Keresés

Részletes keresés

Mumu Creative Commons License 2010.03.18 0 0 45336

Persze..

A kerdes akkor is feltevodik mikor az illetok  kozszereplo..mert ha nem mi de a tobbseg ebbol kovetkeztettes ezt tudjak a szereplok is. Hillaryrol egy maeikai magyartol aki Marton kata koreben el,tehat egy valodi insider korben hogy zsu ido mg akkor mikor Newyorki mg pontosabban brookliny kepviselo volt,ahol kozimerten a tobbseg zsido..azzal maragyaztak mar akkor a korzetet..  Ezzel magyarazom Clintonné nyersebb nyilatjozatait az izrael-arabi beketargyalasok elejen tehat most..hogy egyensulyoz nia ell

Előzmény: Gavriel (45335)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.18 0 0 45334
Dehogy zsido Hillary, metodistakent nott fel, kesobb csatlakozott valami szamomra homalyos bible fellowshiphez.  A lanya jovendobelije zsido.
Előzmény: Mumu (45333)
Mumu Creative Commons License 2010.03.18 0 0 45333

Osztom a velemenyedet. DE van itt egy hir:

Chelsea Clinton zsidoritusu eskuvot rendez maganak..az itteni "jolelku" informaciok meg azt mondjak Hillary zsido..tudom ez nem donto es sok amerikai zsido szervezet nyilatkozik most az izraeli politika ellen..de..kinevezte volna OBama  Hillaryt meg ha nagy volt ra a parton beluli nyomas ha anyira izraelellenes lenne?

Előzmény: Gavriel (45324)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.11 0 0 45327
Mai ujsagban olvasom, hogy lanyom egyetemen (hires, nagy egyetem) 9 szazalekkal emelik a tandijat jovore. Elgondolkodtam mi lenne ha megszuntetnek az ertelmetlen toltelek tanszekeket, pl. Deviancia az amerikai tarsadalomban vagy noi tanulmanyok (women's studies). Ezeket a targyakat sokszor azert veszik fel a tanulok mert nem tudnak bejutni a fontos tantargyakra. Lanyom pl. felvette a devianciat hogy meglegyen a creditpontja. A targy egy nagy marhasag, sokat rohogunk rajta csak eppen en kemeny penzeket fizetek ezert a rohogesert ezert nem esik olyan jol.  
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.10 0 0 45326
Egyebkent azt is hallottam mar, hogy az irani elnok csunyan beszelt izraeli embertarsainkrol. Ez letezik? :-))
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.10 0 0 45325
Nem kovettem a hireket mostanaban, pimaszkodas meg nem bun. Csak nehogy haborut inditsunk a meglevo ketto tetejebe.
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.10 0 0 45323

Vegre megertettem miert is fontos, hogy minel tobb amerikai kapjon diplomat. Az idei nepszamlalashoz szinte kizarolag diplomast vagy egyetemistat vesznek fel. Nem ritka a doktoratus, merlegkepes konyvelok, tanarok mennek nepszamlalni. A ber atlag 12 dollar otven cent orankent, allamunkban. Csak azokhoz mennek ki akik keptelenek voltak kitolteni es visszakuldeni a 10 pontos kerdoivet amely a harmadikos altalanos iskolas szintjen fogalmazodott. Megiscsak nem mindegy, hogy ki ragad be a sarba elhanyagolt tanyakon, ki probalja megertetni a reszeg disznoval, hogy mit jelent a "melyik etnikumhoz tartozol" bonyolult problemaja. Ehhez kell a doktoratus.   

Törölt nick Creative Commons License 2010.03.10 0 0 45322

Igen, en is tudok errol de nem hiszem el. Szerintem a futesi koltseg alacsonyan tartasa miatt inkabb.

Előzmény: Mr Spock (45320)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.10 0 0 45321
Nem tudom milyen szinten tudok angolul. Tematol fugg. Ritkan politizalok angolul, csak valogatott emberekkel.
Előzmény: Mr Spock (45318)
Mr Spock Creative Commons License 2010.03.10 0 0 45320
Az emberiseg egyszer mar feltalalta az ablakot...minek elrontani ami egyszer bevalt?

Mert sok evvel ezelott emberek SIKERESEN perelték a hoteleket, amikor szerettuk onnan ugrott ki es kovetett el ongyilkossagot. Hiszed vagy nem, ezert nem lehet kinyitni a hotelek ablakait manapsag.
Előzmény: Törölt nick (45314)
Mr Spock Creative Commons License 2010.03.10 0 0 45319
Beleneztem a kornyezetvedo topikban a lezart haz temaba. Nem erint.

En nem azert veszek reszt abban a beszelgetesben mert szemelyesen erint.
Előzmény: Törölt nick (45312)
Mr Spock Creative Commons License 2010.03.10 0 0 45318
Akkor nem beszelgetos hanem iros mufaj?

Pontosan olyan mint itt. In fact, ugyanugy meghivasos alapon megy mint a "Mi neked Amerika" topik, csak ez egy kulon software, entire forum, mint az Index Forum.
A tortenete egeszen 1981-ig megy vissza. Hosszu tortenet, egyszer meg fogom probalni leirni. A kerdes viszont még mindig ugyanaz: mennyire tudsz angolul? Milyen szinten?
Előzmény: Törölt nick (45303)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.09 0 0 45316
A mai epitestechnologia...a legrosszabb velemenyem van rola. Kb masfel eve Miamiban jartam, roviddel egy nagy erossegu hurrikan utan. Az osszes bank, hotel hatalmas uvegfalakbol all, minden uveg betorve, amerre a szem ellat az utca, a parkok beteritve uvegszilankkal. Eddig meg nem jottek ra, hogy az uveg torekeny es hurrikanveszelyes teruletre nem a legalkalmasabb epitoanyag.
Előzmény: Gavriel (45315)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.09 0 0 45314
Utalom a beuvegezett ablaku epuleteket ahol bizonyos helyeken meg lehet fagyni masutt meg meg lehet sulni. A lezart ablaku hotelek maga a remalom, lehetetlen kiszelloztetni oket emiatt orokke budosek a szobak. Legkondi/futes meg zajos is. Az emberiseg egyszer mar feltalalta az ablakot...minek elrontani ami egyszer bevalt?
Előzmény: Gavriel (45313)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.09 0 0 45312
Beleneztem a kornyezetvedo topikban a lezart haz temaba. Nem erint. Nalunk amint az idojaras engedi ajto-ablak nyitva egeszen addig mig fajo szivvel be nem kell csuknunk. Hazunkat korbejarja a nap, emiatt a futesi koltseg sem horribilis, plusz nem vagyok a feleslegesen nagy hazak hive. Takarekos egok ahol lehet, remelem fejleszteni fogjak oket, hogy megjobbak legyenek. Telen 67- 69 fokot tartunk, neha megemeljuk mikor nedvesebb a levego. Nyaron a legkondi 80 fok korul. Napelem jo lenne.
Előzmény: Mr Spock (45301)
Mr Spock Creative Commons License 2010.03.09 0 0 45311
Kár hogy nem elunk kozel egymashoz. Felesegem, aki egyebkent ugyved, de USA-ban soha nem praktizalt, teljesen zsenialisan intezte el lanyanak es az egesz csaladnak (manus [nem hivatalosan ferj] + 2 gyerek) a legalizalasat USA-ban. Ma mar mindegyik allampolgar, 97-ben jottek ki csak latogatoba hozzank. Emlekszem, nagyon sok munkajaba tellett, de mindent megoldott.
Előzmény: schgy (45308)
Mr Spock Creative Commons License 2010.03.09 0 0 45310
Teljesen egyetertek. En ezeket már leirtam itt, mittudomen mikor, 1-2-3 valamennyi evvel ezelott, most nem volt kedvem minden reszletbe belemenni. A welfare kerdest azert hangsulyoztam ki jobban, mert már legalabb 60 millioan kapnak USA-ban valamifele welfare-t, az a populacio 1/5-e, ujszulotteket is beleszamitva. Saccolok hogy vajon hanynak tenyleg ekerulhetetlen szuksege van ra, de ha mondjuk ezt lecsokkentenek egy 10 millio koruli szamra (nem azt mondom hogy ez egyszeru lenne), akkor vegulis 50 millio koruli ember megjelenne a piacon mint munkaero kinalat. Ezaltal a szakszervezeteknek a "töke" is meg lenne szorongatva, tehat a lancreakcio kepes lenne egy forditott iranyba elindulni, es az outsourcing-ot ezzel is csokkenteni (megint kikerulok sok reszletet, de gondolom erted). Ismetlem, minden massal egyetertek amit irtal.
Előzmény: schgy (45302)
schgy Creative Commons License 2010.03.08 0 0 45309
Egyébként, ha van "indok", akkor ma is előfordul, hogy valaki gyorsan megkapja (már azután, hogy az összes papírt hiánytalanul beadja), tavaly az egyik orosz ismerősünknél 6 hét alatt sikerült a döntéshozatal.
Nekem az lenne a jobb, ha azért egy kicsit többet gondolkoznának, mert addig is "szent tehén" vagyok a H1-b státusz miatt, mert csak komoly anyagi áldozatok árán lehet kirúgni a munkahelyemről, ha simán leépíteni akarnak. Ez a helyzet a zöldkártyával pl. automatikusan megszűnik. viszont a még három évnyi H1-B alatt akár rendbe is jöhet annyira a gazdaság, hogy ne pont az állami egyetemek költségvetésével akarjon spórolni minden újabb kormányzó.
schgy
Előzmény: schgy (45308)
schgy Creative Commons License 2010.03.08 0 0 45308
Nem hét, hanem eddig 9.
Viszont nem menekültnek jöttem ki, hanem csak dolgozni, mert hívtak.
Már írtam amúgy párszor.
A munkahelyem (egy egyetem) csak a tanítással is foglalkozó dolgozói esetében hajlandó szponzorálni a zöldkártyát, én meg nem tanítok, és ez a szonzorálás a munkavállaláson keresztüli zöldkártyaszerzésnek alapfeltétele. Most lett egy olyan cég akik nem alkalmaznak zöldkártya nélkül, de hajlandók a Future employment alapján szponzorálni a kártyát, ráadásul ez alatt az idő alatt fenntarthatom a mostani státuszomat és munkaviszonyomat, amivel nem vagyok igazán elégedetlen. De ha nem lett volna időben ilyen (a H1-B ötödik éve vége előtt kell elkezdeni a folyamatot), akkor tegnapelőtt óta már nem lennék itt, mert máshol is volt/van normális ajánlatom. Viszont a nejem szeret itt lenni, meg a srácok is meglepődnek, amikor időnként kiderül, hogy csak a legkisebb lány USA-állampolgár, tehát, ha nekem mindegy, akkor akár ide is lehet papírt gyártani (ha máshová mennénk Magyarország kivételével, akkor ott is előbb-utóbb meg kellene tenni).
A többi zöldkártyaszerzési indok (menekült, hontalan, gazdasági ellehetetlenülés, igazolt hiányszakma (pl. éjszakás nővér), házasságkötés, USA hadseregnek/felderítésnek tett szolgálatok, ...) esetemben részben nyilvánvalóan nem igaz, részben nem fogok ilyent hazudni sem (mint pl. a napokban az a német házaspár, akik nemrég az üldöztetésük miatt kapott menedékjogot, mert az antidemokratikus Németországban addig nem voltak hajlandók a gyerekeiket iskolába járatni, amíg a hatósági ügy lett belőle, és sikerült elhitetniük, hogy ez politikai üldöztetés, és elvben Magyarországon is ugyanez történne, ha Magyarországon is végrehajtatnák a törvényeket ), de az egyébként hat év alatt legálisan is lezavarható elválni/megházasodni/zöldkártya/kivárás/újabb válás/ismételt házasság variáció sem az én asztalom.
Az örökbefogadási ajánlatot természetesen köszönöm, de csak ezért nem érdemes.
Ja és egy percig sem akarok illegális lenni, mert ennél többet érek önmagamnak.
Ismerek egyébként ilyen-olyan féllegális lehetőségeket is, mert orosz ismerőseim közül elég sokan kerültek ide így vagy úgy, de ők minden áron ide akartak kerülni, én meg máshol is normálisan élnék, csak unom a feleslegesen kikényszerített papírozgatást, akkor is, ha viszonylag korrekt úgyintézés mellett zajlik (az emberek normálisak, de az ügymenet olyan, mintha direkt arra tervezték volna, hogy ne lehessen önállóan végigcsinálni, csak fizetett ügyvéddel (kedvencem, amikor ugyanaz a hivatal kéri egy határozat meglétének az igazolását, amelyik a határozatot eredetileg meghozta, ilyen eddig kétszer volt).
schgy
Előzmény: Törölt nick (45306)
schgy Creative Commons License 2010.03.08 0 0 45305
Tudod, ember tervez, USCIS végez.
Szóval majd meglátjuk.
Most úgy néz ki, hogy legalább 2012-ig itt leszek, de ez is évenkénti papírgyártás függvénye, hacsak fel nem gyorsulnak a dolgok, mert akkor talán tovább is.
schgy
Előzmény: Törölt nick (45304)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.08 0 0 45304

Orulok, hogy hozzaszoltal.

En tulajdonkeppen mar leirtam mindent amit errol a temarol akartam.

Mik a terveid a jovore, ha szabad kerdezni?

Előzmény: schgy (45302)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.08 0 0 45303
Akkor nem beszelgetos hanem iros mufaj?
Előzmény: Mr Spock (45301)
schgy Creative Commons License 2010.03.08 0 0 45302
Én olvasok leginkább mostanában, mert több tonna papírt kellett az elmúlt hetekben összegyűjtenem és kitöltenem, hogy tegnapelőtt elkezdhessem a hetedik H1-B évemet (elvben hat év a szigorú maximum, de lehet 9 is, ha, ...)
Welfare-outsourcing ügyben meg leginkább középen vagyok köztetek.
A Welfare rendszert egyszerre érzem túlfújtnak (mint Mr. Spock), de félreirányzottnak is.
Én az elvvel nem látok akkora gondot, mint ő (jobban tűröm a szoci-keresztény ármányt), de az tény hogy a mostani rendszerben rengetegen kapnak fals, ill. túlméretezett. támogatást. Mint pl. egyik kedves orosz benzinkutas ismerősünk, aki már eleve fehér holló, mert a környékünkön gyakorlatilag csak diák ill. szikh benzinkutasokkal lehet találkozni, aki direkt nem dolozik máshol, mert így a családot gyakorlatilag agyonsegélyezik, ergó magasabb életszínvonallal tud létezni családilag, mintha nem részidős benzinkutas lenne.
Viszont szerintem nem ez a probléma, hanem az, hogy azok is akik dolgoznak úgy érzik, hogy az életszínvonalukat valóban csak a saját munkájuknak köszönhetik (ami szerintem jellegzetes tévedése az összes fejlett ország lakosságának). Ez viszont nem népszerű gondolat, mert senki sem szeret önzőnek látszani (pl. én sem).
Ez viszont az egyenes út az outsourcing -hoz is, mert a welfare nélkül is növeli azt a réteget, aki "annyiért már nem" dolgozik. természetes ellentmondás van ugyanis a között, hogy mindenki szeretne minél könnyebb munkát végezni (vagy legalábis a munkáját minél könnyebben végezni) és ezzel egyidejűleg minél többet kapni (az utóbbit ráadásul a "kapitalista ármány", vagyis a szent fogyasztás, amit a fejlődés egyik fő motorjaként is tisztel a kapitalista rendszer, elég erősen nyomatva is érzem itt). Erre a vágyra aztán ráépül a szakszervezet, a politika (mert végül is az országok közti globális munkamegosztásban is jobban jár az, aki szervezheti/irányíthatja a többi ország tevékenységét) és a gazdaság is (részben ebből jön az outsourcing ötlete, mert otthoni szakszervezet ellen is védi a tulajdonosokat, egyéb olyan kellemes mellékhatásokon kívül, mint pl. adóminimalizálás, költségcsökkentés, ...).
Ami az outsourcing-ot illeti, szerintem Kína megjelenése ezügyben szükségszerű volt és Bush-ék szerepe ebben inkább annyi, hogy amikor beértek a feltételek, épp ő volt az ajánló poziciójában. A dolog logikusan következik a kapitalista logikából (minél kevesebbért termelni és minél többért eladni) és a megnyílt lehetőségből (elég jó telekommunikáció az effektív távirányításhoz, ill. eléggé automatizált folyamatok ahhoz, hogy a kevésbé képzett munkaerőt is fel lehessen használni) és a már fejlett területen önmagában maximálisan elérhető életszínvonalnak a megnövekedett elvárásokhoz képesti alacsonyságából (ez növeli a szakszervezeti/szoci nyomást). Ehhez még ott is volt az addig nem igazán kihasznált, nagy terület és szintén nagymennyiségű felhasználható ember (India és Kína önmagában a világ népességének 2/5-e körül van).
Egyébként ez nem megoldás, hanem a gazdasági piramisjáték problémája ideiglenes megoldása új szereplők bevonásával.
A gond szerintem az, hogy, egyrészt a termékeket/szolgáltatásokat egyre effektívebben, vagyis többek között egyre kisebb fizetésre fordított költségek mellett állítjuk elő (ez ugye egyrészt maga a fejlődés, másrészt meg bármilyen tulajdonos elemi érdeke), másrészt ugyanezeket a termékeket/szolgáltatásokat valakinek képesnek is kéne lennie fizetőképesen elfogyasztani, amit az egyre csökkenő összfizetésből kéne megtenni (ettől ugyanolyan, mint bármilyen piramisjáték).
Ezt oldja/ta meg egy ideig a hitel (mert látszólagos fizetésképességet teremt), ezt oldja/ta meg egy ideig a másik oldalról az outsourcing, mert olyan új termelőket/szolgáltatókat von be, akik kisebb fogyasztás/termelés arányt képesek produkálni, mint az eddigi rendszerben beállt szint (mert az olcsóbb termékekre nagyobb lesz a valóban fizetőképes kereslet akkor is, ha csökkent a fizetésekre fordított költség).
Vagyis megy az intenzív és extenzív tünetkezelés, ami nyilván javítja a beteg hosszabbidejű túlélési esélyeit, bár a mellékhatások néha szintén gondokkal járnak (pl. a hitelpiac önmagában is bedőlhet sokkal hamarabb, mint feltétlenül kéne, ha nem sikerül egyensúlyban tartani a kintlevőségek mennyisége és a fizetés legalább valamikori megtörténésében bízás közötti egyensúlyt, amihez egy olyan nem igazán közvetlenül gazdaságfüggő faktor is elég, mint egy rossz politikai vezető hatalomrajutása).

schgy

Előzmény: Törölt nick (45297)
Mr Spock Creative Commons License 2010.03.08 0 0 45301
Nem egeszen ertem a koncepciot. Olyasmi mint a skype?

Nem. Pontosan olyan mint az Index forum/topiks.
Előzmény: Törölt nick (45296)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.08 0 0 45299
Valszeg egy NetMeeting-szeru dolog. A regi meg egy instant messaging.
Előzmény: Gavriel (45298)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.07 0 0 45297

Nem tudom miert lett ilyen nagy csend, nekem is hianyoznak pl. sch meglatasai, aki szinten Amerikaban el.

Visszaterve outsourcingra, termeszetesen igen, azt gondolom, hogy az elnoki tanacsadoknak nagy szerepe van a gazdasagiranyitasban es a jovokep kialakitasaban. Kulonosen egy olyan orszag eseteben akikkel semmilyen kapcsolatunk nem volt korabban.

Előzmény: Mr Spock (45295)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.07 0 0 45296

Nem egeszen ertem a koncepciot. Olyasmi mint a skype?

Előzmény: Mr Spock (45295)
Mr Spock Creative Commons License 2010.03.07 0 0 45295
Aha. John Smith gyaros, aki eddig annyit tudott Kinarol, hogy valami nagy ize a terkepen, hirtelen rajon magatol, hogy atteszi az uzemet oda.

Akkor nezzuk a valosagot, az elnokok es tanacsadoik szerepet a gazdasagiranyitasban, konkretan az outsourcingban:

http://www.commondreams.org/headlines04/0210-04.htm

Nem azt mondom hogy a Bush administration nem kovetett el buta lepeseket, de volt amelyik szamitott, volt amelyik nem. Gondolod hogy egy ilyen cikk alapjan akarmilyen komoly gyar/uzem/business felszamolta az egysegeit in USA es rohant Kinaba? Ugye te sem gondolod komolyan?

Egyebkent miert lett ilyen nagy csend itt hirtelen? Ugy tunik, hogy csak ketten letezunk.

Egyebkent mennyire vagy jo angolban. Most indul egy nagyon erdekesnek tuno kiserlet. A 80-as evekben, még joval az internet elott, volt egy ugynevezett BBS (Bulletin Board System) aminek a forum reszlege nagyjabol ugyanolyan volt mint a mostani forumok az interneten. Azzal a kulonbseggel, hogy a kontaktusok helyi beszelgetes telefonon keresztul zajlottak a computerek kozott. Az akkori idokben, én a legelsok kozott voltam aki talalt egy ilyent, csatlakozott. Ez 1981-ben volt. Nehany honappal kesobb az egyik tag leszakadt es megalapitotta a sajat BBS-et es elnevezte The Elite Few-nak. Oda meghivott nehany embert, es a beszelgetes ment tovabb.
Kesobb a fonoke ultimatumot adott neki, hogy vagy abbahagyja a hivatal computernek erre valo hasznalatat, vagy ki lesz rugva. Akkor ő atadta egy masik tagnak, aki 1987-ig volt kepes futtatni, amig ő is ugyanezt az ultimatumot megkapta az ő fonoketol. Es akkor kerult hozzam az egesz. En atvettem, lefaragtam a The szot, Elite Few BSS-e alakult az egesz, es akkor kezdodott a fenykora. Washington D.C. volt, ugyhogy kialakult egy tenyleg "elite" membership.
Volt egy igazi US szenatorunk, egy igazi (neverol is ismert) FBI figura, egy igazi radio talk show host (nepszeru abban az idokben, most mar nincs), meg ilyenek.
Persze oriasi politikai vitak, nagyszeru beszelgetesek minden masrol is. Most (nehany napja) a Facebook-on megtalalt engem a legelso Sysop (System Operator), es a masodik is. Az elsonek van egy foruma ami mukodik. Most probaljuk osszekovacsolni a regi "elite few" koncepciot. Mivel az egesz nehany napos, nem tudom hogy ossze fog-e jonni, de ha igen, akkor en egyes szemelyeket majd meg szeretnek hivni oda. Termeszetesen ha osszejon, nagyon jo angol tudas kell, mert ezek nem magyar emberek. Te lennel az egyik akit szivesen meghivnek.

Előzmény: Törölt nick (45294)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.07 0 0 45294

Aha. John Smith gyaros, aki eddig annyit tudott Kinarol, hogy valami nagy ize a terkepen, hirtelen rajon magatol, hogy atteszi az uzemet oda.

Akkor nezzuk a valosagot, az elnokok es tanacsadoik szerepet a gazdasagiranyitasban, konkretan az outsourcingban:

http://www.commondreams.org/headlines04/0210-04.htm

Előzmény: Mr Spock (45293)
Mr Spock Creative Commons License 2010.03.06 0 0 45293
Mihez nincs semmi koze? Hogy milyen tanacsadokat vesz maga melle??

Nem. Ahhoz nincs semmi koze, hogy X.Y. magantulajdonos, gyaros, company, vallakozo elviszi az uzemét, akarmilyet mondjuk Kinaba.
Előzmény: Törölt nick (45292)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!