Hülye, régi-új kérdés ! Ki mit csinál a leanderen, az elnyilt virág szárával ???? Levágja ? Ott hagyja ? Mi a teendő ? Tudom, hogy magot csak akkor érlel, ha rajtahagyjuk.............. De ha nem kell a mag, úgy tudom, általában elveszi a növény energiáját, hogy mégis magot kell érlelnie...........
És ha nyúlik, mint a bolond ? Úgy nőnek, hogy kétségbeejtő................ Amiket áprilisban megskalpoltam, 20 cm-s új hajtásokon, hármas elágazásban már hozza a bimbókat !
tehát ahogy kiveszem innen bármelyiket lehet tekergetni, bírják és nem számít hány éves....azt hittem csak fiatalabakkal lehetne ezt az agressziót végre hajtani.:DD
:)))))))))))))) Nem látható, mert egy felnyúlt törzsű, sok éves, dupla sárga, örökölt :) Két ágon fut felfelé a dézsából, legalább 1 m-en kopasz mindkét ága ! Ma összegubancoltam, és jól megkötöztem. Csak az a bajom, hogy mit csináljak vele ott, ahol már szanaszét ágazik ????? Nyilván jól vissza kell metszeni, de elővv virágozna...................talán !
5 múlt,direkt jó nehéz faládában van,hogy a szél ne borogassa.50x50 cm,45 magas
tegnap viszont a nagy rózsaszínemet (egy kicsit nagyobb)úgy felborította a szél,mint a huzat! ilyen még nem volt