Ügyesen megfogalmaztad, én azt olvastam ott. Milyen jól müködött elötte is hanganyagozás, hiszen volt olyan elnökségi tag " hangszallag miszió elnöke, aki közülük a milleniumot hirdette, hogy itt van már , szegény testvért azért eligazitotta,
vszeg ezért kellett módositani a felálláson ,és van neki az a tanitása "Nem is tud róla" valami ilyen a cime , de szerintem a "Billy mindenről tudott",
Hogy hol is tartanak felekezetek,íme egy nyilatkozatminta:
Elfogadom a ..............Gyülekezet (továbbiakban: A ...... GY) alábbi működési rendjét: A ....GY alapító pásztora: YXY Elfogadom a gyülekezet vezetőségének tekintélyét. Kijelentem, hogy egyetlen más gyülekezetnek sem vagyok tagja, más gyülekezet alkalmait rendszeresen nem látogatom. Kijelentem, hogy a .........GY valamely imacsoportján kívül más imacsoportnak nem vagyok tagja. Kijelentem, hogy a .........GY valamely házicsoportján kívül egyetlen más házicsoportnak sem vagyok tagja. Az Istentiszteletekre lehetőségeim szerint rendszeresen eljárok. Amennyiben prófétai kijelentést kapok, azt minden esetben megvizsgáltatom: - először: a helyi pásztorral és az alapító pásztorral, - másodszor: a gyülekezet további prófétai ajándékkal rendelkező tagjaival, - harmadszor: a gyülekezet bármely tagjával, ha kéri. Kijelentem, hogy a kapott próféciát (bárkire, vagy bármire is vonatkozzon) csak akkor tárom nyilvánosan a gyülekezet elé, hogy ha a fenti ellenőrzések igaznak minősítették és a nyilvánosságra való hozatalra engedélyt kapok. Mindezekkel saját akaratomból vállalom, hogy a szellemvilágból érkező kijelentéseimet az írott Ige tekintélye alá rendelem a gyülekezet védelme érdekében. Adományaimmal támogatom a gyülekezetem munkáját és szolgálatait. Aktívan részt vállalok a gyülekezet szolgálata(i)ban. Még meg nem tért ismerőseimet ebbe a gyülekezetbe hívom. Gyülekezeten belüli szolgálatot csak a gyülekezet vezetőivel való előzetes egyeztetés és jóváhagyás után látok el. Alázattal elfogadom, az ......GY tekintélyi rendjét és a szolgálatokat. Istennek félelmében engedelmeskedem elöljáróimnak, mint aki Jézus Krisztus seregének katonájaként, hűen végzi feladatát a beosztása szerinti rangjában.
A .......GY továbbá kijelenti, hogy az eddig közzétett video-, illetve hanganyagai engedély nélküli másolásához, illetve az azokban foglalt kijelentések továbbtanításához, vagy bármilyen szellemi szolgálatban való felhasználásához nem járul hozzá.
230 When he begin to feel them muscles tighten with the power of God, he didn't have to see what was taking place, he felt what was taking place. He begin to twist his shoulders, and when he did, down went the building. That day he conquered; he killed more Philistines than he did all the days of his life. Friends, there's a possibility that this church in this state... Now, I got about three or four pages of notes there I'm going to let go. There's a possibility. There's a possibility right here in this camp meeting. There's a possibility right here at this hour. There's a possibility, if we're ready to pay the price, we can see another Acts 2 take place.
232 "Once more, Lord. We've messed it up. We've organized. We've broke up our brotherhood. We separated our fellowship. We've took a little group over here. We're fighting with one another, and the devil's setting back watching us whip one another down. Lord, is it possible that once more that all hundred and twenty of us can be in one accord in one place? Is it possible that there come a sound from heaven as a rushing mighty wind? Once more, Lord, once more." Let's stand to our feet, and say, "Once more, Lord. Once more, Lord." O Lord God, hear me, Lord.
a lovaglás, és nyomvonalas dolog sem érdekel, azt mondta csak ugyanzt mondjátok ami a szallagon van, és egyeztesétek össze az igével.
Tehát még ezek sem kellenek ahoz, hogy megérthető legyen mi fog történni .
Én az igére nézek, és a Jézabel vallás- ban mindent összefoglalt. Jelen, és jövőt is. Csak figyelmesen el kell olvasni, és nem ugy olvasni ahogyan a magyarázták.
Minden nap kicsit és átgondolni , Van a történeteknek 1. első része, majd jön egy kicsi pihenő és 2. része a folytatás következik. Addig megépültek már ligetek, épületek stb. bekebelezés megtörtént és irja , hogy Illés előjött a rejtekhelyéről és elmondta , hogy lesz itélet, eső is.
a kései eső modjáról volt egy tanitása, nem tudod hol mondta ?
Elöször azt mondja hogy nem lesz kései eső, / valószineleg nem ot ahol várják azt azon a modon/ de lesz az , a Kéesi esőről azután, momdja ott , Igy szól az Úr.
16És méne Názáretbe, ahol felneveltetett: és beméne, szokása szerint, szombatnapon a zsinagógába, és felálla olvasni.17És adák néki az Ésaiás próféta könyvét; és a könyvet feltárván, arra a helyre nyita, ahol ez vala írva:18Az Úrnak lelke van én rajtam, mivelhogy felkent engem, hogy a szegényeknek az evangyéliomot hirdessem, elküldött, hogy a töredelmes szívűeket meggyógyítsam, hogy a foglyoknak szabadulást hirdessek és a vakok szemeinek megnyilását, hogy szabadon bocsássam a lesujtottakat,19Hogy hirdessem az Úrnak kedves esztendejét.20És behajtván a könyvet, átadá a szolgának, és leüle. És a zsinagógában mindenek szemei ő reá valának függesztve.21Ő pedig kezde hozzájuk szólani: Ma teljesedett be ez az Írás a ti hallástokra.22És mindnyájan bizonyságot tőnek felőle, és elálmélkodának kedves beszédein, amelyek szájából származtak, és mondának: Avagy nem a József fia-é ez?23És monda nékik: Bizonyára azt a példabeszédet mondjátok nékem: Orvos, gyógyítsd meg magadat! Amiket hallottunk, hogy Kapernaumban történtek, itt a te hazádban is cselekedd meg azokat.24Monda pedig: Bizony mondom néktek: Egy próféta sem kedves az ő hazájában.25És igazán mondom néktek, hogy Illés idejében sok özvegy asszony volt Izráelben, mikor az ég három esztendeig és hat hónapig be volt zárva, úgy hogy az egész tartományban nagy éhség volt;26Mégis azok közül senkihez nem küldetett Illés, hanem csak Sidonnak Sareptájába az özvegy asszonyhoz.27És az Elizeus próféta idejében sok bélpoklos volt Izráelben; de azok közül egy sem tisztult meg, csak a Siriából való Naámán.28És betelének mindnyájan haraggal a zsinagógában, mikor ezeket hallották.29És felkelvén, kiűzék őt a városon kívül és vivék őt annak a hegynek szélére, amelyen az ő városuk épült, hogy onnan letaszítsák.30Ő azonban közöttük átmenve, eltávozék.31És leméne Kapernaumba, Galilea városába; és tanítja vala azokat szombatnapokon.
The prophecy of not meeting Brother Branham when he go to the USA is a lie formulated in the name of prophecy. Members never heard of such from 1964 and until he died. Such a prophecy was never made. Restored Bible Truths Association can validate that 'Balaam' did make failed and faked prophecies among which was, that a famine is coming upon the land in the early 1960's and members were advised to plant rice and stock food stuffs for this emergency. This prophecy was a failure. There were many more prophetic failures. One of which is, that, members, who believed the end-time message, resisted him and separated from 'Balaam's' church will be involved in an accident on Failed Prophecy! No prophecy ever failed in Brother Branham's ministry. Deut. 18:22 - "When a prophet speaketh in the name of the Lord, of the thing follow not, nor come to pass, that is the thing which the Lord hath not spoken, but the prophet hath spoken it presumptuously: thou shalt not be afraid of him."
Leforditanád ezt, talán azt irja , 60-as években volt neki egy próféciája, de ez az egy nem teljesült be?
Szerintem egyébként be telejesült, ebben vagyunk most, ez az a "sivatagi állom" , hogy az üzenet hivők is sivatagban vándorolnak .
Az oka , pedig az első linkedben van , ahol aról beszél az ismeretlen iró, kifele "onnan", ki kell jönni.
"pedig állítólag még a gyülekezeti rend prédikációt is visszaakarta vonni akkor,mivel látta,hogy az egészet a Szent Lélek munkálkodása ellen használták-ják."
Mert szerintem , egy "Mózes" törvényeként az életük részévé tették a gyülekezeti rendet, és nem szellem szerint élték meg, nem értette meg az akkori közösségek sem.
A tökéletes ember felépülésében elmondta , hogy meg ne probáld addig a szellemi életet, ugy megélni amig nem vagy újjászületve , mert lehetetlen, csak szomorúságot és nehézséget okozol magadnak, és ma is ez van, csak egy "ABC" lett belőle , mert nem tudják és nem veszik észre a Jézabel vallásban elmodja , hogy még harmat sem fog esni, miután az Úr leveszi a szinről, a Prófétát. Ki van száradva minden.
Itt azt írják,hogy William Branham alapította a William Branham Evangelistic Association nevű szervezetet ,éppen csak a halála előtt.
Brother Branham began his worldwide ministry in the early 1940's, and my dad, Brother Billy Paul, embarked upon his journey in the service of the Lord soon after. Not yet 10 years old, Dad was selling books and eventually handing out prayer cards in the meetings that were growing in size and number. He even celebrated his 16th birthday on the field, in Cape Town, South Africa, in 1951.
He continued to work with my grandfather until the Lord called Brother Branham home in 1965. Before his passing, Brother Branham established the William Branham Evangelistic Association to be the missionary branch of his work. Dad became the president of the WBEA and continues to hold that position today.
" Az monro űgy az kicspta a biztositékot, mert vszinleg többet is tudott Ő arról."-milyen monro ügy?
Más.Az ,hogy Pál másik kocsiba ült ,lehet az Úr kegyelme is,a véradásról pedig azt mondja,hogy bevizsgálták és nem volt azonos,mondjuk ezt az egyszerűen cáfolható hazugságot a Sarah-levél miért említené?
Sajnos a "tiszta vizet a pohárba" prédikációnak szánt "The Trail of The Serpent" igehirdetést már nem adhatta át Billy,pedig állítólag még a gyülekezeti rend prédikációt is visszaakarta vonni akkor,mivel látta,hogy az egészet a Szent Lélek munkálkodása ellen használták-ják.
+ erről is , hogy hogyan végzi volt neki egy Igy szól az Úrja, "kb.. tudom, hogy megöltök, és ez most Igy szól az Úr", akkor miért is csak autóbaleset ?
Persze a vége az ugyan az , csak a módja.
A Sarah-ról elég keveset lehetet olvasni, őt mintha föld nyelte volna.El.
Azon a Jezabel valláson megemliti , hogy már ott akkor beszél majd egy szervezetről, ezt nem tul népszerű az "üzenet közösségek " elött felválalni, az elöbbi tanitásban, azt irja hogy épitenek mindent, ligeteket stb. és ezért hallt el "babiloni köntös2 hozzá lett nyulva? Pedig tilos .
A közösség állapota pedig ezért olyan amilyen, de szerintem ébredeznek,. Egyébként rendkivül jószándéku emberek, és nem csak itt hanem , atöbbi országban is.
Azokról a dolgokról most amiről most a téma előjött azokat egyszer már régebbi irásomba megfogalmaztam, akkor félre értetted valami olyant irtál rá, hogy csak nem képzelem , melleg, vagy pdofil.
A lényeg én nem úgy értettem azt. Ha figyelmessen végig olvasod a Jézabel vallása c. tanitását, akkor beláthatod, hogy az mi volt ott az József átültetése, tudta hogy kinek melyik autóban kell majd ülnie hiszen "prófi2 volt Ő is és a "másikak" is. Az monro űgy az kicspta a biztositékot, mert vszinleg többet is tudott Ő arról. A javitgatással meg nem hiszem , hogy kell foglalkozni, a Jézabel vallást olvasva most már világos lehetne az "üzenetközösségek " állapota miért olyan amilyen. "Irta ott , hogy egyszer tönkre tette Illés munkáját, most is megteszi , és az alatt az idő alatt amig leveszi a szinről és visszaküldje ismét Őt, "mint Noé idejében , milyen nehéz volt azt elhinni , hogy jön az eső" , most pedig azt a nehéz elhinni. , hogy Jel,10.7.-nek teljessen a hirnők általi befelyezést emlit, mond az ige, és tudjuk hogy a Prófétához jön az ige, nincs közvetlen kollektiv kinyilatkoztatás , mint tanulhattuk volna. Az Úr 100% -os munkát végez, nem hagy semmit sem fébe.
A modósitásokkal nem érdemes szerintem foglalkozni, ott Ő azt mondta még harmat sem lesz, szerintem az "üzenetközösségek" erre még jöttek rá, hogy még csak harmat sincs, lehet muzsikálni stb, de az Ige azt mondja Ámos 8.11. "Éhség lesz, szomjuság... akkor Isten köteles aszerint tenni.
A kései esőről is volt neki egy igy az Úr, most keresem, hogy melyik tantáson beszélt arró, most tehát szárazságnak kell lennie.
1.Kb.20 évvel a VOG előtt kiadott Svéd változat magyarul:
Most mi ebben a keveredésben találtatunk a félremagyarázott teológia miatt.Úgy van az? Az az amiért ti asszonyok megházasodtatok másodszorra,és ti férfiak elvált asszonyokat vettetek el,teológia félremagyarázás miatt.
2.VOG változat magyarul:
Most mi ebben a keveredésben találtatunk a félremagyarázott teológia miatt.Úgy van az? Az az amiért ti asszonyok megházasodtatok másodszorra,és ti férfiakl,teológia félremagyarázás miatt.
A tartalom különböző,világosan látszik a sz.környezet nélkül is.
Two years later, William Branham, who had moved from his home in Jeffersonville, Indiana, was driving to Tucson, Arizona, his new base. In West Texas he had a head-on collision with a drunken driver and was taken to the hospital. His head became terribly swollen. A tube was placed in his throat to assist his breathing, but on Christmas Eve, 1965, he departed this world, even as the prophecy had stated. A tremendous ministry that had veered off course!
a drunken driver -részeg sofőr.Valaki utána nézett és a rendőrségi jelentés sehol sem említi az akkor kőtelező véralkohol szintet,egyik vezetőnél sem a balesetben. Most melyik beszámoló igaz?
Kiegészíteném azzal,hogy Billy igenis ismerte Hagint:
“This morning I was at the Assemblies of God church for the morning meeting, where we had a lovely service. I was listening at the evangelist there. I can’t think of the man’s name. Hagin, Brother Hagin. Very reliable teacher, Pastor, a lovely man, they were very sorry they was having a revival during the time of our campaign, but they’ve had it staged for about a year. And they had to go ahead, through with it. So it was perfectly all right. But we want to show them our love, that we love them. We’re not divided in this work of the Lord. We’re all together, one body are we, moving on. And every morning, at ten till eleven o’clock, they having services there in the …Brother Hagin, this morning is teaching on Divine healing, which had a marvelous message. I sure appreciate it. My first time ever getting to shake hands with the brother, but a mighty fine man.” (W. Branham, Sermon: Glorified Jesus, February 25, 1955)
’Do you believe that all these people that are Trinitarians are of hell?” No, sir. I believe they are Christians. BUT THE HOUR IS APPROACHING, BROTHER, WHERE THEY ARE SINCERELY WRONG.”W.M.Branham“The Revelation of Jesus Christ,”1961
Hiszed te,hogy mind ezek a háromsághívő emberek a pokolból vannak?Nem uram.Hiszem ők krisztusiak.
De az óra közeledik,testvér,ahol ők őszintén rosszak.
Ezekről a levelekről évtizedeken át semmit sem hallottam,a neten sem találni róluk sokat.Neked hogyan sikerült ráakadnod?Sok gondolatom támadt,de az Úr kegyelmes.
"a mennyassznak szóló igéret hogyan jön , hogyan kapjuk meg. a Úr és Próféta jol elrejetette előlük, ezt."
Ennek a hihetlen "történetben" tudod mi a kulcs . Noé idejében soha sem volt eső, de ő elhitte Isten, minden szavát és megépitette azt a bárkát.
Ha nem érted ..... Mindent elmondott , mi és hogyan lesz , kicsit hihetetlen de én hiszem "azt"
Egyébként végig sokat segitettél, pl. a 'Szégyell" , tanitáson is megemliti, a hiányát , de a lentiekben amiket irtam abból összetehető, ja még nagy segitség volt hozzá a "Jézabell vallása" c. tanítás