hogy volt egyszer egy szakállas bácsi (vagy nem szakállas mindegy) jó régen, aki LSD-s lázálmait papírra vetette, végül pedig olyan híres lett hogy bekerült az akkori legjobb bulvárlap és guiness rekordok könyve ötvözetébe vagyis a Bibliába azzal a tettével, hogy az egyetlen ószövetségi pátriárka volt aki élve emelkedett fel a mennybe Merkava (nem, nem Merkaba, de van aki úgy használja) révén ami nem más mint az isten tüzes szekere. Aztán a történet szájról szájra járt ahogy az már lenni szokott és íródott egy Book of Enoch nevű fantasy regény (gyk. apokrif irat) ami a bukott angyalok történetét meséli el. "Az a bölcsesség amit a bukott angyalok adtak át az embereknek és amitől az emberek eltévelyedtek volt az, amit Énok könyveiben leírt és amit az angyalok állításuk szerint továbbadtak Dee-nek." (Jó könyv: Osara és Saddie LaMort: A fenevad mágiája avagy Aleister Crowley mágikus életműve, Tuan Kiadó, 2005)
Ez a Dee nevű asztrológus összeállt egy Kelley nevű médiummal aki azt állította hogy beszélni tud az angyalokkal a kristálygömbjén keresztül. Na ezek ketten összedugták a fejüket, idézgettek, kristálygömbbe meredtek, angyalokkal beszélgettek (akik meg még ráadásul tanítgatták is ezt a kettőt), a végén pedig előjöttek ezzel az énoki mágiarendszerrel és a hozzá tartozó remek kis fontkészlettel. Most nagyon trendi a cucc.
persze azt csak poénnak szántam és nem értek én ezekhez a földöntúli dolgokhoz, ámbár roppant hangulatos tud lenni, amikor haver felolvas egy iet egy súlyosabb este során:)
Vááááá. Nemár te gyerek... Ángliusul enochian magyarul meg énoki nyelv amiről beszész teeee. Ami állítólag nem más mint az angyalok által használt nyelv (erre épül az énoki mágia). Mindezt John Deetől tudjuk aki tökre nem Adam, kivéve ha szegényke megvan már párszáz éves, de akkor meg egész jól tartja magát. Tekintve hogy Dee Erzsébet királynő udvari asztrológusa volt az 1500-as évek környékén, talán előfordulhat hogy időközben rálelt a hosszú élet titkára, és napjainkban elismert rokkzenész lett, de én ezt erősen kétlem. :)
de most komolyan. a válaszok vmi erachian nyelvben írodtak, amire találtam egy szótárat és lefordítottam, ennyi. nemtom mi ebben az őrültség, ha meg kicsit össze szedetlen a dolog, hát bocsi, csak nehéz mondatokká formálnom érthetően bizonyos dolgokat. és mellesleg teljesen logikus és nincs benne vak fanatikus imádat sem, nem mondom, hogy így van, de az egyik út erre vitt és addig csináltam, amíg értelmes volt.:)
amúgy engem támaszt alá az is, h a bejegyzések :05 re végződnek, 05=május, talán.
tudom miért, nézd meg a Tool honlapján a hírlevelek közül a 2006 januárinak legalább a végét, ahol elvileg egy szellemmel interjúzik egy mágikusbizbasztal segítségével.
who has answered the summons? obelison (jelentése: pleasant deliverer (normális magyar jelentést nem találtam, marad a "kellemes felszabadyító v. szülő v. átadó)
obelisong (az előző többes száma)
mi a neve a gityósnak a toolban? zadzaczadlin (jelentése ADAM valami könyvből, ami matekkal és varázslással fogallkozik)
mi a neve az énekesnek? blues bialo or Bien bár Fa A Ip-et várt a forma (a bialo, bien ás Faaip jelentése "A hang" v. a "hangom" sajna a bluest nem tudom mi lehet)
dobos neve? Fifis (azt írta, h "közel volt", igazából Fisis akar lenni, ami előadót, teljesítőt jelent)
basszer? Balit Sa (a "balit" igazságot vagy ítéletet jelent, a "sa" pedig a saturnuszhoz kapcsolódó szó, csak egy ídézet: " You're my peace of mind, my own, my saturn. Just try to hold on one more day.")
mi a hivatalos megjelenési időpontja a következő Tool albumnak? eejit (jelentése idióta az ír szlengben)
porv-vorp (Vicarious vagy Pot)
Rosetta Stonedról kérdés:
van vmi infód erről a számról? divineknowledgecrpolbamstofglo (szenttudás+ crp=de+ol="make" vagy "i made"+bams=elfelejteni+tofglo=dolgok vagy minden, ebből összerakható vmi ilyesmi: a szent tudás, de elfelejtettem mindent. ez tökéletesen illik a rosettara.)
mi miatt van ez? whippets (=harckocsik)
ezalatt mit értesz? no recall (asszem aztat jelenti, h nem emléxem)
a daves részt nem vágom, ár vannak ötleteim, pl: a "d" jelentése 3 az "ave" jelentése "a fény gyermeke"
message: m33ixomaxip (m33 egy üstökös, aminek a neve triangle=háromszög, az ixomaxip pedig "ismert")
mikor adja ki élő koncert dvdjét a tool? (ha érdekel hívd segítégül a táblát, a tábla egyből az "O"ra ál be, ami úgy tudom, h a telihold jele, alapból a Hold az anya jelképe az asztrológiában, telhold éri el az ember a teljesítőképessége maximumát, ez az időszak alkalmas a varázslásra is, amit az újhold követ. az új Hold pedig 27én lesz).
ez volt a kis fejtegetésem, sztem télelg megőrültem, de ezvan:))
hosszú lenne mindent elmondani (legalábbis asszem, aztán lehet, h két sor az egész:)), de a lényeg, h ebben a hónapban lesz vmi még és sztem 27én valamit fog csinálni a tool, de lehet, h félre értem a dolgokat. mindenesetre én tartok itthon tarcsiba egy kis pénzt, ha mégis.