sikerült végre - némi késéssel, de kutyakötelességemnek eleget téve - beszereznem a Mali Music-ot
az album egyik része igazán kellemes háttérzene - élén a nyitódallal - olyan, mint valami soundtrack, damon dünnyög, ezek a dalok akár még egy blur albumra is felférnének
a másik fele azonban meglehetősen izé, "afrikai" hangulatú zene, mindenféle népi hangszerrel, nyenyézés, stb., asszem ezt híjják world musicnak
mondjuk én eddig csak kocsiban hallgattam és arra a célra jól megfelelt (nem vonja el túlságosan a figyelmet:)), persze vannak benne idegtépőbb részek, ahol célszerű lehalkítani, márcsak a biztonságos közlekedés érdekében is...
nagyon szép történet, és erről eszembe is jutott mindjárt, hogy damon anyja vérbeli hippi volt annak idején, és még mindig ilyen hippis cuccokat hord, és egyáltalán nem bír belenyugodni, hogy ilyen konzervatív kölköt sikerült a világra pottyantania
i've come to wish you an unhappy khmmm... birthday
jaj, olvastam egy jót... kaptam ezt a könyvet, lost in music, kölcsön a havertól, van egy kedves sztori benne, igaz történet, nem lázálom, amikor a szerző a szüleivel elmegy egy partiba, és ott találkoznak az albarn családdal, albarn apuka, albarn anyuka, damonka, és abban szürreális élményben van része, hogy az anyukája a blur együttes énekesével karaokizik vidáman... oké, ez így nem olyan jó, le kéne írni, úgy, ahogy a könyvben van, csak nincs nálam a könyv, kívülről meg nem tanultam meg azért
Hát szerintem ez egyre reménytelenebb:(
Megjelent időközben ez a Space Monkeyz Vs. Gorillaz album (Laika Come Home), én erről kezdetben azt hittem - az első klip alapján - hogy damonnak már biztos csak minimális köze van hozzá (már nem csak az ő hangja hallható benne, és az övé is torzított), erre azt olvasom egy kritikában, hogy "a damon albarn album"
Mintha legalábbis szólóllemez lenne...
De legalább 7/10-et kapott, ez is valami, legalább szégyenkezni nem kell
2002: June - The re-publishing of 3862 Days by Stuart Maconie (ez egy könyv ugyebár) July 8 - Space Monkeyz Vs. Gorillaz - Laika Come Home
July 22 - Space Monkeyz Vs. Gorillaz - Lil' Dub Chefin'
July 30 - The US release of Mali Music by Damon Albarn et al
Summer (?) - New Blur Single ('Don't Bomb When You Are The Bomb'?)
September - New Graham Coxon Solo Album
September (?) - Gorillaz DVD
damon nem tud magyarul, sajna-majna, ezért azt se értheti, hogy én mit írok az oasis topicba, de ha én azt mondom majd neki, hogy csak fikázni járok oda, akkor természetesen úgyis nekem fog hinni
viszont amit te csinálsz, az csúnya dolog, tönkre akartad tenni életem nagy lehetőségét,
persze szerencsére nem sikerült,
mert résen voltam,
és mellesleg ajánlom figyelmedbe a topic mottóját:
"travis is like cheese on toast"
Fontos kérdésem, illetve segítségkérésem lenne...Van egy bandánk, amiből hiányzik egy basszusgitáros...tudnátok ajánlani valakit? Ének-ritmusgitár, dob, szóló megvan, tényleg csak bassz kell, meg esetleg szinti
Britpop-ot és rockot játszunk, bár annál tágabb értelemben.
Oasis, Coldplay, Blur (song2, charmless man, parklife), Doves, Gomez, Radiohead, Blur és az amerikaiak: Incubus, Third Eye Blind, RHCP, BRMC. Ez az eddigi irány, nem vagyunk teljesen kezdők, 7 fellépésünk volt eddig, köztük a Rocktogonban is, de megfogyatkoztunk. Ha ismertek valakit, vagy közületek valaki zenél, ajánljatok, írjatok, stb...
Előre is köszönöm! :)
U.i.: Csak mondom - ha konrétabb infótok van - , hogy 19 évesek vagyunk, érettségi után. Ennyi.
"Damon if you’re reading this, do give me a ring! Please, please, please... I'm the biggest fan of you in the world (just look at this topic) and I love you, what else do you want.... pleaaaase!!!
Yours:
Lookretia"
(ezek után engem biztosan fel fog hívni, legalábbis remélem, hogy elég szépen kértem)
"Anyway, I haven’t heard from Damon since the Brits. So Damon if you’re reading this, do give us a ring! Don’t be scared. Even if it’s a no, do give us a ring."
a nme szerint damon és fatboy slim összeveszett ezért norman cook nem fog közreműködni az új blur albumon
az összeveszés annyit jelent, hogy damon közölte, hogy utálja a dance zenét, és hogy a gorillaz az nem dance, fatboy szerint viszont igen, meg különben is akkor mi szükség van őrá
damon a keddi tower recodrs-os jelenésen cáfolta a fenti hírt továbbá azt mondta az új blur albummal kapcsolatban, hogy "soon, very soon"
na ezen én egyáltalán nem csodálkozom, az írásai mind a hangulat- és hatáskeltést célozzák meg, abszolut el tudom képzelni, hogy megkérdezte a tanítványaitól, hogy ugyan mondjanak már egy ilyen párost a könnyűzenében