Használt, jó állapotú Faktum bababútor eladó. 2 ajtós szekrény és egy pelenkázós kiságy ami később ifjúsági heverővé alakítható. 60 ezer Ft-ért Biatorbágyról elvihető. Újonnan 110 ezer Ft. Kérésre emailcímre képet küldök. Telefonom: 06-23-311-965.
A croup-betegség 2/3-áért a vírusok felelősek. Ezek leggyakrabban az un parainfluenza-vírusok, de esetenként adeno ill. influenza valamint un. RS vírusok fertőzése mutatható ki ezeknél a gyermekeknél. A megbetegedés 3 hónapos és 5 éves kor között a leggyakoribb. A 3-7 éves kor között jelentkező croup hátterében bizonyos bakteriális fertőzések is húzódhatnak. A betegség ősztől tavaszig halmozottan fordul elő. A betegség fiúkban gyakoribb, és gyakran családi halmozódás figyelhető meg ( testvérek, rokonok), tehát a kórokozók mellet alkati adottság is szükséges a kialakulásához. A betegséget biztonsággal megelőzni tehát nem lehet, de ha a szülő azt idejében felismeri és otthon a megfelelő gyógyszerek: duzzanatcsökkentő-légúttágító-nyugtató kúp, erős gyulladáscsökkentő kúp, és persze a hűvös, párás levegő rendelkezésére állnak,
Mona, Piros, nektek sem egyszerű az életetek mostanában.
PISKO, Csak így tovább Somával! :-)
Elválasztás ügyben hasonlóképp állunk, azzal, hogy reggel fixen van szopi (addig is lehet az ágyban maradnom ;-)), nappal igyekszem elterelni a figyelmét. Remélem, nagyon sokáig nem lesz beteg és akkor végleg sikerülne.
A ciklusom sokkal rövidebb nem volt soha. Meglátjuk, mi lesz. Karsa egyre nagyobb fiú, már tényleg időszerű lenne a negyedik baba bejelentkezése. Várjuk.
Elég förtelmes hetem van lelkileg. Kedden meghalt egy barátunk. 8 hónap alatt elvitte egy gyomorrák. Még a betegség elején megszakította a kapcsolatait...Páromnak sok haverja van, barátja jóval kevesebb. Ő az volt. Tegnap végre hazajött, de csak lézengett, beszélgetni nem lehetett vele. Holnap temetik az ország másik felén. Ott lesz.
Zádor sem alszik itthon nappal, csak elvétve, ha igazán sűrű napunk van. De cserébe 7- kor már ásítozik, este fekve marad mesehallgatás közben. Szerencsére a bölcsiben simán elalszik.
És már látom, hogy érdemes volt úgy, olyanokat mondani, mutatni neki, amiről nem teljesen hittem, hogy befogadja. Egyre több (napi kb. 5- 10) két szótagú szót mond, közöttük olyanok is vannak, hogy billeg, stb.
Nálunk most épp a legnagyobb köhög csúnyán, reggelente rengeteg trutyi kijön belőle, így orvosi javallatra itthon tartjuk. A másik kettő egész jól van kopp-kopp-kopp, megy a párásító, ahol csak kell.
Behívtak tüdőszűrőre. Mivel megint megjött, így nyugodtab mehetek. :-(
Én holnap megkapom életem első gipszét. Nem ínhüvely gyulladásom van, de azért már szépen dagadt a kezem és mozgatni sem tudom a felső újjpercet, na meg fogni sem tudok vele. És állítólag tele van vízzel. Miután eddig semmi nem hatott, most jöhet a gipsz. Mellesleg jegyzem meg, hogy jobb kezes vagyok és persze arra kapom a gipszet. Izgis napok elé nézünk a gyerekekkel, mert egy csomó programunk van. Védőnő mindkét gyerekkel státuszvizsgálatra, alvásvizsgálat a fiamnak és hasonlók, amit nem igazán lemondhatók.
Itt vagyok ám, de szokás szerint "csak" olvasói üzemmódban...! De vok!
Baj az nincs, ha csak az nem baj, hogy nem elég 24óra/nap :))) Nyűgöm is van, de az nem ide való :(
Norbi vadul járkál, és PAKOL! Nem kicsit, nagyon! Viszont már nem éjfélkor alszik el, hanem viszonylag "emberi" időben. De ehhez nappal nincs alvás. Mert ha igen akkor éjfélig fent van. Valamit valamiér... Viszont nem volt egy laza futam:) Beszélni még mindig nem beszél, de az utolsó írásomhoz képest azért javult. Sebaj, beszélek én helyette is :O
Ancsúr! Köszönöm!!!!!!
a képen van kakukk tojás.... ki veszi észre???????????????
Sziasztok, kicsit eltűntem az utóbbi napokban/hetekben. Voltunk a szüleimnél az őszi szünetben, nagyon jól éreztük magunkat. Szerencsére senki sem beteg (gyorsan le is kopogom, mert mikor legutóbb ezzel dicsekedtem, utána rögtön elkapott valami nyavalyát Lora). Somának kinőtt egy újabb fogacskája, így már csak 5 hiányzik a 20-ból. Az étvágya elég pocsék volt, csak 3-4 napja kezdett el enni viszonylag normálisan. Most, hogy nem beteg, visszaálltunk napközbeni 1, éjszakai 1 szopizásra, így talán év végére sikerül elválasztani. Nov. 15-re kaptunk időpontot vese UH-ra és hólyagfeltöltésr, kíváncsi vagyok, mit fognak mondani.
Hát, Ancsúr, ez hihtetlen. Nektek is kijut minden "jóból". A párásító készülék tényleg a legjobb. Nekünk Boneco van, ez ugyan elég húzós, már ami az árát illeti, de nagyon jól funkcionál. Mikor Somáról kiderült, hogy kruppos, utnaolvastam egy csomó dolognak a neten, és nagyon érdekesnek találtam, hogy míg az orvosok egyértelműen a hideg párásítást ajánlják, addig elég sokan írták azt, hogy a meleg pára (vizes törülközők kiterítése a lakásban, forró víz folyatása a fürdőszobában) is jót tesz. Nem tudom, ebből mi igaz. Én terítettem ki törülközőt is, de emellett nyitva volt az ablak végig. Nekünk azt mondta a doktornő, hogy a legkisebb vírusos megbetegedés is kiválthatja az arra érzékenyeknél a kruppot. A nővérem meg azt mesélte, hogy a legkisebb fiára egyszer utazás alatt jött rá a roham a semmiből. Mégcsak ne is folyt az orra előtte a kissrácnak. Ott állt a benzinútnál, félúton Bp és a horvát tengerpart között, és azon gondolkodott, hogy merre induljanak. Aztán az utóbbit választotta, és az ottani levegő nagyon jót tett. Szóval nem lehet rá felkészülni. Mindenesetre Pécsre már vittem le magammal az egész "kruppos felszerelést": kúp, Fenistil csepp, párásító... Lassan több a gyógyszer, mint a ruha a bőröndben:-(
Elég nagy itt a csend mostanság. Mi van a többiekkel?
Nem múlik a köhögésünk sajna. Nincs krupp, csak szépen felszakadó köhögés, de az bőven. Továbbra is családilag. Nekem hólyaghuruttá fajult, ma jártam az ügyeleten. Közben ki kellett vadásznom a tömést a fogamból egyik éjjel. Abból, amelyikkel 2és fél éve mentem 1. dokihoz. Végre találtam egy megfelelő dokit, aki este is rendel. Erre párom ezen a héten sem volt itthon, hétfőn meg megy el újra. Ha Zádor megígérné, hogy szépen viselkedne, akkor rendben lenne...Inkább nem kockáztatok.
Ancsúr, látom már jobban vagytok egy fokkal. Írtam lejjebb, hogy én mit szoktam tenni, hogy megelőzzem a letapadást. Ami persze vagy sikerül vagy nem, de általában igen.
ÁÁÁÁ, látszik, hogy közeledik a munkába állásom napja. Összeszedtem a benti cuccaimat. Eddig mindig sikerült magamat lebeszélnem, hogy Zorkával bármiféle felmérést elvégezzek. De most, hogy Zádor odatapad az asztalhoz, engem is odaültet, Zorka is ott akart vmi értelmeset csinálni. Erre előkaptam egy grammatikai tesztet és végig izgultam, hogy hogy fog teljesíteni. Szerencsére remekelt, de soha többet ilyet.
Ha papírforma szerint ez volt a legrosszabb, akkor nem fogok idegeskedni. Ma éjjel teljesen szépen vette a levegőt, hajnalban kezdett csak köhögni, de akkor is csak a felgyűlt cuccot köhögte ki.
Azt hiszem maradunk az olcsóbb készüléknél egyelőre.
Van annyiért is, de ugyanúgy hideg párát csinál a dyras Silencio nevű készüléke, 8 ezer forintért.
Ha viszont esetleg sós (Salvus) vizet szeretnél inhaláltatni (hamarabb fölszakad a trutyi), akkor a drágább készüléket szokták javasolni.
Az ülve alvás úgy volt, hogy én párnákkal félig ülő helyzetbe hoztam magam, ölemben Karsa, oldalról ránk nyitva a franciaerkély ablaka. Sapka, sál, sok takaró. És elég hamar elmúlt a zihálása, csak éppen egyszerűbb volt így maradni, mert ha visszatér, megint egy menet (a régi Tefal párásítónk - 2 évig ment, és most javították meg garanciálisan) pont akkorra mondta be az unalmast).
Szopás mellett eszik is, ma este majdnem mind megette a 3 dl tej 5 dkg kukoricadara 2 dkg cukor kombinációt! Persze, elég édes így. De hízókúrára fogtam. A többi napszakban főzelék, hús, joghurt, gyümölcs, zabpehely, és persze "sopita" (leves, első szavai közt volt, imádja - de csak levet ám!).
Csak hát rájött, milyen jó is az, tejecske, cici, anyaöl. Ha álmos, nyűgös, idegen helyen vagyunk, csak az jó. Én nem is bánnám, ha teherbe tudnék esni így...
Na, lett volna ma alkalmam, de nem mertem utánaolvasni a kruppnak. Hajlamos vagyok rálelni a legszörnyűbb dolgokra. Ezért inkább itt kérdezek. Ezentúl minden náthánál számítani kell ilyenre? Van olyan is, hogy egyáltalán semmi előzmény nincs?
Átlagos esetben mennyi ideig tart egy- egy roham?
Quizas! Te írtad múltkor, hogy egész éjjel ülve "aludtatok". Ez mit jelent? Végig zihált, köhögött Karsa?
Jó hírek is vannak azért. Zádor elkezdett nagyon rajzolni. Szépen színez, rajzol fákat, egyszer még egy autó is sikeredett. És napról napra többet beszél.
Zorka meg tényleg szobatiszta lett éjjelre, csak én nem merem még pelenka nélkül lefektetni este.
A gond az, ha nem javul, nehezen veszi a levegőt. Ilyenkor a kórházban először szteroidot adnak, hogy csökkenjen a gégében a nyálkahártya (?) túlzott duzzanata, és köptetőt csak utána (különben a hirtelen fölszakadt váladék elakadhatna a beszűkült légúton).
Jobbulást!
Ui.: Mi egy náthát szereztünk be pécsi látogatásunk során. Karsa masszívan szopik, hol lesz ebből baba...?
Köszi, kicsit így bizakodóbb vagyok. Du. elkezdett hurutosan köhögni, ezek szerint ez jó.
Rectodelt kaptunk, párom egy parkolóban randizott a rohanásban lévő gyerekdokinkkal.
Úgy vannak ruhák a radiátoron, hogy közben az összes ablak nyitva van. Így sem jó? Gondolom, hogy nem a legjobb, de párásítónk (egyelőre) nincs. Most tájékozódunk ez ügyben.
Krupp: hidegpárásítás, a törölköző szerintem nem jó, mert az nem hideget párásít....de lehet, hogy nem jól tudom. Tényleg jobb, ha hidegebben alszik, és adjál neki Sinupretet (gyógynövényes), ami már 1 nap alatt is oldja a letapadt cuccot, nekünk nagyon bevált ilyenkor, illetve én már orrfolyáskor is adom 1-1 napig, hogy nehogy letapadjon az orrfolyásos szutyi.
Kitartást, nem tudni, milyen lesz a következő éjszaka, amíg nem köhög felszakadozottat, hurutosat, addig várható, minél előbb fel kell szakítani ilyenkor. Nálunk még Fenistil/Zyrtec cseppeket adtak ilyenkor, az segített valamennyire.
Druvább esetben meg a Rectodelt kúp, épp most néztem, nekünk már lejárt, ki is dobtam. Egyébként meg kinőhető, illetve akinél volt kiskorban, annál még kb 6-7 éves korban még 1-1x előfordulhat (mint nálunk is volt), de kész, ennyi. Addig kell kibírni. :-( Én így tudom, aztán majd mond más is valamit. :-)
Egészen enyhe orrfolyásos napok után 11 után arra ébredtem, hogy Zádor "ugat". Nem rettenetesen estem pánikba, de a függönyt sikerült leszakítanom karnissal együt. Elkaptam. 5- 10 perc alatt el is múlt a roham, Zádor el is aludt, én meg virrasztottam. Párat még köhögött, de fel sem ébredt rá. Mára már rekedt lett.
Ha vki tapasztalt erre járna. A mai éjszaka rosszabb lesz?
Láthatóan jobban érzi magát hidegben, jelenleg a 16 fokos szobát választotta alváshoz. Tele van az összes radiátor vizes ruhával. Mást mit tudok tenni?