Keresés

Részletes keresés

Hesperos Creative Commons License 2008.07.30 0 0 6489
Szia!

Igen, a paprikát fólia alatt tartom.
Előzmény: lizzi* (6485)
kicsee Creative Commons License 2008.07.30 0 0 6488
Na akkor te is úgy vagy az ubival, mint mi a paradicsommal. Tavaly háromszor ennyi paradicsomot raktam el és harmad ennyi sem lett... Idén most járunk a 30. liter kifőzött paradicsomlénél. Pedig most sokkal kevesebb növényt palántáztunk ki. Viszont megkapta mindig, amit kívánt.
Juhéjj, örül az egész család. (hogy nekik nem kell szenvedni vele :D )

Erre felé 300-350 forint kilója a paradicsomnak.... kb eddig leszedtünk olyan 100kilót (evésre meg kifőzésre) Mondja valaki, hogy nem éri meg kertészkedni.

Krumpli 70-80 forint, eddig 30-40kg-nál járhatunk... az is pénz...
Előzmény: Hesperos (6484)
ptp2 Creative Commons License 2008.07.29 0 0 6487
Megérett az első sárgadinnye, és még meg is lehetett enni, elég finom volt, a probléma csak az hogy a sok eső miatt kihasadt egy kicsit, de azért meg vagyok elégedve vele, elég jó íze volt. Jövőre lehet én is felvezetem támrendszerre. A túl sok eső nem használt neki a földön, egy-két szár el is rothadt ott ahol sűrűbb volt. :( Az uborka, paradicsom, paprika szépen fejlődnek, néhány kép a kertből 4 nappal ezelőttről. http://www.picamatic.com/view/713389_P1060112/ http://www.picamatic.com/view/713405_P1060111/ http://www.picamatic.com/view/713425_P1060109/
CBNora Creative Commons License 2008.07.29 0 0 6486
Hú, jó nagy család kell, hogy az összes uborka elfogyjon majd!
Én egy zacskó Mohikánt vetettem el két részletben, most kel a második adag, az elsőről esszük. Az első adag nem bújt mind elő, csak kb. a fele, vagy megették, mielőtt láthattam volna öket, de így is elég kettőnknek, amennyi van rajtuk.
lizzi* Creative Commons License 2008.07.29 0 0 6485
Én tegnapelőtt vetettem Mohikán uborkát, talán jó lett volna előbb 1-2 héttel, de reménykedem. Vetettem müncheni sörretket meg salátákat még. Persze nem ilyen mennyiséget mint te, nagyon kicsi a kertem. Kínai kígyó ubim nagyon szépen indult, de most valami betegsége lett, azért még én is várok róla egy kis termést. A paprikád fólia alatt volt? A paradicsomok nekem is most kezdenek pirosodni, a legfinomabb egy Sultan nevű fajta, ezt csak azért vettem palántaként a piacon mert a palántaárusnál ez fogyott a legjobban, gondoltam aki ért hozzá és viszi az biztos tudja, hogy jó fajta:)
Hesperos Creative Commons License 2008.07.29 0 0 6484
Sziasztok!

Kikelt az összes uborkám, mind a 160 tő, ilyen még nem volt, hogy 1 hibás mag sem volt közte. Nőnek a dinnyék is már, lassan felkötöm őket raschel zsákba, nehogy leszakadjanak. A paprikákról már elraktam 10 üvegnyi savanyút, és még mindég rengeteg van. A paradicsom valahogy csak nem akar pirosodni, csak nőnek, de nem pirosodnak, illetve a Lucullus már pirosodik de annak nincs túl sok leve. A régi uborka már nem húzza sokáig, lassan lejár az ideje. A káposzták elkezdtek nőni mint a gomba, a karalábé úgyszintén. A kelbimbó vegetál, tulajdon képpen mióta itt van azóta nem csinál semmit csak van. A krumplinak leszáradt a szára, elkezdtem felszedni őket, és raschel zsákban elrakom őket a pincébe. A metélőpetrezselymet nem győzöm nyírni, 1 hét alatt visszanő a teljes lombja ettől az esős időtől. Most, hogy megint napos az idő, hátha kicsit megáll. A céklák még nem kerültek elő, de lassan ideje lesz. A retket is elvetettem, majd kiderül mi lesz belőle.
lizzi* Creative Commons License 2008.07.27 0 0 6483
Sziasztok! A kertecském pazar, csak összeültettem mindent a 30 négyzetméteren, annyi féle növényt, hogy kb. tizszer ekkora helyen kellett volna. Jövőre nem követem el majd ezt a hibát, de most minden szép, úgy tűnik a bimbóskel is kiheveri a betegségét, szerencsére nem húztam ki gyökerestül. Mindent úgy csináltam, ahogy mondtátok, itt a termésből egy kevés:
Flanell Creative Commons License 2008.07.25 0 0 6482
Erről jut eszembe, a túl későn vetett és meg nem nőtt téli retek áttelelt, és párat meghagytam, most van sok mag, ha rá tudok menni holnap a földre, vetek.

Vetettem helybe kétféle késői karalábét, máskor jóxoktak lenni, jobbak, mint a palántázott, most mindkettőt kelés után kiette valami jószág szikleveles korban, múlt héten már 1 sem volt.
A késői cékla, amit porba szórtam, rosszul kelt, a bolti és a saját termésű mag is, 3 sorban sem lett annyi, mint 1-ben kellene. Leghamarabb jövő héten tudom gyomlálni, ha még megtalálom őket.
Előzmény: il1321 (6476)
miksza63 Creative Commons License 2008.07.23 0 0 6481

Szia!

Nekem hozott Il linkje találatokat.

Az alábbi hozzászólásszámok a nyerők: 1278, 2312, 3103, 3116, 4995, 6466

Előzmény: taormina1 (6474)
Vezso Creative Commons License 2008.07.23 0 0 6480
Valaki megfigyelte már, hogy az időjárássel és a terméssel kapcsolatos népi okosságok igazak-e manapság?
Vezso Creative Commons License 2008.07.23 0 0 6479
Hát, a fene tudja. Teszek fel képeket otthonról, már készítettem, csak még a fényképezőgépen vannak.
Előzmény: CBNora (6463)
CBNora Creative Commons License 2008.07.22 0 0 6478
Pár bogyó már régóta van a mienken, meg rengeteg atka, kabóca, stb. Valamivel kevésbé atkás, mint az üvegházban volt, de nem nő olyan gyorsan, nem is terem annyit. Lusta vagyok megfőzni, 2-3 elég kis bogyónál nincs is több a pár tövön. Tavaly ilyenkor az üvegházban már volt rajtuk elég sok.
Egy teljesen megkopaszodott, néhány úgy-ahogy él, de jövőre lehet, hogy nem vacakolok vele.
CBNora Creative Commons License 2008.07.22 0 0 6477
Próbáld ki a Müncheni sört is! Ugyanúgy mindenütt lehet kapni a magját, mint a feketének, ugyanúgy eláll, csak nem olyan kemény, és nálunk nagyobbra is nő. És ha jársz Németországban, vegyél Hild's Blauer Herbst und Wintert! Ha idén nem is jön össze, jövőre próbáld ki! Azt lehet nyárra is vetni, de tárolható is, szép és finom.
il1321 Creative Commons License 2008.07.22 0 0 6476

A retket amit őszre, télire tárolunk el, még most kell vetni, mert a nyári melegben magszárba megy, nem fejleszt gumót. Nem is szabad a nyári melegben vetni, írjanak bármit a zacskójára. (Pl láttam olyan téli feketeretek zacskót, amire márciusi vetés volt írva, noha julius vége előtt nem szabad vetni) Augusztus végén lehet vetni újra piros hónapos retket.

A padlizsán nekem is szép, tele van virággal, de még nincs termés. Most van először, még nem ismerem. Én naponta öntözöm. Hetek óta ma esett először eső, tele is lettek a hordóim.

taormina1 Creative Commons License 2008.07.22 0 0 6475
Nem tudjátok, hogyan kell tárolni/tartósítani, hogy ne avasodjon meg?
taormina1 Creative Commons License 2008.07.22 0 0 6474
Il köszönöm szépen, a keresés nekem nem adott ki találatot!

A jános-napi retek nyári vetése különben szerintem szamárság; ugyan a sok esötöl ezúttal szépen kelt, de csak szívós, vékony gyökerü virágzó növény lett, nem retek. Nincs szerencsém a retekkel. majd meglátjuk, mit tud ez a fekete!

Nem tudom, a padlizsán miért nem terem. Üvegházban van, szép egészséges nagy növény sok virággal, de termés egy sincs rajta. Vagy csak késöbb fog?
Előzmény: il1321 (6466)
Hesperos Creative Commons License 2008.07.22 0 0 6473
Mért adtad fel? Mi történik nálad a kellel?
Előzmény: CBNora (6472)
CBNora Creative Commons License 2008.07.22 0 0 6472
El tudom képzelni, hogy finom. Míg nem volt kertünk, télen kínai kelt vettem nyers zöldségnek a szendvicsek mellé, meg salátának. A retket sokszor már untam, a téli paradicsom, paprika, vad zöld saláta meg valahogy nem volt szimpatikus. Hagymát sem lehet minden helyzetben enni.
Most, hogy van kert, télen persze főleg retket eszünk, de a sajátot más érzés enni, és van többféle. Most már a káposztarépa is változatosság, meg hamar van saláta, madársaláta. Jó lenne a kínai kel is, de föladtam.
Előzmény: Hesperos (6471)
Hesperos Creative Commons License 2008.07.22 0 0 6471
A nagymamám kipróbálta főzeléknek és azt mondta jó.
Előzmény: CBNora (6470)
CBNora Creative Commons License 2008.07.22 0 0 6470
Mi nyersen szoktuk enni a kínai kelt, salátának.
il1321 Creative Commons License 2008.07.22 0 0 6469

A San MArzanot ismerik nálunk Lucullus néven.

Ez a Sana Pierre. Az Uno-ról nincs képem

CBNora Creative Commons License 2008.07.22 0 0 6468
Fekete retket most kell vetni, Müncheni sört is. Nekünk a Müncheni sör jobban megnő, mint a fekete.
Salátát nyári fajtát (rá van írva a zacskóra) most is lehet, áttelelőt ráér szeptember elején.
Kínai kelt kétszer próbáltam, nekem nem sikerült.
Előzmény: taormina1 (6465)
Hesperos Creative Commons License 2008.07.22 0 0 6467
Szia! A kínai kelt én idén próbáltam, de tavasszal vetettem, nem másodvetésnek. Nálam bejött, az összes levele fogyasztható és finom is, én ajánlom. Fekete retket én most fogok vetni, vagy ezen a héten vagy jövő héten, illetve salátaféléket vetek még majd aug. végén mikor kiürült a fóliasátor. Úgy látom a babbal nem vagyok egyedül idén, nekem is foghíjasan kelt, ha egyáltalán kikelt.
il1321 Creative Commons License 2008.07.22 0 0 6466

Szia!

http://forum.index.hu/Search/showArticleResult?topic_id=9108176&aq_ext=1&aq_text=aszalás

A SAn MArzano a hosszúkás, kevés lével.

Kínai kelt is lehet vetni most, a palántázást nem szereti, 40sor,30 tőtávra. Főzeléknek, rakottnak fogyasztható.

Salátaféléket, fekete retket most vethetsz.

taormina1 Creative Commons License 2008.07.22 0 0 6465
Léci segítsen valaki visszakeresni Zsebi aszaltparadicsom receptjét; nekem sehogy se sikerül. Jó lenne, ha ö maga is elökerülne, hogy sikerüljön azonosítani a fajtákat, amiknek eláztak és kifakultak a cimkéi. San Marsano, San Pierre és Uno van köztük, asszem. Az egyik ilyen hosszúkás-ovális fajta, kicsit vastag börü és nagyon kevés a leve. Jól emléxem, hogy erre mondta Zsebi, hogy aszalásra alkalmas? (Aztán aszalt-paradicsom receptet is szívesen olvasnék, ha az elöbbi müvelettel sikerrel jártam.)
A piros koktél nagyon hitvány maradt; az üvegházba ültettem, jó helyre, de egy pár bogyó után elszáradtak.
Nem egészen értettem, amit a másodvetésröl írtatok, hogy salátafélékt pl. mikor lehet megint?
Én még szeretnék kínai kelt (Próbálta már valaki? Ajánljátok?) és fekete retket vetni, azt mikor kell?
A bokorbab nagyon foghíjasan kelt, aztán pótoltam a lyukakat, de ez sem járt több sikerrel, pedig kapott esöt
Hesperos Creative Commons License 2008.07.22 0 0 6464
Az én uborkáimat a peronoszpóra kapta el, talán még kihúzzák addig míg az új generáció kicsit megnő. Megnéztem a képeket, tényleg jók, és sok más jó dolgot is találtam az egyetemnél.

Sikerült elraknom a paprikákat, tűzdeltem közé uborkát is, most még hűl a leve, aztán azt is ráöntöm majd.

Elvetettem az összes uborkámat amit őszre szántam, 80 tő Mohikán f1-es van és mivel nem kaptam több Mohikánt, vetettem még 80 tő Perez f1-es hibridet is.

Előzmény: CBNora (6463)
CBNora Creative Commons License 2008.07.22 0 0 6463
Kérdés, hogy tényleg vírus-e.
Itt elég jó képek vannak uborkabetegségekről.
http://www.mkk.szie.hu/dep/kerteszet/ta/zoldseg/uborka/novved.htm
Vírusról:
http://www.plantprotection.hu/modulok/magyar/cucumber/cmv_cuc.htm
Előzmény: Vezso (6461)
Hesperos Creative Commons License 2008.07.22 0 0 6462
Lehet, hogy patkány vagy pocok... Nem tudom én sem konkrétan, de ezekre gondoltam. Nekem is van macskám,szám szerint 5, és ők fogtak egyszer valami pocokfélét. Miután megfogták nem voltak többet lyukak. (Kivéve amit maguk a macskák ásnak.)
Előzmény: Vezso (6460)
Vezso Creative Commons License 2008.07.22 0 0 6461
A neten talált képek alapján úgy tűnik, hogy a tököket és az uborkát is megtámadta egy mozaikvírus, az ellen van bioszer? Mivel többé-kevésbé van termés, komolyabb méreggel én nem bántanám.
Vezso Creative Commons License 2008.07.22 0 0 6460
Azt mondod a büdös trágyalére ráhajt? Lehet, bár a macskánk nagy vadász, szinte minden nap van fog valamit, ha tényleg patkány, remélem kiiktatja.
Előzmény: Hesperos (6459)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!