Ebbe a topikba többségében betegek és hozzátartozóik írnak. Sajnos előfordul, hogy a betegeket gátlástalanul kihasználni akaró fórumtagok (csalók) privát levélben különböző hatástalan csodaszereket ajánlanak a topikban megjelenő új betegeknek.
Az is rendbe fog jönni. Persze, hogy megvisel, ez természetes. De túl leszel rajta. Örülök, hogy olyan jó és lelkiismeretes dokid van, mint nekünk volt. Ez is sokat segít! Majd számolj be a másodikról is. És néha írj "csak úgy", hogy tudjuk, minden rendben:)
Ez volt az első, elvileg még öt van betervezve, aztán újra PET-CT. Fizikailag nagyon jól vagyok, minden testrészem működik, a tüdőm is rendben, köhögés nincs. Viszont a pszichém hogy úgy mondjam, kissé szétzilált állapotban van.
Nehéz dolog negyedik éve egyedül küzdeni ennyi dagival. De nincs gond, majd csak valahogy rendbe jövök.
Terhelést is végeznek háznál? Szerintem itt is van házhoz jövős. Mondjuk az értékeim azonnal úgysem lennének rendben oltásig...de legalább elkezdődne a javulás..
Nem tudom, ahol laksz van e ilyen, de vannak eü.emberek, akik házhoz mennek vérvételért. Természetesen fizetni kell, de ez olcsóbb, mintha covidos lennél a laborban. Érdemes megcsináltatni, mert akkor tudod, kell e gyógyszer újra. Nekem nagyon sokszor változik. Ezért mindig új dózis kell.
De én már tanácstalan vagyok... Nekem a pm, és mellette van IR-em is, mindkettő kezeletlen, mert 2 éve olyan értékeim voltak, h elhagyhattam a gyógyszert, azóta pedig érzem, h nem oké egyik sem, de a covid miatt még egy laborra se küldenek... ezek mellett kezelt epilepsziám van, szerencsére évek óta rohammentes... Ez mind nem volt elég ahhoz, h beoltsanak... Nem értem én már, h mi alapján mennek is ezek...
Köszi! Ha megtudsz valamit, kérlek írd meg. Tudomásom szerint vírusalapú nem lehet, tehát jelenleg csak a Pfizer, vagy a Moderna, de az utóbbi sem biztos. Ha tudok valamit én is megírom.
Szia! Köszönöm érdeklődésed, jól. Eltelt két hét a Kapecitabine szedése óta, és eddig semmi olyan mellékhatás nincs, amit egyértelműen hozzá lehetne kötni. Néha egy kis fejfájás, álmosság előfordult, illetve a második hét végén egy kis has mars. De megvárom a második kezelést, és akkor bizonyára előjön az, aminek kell. Ha akkor is csak ennyi lesz, az király.
Szia! A férjem is 90 perc Infúziós kezelés + 2x3 db.Capacetabint szed.Sikerült ma elérni az Onkológusát ő is a te álltalad leirtakat mondta....én azért félek ... :-(.
Nem, mert én úgy kapom a kezelést, hogy Avastin 90 perc infúzió, majd a következő naptól kezdve napi kétszer 4 szem Kapecitabice két héten keresztül. Azután egy hét szünet. És a szünet alatt kaptam meg az oltásokat.
Engem igen, és én is ugyanezt a kombót kapom. Az első oltásnál este még fájt a vállam, reggelre elmúlt. Négy hét múlva, azaz múlt hét kedden megkaptam a másodikat, annál már semmi gond nem volt.
Sziasztok! Párom jelenleg Avastin /Kapecitabin kombót kap ..6 ciklus következik...de lenne covid oltásra most időpont amit foglalhatnánk...Astra Zenecával oltanák..Esetleg oltottak valakit mar eszek itt a csoportba?
Na bejelentkezek, ha már virágszív megidézett. Nem semmi, amin átmentél, jobbulást :) Írtam amúgy tegnap, csak elszállt a poszt..
Hát egészségileg megvagyok, bár ma pont rosszabb kicsit, valamiért megint köhögök meg olyan, mintha megakadna a kaja. Pedig már ezek elmúltak, de most megint. Ja meg torokszorítás jött vissza, az régebben volt, most megint. Amúgy eszek, iszok, de néha fáj még a torkom ott, ahol belül a seb volt. Meg persze várok az oltásra. 7-én lesz kontroll, kíváncsi vagyok mi lesz. Amúgy dolgozok, megy az online egyetem és minden nap ugyanolyan, úgyhogy mentálisan nem vagyok a topon, már jó lenne valami kikapcsolódás....
Jó sokáig aludtam (most keltem csak fel), és lekopogom, de ma jobban vagyok. Holnap már menni akartam dolgozni, de végül meggyőztek, hogy a héten még maradjak itthon. Hát pihenek. (Bár az ilyesmi erős lelkiismeretfurdalásokat okoz nálam, főleg most, hogy mindenkire nagy szükség van a kórházban...)
Nem cipelek, nem hajolok, melegen tartom magam deréktól lefelé, és sok vitamin. Ennél többet nem tehetek.
Vigyázzatok magatokra, és olvaslak is titeket, de nem akarom szétoffolni a topicot.
Egy kis fájdalom természetes. A menzesz ideje körüli kontroll jó ötlet, ultrahangon fog látszani, ha esetleg folyadék van a méhedben. Akkor se hagyd ki, ha rendesen megjön, jobb a biztonság.
Anyukám betegsége kapcsán csatlakoztam az oldalhoz. Már el is felejtettem, hogy 16 éve nekem is volt a Tiedhez hasonló műtétem. Hidd el rövidesen el is felejted. Jó az elején még szoros kontroll, majd évente egy citológia. Megnéztem az akkori zárójelentésemet, nekem 10 napig volt bent a cső, a férjem nem értette, hogy műtét után telnek a napok és nem vagyok jobban. Amíg a cső mesterségesen nyitva tartotta, az "új" méhszájamat szülési fájdalomhoz hasonló görcseim voltak. De a drain kivétel meg sem éreztem, és utána teljesen elmúlt minden fájdalmam. Azóta sincs semmi problémám vele. Így fel a fejjel, minden rendben lesz! Mielőbbi teljes gyógyulást!
Igen, holnap új nap jön. Sajnos ez egy nagyon lassú folyamat, én is nagyon lassan gyógyultam, és türelmetlen voltam, pedig nem szabad. Próbálj meg tényleg pihenni, ne emelj semmit, ne erőltesd, mert annál lassabban gyógyul be. De be fog gyógyulni, és egy idő múlva, ha nem is felejted el, már nem fogsz rá így gondolni. Fel a fejjel:)
Hát ma kivették a csövet, és most sem volt kellemesebb mint a multkor. Majd leszakad az alhasam úgy fáj. De majd elmúlik...
Kicsit pityeregtem ma, mert azt hiszem sok volt már a "jó"-ból az utóbbi időben...
Kérdeztem az orvost, hogy mit tehetek azért, hogy ez ne forduljon elő megint, de azt mondta, hogy sajnos semmit. Egyszer majd úgy gyógyul be a seb, hogy már nem záródik el a méhszáj. Ha mázlim van akkor már most is, ha nem, akkor nem tehetek semmit ellene.
Na ez viszont kiborított! Igazából ez így felfoghatatlan. Én ezt a dolgot már még egyszer sem! akarom végig csinálni, azzal a reménnyel, hogy de lehet, hogy ez az utolsó. Úgyhogy egy hónap mulva mindenképp vissza kell mennem a dokimhoz, hogy megellenőrizze mi van, hátha még műtét nélküli szondázással menthetjük a menthetőt, vagy ha mázlim van, addigra már menstruálok és akkor minden rendben.
Ma már az is eszembe jutott, hogy jobb lett volna soha hozzá sem nyúlni, de hát ascus H-Sil-lel azért mégsem dughatja az ember a fejét a homokba.
Na ennyi történt, kicsit most kipanaszkodtam magam. Talán újra el kezdem összeszedni magam előbb utóbb, mert már elfogytam mint a nyárfalevél, egész nap csak aludtam, meg vagyok borulva kicsit. De holnap új nap jön, igaz? 😊
Leállították az Accofil-t mert teljesen kiütötte. Múlt hét szerdán volt labor :fehérvérsejt alig 1 felett, kaptunk egy Zarzio nevű növelőt. Érdekes hogy ugyanaz a hatóanyag ,csak más gyártó, de semmi mellékhatás nem volt a fáradságot kivéve. Ma is volt labor, most már magas a fehérvérsejt szám, úgyhogy abba is hagytuk az injekciókat
Sziasztok. Olyan volt valakinek hogy a kemo előtt normális LDH érték kemó után 2 héttel majdnem háromszoros ? Nem pont előtte kellene magasnak lenni és utána lecsökkennie ?