Keresés

Részletes keresés

tippancs Creative Commons License 2022.01.20 0 0 23772

Nem én fordítom, hanem, általában a legtöbbet Nocad Lee. Ez a lista is tőle van.

Előzmény: gunji jackdaw (23771)
gunji jackdaw Creative Commons License 2022.01.19 0 0 23771

Hm, nem, pedig a stáblistákat végigvárom legtöbbször. :)

Ezúton szeretném megragadni az alkalmat és köszönetet mondani a fordításért ;)

Amúgy ha jól látom: március 3-án jön a Picard második évada, május 5-én meg végre kezdődik a Strange New Worlds. SNW? :)

Előzmény: tippancs (23770)
tippancs Creative Commons License 2022.01.19 -1 5 23770

Star Trek: Prodigy. Ezt észrevette valaki? Ilyenkor azért örülünk kicsit. :)

Törölt nick Creative Commons License 2022.01.14 -2 0 23769

Inkább érd el, hogy a cimborák kihúzzák a karót a seggükből. Az vonalzónak is jó lesz. :-D

Előzmény: weirdo (23768)
weirdo Creative Commons License 2022.01.14 0 0 23768

Ízi, bojz, nem ezért járunk ide. Küldjek vonalzót?

kaviat Creative Commons License 2022.01.14 0 0 23767

szerintem ez már túl van ragozva, hogy a star trek mennyire orvile-os vagy fordítva vagy mit-tu-domain..

Előzmény: Törölt nick (23766)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.12 -5 0 23766

Mondanám, hogy próbáld az utolsó tőlem származó idézetet a szitura alkalmazni, de látom, hogy fölösleges lenne, így marad az ügyetlen értetlenkedés. Cimbora, engedd el szerintem, nem jöhetsz ki belőle jól. :-)

Előzmény: tippancs (23765)
tippancs Creative Commons License 2022.01.12 0 3 23765

Hamis állítás tőled: 23724 ,,...A Star Trek-hez ugyan nincs köze..."

Erre válasz tőlem: 23734 ...,,Csak ennyire van köze a Star Trekhez:" (és felsorolom a színészeket, rendezőket, producert akik sok ST epizód és néhány The Orville epizód készítésében is rész vettek.)

Hamis állítás tőled: 23757 ,,... tippancs levezette, hogy amiben korábbi Star Trek szereplők játszanak, az Star Trek."

Válasz: lásd fentebb, vagyis nem írtam, hogy attól Star Trek, csak annyit, hogy van köze hozzá.

Idézet tőled: 23712 ,,A tényeknek megvan az a kellemetlen követelményük, hogy értelmezni kell tudni őket, ami ritka készség."

Előzmény: Törölt nick (23764)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.11 -5 0 23764

Ööö... nem szólítottalak meg. Max. emlegettelek, ami nem ugyanaz. Emlegethetném itt most a humorérzéked hiányát is, de inkább nem teszem. Figyu, tippancs, tök jóindulatúan, jobb lenne neked, ha ignorálnád a kommentjeimet, ha ennyire nem tudsz velük mit kezdeni. :-)

Előzmény: tippancs (23763)
tippancs Creative Commons License 2022.01.11 0 3 23763

Ha már megszólítottál...

Nem, nem azt írtam! Ez csúsztatás. Arra utaltam, hogy annyira van köze a Star Trekhez és nem azt írtam, hogy az!

És még te mered az mondani, hogy nem értjük, hogy mit írsz??? Te nem érted, te nem tudod értelmezni. Ez is bizonyítja. Úgy értelmezed a hozzászólásokat ahogy neked tetszik és utána arra hivatkozol.

Én csak azért vállalok felelősséget amit írok és nem azért ami te értesz alatta!

Előzmény: Törölt nick (23757)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.10 0 0 23762

"de a mélyebb értelmű üzenetek azért az Orvilleben is megvannak. Csak a formátum ahogy tálalva van más."

Bocsi, hogy így több részletben, csak ez most jutott még eszembe:

nem értek egyet ezzel, a célközönség sokkal gyorsabb. Nem véletlen, hogy egy-egy Orville epizódban 2-3 zanzásított Star Trek témát is találhatunk, egyszerűen nincs sem ideje, sem igénye ezek mélyebb kifejtésére. Ha lehet ezt mondani, könyvek vs. facebook, és ezért az Orville-nek esélye sincs nem felszínesnek maradnia, ha a jelenlegi irány marad. Na de erről ennyit. :-)

Előzmény: lyukas csokoládé (23759)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.10 -1 1 23761

Egyszerűbben fogalmazva (hátha így többen értik), az Orville fiataloknak szól, "fiatalul", és ez a nyelvezet még messze nem felnőtt. Olyan, mint amikor a kiskamasz próbálgatja a tükör előtt teljes komolysággal apuci öltönyét, de messziről látszik, hogy még nagyon nem rá szabták. És a lötyögő felnőttruha a kiskamaszon tud vicces lenni. Az Orville pont ilyen.

Törölt nick Creative Commons License 2022.01.10 0 0 23760

A költőt kéne kérdezni, mit értett megalkuvás alatt, és az nem én voltam. Én a hangvételre és a formátumra értelmeztem, és ott nagyfokú illeszkedés van a Marvel-filmekkel, vagyis trendi, ha úgy tetszik, a mai fiatalságnak szól. A Picard (de már a Voyager is) a régi értékek megőrzésével foglalkozik idegen(edő) és rosszabb körülmények között (Delta-kvadráns, de a Föderáció új kontextusa is). Sehol sem vitattam, hogy az Orville sci-fi vígjáték-e, de azt állítom, hogy ez nem Star Trek. Akkor sem, ha rengeteg Star Trek nyúlás van benne (ezek azonosítása számomra külön élményfaktor, de e nélkül is élvezem), mivel a mód, ahogy a Star Trek-ben hajdan már nem is akárhogyan ábrázolt témákat (újra)feldolgozni próbálja, az se nem paródia, se nem komolyan vehető, amolyan identitáskereső katyvasz. Mélysége csupán halvány árnyéka a Star Trek-nek.

lyukas csokoládé Creative Commons License 2022.01.10 0 1 23759

Szerintem itt mást értünk megalkuvás alatt. Hogy egy dedikáltan sci-fi vígjáték a többi nagy sci-fi vígjátékhoz hasonlóan komikus elemeket tartalmazzon, ez nem megalkuvás. A hangvétel pedig könnyedebb, de a mélyebb értelmű üzenetek azért az Orvilleben is megvannak. Csak a formátum ahogy tálalva van más. A kérdés, hogy a néző hajlandó-e a felszín mögé látni.

Előzmény: Törölt nick (23756)
seci Creative Commons License 2022.01.10 0 1 23758

Inkabb szatira, legalabbis szerintem.

Mindenesetre nekem jobban bejon, mint a csupa-no foszereplos tobbi, ami mostansag trendi. Itt legalabb valtozatos a szereplogarda.

Plusz nem sirnak minden epizodban...

-seci

Előzmény: Mlle. Grenelle (23751)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.10 -4 1 23757

Nem kell panaszkodni, tippancs levezette, hogy amiben korábbi Star Trek szereplők játszanak, az Star Trek. :-D

Előzmény: divaoni01 (23752)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.10 0 1 23756

Nem az, ahhoz túl komolyan veszi magát, de nem jól egyensúlyoz. Mondta itt valaki, hogy a Star Trek szerinte nem megalkuvó, és ezt most csak az Orvile hozza. Ki kell ábrándítsam az illetőt, mert a mellékszereplő idegen fajok bármelyik Men in black filmben megállnák a helyüket, a többi pedig simán illeszkedik a trendi Marvel-univerzumba. Ha megjelenne a fedélzeten Mordály, senki sem lepődne meg, annyira passzolna.

Előzmény: Mlle. Grenelle (23751)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.10 0 0 23755

Nem, attól max. felszínes nem vagyok. :-)

De te sem olvasol figyelmesen, mert többször mondtam, hogy nekem bejön az Orville. De nem tudok rá Star Trekként tekinteni, ami sokkal komolyabb hangvételű és mélyebb értelmű sci-fi (volt).

Előzmény: MrJones512 (23750)
szellemijáték Creative Commons License 2022.01.10 0 0 23754

Ebben lehet valami igazság, hisz aki a classic sorozaton "nőtt fel" és a next generation-ért rajongott, annak eleinte nehéz befogadni az Orville-t, de nem lehetetlen. Egyszerűen más, de a Discovery vagy a Picard is mások, látni az értékeléseknél a "bázis" felháborodását. Haladunk a korral, ez teljesen rendben van. 

HPéter1978 Creative Commons License 2022.01.09 0 1 23753

Milyen jó, hogy manapság már 2-3 ST sorozatból is lehet válogatni.

Ha tágan értelmezem, akkor öt. Hamarosan hat. :-)

Előzmény: divaoni01 (23752)
divaoni01 Creative Commons License 2022.01.09 0 0 23752

Milyen jó, hogy manapság már 2-3 ST sorozatból is lehet válogatni.

Még ha nem is közelítik meg a hajdani színvonalat, azért elmélázhatunk már vajon melyik is hajaz legalább valamenyire az eredeti érzésre.

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2022.01.09 0 0 23751

Az Orville egy Star Trek-paródia.

MrJones512 Creative Commons License 2022.01.09 0 6 23750

"Ja, és még valami: remélem, sosem leszek mentálisan olyan öreg és felszínes, hogy egy Orville legyen a kedvenc sorozatom."

Pont attól vagy öreg, hogy nem az Orville a kedvenced.

1. Az Orville: Star Trek. Ezen nincs mit vitatni. Felfedezés és problémamegoldás. Ez a Star Trek. Az Orville pedig épp ezekről szól.

2. Az Orville a fiataloknak szól: szereplőgárda, illetve a viselkedésük (nem sok közük van egy valós hadsereghez, egy kevéssel ha merevebbek, mint egy főiskolás osztály).

3. Az Orville progresszív: erős nő, egynemű pár, kanos takony, aliennel félrekúró exfeleség, babámfasza...

Ha az Orville nem a te világod, akkor az nem azért van, mert az Orville eltért valamiféle "trekségtől". Azért van, mert megöregedtél.

Előzmény: Törölt nick (23733)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.09 -2 0 23749

Elég sajnálatos, hogy nem lehet veletek érdemben beszélgetni arról, kinek mit is jelent(ett) a Star Trek, mert személyes sértésnek veszitek, ha egyszerűen egy más rétegre rezonálok a sorozatokban, mint ti, de ez nyilván trendi része a széteső világodnak. :-)

Előzmény: Eolomea21 (23745)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.09 -1 0 23748

Nna, majd most nyilván lesz ettől egy álmatlan éjszakám. Eh...

Előzmény: Eolomea21 (23744)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.09 -1 0 23747

Szerintem neked sem kéne elmenned, nem csak neki, de a kedvedért megismétlem a kérdést, hátha most átmegy:

Gondolod, hogy szerintem el kéne hagynod a topikot? :-)

Előzmény: Eolomea21 (23741)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.09 -2 0 23746

"ugyanis erveket es tenyeket - egyeni velemennyel egyetemben - csak elfogulatlan, nyitott gondolkodasu emberek vesznek figyelembe."

És te pont ilyen lennél? :-D Értettél bármit is abból, amit mondtam, te nagyon nyitott gondolkodású? :-D

Előzmény: Eolomea21 (23740)
Eolomea21 Creative Commons License 2022.01.09 0 2 23745

Nezd, igazad van, de ahogy a vilag esik szet, egyre kevesbe tudom toleralni a rosszakarast. A Star Trek es Az Orville vilagat pontosan azert szeretem, mert egy masik, jobb vilagba enged bepillantast - amit mas, es tulnyomo reszben jobb emberek nepesitenek be.

Amugy jomagam inkabb a szurkalo kezebol vetetnem ki a kardot, ahelyett, hogy a pajzsot kellene erositeni :)

Előzmény: ron89 (23743)
Eolomea21 Creative Commons License 2022.01.09 0 2 23744

Elenezest, felreertettem a kerdesed, igy nem helyesen regaltam ra. Sajnos, nagyon felidegesitett a folyamatos vadaskodasid es sertegeteseid. Igy most vilagosabban fogalmazok:

Vagy kulturalt modon es mas velemenyenek a tiszteletbe tartasaval szolj hozza (ugy a temahoz, mint egy forumozohoz) a Star Trek szellemeben, vagy valoban hagyd el a forumot.

Jo tippancsot mar eluldozted, es most engem is.

Tobb hozzaszolasom Hozzad nem lesz, es minimum egy jo darabig nem is letogatok ide.

ron89 Creative Commons License 2022.01.09 0 0 23743

Ne legyetek már ilyen nebáncsvirágok.  Úgyse lesz mindenkinek ugyanaz a véleménye, ha ő máshogy látja, akkor máshogy látja. Nem értem miért kell ilyen nagy ügyet csinálni egy ilyen hülyeségből.

Ki lehet ikszelni bárkit, akkor nem látjátok mit ír.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!