Én nádhoz rögzitek, zöld növénycsipesszel. Vagyis eddig igy fixáltam, vagy kötöztem, ha kellett. Ez a magastörzsűvé varázsolás viszont kifejezetten vonzó megoldásnak látszik.
A lányomnak tavaly öt színből készítettem az erkélyére, de a macskájuk miatt nem kellett visszaadnom, fájó szívvel, de levágtam őket, hogy milyen bokor lesz jövőre belőlük...!
Tegnap hozott a férjem nádakat, a bordót feltétlenül valahogy rögzítem vele és vannak még terveim. Van egy olyan is, amiben több szín van, bordó, lazac, fehér, de a borsó sajna még nem virágzik. Biztos vagyok benne, hogy sok ilyet fogok most, hogy nyílnak a kicsik, csinálni, de vigyázni kell, mert annyira változó a növekedési tempó, pl. a fehérek nagyon sietnek általában. Most azon töröm a felyem, hogy a kis duplákat is jó lenne összeültetni, csakhát ahány, annyiféle habitus.
Futólag megnéztem a honlapot, amit ajánlottál, hát...majd kitalálok valamit:-)))
Én már fikuszoknál is csinálom régóta ezt az összeonást, ha jól emlékszem még az Ikeában láttam régen. A fikuszoknál magasabbra mentem, metszegettem a kívánt magasságog, de az más volt. Őszintén még nem gondolkodtam rajta. Ezek a magról neveltek csak három évesen kezdenek virágozni és többnyire addigra elég magasak lesznek, de gyengécskék, hát így hasznosítottam őket. A bordót azt visszavágtam tavaly és három olyan magas új ágat hozott, mi mást tehettem vele? De szerintem nem fogom már bántani, hadd bokrosodjon, növekedjen. Tudod elég nagy itt a választék, szórakozhatok kedvemre:-)
Mielőtt szinte mindent bemenekitettem ( szerencsére és megszakadásomra ) csináltam néhány fotót, de nem az igazi. Vártam, hogy odasüssön a nap, akkor még
nem gondoltam, hogy nyugodtan megfoghatom és arrébb vihetem, mert úgyis muszáj lesz !
Végül is , nem is olyan rémes, mint ahogy emlékeztem rá :D
A franc se nézegeti a tövét annyira ! Most viszont jobban szemügyre vettem mindegyiket, és úgy látom, hogy még talán alkalmasak "fonogatásra ! :)
Több is, aminek elég magas a kopasz része, viszont semmi kedvem legyalulni a fejét ! Olyan jó kis magastörzsest lehetne belőle csinálni !
Egyik pont olyan, mint a tied az egyik képen, két hosszú egyenes száron, kb, egy magasságban kezdődik az elágazás. Az elágazás után mit csinálsz vele ?
Bár elég elszomorító a helyzet a teraszon, azért röstellem megam, hogy néhány leandervirág miatt aggódom, amikor annyi komoly kárt okozott a vihar szerte Európában:-(((
Fáradt vagyok, jó lenne aludni, de ekkora zajban..., meg az ablakot is be kellett zárni.
Még jó, hogy a mozgathatóak benn vannak!
Jó aktívak voltatok ma:-), én sem tétlenkedtem:-)
Kaptam Wuxált, majd elolvasom a használati utasítást:-), bár talán joggal gondolhatnánk, hogy ilyen különlegesakcióhoz az előírtnál töményebb anyag kell! Az Actarával viszont gondjaim vannak, majd holnap megbeszéljük, talán elcsendesedett a vihar.
Krampuszka! A mi gépünkön max 6 megapixel van, de általában csak kettőt szoktam használni, de a távoli képek csak akkor lesznek élesek, ha hatot használok, azokat a képek meg 1 megásak, le kell őket kicsinyíteni.
Nem látom az "egész alakos fotót"? Az én bordóm nyílására most várhatunk...!
Sziasztok Hát nem leandereseknek való az idő odakinn, hiába reménykedtem, hogy megússzuk. Oleandro, nálunk egy hete elég nagy eső volt, én még egy kicsit ellettem volna vele! Ahogy tépi, cibálja őket a szél és veri az eső! Na, ilyenkor eléggé elmegy a kedvem a dologtól.
Köszönöm ezt a palackdolgot, épp most készülök két hétre elhagyni őket. Lesz ugyan locsolás, de tuti hogy megszenvedik. A kicsiket és a kincseimet magammal is viszem.