A sineket kicsereltek, de a kockako allapota elkeserito.
Nem tudom, ki jar arra autoval, de kozepen a betonon jarhato csak, ami valoszinuleg plusz terhelest ad a villamospalyanak.
Raadasul, meg a villamospalyan is vigyazni kell, mert a sin ket oldalan, olyan mertekben emelkednek ki a kovek, hogy egy hirtelen kormanymozdularta, siman egy fel meterrel odebb talalja magat a gyanutlan autos.
Csuszos idoben, ezert a vegeredmeny barmi lehet...
A villamospalya mellett, pedig hianyzo kockakovek es akkora melyedesek vannak, hogy az mar szinte balesetveszelyes.
Görgeybe is olyan megállókat kell építeni, mint az Erzsébet királynén!
Tényleg, mi van a Görgey felújítással? Még valamikor sok-sok hónapja olvastam, hogy amikor átadták a felüljárót (Fóti-Szilágyi), akkor egyeztek meg polgármesterileg, hogy egy év múlva forgalomszámlálás lesz, és ha növekedik a forgalom a Görgey úton, akkor a fõváros felújítja egy éven belül. Vagy valami ilyesmi -- mivel BKV útvonal, nem tudom, miért nem a fõváros újítaná fel (az ilyenek hozzájuk tartoznak). Valószleg az az egy év már jó rég lejárt, és nem szeptember elsõ napjait választották a forgalomszámlálásra :)
Nem is emlékszem ilyen jellegû útra, ahol még macskakõ van. Jó is az, amikor egy roncsszállító (nem tudom, mi a bánat tud ennyire zörögni egy kisteherautón), végigcsattog a sínek mentén éjjel... Mondjuk néha az éjszakai buszok is ki tudnak tenni magukért.
Egy két járdaszakasz idõnként megújul, de ennyi...
Csak szép sorjában, mert egészségesen "vitatkozni" , véleményt cserélni még tudok, szoktam , -sőt csak erre vagyok hajlandó !
- "harci adalék"- ezt Te írtad nekem amikor -a barátaim védelmében- a durva és sértegető hangnemért, a stílusért anno...szót emeltem.
Miután gyerekekkel foglalkozom, ha tetszik finomlelkű vagyok és "rózsaszínben látom a világot" (hm.. ? vagy csak szeretném ?) ,nem szoktam szándékosan senkit sértegetni, empátiával és toleranciával, netán még szeretettel is próbálok mindenkihez közeledni..... :) :)
- a másik nevem jobban tetszik "amelanik".. akkor így is szólíthatsz..
-"semmiről sem szól..." a topik. Nem is nagyon volt itt senki, bár ez lehet azokra nézve bántó akik ebben a ciklusban beírtak...."nevem senki..."mondják, mondjuk majd...oké !
-"nagyjából hárman könnyesre sírtátok a szemeiteket..." nem vagy kissé cinikus ?
Azért annyira nem könnyeztem, CSAK kedves akartam lenni és szerettem volna ha minden a régi lesz, a jó hangulat meg egyebek... és megbékéltek végre, erről írtam Palotának és Kistesónak is...magánban.
-"igényesség" ? az, hogy mindig puffogunk és morgunk valamiért az ezt jelentené ?
Én is arra vágyom, hogy Újpestről szóljon a topik, de ne csak a rossz dolgokról...nézzük már a jó oldalát is valaminek,vegyük már észre a jót is
- "együgyű gif"stb..."nulla igényesség"? úgy teszel mintha én olyan nagyon topikolos lennék és max. csak erre terjedne ki a látóterem, az IQ-m...
-csak az a jó amit kdezsoe csinál, amit ő mond, ír ?.., azt kell követni..?,mert az igényes ??Te sok-sok képet raktál fel és nem csak fotókat,.. szép számmal voltak gifképek is...
-én is emlékszem még arra a találkozóra, ahol nagyon jól éreztem magam...és tényleg jót dumáltunk, vitatkoztunk és..!! szeretetben váltunk el....Nem ismersz még, az a pár óra nem elég csak a megismerkedésre!...Én sem ismerlek még!... Lehet már nem is fogsz, mert nem szeretnék többet vitatkozni és nem fogok(!!)...én sem itt a "semmitmondáshoz" billentyűt koptatni...
-azért maradjak meg az emlékezetedben...úgy ahogy a talin megismertél (az talán az igazi énem volt) a pipa kivéve...üdvözlöm az újpestieket!
Mekkora kellene legyen az, hogy valami megmozduljon a társadalomban?
Akkora, hogy 1 hétre - jogszabályba foglalva!!! - tiltsák a városi közlekedést autóval! Akkor aztán megérzik, ha megérzik, de hát amilyen a vezetési kultúra olyan a megérzés... :S
Kicsit OFF!
Nem rég volt a szentendrei HÉV felújítás a biztosító berendezések átállása miatt. Ebből kifolyólag a Szentendrei úton busz-sávot alakítottak ki a pótlóbuszoknak. Háát direkt megfigyeltem: 1 perc alatt 4-5 autó ment a bustsávban!!! Ez óránként (csúcsidőn kívül) 300 autót jelent!!!