Keresés

Részletes keresés

cserella Creative Commons License 2006.06.30 0 0 6189
cserella Creative Commons License 2006.06.30 0 0 6188
cserella Creative Commons License 2006.06.30 0 0 6187
nálam ez a 2. legnagyobb,
cserella Creative Commons License 2006.06.30 0 0 6186
szia!
Előbb is rakhattál volna be képet,sajnos ezt a sárgulást nem fogod tudni már megállítani,valószínűleg lágy víz lehet az oka ,az esővíztől konkrétan nekem is voltak felkopaszodások régebben .Állítólag a leandereknek kell a mész,ezen belül kemény víz.Ahogy elnézem,ez pont bianco rosato,ha jól látom,eddig nekem nem volt,most kezdett nyílni,az enyém is sárgul alul,ezzel nincs mit tenni,Oleadrónak is ez volt vele a problémája,azt hiszem pár nappal ezelőtt erről is volt szó.
Megpróbálhatnád egy nagyobb cserépbe átrakni,pici új földdel ,lehet,hogy akkor a sárgulás megáll.Amiket eddig erről a fajtáról olvastam,ez sajnos felkopaszodásra hajlamos,tehát ilyen,és ezzel nem hiszem,hogy tudunk mit kezdeni. :(
Előzmény: manóvilág (6184)
manóvilág Creative Commons License 2006.06.30 0 0 6185
Tavász, az OBI-ban láttam ilyen jellegű műanyagokat, lehet, hogy akad az a fajta is, amit keresel!
Előzmény: Tavász (6183)
manóvilág Creative Commons License 2006.06.30 0 0 6184

Sziasztok!

Gratulálok mindenkinek a sikeres vizsgákhoz! Tegnap én is levizsgáztam, igaz, hogy csak tanfolyami záróvizsga volt, de azért kinyúltam rendesen. Most már végre eleget kertészkedhetek, amíg alszik a kisfiam.

Nálunk is felborította a vihar a leandereket és egyebeket, sajnos az enyémek egy nagy, déli fekvésű teraszon vannak, ráadásul jó magasan (tetőtérhez tartozó nagy terasz, meg a felvezető lépcső mellett), így ha szél van, állandóan tépi, cibálja őket. Az eresz alá meg már nem férnek be, mert ott is növények vannak. Ha jön vihar, a férjemet szoktam megkérni, hogy cipelje le a lépcsőn őket a lenti, védett teraszra, de már nagyon elege van szegénynek...

anblock, csodásak a fonottjaid!

cserella, továbbra is sárgulunk és felkopaszodunk sajnos, pedig mérsékeltem az öntözővizet :( Ma egy szatyornyi sárga levelet gyűjtöttem a nagy sárgám alól, ami a képen sárga, az már szépen le is potyogott, sőt még feljebb is.

Már nem tudom, ki írta a Vuxallal való befújást, de meg fogom próbálni.

A szomszéd nénitől kapott pajzstetves leanderen megjelentek az első bimbók, remélem, nemsokára megláthatom, milyen színű. (A néni azt mondta, hogy piros, de mint tudjuk, ebbe sok minden belefér :)))

Tavász Creative Commons License 2006.06.30 0 0 6183

Pedig nagyon műanyag. Azt bánom hogy már ezt a fajtát nem lehet venni a Praktikerben. Legutóbb Lengyelt vettem, de az már nem olyan szép.

A kő lesúlyozza a cserepet és nem dönti fel a szél. A másik ok, hogyha napsütésben locsolom a leandereket, a kőre öntve a kútvízet az langyosan folyik be a gyökérhez.

Előzmény: Encsi84 (6182)
Encsi84 Creative Commons License 2006.06.30 0 0 6182

Még most is csodásak!

Ezek a cserepek agyagból vagy műanyagból vannak?

Mondjuk nagyon agyagra tippelnék:).

A kövek miért is vannak a cserépben?Erre nem kaptunk konkrétan választ.

KÖSZI:)

Előzmény: Tavász (6180)
anblock_italia Creative Commons License 2006.06.30 0 0 6181
Alaposabban megnézve és átgondolva a dolgot rájöttem, hogy igazat kell adni Oleandrónak, illetve az őt eligazító kertésznek, mert talán tényleg nem a Volldüngert kellett volna használnom, valóban a tavalyi, Budaőrsön nevelkedett levelek kicsik, sötétek, sűrűn vannak, ott nem tápoldatoztam, míg a tavasz óta itthon nevelkedett levelek hatalmasak, lehúzzák az ágakat. Még szerencse, hogy nem vagyok valami következetes ebben a tápoldatozásban, de most új fejezet kezdődik a vegyszeradagolásban a virágaim életében!!!
Tavász Creative Commons License 2006.06.30 0 0 6180

Sziasztok!

Tegnap reggelre tetőzött a leandereink virágzása.Tegnap Pécsen voltam, addig itthon nagy vihar közeledte előtt a családom rángatta be a teraszunk fedett részébe a leandereinket. Ez már a harmadik alkalom, hogy sétáltatjuk a dög nehéz kaspókat, mert sajnálnám ha a zivatar lemosná a virágokat. Szerintem hétfő előtt vissza sem tesszük őket a terasz szélére. Van még pár tegnap reggel készült fotó.

anblock_italia Creative Commons License 2006.06.30 0 0 6179
A törzses egy lehetőség, a hatalmas bokor az igazi, ha körbe tudja sütni a nap!
Előzmény: rágica (6178)
rágica Creative Commons License 2006.06.30 0 0 6178
Sziasztok!
Jó reggelt! Bocs ! Jó napot! (Itt kellemes az idő, fátyolfelhős, néha csöpörög az eső.)
Egyébként tegnap a legnagyobb fergeteg közepén volt az ereményhirdetés. Éjszakai sötétség volt és tombolt a szél. Gyermekem csak "Armageddonként" említette. Utána nem győztük rendezni a terepet.
Köszönöm a gratulációt, biztatást. Ránk fért, de meg is lett az eredménye!
Ma még eltakarítom a lakás romjait, mert 2 napja csak aludni jártam haza, de aztán teljes gőzzel jövök.
Látom új témát kezdtetek. A törzseseket én egyszerűen metszéssel alakítom. A rózsaszínem olyan igen rendes karvastagságú.
Eddig abszolút fapárti voltam, de most, hogy a bordó bokrom teljes pompájában virít kissé elbizonytalanodtam.
(Talán délutánra már lesz időm fotózni, és újból jönni.)
anblock_italia Creative Commons License 2006.06.30 0 0 6177
Köszi, jó érzés három "érett" gyerek mamájának lenni! Büszke is vagyok rá, végre úgy teljesített, ahogy ez elvárható volt tőle! Meddig dolgozol még nyaralás előtt?
Előzmény: kiwancsi (6172)
anblock_italia Creative Commons License 2006.06.30 0 0 6176
Hát igen, de hova?
Előzmény: krampuszka1 (6173)
anblock_italia Creative Commons License 2006.06.30 0 0 6175
Ezek nincsenek még összeültetve, csak egymás mellé rakva, így is látható, aléggé különbözőek termetre, ezért is habozom még!
Előzmény: krampuszka1 (6171)
kiwancsi Creative Commons License 2006.06.30 0 0 6174

Nekem is a legnagyobbat borította fel, a nagy rózsaszínt.

Munkába futtomban talpraállítottam mint Te.:-)

Előzmény: cserella (6140)
krampuszka1 Creative Commons License 2006.06.30 0 0 6173
Igen, alatta (mellette) elfér valami alacsonyabb.
Nyilván nem egymás mellé rakja az ember a magas törzsűeket...
Előzmény: anblock_italia (6167)
kiwancsi Creative Commons License 2006.06.30 0 0 6172

AI,Rágica !

Gratulálok a gyerekekhez!

Nagyon jó ilyenkor szülőnek lenni, még emlékszem:-)

Előzmény: anblock_italia (6139)
krampuszka1 Creative Commons License 2006.06.30 0 0 6171
Nagyon különleges, vagyis különlegesen szép igy együtt.....
Sose láttam még ilyet !
Meg sok mást sem :)))
Előzmény: anblock_italia (6168)
krampuszka1 Creative Commons License 2006.06.30 0 0 6170
Igen ?
Az sem mindegy, milyen a nap ????????
Persze délután süt, vagyis déltől a legkeményebben, az biztos !
Előzmény: anblock_italia (6169)
anblock_italia Creative Commons License 2006.06.30 0 0 6169

Ugye inkább a nyugati napot szereti, az enyémek majd mind csak keletit kapnak a megnőtt fák miatt.

A leandereknek nem árt egy kis gyökérbe szúrás:-)

Nézd meg Tavászét, milyen szabályosak:-) Az enyémek nem, akkor sem, ha a terasz szélén vannak.

Előzmény: krampuszka1 (6165)
anblock_italia Creative Commons License 2006.06.30 0 0 6168
Itt van az ígért duplafrakció, de most már megyek, ha locsolni nem is kell..., de...
anblock_italia Creative Commons License 2006.06.30 0 0 6167
Én is a hely miatt gondolom jónak, bár amikor megnő elég széles lesz és alatta kihasználatlan a hely. Csináltam régen több magastörzsűt, van egy nagy lazacos, bizony alig férek tőle, alá teszek kicsiket, így meg pont elvész a magastörzs szépsége. Talán ezen a képen látható az ablak alatt.
Előzmény: krampuszka1 (6163)
krampuszka1 Creative Commons License 2006.06.30 0 0 6166
De akkor meg pont a gyökérzetbe szúrsz !
Az nem baj ?
Én nem mertem. Ráadásul felfelé terül, és nem elég csak a törzset megtartani...
Előzmény: anblock_italia (6164)
krampuszka1 Creative Commons License 2006.06.30 0 0 6165
Nem is tudom.
Talán nem is. Vagy éppen azért metszitek olyan mesterien ? Hogy szabályos legyen ?
Gondolom, hacsak nem az udvar közepére teszem, napot nem fog egyformán kapni, és akkor úgyis elmászik a fény felé.

Amiket napra kiültettem, mindegyik elfordult a teljes virágzatával D, D-NY irányába :DDD
Előzmény: anblock_italia (6162)
anblock_italia Creative Commons License 2006.06.30 0 0 6164
Én valahogy középre fogom tenni a nádat, még nem tudom a technikát. Bár lehet elég szorosan mellé tenni, sok helyen hozzákötni, hogy egyenes legyen és amikor megerősödik, akkor el lehet venni..., majd kitalálom.
krampuszka1 Creative Commons License 2006.06.30 0 0 6163
Igen, az :)
Van helyem, csak igyekeztem őket összeszedni a legnaposabb helyre :)

Egyébként helykihasználási szempontből éppen a magastörzsűeket ajánlják leginkább.
Persze úgyis a korona mérete dönti el, mekkora helyet kiván !

A szimplák egy részét kiültettem, csak a duplákat szeretném eresz alatt tartani, bár tegnap bevittem őket , mert a szél.............., ráadásul az eső is pont arról vágott.
Előzmény: anblock_italia (6161)
anblock_italia Creative Commons License 2006.06.30 0 0 6162
Talán egy kis metszéssel ez megoldható lenne, de kell annak annyira szabályosnak lenni?
Előzmény: krampuszka1 (6160)
anblock_italia Creative Commons License 2006.06.30 0 0 6161

Ez az ominózus rózsaszínes bordós? Arra viszont ez esetben számítani kell, hogy nem marad olyan hosszú, vékony az egész, hanem mint egy fa kiszélesedik, akkor ott nem férnek el. Nekem van egy nagyon öreg rózsaszín, tényleg olyan, mint egy fa, a törzseiről mindig leszedem a hajtást.

(Azok a plumbágók is nagyon szépek!!!!)

Előzmény: krampuszka1 (6157)
krampuszka1 Creative Commons License 2006.06.30 0 0 6160
Csak azért, mert most sem egyformán nőnek az ágak.
Mozillával fel tudtam tenni néhány "egész alakosat", ha nem is túl jók.
Előzmény: anblock_italia (6159)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!