de Kreiter marhajófej srác volt. én csíptem. emlékszem mikor egyszer panaszkodott, hogy képzeléjük el, ő itt küzd meg edz meg minden, szinte ingyen (havi 10e) és erre hoznak a nyakára egy ugyanakkora görbehátú gyereket, négyszer annyiért!!!. na ez a görbehátú volt Zé. :))
Az a baj, hogy egy "hormonzavaros zsiráfból" mindenhol a világban tudnak egy gyenge közepes centert faragni - lásd Stulga vagy Boozer, csak kis hazánkban nem. Ez nem a zsiráfokat minősíti.
Már akkor sem hittem benne, hogy belőle az NB1/A-ban játékos lesz. Ettől a személyes benyomástól függetlenül minden tiszteletem az edzőké. Legalább megpróbálták.
Nem értek egyet, márhogy egyet értek, de ez most nem kivitelezhető. :-)
Szabó jelenlegi állapotában marha messze van egy 37 éves, lelassult Góbi Ricsitől is. És nincs benne meg az a keménység ami mondjuk egy Feigl Imrében megvan. Nekünk meg készen kellett egy brusztolós ember a palánk alá, jelen állapotban nincs időnk próbálgatni. Egyébként meg itt volt a lehetőség Tibi előtt, látva Bencze szenvedését, hogy kezébe vegye a sorsát. Ha az edzésen olyan kőkeményen, ellentmondást nem tűrően odatette volna magát, hogy Goran látta volna, hogy ez a gyerek jó lesz 10-15 percre, mert védekezik, kizár, pattanózik, üt vág, akkor nem hoztak volna új cserecentert. Ezzel nem azt mondom, hogy Szabó nem csinált meg mindent edzésen, amit kellet, de az a mindent elsöprő akarat (lásd megintcsak Feigl Imi) amivel lehet pótolni a hiányosságokat, nem volt meg benne.
Csodálkozom is, hogy nincsen Fehérváron kb. száz 8-10 év körüli fekete kölök. :-))
(Egyébként, ha jól tudom Shannon már 16 évesen apa lett in Júeszéj, ami szerény számításaim szerint azt jelenti, hogy a fia a 21-dik életévében van. Meg kéne nézni!)
ne legyé már olyan türelmetlen. Robi ugye 96ban jött hozzánk, tehát magjának első gyümölcse 97 magassában születhetett (többesszámba is átrakhatod) azaz még min 4-5 év hogy "látható" legyen az "eredmény". :))
Te biztos több meccsen láttad. Amit én tapasztaltam, hogy bemelegítésnél hülyére zsákolja magát. Látható, hogy élvezi, csillog a szeme meg vigyorog, aztán meccsen már nem lubickol annyira. A Dombesz ifi minden volt, csak magas nem, de azért nem centereztük szét az agyukat. A másik, hogy nem véletlen Hanga kapott több lehetőséget a nagyok között. Tény, hogy tehetséges Keller is, de sokat kell még fejlődnie a felnőttekhez, - Redickkel egyetértve - főleg dobásbiztonságban.
PaPival nem értek egyet, szerintem "elég néger", azaz kiváló rugói vannak és nagyon atletikus. A magassága is megvan, hogy villámgyors-mozgékony 4-est játszon.
Ifimeccseken eléggé hisztis, le kellene higgadnia, mert ilyenekért a felnötteknél, csak úgy röpköd a tekó.
Rá kellene gyúrnia a dobásra is, hogy középtávolról is veszélyes legyen.
Felkészül: Antal Szabolcs
(szóval tehetségek dolgában jól állunk és tényleg öröm, ha saját fiatalt láthatunk a csapatban, de jó lenne kinevelni már egy meghatározó, meccset eldöntő pléjert is, mondjuk olyan Shannon-félét ;-) )
Szabóból nem lesz Novicki, de VargaJózsi, Stulga, Boozer!!!, Czigler még lehet.
Keller nem modhatja két hét múlva Gulyásnak: Robi vigyázz, mert nemsokára megnövök! Bár szerintem nem fog. Vele pont az a gond, mint pl. Góbival, Dávis Gerivel stb., hogy ötös centernek alacsony/súlytalan, négyesnek meg nem elég néger. Na majd meglátjuk. Azért a mostani keret biztatóbb, mint az év eleji. Csak Hangáról ne feledkezzen meg a májsztró.
Ritkán egészségesen is előfordult ilyen hiba Chadnél... Én a túlzott akarás számlájára írtam, a végén már a beleszaráséra, mikor belátta, hogy egyedül nem tud semmit sem tenni az Univerért...
Pont annyit adtunk ki magunkból, ami a sima győzelemhez kellett. Persze lehetett volna itt is parádét rendezni meg több mint 40 ponttal nyerni mint Nyir1 ellen, de a fiúk okosak voltak és most tartalékoltak az energiával, így nem is lesz vereség Zegen, mint nyir1 után Szolnokon.
(legalábbis igy azért jobban hangzik, mint úgy h csak azért nyertünk mert a kvár még nálunk is gyengébb volt...o-p-t-i-m-i-z-m-u-s)
Biztos így volt, de ha Goran komolyan gondolta volna a fejlesztését, akkor percekre játszatta volna. Láttam Szabó Tibit játszani, és nem tűnt reménytelennek. A tipikus "buta" ötöscenterhez szinte csak az adottságokra van szükség, ami nála megvan: magas, nagydarab, súlyos. Támadásban elzárás, védő lassú betolása, sarkazás, ziccer, lepattanó (ha a kezébe esik), védekezésben ha beáll középre keményen, az már félsiker. Kb. ennyi. Amire Boozert használni fogjuk (remélem találunk jobbat), Szabó is képes lenne: Bencze helyett, pihenése alatt faultokat gyűjteni.
ha nem játszatjuk, sose derül ki mire képes. ha viszont nem alkalmas, mindek szívatjuk napi két edzéssel meg utazgatásokkal. szerintem amúgy magyar szinten igenis használható lenne a Tibi.
"Tibike jelen állapotában szerintem hat perc alatt kipontozódna, ellenben nem tudja megfogni a labdát támadásban."
Ez feltételezés, ui. egy mp-et sem játszott ebben a bajnokságban. Ha viszont legalább a sima meccseken - most hirtelen csak a Nyír1 elleni ugrik be, de azért még biztos volt pár - kapott volna néhány percet, plusz edzéseken többet foglalkoznának vele, már búzeri magasságokban szárnyalhatna. Megint a logikát nem értem. Ifiből már kiöregedet ugyebár (nem mintha sok meccset láttam volna, de a Dombesz ifi elleninek az első félidejét igen), most akkor mire várunk? Ha ott fent eldöntötték, hogy "ebből a Szabó gyerekből uccse lesz semmi", akkor adjuk kölcsön, vagy szereltessük le. Úgy nem fog fejlődni, ha illedelmesen végigüli a meccseket.
Nyilván egy minőségi centercserére szükség lenne, de nem randákra meg buzikra.