A topic célja a BMW motorkerékpárok tulajainak és azoknak a szimpatizánsokanak az összefogása, akik szeretik ezt a motormárkát.
Szinte hihetetlen, hogy nincs ilyen Topic még!
Az ötlet szerintem nagyon jó!Ha majd az útvonal az alföld felé tart, én is kiegészítem pár tíz kilóméterrel.Erefelé ugyan nemsok kimondottan mototrosoknak való útvonal van,de azért nekem vannak tippjeim.
Ezt az oldalt azért hoztam létre, hogy kicsit jobban megismerjük a hazai látnivalókat, motoros utakat. Kezdetnek felraktam egy indító útvonalat, ami Nyíregyházáról indul és Miskolcra érkezik, 790 km után. Szóval nem a legrövidebb. Épp ez a célom. Szeretném ha folytatnátok az útitervet, mindenki azt a részt amit legjobban ismer. Magyarország minden területén. Időnként bővülni fog az aktuális útvonal, kíváncsi vagyok mikorra sikerül bezárni a kört és mennyi is lesz.
Az utat MapSource-ban tervezem, több okból is. Az Autoroute térképe nem elég részletes, sok kis út hiányzik, valamint gyakran optimalizál, ami összekeveri az útpontokat. Valamint így végül GPS-el végígjárható lesz az út.
Tőletek útvonal javaslatokat várok, tehát lehetőleg ne csak egy-egy pontot adjatok meg. Egy szakaszt és az arra eső érdekes pontokat pár szóval leírva.
Egyenlőre még csak kezdetleges az oldal, az én általam megadott kezdőútat is lehet kiegészíteni, vagy írni kiegészítéseket a látnivalókhoz.
Bocsi, hogy csak most válaszolok, de eltűnt a szemem elől ez a hozzászólás kicsit. :) Magyarország térképed van tom-tom alá??? Mert a hivatalos honlapon ausztriánál vége a világnak.
Ez egy 1995-ös R1100GS. Egy Texas-i emberé (Hank), aki 256737 mérföldet (413178km) tett meg vele anélkül, hogy a motorhoz komolyabban hozzá kellett volna nyúlni.
Azt írják még a story-hoz, hogyha útközben lennének megállóhelyek ahol kávézni lehetne, Hank megtehette volna a holdra az utat.
Kikerestem a föld-hold távolságokat:
Legkisebb földtávolság (perigeum) = 356 000 km Legnagyobb földtávolság (apogeum) = 407 000 km Közepes földtávolság 60,268 Föld-sugár = 384 400 km
Ez egy 1995-ös R1100GS. Egy Texas-i emberé (Hank), aki 256737 mérföldet (413178km) tett meg vele anélkül, hogy a motorhoz komolyabban hozzá kellett volna nyúlni.
Azt írják még a story-hoz, hogyha útközben lennének megállóhelyek ahol kávézni lehetne, Hank megtehette volna a holdra az utat.
Kikerestem a föld-hold távolságokat:
Legkisebb földtávolság (perigeum) = 356 000 km Legnagyobb földtávolság (apogeum) = 407 000 km Közepes földtávolság 60,268 Föld-sugár = 384 400 km
Szerintem ezek a motorok nagyon hasonló fogyasztással bírhatnak,ami ezekszerint nem is olyan kevés.A gyári adatok akkor ezekszerint kicsit kozmetikázva vannak.
Min a két modellnek 5 liter alatt van 90-es tartósnál a fogyasztása...gépkönyv szerint.
Sajna még van vagy két-három hónap,mig ki tudom próbálni a dolgot élesben,addig nem sok benzin fog fogyni az tuti.
Nekem az a tapasztalatom, hogy 110-es tempóig 6.5 körül fogyaszt, de ha autópályán mész 140-160-as tempóval, akkor megeszi a 8 litert. Bár az enyém nem burkolt, így ennél a tempónál küzd már a széllel.