Minden, ami navigációs eszközökkel, és azokra telepített jogtiszta navigációs szoftverekkel kapcsolatos.
A warezolásnak, nem jogtiszta szoftverekre vonatkozó hozzászólásoknak ebben a topikban tiltás a következménye.
Én évekkel ezelőtt összehoztam egy 7" tabletet (Android) egy SysOnChip GPS vevővel.
A tabon valamelyik IGO verzió volt, egy BT/GPS kapcsolatot megteremtő appal és a dolog működött.
Érdekesség: a GPS (mint 2 gyufásskatulya) vevő bár 12 év feletti, bármikor bekapcsolom (1-2 évente) 39 másodperc alatt talál értékelhető holdhalmazt. Ehhez nem kell semmi "rásegítés", csak a vevő van bekapcsolva, LEDjeiről látszik a folyamat.
Kezdő vagyok a témában, de az új munkámhoz gps-re lesz szükségem. (belföldi áruterítés) A cégnél okostelefont biztosítanak, (korlátlan internet hozzáféréssel) melyen a Waze-t használják.
Szerintetek az mennyire megbízható?
Az az igazság, hogy én egy kicsit ilyen túl bebiztosítós fajta vagyok és gondolkodtam azon, hogy ettől függetlenül be kéne szerezni egy ún. autós gps készüléket.
Szerintetek van értelme ennek, vagy bátran rábízhatom magam a fent említett dologra?
Ha azt mondjátok, hogy igen, akkor melyik készüléket ajánlanátok bátran? Állítólag 50-60E Ft körül már egész jókat lenni (tomtom, garmin) és pénz is volna rá.
Elsődleges szempont a nagyfokú üzemkészség, egyszerű kezelhetőség, gyorsaság.
A lényeg: okostelefonos navigáció, vagy autós gps?
Lehetőség szerint olyan választ várnék, amelyik nem vall fanatizmusra egyik irányban sem.
Az elképzelhetetlen,hogy külső GPS alatt a laptop USB portjához csatlakoztatható GPS fejet érti?Elég ritka a GPS chippel felszerelt laptop,viszont az iGO-nak van windows alatt futó változata.
Külső gps alatt az anyósülésen ülő anyóst, vagy a kocsin kívül álló gyalogost érted akinek most hajtottál át a lábujjain és épp ecseteli számodra a pokolba vezető utat.. :) vagy esetleg Bluetooth gpst..
Jahh.. értem.. a logikád szerint, ha csak autóra volt pénzem, akkor egy garnitúra téli gumit nyugodtan lophatok hozzá... Nem vagy te Fidesz szavazó? :D
Akkor az első 5.000 Ft-os segítség az Oregon 750t-hez:
- A készüléked kb 180e Ft... biztosan akarsz-e egy olyan megoldással warez térképet rárakatni rá (Ami egyébként 99 USD lenne örök frissítéssel), ami az esetek kb 25%-ban kinyírja a hardvert?
Ez is jó, mikor másik szakcsoportban mondtam, hogy itt írtuk le tegnap nézd meg aztán kérdezz, akkor 3. ember belém kötött, hogy miért vagyok ilyen gyökér, segítsek már rendesen és írjam le. Mondom jahh, írd le Te, vagy idézd ami alatta volt. Erre megmgyarázta, hogy Neki nincs ideje ilyesmikkel szórakozni :-D Nekem sem. Erre jöttek, hogy miért kötekszem, ennyi erővel segíthettem volna. Jahh, csak a gyagya nem tanulja meg, csak kérdez és várja azonnal a sült galambot.
Igazából akinek addig nem terjed az IQ-ja, hogy legalább 2-3 postot vissza olvasson, sőt kijelenti, hogy "ő lusta visszaolvasni"... azzal mit akartok? :D :D
Egyébként én meg lusta vagyok neki szakmailag segíteni. :D
És akkor jönnek az ilyenek, akiknél úgyis mindegy, fotós csoportba jön akármit árulni, de meg is tudja magyarázni. Bolondok napján egy szép csokorba rendezett gyűjtést szoktam csinálni ebből az állatfajtából is, ehhez képest itt a GPSes csoport a rózsaszín fasza világ:
Nekem van csoportom, ott van a fejlécben, hogy TUDOM mit fogsz kérdezni, itt van rá a válasz. Ez nem volt elég, aztán leírtam a krédést is, hogy HA ezt kérdeznéd, itt a válasz. Havi átlag 70 ember beesett AZZAL a kérdéssel. Több 10ezer profilt átnézve és foglalkozva Velük, simán ki merem jelenteni, hogy az emberek lusták és ostobák.
Jahh, csoport leírással azt is megcsináltam, hogy leírás és első poszt, hogy aki ezt meg ezt csinálja, annak az alábbi választ fogom írni "....". És 3 havonta stílusváltál, a tajparaszt bunkótól az angol úriemberesig. Vagy éppen belépés előtt EZT mindenképpen olvasd el és írd ide, hogy elolvastad. Oda is írták, hogy elolvasva, minden 300. ember szólt, hogy izééé, a link mögött nem az van :-D Szóval ennyien nyomhatták meg valóban.
Kiemelt poszt és fejléc kb. sosem működött rendesen, páran foglalkoznak csak vele.
Én egyszer évekkel ezelőtt kértem egy olyan topik nevének apróbb módosítását (a könnyebb rálelhetőség érdekében) aminek létrehozójának regisztrációját már törölték..
.
Hosszú ideig nem is voltak hajlandóak válaszolni a kérésemre a modik, majd egyszer emailben válaszolt az egyik iszonyatosan trágár stílusban hogy ha akarok valamit akkor a topiknyitót kérjem meg (akit már töröltek)... :(
De tudod mit? Jó fej leszek 5.000,- Ft-os óradíjjal bármikor supportálom neked a problémát. Elmondom mi miért nem megy és hogy mi a megoldás... rajtad áll, hogy mennyi idő alatt érted meg. :)