Arra rábasztál mert már elküldtem! és lefelejtettem há-há
Ugyanis vettem a bátorságot nem megvárni míg válaszolsz.
Mondjuk kurva sovány kis csomag lett belőle, valójában célja az volt, hogy visszajuttassam hozzád a cuccaidat, majd ősszel küldök zsíros pakkot dzsiháddal meg windows-forráskóddal.
nem semmi...ekkora baromságot csak japánok találhatnak ki. nem tudod véletlenül megszerezni dvd-n?:)
(ezek a felfegyverzett kiscsajok egészen felizgattak, hehe)
közben rájöttem, hogy a sarok váltogatja az idézeteket, tehát az emlegetett mondás így hangzik: "Ha nem tehetjük, amit akarunk, azt kell akarnunk, amit tehetünk."
Ha a levél a hús-vér forma megfelelői, akkor mi a mag, amely újraindítja a processzt?
öö...fogalmam sincs. bár, mi a fsznak ide még a mag, amikor már maga a szétágazó fa, a tudat osztódását jelenti? egy erdőt csak még nehezebb elképzelni bazz. mondjuk, hogy ennek a fának csak egy magja van. a mag talán a reset gomb lehet, vagy valami ilyesmi. mindenesetre nem az ember.
Mi történik a Párt alapelveivel? Mennyire függenek egyéni, emberi tévedésektől/jellemvonásbeli hibáktól?
nem értem a kérdést.
egyrészt semennyire, másrészt persze a Párt mindig az emberek kisstílű gyengeségeit használja fel arra, hogy uralhassa őket.
Na ezt kétségbe vonnám. Valami ott lehet, ha nem anyag, akkor is, ez egyértelmű.
[ti. hogy "AZ ANYAG AZ AZ ELGONDOLÁS, HOGY VALAMI OTT VAN"]
jaja, de az anyag fogalmát most kicsit tágabban értelmezd, például képzeld el, hogy látsz egy szellemet, ami nem anyag, hanem ektoplazma, vagy mi a fasz, hehe, nade most az is az anyag fogalmán belül van, mer' mi nem ragadunk le a "hétköznapi" anyagnál. az általad vitatott mondatban szerepel, hogy "OTT". Valami más is lehet, mint anyag, de 'ott'(értsd: valahol a térben) csak anyag vagy energia lehet, ami lényegében ugyanaz.
de te ugye pillanatig sem hiszed, hogy a képzeletedben megjelenő gyémánt valóban ott lenne, ezért nincs is ott.
Mégsincs ott semmi, ami tényleg ott van, nemedebár?
ez nem az én szövegem? meg ugye olyan sincs, hogy 'ott', mivel a teret csak elgondolod, hehe
apropesz. már nagyon rég óta, évek óta flashelget bennem egy kép: két baszott hatalmas préstömb, szinte végtelen kiterjedésű, porrá zúz egy közéjük behelyezett gyémántot.
az utóbbi impulzusokkal együtt az jött ki, hogy a gyémánt (amit jó thetánként létrehoznál) az álmaidat jelenti, amit a hideg valóság (betontömbök) állandóan összezúznak. hehe:)
szerintem mostantól gondolj arra, hogy a gyémánt szilárdan állja a sarat, hiába sújtanak le újra és újra a tömbök, aztán egy idő után te leszel neo, meg ilyenek.
vagy pedig javaslom a zsidó közmondást a sarok.org-ról, mint a Párt alaptételét.
nekem úgy tűnik, hogy Smith nem más, mint a szükségszerű Antihős (tükörkép, negatív) az újra és újra előadott előadásban, amit a Párt rendezett. a színdarab pont arról szól, hogy egy színész előadás közben megőrül, és függetleníti magát a darabtól, rögtönözni kezd, hehe, de persze mindig ugyanúgy ér véget.
Eh, erre nem is gondoltam, lévén a film amerikai - láttad te a THE GAME c. filmet? Valami korcsitúra Játsz/ma névre keresztelte; a filmet Fincher rendezte (Seven, Fight Club)...és nem lehet átsiklani a cím kettős jelentése felett :))
Ha nem ismered, akkor hétvégére feltétlenül kölcsönözd!
nem, a végén már a "való világban" is különleges képességei vannak
Jah tényleg, mondjuk én majnem otthagytam a hajam azoknál a részeknél. Annyiból jó, hogy neo rájön, nemcsak a mátrix történik az ő fejében ;)
bár kezdek rájönni, hogy Smith és Neo tökértelmetlen bunyói talán a cselekvés hiábavalóságát szimbolizálhatják
:)) ere gondoltam én is egyből
ha jól értem, az a bajod, hogy a Tudatot szerinted inkább gyökérrel kéne szemléltetni? hehe
Vagy a gyökeret rágó kis gyíkkal te csöcs ;)
Ha a levél a hús-vér forma megfelelői, akkor mi a mag, amely újraindítja a processzt?
a Párt csak a kiválasztottakat győzi meg érvekkel, akik így megvilágosodhatnak
Mi történik a Párt alapelveivel? Mennyire függenek egyéni, emberi tévedésektől/jellemvonásbeli hibáktól?
amúgy a szabadzóna rulez! hehe
egyrészt szénné röhögöm magam rajta, másrészt ki lehet fogni ilyen részleteket, hogy:....
jaja, másképp be se mertem volna linkelni :))
"AZ ANYAG AZ AZ ELGONDOLÁS, HOGY VALAMI OTT VAN"
Na ezt kétségbe vonnám. Valami ott lehet, ha nem anyag, akkor is, ez egyértelmű.
"Gondolj egy gyémántra – jó. Most igazán keményen préseld össze és akkor egy valóban szilárd gyémánt lesz előtted – nagyon jó. Ha ezt meg tudod tenni, akkor egy kiváló állapotú thetán vagy."
Mégsincs ott semmi, ami tényleg ott van, nemedebár?
apropesz. már nagyon rég óta, évek óta flashelget bennem egy kép: két baszott hatalmas préstömb, szinte végtelen kiterjedésű, porrá zúz egy közéjük behelyezett gyémántot.
Azért felvilágosítalak, hogy Smith ügynök korántsem a Párt embere.
tényleg. azóta bepótoltam a mulasztást, beszereztem és kikockáztam mindkét részt.
Abszólút kilép a Pártból, és deadly vájruszként üldözi Neot. Mint program, céllal van ellátva, és ez a cél az, hogy Neot elpusztítsa.Viszont ez annyira rögeszméjévé válik, hogy képes mindent eltörölni, ő lesz a harmadik cselekvő a Párt és Ember mellett, mindkettőre egyformán veszélyes.
nem tudom, nekem úgy tűnik, hogy Smith nem más, mint a szükségszerű Antihős (tükörkép, negatív) az újra és újra előadott előadásban, amit a Párt rendezett. a színdarab pont arról szól, hogy egy színész előadás közben megőrül, és függetleníti magát a darabtól, rögtönözni kezd, hehe, de persze mindig ugyanúgy ér véget.
Az általam idézett párbeszéd kibaszott nagy része a filmnek, Smithet gyűlölete arra viszi, hogy kilépjen a mátrixból, és egy ember testébe költözzön, mert rájön, hogy így tudja csak levadászni Neot (aki a mátrixban rendelkezik csak különleges képességekkel).
nem, a végén már a "való világban" is különleges képességei vannak.
A film vége lenne a kedvenced, szép liberálisan megegyezik Neo a Géppel, hogy közös ellenségük (smith) érdekében blabla, majd feláldozza magát a szent cél érdekében blabla, vagyis hagyja magát megöletni Smith által, aki azon nyomban megsemmisül, hisz teljesítette célját blabla.
huhú, az tényleg ott van! az menti meg az egész sorozatot, hogy a végén Neo meghal. (ezzel a filmet is megváltja hehe:) a verekedős részek valami ultragagyik (ennél a Dragon Ball is ezerszer jobb volt), bár kezdek rájönni, hogy Smith és Neo tökértelmetlen bunyói talán a cselekvés hiábavalóságát szimbolizálhatják a szükséges látványelem funkció betöltése mellett, hehe
2. szürkületi zóna
I'm eating my own ashes.
Amúgy ezzel nem értek egyet. A Tudat keresi a tökéletes formát. Ez mozgatja. A hús anyaga is egy forma, sőt mitöbb, az anyag maga is egy forma.Persze azt ő is tudja, hogy a tökéletes formát csak önmagában, önmaga felszámolásával találhatja meg, ugyanis abban a pillanatban, amikor ő, a Tudat összeáll, vagyis csápjai visszatérnek kiinduló pozíciójukban, mintegy megszünteti önmagát, megszűnik tudatnak lenni.
Majd minden újraindul.
a Tudat szétágazását egy szerteágazó ágú fával szokták ábrázolni. tán az ágak végén a levelek lehetnek a hús-forma megfelelői.
ha jól értem, az a bajod, hogy a Tudatot szerinted inkább gyökérrel kéne szemléltetni? hehe
A golyó...én vagyok. Eye am the bullet.
Ugyanaz a program indul újra, akárhányszor nyomsz felháborodva RESET-et.
pedig a két felkiáltójel nem felháborodottságot jelez, hanem csak egyszerűen egy erélyes parancsszót, mint ahogy a kivégzőosztagoknál kiadják. azaz, lehet hogy a te kezedben van a fegyver, de még mindig én vagyok a hang a fejedben...(hehe, na most monnyál valami mégnagyobbat te is)
amúgy ennyi erővel puskapor is lehetnél, az sem tehet semmiről, hehe
ja, remélem tetszik a Kitano Takeshi képe (a kedvedért linkeltettem be)
Te így képzeled el a reformációt, vagy esetleg érvekkel akarod meggyőzni akarod az embereket, hogy lépjenek be a Pártba, és adják fel magukat a magasabb cél érdekében?
a Párt csak a kiválasztottakat győzi meg érvekkel, akik így megvilágosodhatnak.
amúgy a szabadzóna rulez! hehe
egyrészt szénné röhögöm magam rajta, másrészt ki lehet fogni ilyen részleteket, hogy:
"Az igaz számodra, ami számodra igaz.
Igaz az, amit megfigyelsz és ami számodra igaznak és múködőképesnek tűnik.
Senki sem tudja igazán megmondani neked, mi igaz vagy hamis. Elmondhatják neked az adataikat és a javaslataikat. Viszont a magad számára neked kell kiértékelni ezeket.
A végső igazság elérhetetlen. Ami elérhető, az a működő igazság. Ami számodra alkalmazható és hasznos, az a működő igazság. Ahogy egyre többet tanulsz és egyre nagyobb tapasztalatra teszel szert, az igazságöt szükség esetén ennek megfelelően módosíthatod."
Production will set you free. Mekkora szlogen, és mennyire aktuális. Óriási ! Asszem gyártok erről egy képet.
hehehe
az individuális lét az egy jellemző állapot. nincs másmilyen individuum.
In divinum.
Istent darabokra szaggatta az indiviDUALitás. Mihelyst létrejön, elpusztít. Önmaga ellentéte.
nem is a hús hozza létre a individuumot hanem fordítva: a tudati degradáció hozza létre a hús romlandó és tökéletlen képződményét, az érzelmekkel együtt hehe.
Erre mondta Manson:
I'm eating my own ashes.
Amúgy ezzel nem értek egyet. A Tudat keresi a tökéletes formát. Ez mozgatja. A hús anyaga is egy forma, sőt mitöbb, az anyag maga is egy forma.
Persze azt ő is tudja, hogy a tökéletes formát csak önmagában, önmaga felszámolásával találhatja meg, ugyanis abban a pillanatban, amikor ő, a Tudat összeáll, vagyis csápjai visszatérnek kiinduló pozíciójukban, mintegy megszünteti önmagát, megszűnik tudatnak lenni.
Majd minden újraindul.
A Párt szempontjából semmilyen jelentősége nincs annak, hogy egy alkatrészt ötven van ötvenmillió évenként kell-e kicserélni.
tűz!!
A golyó...én vagyok. Eye am the bullet.
Ugyanaz a program indul újra, akárhányszor nyomsz felháborodva RESET-et.
de a cserélhetőség korlátozott, így a test lecserélhetőségéről nem beszélhetünk.
Míg a lélek cseréjéről igen.
Ezt figyeld:
"A posztulátumok a múltra, a jelenre vagy a jövőre vonatkozhatnak. Vegyük például Mr. Jonest. Azt mondja, hogy "jövő héten elmegyek horgászni". Amikor ezt mondja, akkor ez számára igaz. Ezzel az állítással a saját jövőjét teremtette meg. Ha megkérdezed Mr. Jonest, hogy mi a neve és mi a szakmája, akkor Mr. jones jelenére vonatkozó posztulátumokat kapsz válaszul. Azt fogja mondani, hogy "Jonesnak hívnak és farmer vagyok". Ez lehet, hogy nagyon nyilvánvalónak hangzik és a posztulátumokkal kapcsolatban nem érdemli meg, hogy megemlítsük, de ez olyan dolog, amelyet Mr. Jones saját maga számára nagyon igaznak gondol. (A folyamatosan fenntartott és nem ki- és bekapcsolódó posztulátumokat elgondolásoknak vagy konsziderációknak hívjuk.)
Lehet, hogy azt gondolod, hogy a nevével és a szakmájával kapcsolatban nehéz Mr Jones bizonyosságát megingatni, de az elektrosokkok, kábítószerek és hipnózis segítségével végzett klasszikus agymosási és implantálási módszerek segítségével ezt meg lehet tenni [8]. Egy ehhez hasonló eset jöhet létre, amikor Mr. Jones saját magát reaktívan egy engram tartalmával, főleg az engram "dramatizáló személyével" azonosítja. Ennek az azonosulásnak eredményeként Napoleonnak gondolja magát. Ne felejtsük el, hogy nem arra emlékezik, hogy ő Napoleon volt, hanem azt gondolja, hogy ő most Napoleon. Ez a bizonyosság egy olyan posztulátum, amely meghatározza a jelenét, még ha az aberrált is és egy engram erőlteti ezt rá.
...
Egy klasszikus implant többé-kevésbé a következő módon épül fel: egy székhez kötözve ülsz, elektronikus készülékek és képfelvillantó szerkezetek vannak körülötted és elektródákat rögzítenek a halántékodhoz. Megkapod a sokkot, dezorientálódsz, teljesen magad alá kerülsz és ekkor közvetlenül a füledben egy hangot hallasz: "ne legyél senki" – sokk – "legyél mindenki" – sokk – "tegyél jót" – "tegyél rosszat"– sokk, és így tovább. Ezután minden, ami lenni vagy amit tenni próbálsz, restimulálja a kapott fájdalmakat és megfájdítja a fejed. A saját nézőpontodat az erőszakkal ráderőltetett nézőpontok elnyomják. Más-determinált vagy akár robotizált leszel. Ennek részeként kábítószereket vagy hipnózist is használhatnak."
(www.szabadzona.hu)
Te így képzeled el a reformációt, vagy esetleg érvekkel akarod meggyőzni akarod az embereket, hogy lépjenek be a Pártba, és adják fel magukat a magasabb cél érdekében?
Azért felvilágosítalak, hogy Smith ügynök korántsem a Párt embere.
Az eslő részben az volt, de a folytatást megmentette az ő változása, mely kétségtelenül a legfontosabb motívum az egész filmben.
Smith gyűlölete révén emberré válik, pontosabban ráébred arra, hogy gyűlöli Neot, tehát érzelmekre képes.
Abszólút kilép a Pártból, és deadly vájruszként üldözi Neot. Mint program, céllal van ellátva, és ez a cél az, hogy Neot elpusztítsa.
Viszont ez annyira rögeszméjévé válik, hogy képes mindent eltörölni, ő lesz a harmadik cselekvő a Párt és Ember mellett, mindkettőre egyformán veszélyes.
Vírusként megsokszorozza magát, egyszerre 200 Smith támad Neora, eredménytelenül.
Az általam idézett párbeszéd kibaszott nagy része a filmnek, Smithet gyűlölete arra viszi, hogy kilépjen a mátrixból, és egy ember testébe költözzön, mert rájön, hogy így tudja csak levadászni Neot (aki a mátrixban rendelkezik csak különleges képességekkel).
Sikerül Neot megvakítania, sajnos az anyabaszó elszabadul, hogy találkozzon a Géppel Himself.
A film vége lenne a kedvenced, szép liberálisan megegyezik Neo a Géppel, hogy közös ellenségük (smith) érdekében blabla, majd feláldozza magát a szent cél érdekében blabla, vagyis hagyja magát megöletni Smith által, aki azon nyomban megsemmisül, hisz teljesítette célját blabla.
Húsban csak ilyen individuum létezhet. Ez a lényeg.
nem. az individuális lét az egy jellemző állapot. nincs másmilyen individuum. megkockáztatom, nem is a hús hozza létre a individuumot hanem fordítva: a tudati degradáció hozza létre a hús romlandó és tökéletlen képződményét, az érzelmekkel együtt hehe.
másrészt, a Párt szempontjából semmilyen jelentősége nincs annak, hogy egy alkatrészt ötven van ötvenmillió évenként kell-e kicserélni.
"A fegyver...az én kezemben van" (Harcosok klubja)
tűz!!
Szilikon drííímsz
Van neked fogtömésed?
van. ok, van plasztikai műtét, pacemaker meg transzplantáció. de a cserélhetőség korlátozott, így a test lecserélhetőségéről nem beszélhetünk.
NEKROMANTIKA EST
április 24. szombat
Program:
21.00-22.30
Nine Inch Nails est
22.30-04.30
Dark-Goth-Electro party
vendég:
Zárttér zenekar /Szeged/
DJ Yggdrasyl /Portugália/
Tombola nyereményekkel!
Be: 600 HUF
Helyszín: Nekromantika Voodoo Music Club 2004.
(Budapest)Csepel, Rákóczi F. u. 89.
Óránként éjszakai busz vissza!
na nem azért, mert tiltani akarnak, elvégre annyira tényleg hülyének nézem őket, de hogy azt képzelik, hogy nem fog rögtön azután n+1 illegál kereső felvirágozni...