Leírásod alapján az a bizonyos NT táphibás volt.
Viszont ebben az állapotában is képes vészüzemmódban működni, melynek jellegzetessége, hogy az előzőleg - még a meghibásodás előtt beállított port, úgymint az analógok, vagy az S-busz - működőképes marad. A soros port viszont semmiképp.
Ahhoz, hogy az ISDN készülék működjön vészüzemmódban, ahhoz egy kapcsolót kell a készüléken bekapcsolni.
Vészüzemmódban az analóg portok szétprogramozása érvényét veszti, bármely szám hívásakor megcsöngeti mindkét portot.
Ha az S-busz volt kijelölve vészüzemmódra, és az ISDN készülék át van kapcsolva, úgy az ISDN készülék fogadja az összes hívást, szintén a programozástól függetlenül.
Ki lehet próbálni, ha az NT-t kihúzod a 230V-ból
> de szerintem a piacon kapható egyik legjobb telkészülék a Siemens 2015
> Kár , hogy nem hívószámkijelzős....
A hívószámkijelzős a 2020, de az meg nem kihangosítós.
De legtöbben ugyis a 2005-öt veszik, mert az a legolcsóbb, és ugye telefonálni azon is lehet. Aztán amikor egy irodában 2-3-4 telefon csöng teljesen egyformán, nem tudják melyiket vegyék fel :-)
a lepusztult az intracom helyett hoztak ujat. radugtam az isdn telefont es nem mukodott, nem volt semmi a kijelzon es suket volt. radugtam a masik portra, ott sem mukodott. radugtam az analog telefont, mukodott. azt hittem, hogy az intracom magaval rantotta a keszuleket is. kerdeztem a szerelot, hogy lehetseges-e ilyen, aki sem megerositeni, sem megcafolni nem akarta nem akarta a kerdest. (mivel lattam mar "vicces" meghibasodasokat, igy gondoltam, egyszer majd teszek masutt egy probat, de aztan nem volt alkalmam. igy nem tettem a telefont ad acta.) amikor kihoztak az uj intracomot es radugtam az isdn telefont, akkor kiderult, hogy a telefon jo, csak a masodik intracomnak egyik isdn portja sem mukodott. ez az intracom javitott keszulek volt.
[off-topik: ugy hat eve a praxisomban tonkrement egy ethernet kartya. az ara kb. 2000 usd nagysagrendben mozgott, plussz a 2-3 hetes szallitas, a gep meg a ceg mailszervere is volt egyben, szal a problema akut. mivel nem hardveres vagyok, igy bevillant, hatha az ethernet aui kimenete meg jo. szereztem egy transceivert, es bejott. a gep megvan, es az ethernet kartya azota is 1/2 aranyban mukodkepes. az elet csak megismetelte onmagat.]
a matavcom az en felrebeszelesem folytan is kepbe kerulhet, ugyanis nem teljesen igazodok ki h melyik matavleany, meg -reszleg miert is felelos. biztos tulprecizkedtem, de cserebe az axelerot nem hivom matavnak :))) boccccs.
Szerintem ritka gagyi ez a cetlis megoldás (memorizált telefonszámhoz). Láttam egy érdekes megoldást, drótos GE telefonnál: volt két gomb, és a kijelzőn lehetett léptetni a betáplált számokat. Szerintem sokkal kulturáltabb, mint kézzel ráfirkantani egy darab papírra. Jó, persze, átláthatóbb, de akkor is. Na mindegy, megvettem helyette a vezeték nélküli AEG-et, hogy a rosseb esne bele...
Nem reklám, meg nem is ISDN, de szerintem a piacon kapható egyik legjobb telkészülék a Siemens 2015. VAn neki 2x16 nyomógomra tárolható memóriahelye, a gombok melletti cetli egy darabból áll, így szövegszerkesztővel nagyon szép feliratokat lehet vele csinálni. Kár , hogy nem hívószámkijelzős....
Hu ez csak úgy kikivánkozott belőlem.
Szvsz alközponton lóg és azért Matávcom (alias Comex)...
Szerintem ők is úgy "lopják" az NT-ket, mert hivatalosan (pluszban) nemigen lehetne nekik raktáron (lévén nem előfizetői végberendezés, hanem a főközpont tartozéka :-)) ).
Üdv Mindenkinek, látom megint kezd élénkülni a topik:-)
>felig megjavitva hozta a matavcom, es ez csak akkor derult ki amikor az is megpusztult
Na hogy is van ez???
Van egy félig megjavított NT, ami tehát félig rosz.
De ezt Ő jól titkolja, mert félig rosz volta mindaddig nem derül ki, amíg teljesen el nem romlik.
Elmagyaráznád, mi volt az a funkció, ami félig működött, félig nem, de mindaddig nem derült ki hogy rosz, amig...
Aztán azt sem értem, a matávcom hogyan jön a képbe?
Hát igen... mondjuk a telefonon is csak az utolsó 10 számjegyet írja ki. Tehát ha mobilról hív valaki, a 0-át a 06-ról már nem látom, nem beszélve arról, ha külföldről hívnak. Ugyebár lemarad egy csomó minden, aztán vissza se tudom hívni. És ezt természetesen csak a vásárlás után láttam. Szóval trehány egy társaság az AEG...
. Maga a szolgáltatás valóban "alapból" jár, csak ezt be kell kapcsolni felhasználói oldalon az NT-n. A MATÁV-nak tudni kellett volna , hogy ezt aktiválni kell . Az NT gépkönyvében egyébként biztos benne van ez is.
Azért "jó", hogy gyárilag ki van kapcsolva, mert néhány sima analóg készüléknél előfordulhat, hogy nem csörög rendesen, ha a CLIP aktív.
( Ha már AEG, az Ő művük , a külső hívószám kijelző egy ipari selejt. Pusztán az a baja, hogy a kijelzőt alig lehet látni. Végül is egy kijelzőt azért veszünk....Hiába állít kontrasztot, egy nagy rakás.....Viszont gyönyörű dizájnos.)
Érdekes tapasztalatom volt, megosztom veletek is, ha netán belebotlanátok.
Vettem egy AEG drótnélküli telefont, hívószámkijelzéssel. Beszereltem, kipróbáltam, nem jelezte ki. Felhív matáv, megkérdem, működik-e a kijelzés-szolgáltatás. Mondják, működik, isdn-hez (az van nekem) alapból jár. Kipróbálom újra. Semmi. Felhívom az AEG-szervizt. Mondják, ahá, ezzel már találkoztak isdn esetében, a megoldás: tárcsázni a *85kettőskeresztet (most nem tom hol van a billentyűzeten). Megtettem, onnan prímán működött. Számomra rejtély, hogy miért kellett ezt külön megcsinálni, de hát...
Az rpmaus@freemail-es címemre küldj már egy élő mail címedről levelet vagy a címet magát, mert hetekkel ezelőtt szerettem volna valamit küldeni, aztán visszapattant arról, ími nálam létezik!
Ötledes Intracom NETmodom tegnapelőtt feldobta bakancsát, meghalt a tápegysége. A szolgáltató cég tegnap kicserélte egy ledesre. Fejlődünk. Qrvára zavar, hogy a megszokott tájékoztatás a színes karácsonyfa formájában nincs meg, a bejövő vezeték csatlakozása másmilyen, most egyújabb dobozka fityeg a készülék alatt.
Az ember szerint ez a NETmod se lesz hosszú életű, ötledest meg csak a Szereld magad akcióban adtak, de az szerinte még szarabb.
Ötletek? (Tudom, váltsak szolgáltatót, de ez kilőve.:-))
> Az RJ csatlakozó az U interfészen mindegyik NT-nél kh-s, vagy csak kifogtam egyet?
kifogtál egyet
hivni 143 cseréljék ki
Hát igen, csak ez természetesen egy néhány hete cserélt NT csinálja ezt. A tisztelt felhasználók ISDN vonalon Neteznek, és a főnök hülye fia rendszergazdának képzelve magát ( most tanulja, nem is ő telepített)több hetes veszekedés után a "hülye MATÁV"-val annyit veszekedett, hogy kicserélték az NT-t neki. Mivelhogy senki sem netezett, és mégis fogta valami nagyon gyakran az ISDN vonal felét. Persze, hogy valamelyik barom program állandóan a netre akart felmenni, és ezért volt ez. ( Persze erről nem az NT tehet, de szerintem inkább kcserélték, csak a kis hülye szálljon már le róluk. Na és amikor a MATÁV kicserélte, akkor meg a pots-okkal nem csinált semmit, és jöttek a reklamációk, hogy kicseng a telefon, aztán mégsem veszik fel az alatta lévő alközpont mellékét. Na ja mert foglalt volt, vszont a pots-ra is fel volt címezve a szám, így az csengett a levegőben. Hát persze az egészről nem szóltak semmit sem, csak a telkp/routert szarozzák. Szóvcal a jó isten mentsen meg mindenkit a magát hozzáértőnek és tévedhetetlennek tartott "szakemberektől" ( és aki a főnök fia is egyben...)
> DuDoR szvsz az 50 filléresre értett szerintem a megállapítást, az pedig lehetséges lehet.
Arra. Több különböző forrásból származó matáv díjismertetőben ugy szerepel, hogy az is ötven filléres.
Viszont az is igaz, hogy a matav.hu-n azt irjak, hogy csak a 3xxxxx-en van ez.
Szóval bármi lehet...
> hogy tudtommal már nem is élnek a 2xx-xxx-es behívók (vagy nagyrészt megszűntek).
Aha, szünögetnek, az axelero is most szünteti meg.
DuDoR szvsz az 50 filléresre értett szerintem a megállapítást, az pedig lehetséges lehet.
Más kérdés, hogy tudtommal már nem is élnek a 2xx-xxx-es behívók (vagy nagyrészt megszűntek).
Na szóval akkor tényleg senkinek sem ment tegnap...
Az alábbiakat tegnap este 10 körül próbáltam volna elküldeni ide Nektek:
Kedves DuDoR, kedves HelpDesk, kedves FTHBenő (bocs a röv.-ért!)!!!
Mi lesz itt, amikor valós inbundling meg outbundling és különbőző (a mainál is bonyolultabb) tarigatáblák lesznek!!! :-))))
Ezt még az OSS sem fogja elbírni....
----------
Viszont az eddigiekhez csak egy rövid technikai észrevétel: az ADSL valójában (nem a tényleges DSLAM-ADSL-PC kapcsolat szempontjából, hanem TCP/IP-TCP/IP végpontok közöttre értve) nem vonalkapcsolt hanem _csomagkapcsolt_, hiszen a DSLAM-ból már ATM-en megy az Matáv (vagy más szolg.) IP Centrumába illetve az ISP-be az adat (és/vagy jön onnét)...
-----------
Egyébként a "hatalmas óradíjat" a 40 óra felett a netes elérésre és nem a telefonos kapcsolat forgalmi díjára értettem, csak nem fogalmaztam egyértelműen:-( (illetve próbáltam, utalni a FreeStart-ra, de mindegy...)
-----------
Az IHD elérhetősége ezek szerint naponta változik, ui. mielőtt ideírtam, ki is próbáltam :-)))
-----------
Az RJ-s NT-kbe tessék sk. (vagy szakember segedelmével) beforrasztani a kábelt és a végére tenni az RJ dugót! Meggyőződésem, hogy senki sem fogja a MAtávnál hátrakötni a sarkát az előfizetőnek, annál is inkább, mert a leszerelt NT-k tudtommal mennek a kukába (!!!!)
------------
Lenne itten egy tiszteletteljes kérdésem minden szakemberhez vagy látohatóhoz: az Ascom Eurit30 (nekem speciel ez van, de minden tíyípushoz majdnem) léteznek S0 <-> RS232 illesztő dobozkák (ezzel és a megfelelő programmal lehet firmware-t frissíteni, telefonkönybvet kezelni stb...).
NOS: Van e valakinek egy ilyen kütyüről (S0 be RJ8/6 alj, S0 ki RJ8/6 alj és RS232 valszeg apa csati van rajta) valamilyen - akjár visszafejtett - elvi rajza és/vagy (valszeg van benne) uC forrása/bin-hex akármilyen file-ja/programozott uC?! Ti. szeretnék egy ilyen összehozni és sajnálnám ra a komoly EURO-kat vagy USD-ket! :-)))
> >Ez a 0651-2xx-xxx és a 0651-3xx-xxx számok hívása esetén érvényes.
> Ups! Ez nagyon rossz! A 0651-2xxx-xxx-re nem érvényesek a kedvezényes díjcsomagok
Ups! Ezt elnéztem, mert tényleg nem érvényes :(
> és az 50 filléres éjszakai kedvezmény sem!
Ezt viszont te nézed el azt hiszem, mert szept 1-töl a 2xxxxx díjazása teljesen megegyezik a 3xxxxx díjazásával. (Ezért gondoltam, hogy a kedvezmény érvényes a 2-re is, de mint kiderült, tévedtem. :(
>De pontosabban: ezt a 40 órát fel lehet használni internetezésre hétköznap 16 órától éjfélig, hétvégén és munkaszüneti napokon reggel 7 órától éjfélig
Ekkor a hívás kedvezményes díja 1,66 Ft/perc (bruttó).
>Ez a 0651-2xx-xxx és a 0651-3xx-xxx számok hívása esetén érvényes.
Ups! Ez nagyon rossz! A 0651-2xxx-xxx-re nem érvényesek a kedvezényes díjcsomagok, és az 50 filléres éjszakai kedvezmény sem!
Kábelnettel volt szerencsém találkozni. Szerintem jócskán van tartalék benne. Az általam látott rendszeren a szolgáltató a sávszélességet felhasználókra lebontva 64kbit/s-es egységekben be tudta állítani külön a felfelé, külön a lefelé irány számára. A kábelen egy-egy külön TV csatorna van a felfelé és a lefelé irányoknak allokálva, mindkettő 7 vagy 8Mbit/s átvitelre képes. És ha szükség van rá, akkor ilyen csatornákból lehet többet is (maximumot nem tudom) lefoglalni kommunikációhoz. Szóval nekem nagyon jól skálázhatónak tűnt, és az alatt az 1 év alatt, amig ilyenem volt otthon, soha nem volt sebességgondom.
Ellenben a GPRS-nettel, amivel mostanában találkoztam, és ahol tényleg nagyon hamar bedugulást lehet tapasztalni. És ez a bedugulás nagyon úgy tűnik, hogy még a szolgáltató belső hálózatán lép fel - na ez már probléma.
8.1.2 A szolgáltatás várakozás- és zavarmentessége
Az előfizető számára a nap 24 órájában a várakozásmentes hozzáférés biztosított, a sebesség azonban változik az igénybevevők, illetve a nemzetközi vonalak és a cél számítógép terhelésétől függően.
A különböző csomagok leírásánál sintén nem szerepel garantált sávszélesség, csak az elérhető maximumsebességet határozza meg az ÁSZF.
"De komolyabban: lehet csürni-csavarni, de a lényeg az, minél többen használják, annál kevesebb jut egynek."
Óriási a különbség. behívóportokat lehet bővíteni, a rendelkezésre álló tv-kábel sávszélességét nem. Az egyik átmeneti problémát okoz, a másik állandót. (Tegyük hozzá, hogy egyelőre nagyon elméleti a vita, mert a tv-kábelek kapacitása még messze nincs kihasználva.)
rádiós rendszereket nem ismerem, de a kábelnetes megoldásoknál nincs garantált sávszélesség, ott egy felső határ van (a kábelen elérhető legmagasabb sebesség), ami megoszlik a felhasználók között. Garantált sebesség nem lehet, hiszen nem egy felhasználó van a kábelre kötve, hanem több. Ha mondjuk 1000 kilobit a kábel sávszélessége, akkor 10 felhasználó esetén mindenkire 100 kilobit jut, 20 felhasználó esetén már csak 50 kilobit, 100 felhasználó egyidejű kapcsolódása esetén viszont már csak fejenként 10 kilobit jut (feltételezve, hogy minden felhasználó teljesen kihasználja a rendelkezésre álló sávszélességet).